Home
Наше новине
Презентовани примери добре праксе у раду са рањивим групама ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 децембар 2018 18:45

Са конференције у БраселониЗаменик председника општине Мирослав Кондић у Барселони представио пројекат „Да сваки Ром има дом“. На конференцији у главном граду Каталоније, која је за циљ имала допринос развоју координисане стратегије на регионалном нивоу, учествовали представници регионалних и локалних власти, институција и други званичници из целе Европе.

Један од догађаја који се збио у општини Оџаци, а који је привукао велику позорност медија и јавности у Србији био је  завршетак пројекта „Да сваки Ром има дом“. Почетком овог месеца, на свечаности која је уприличена тим поводом, потпредседница Владе Републике Србије Зорана Михајловић и председница општине Оџаци Латинка Васиљковић уручиле су кључеве нових, потпуно опремљених кућа за 34 ромске породице, које су до јуче биле смештене у неусловном насељу надомак Богојева. Тиме је озваничен крај пројекта „Да сваки Ром има дом“ који је реализован у две фазе. У току прве изграђена је непостојећа инфраструктура у насељу „Черга“ у Дероњама, а у току друге 34  стамбена објекта који су грађени по стандардима Европске уније.

Последње ажурирано четвртак, 27 децембар 2018 18:51
 
Мандатним казнама против несавесних грађана ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 децембар 2018 18:40

Милорад Станишић, помоћник председника општине Скупштина општине Оџаци усвојила одлуку о условима и начину држања паса и мачака. На име одштетете за угризе паса луталица, правих и лажних, и ове године из буџета општине издвојиће се око 20 милиона динара - Упркос апелима, несавесни појединци и у 2018. години наставили са уништавањем и одношењем друштвене имовине

Проблем паса луталица присутан је у свим општинама и градовима у Србији. На име одштете  грађанима који су имали „близак сусрет“ са напуштеним животињама исплаћују се надокнаде за угризе, претрпљен страх, душевну бол... Износи који се за ту сврху опредељују у буџету су из године у годину све већи, а једино по чему се локалне заједнице и градови у Србији разликују кад је реч о напуштеним животињама је висина средстава која се у току године исплати грађанима који су „пресавили табак“ и тужиле надлежне који су задужени за њихово збрињавање. При самом врху, сходно „снази“ буџета, кад је реч о исплати штете на име угриза паса луталица, је општина Оџаци коју су угризи напуштенх живовотиња у последње две године коштале реализације једне или две капиталне инфраструктурне инвестиције.
Од Милорада Станишића, помоћника председника општине задуженог за комуналне делатности, сазнајемо да ће, као и прошле године, и ове угризи паса луталица општински буџет коштати око 20 милиона динара.

Последње ажурирано четвртак, 27 децембар 2018 18:44
 
Наставак подизања квалитета живота грађана ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 12 децембар 2018 21:07

За „Наше новине“ говори Борислав Антонић, председник општине Бач. У разговору за „Наше новине“ Антонић сумира резултате из 2018. године и говори о плановима локалне самоуправе за 2019. годину

-У локалној самоуправи Бач можемо бити задовољни оним што је урађено у 2018. години, која ће остати упамћена по неколико ствари, а то су интензивне активности на пољу инфраструктурних радова, тако и по престижном признању „Европа ностра“, награда због које је општина Бач била у жижи интересовања јавности и медија у Србији - истакао је председник општине Бач Борислав Антонић, који у разговору за „Наше новине“ каже да локална самоуправа има велике планове за 2019. годину, а све у циљу подизања квалитета живота грађана.

Да ли сте урадили све што је било предвиђено у 2018. години?
Урадили смо највећи део планираног, али нисмо докрајчили све до краја. Код реализације појединих пројеката морала се поштовати процедура која је заснована на законским прописима, коју смо у потпуности поштовали. Све што нисмо завршили ове године, а за шта имамо опредељена средства у буџету, настављамо да радимо наредне 2019. године.

Последње ажурирано среда, 12 децембар 2018 21:16
 
До краја 2019. свакоме улица и број ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 12 децембар 2018 21:16

Лалић:Неименоване улице,именоване у свим насељеним местимаОко три милиона грађана Србије пријављено је на непостојећим адресама. Након спроведеног пројекта ажурирања адресног регистра,утврђено је да у Србији недостају подаци о близу 66.500 улица-Да би спорне адресе биле уписане у регистар неопходно је да им локалне самоупарве доделе назив

До краја наредне године сви грађани Србије добиће кућну адресу и број Да би се овај посао реализовао у том року из Влада Републике Србије апелује на све јединице локалне самоуправе да до краја ове године именују све улице,јер ће у том случају трошкове промене личних документа за грађане и набавку таблица кућних бројева и улица сносити држава.

Последње ажурирано среда, 12 децембар 2018 21:22
 
Представници изабрани предстоје припреме ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 12 децембар 2018 21:33

У општинама Оџаци и Бач одржане аудиције за манифестацију Србија у ритму Европе. Општину Оџаци на такмичењу у Врњачкој Бањи представљаће Катарина Бенка,Теодора Тојагић,Теодора Аризановић и Илија Љубић,а општину Бач Мгдалена Кања,Маша Милић,Јана Вуковић,Дуња Мандић,Николина Стојичић и Матеја Мемишевић

Почетком овог месеца у Оџацима и Бачу одржане су аудиције за избор представника који ће две суседне општине представљати у новој сезони популарне дечије музичко –забавне манифестације „Србија у ритму Европе“.На завршној свечаности,која ће се у јуну месецу под покровитељством Прве српске телевизије одржати у Врњачкој Бањи општину Оџаци поред Катарине Бенке,која је изабрана од старне продукције,представљаће Теодора Тојагић,Теодора Аризновић и Илија Љубић,а општину Бач Магдалена Кања,Маша Милић ,Јана Вуковић,прошлогодишње представнице које су избаране од стране продукције, Дуња Мандић,Николина Стојичић и Матеја Мемишевић,који су избарани на прошлонедељној аудицији.

Последње ажурирано среда, 12 децембар 2018 21:44
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 3 од 214
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.