Home
Наше новине
Јавна набавка увод у реконструкцију ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 06 јул 2017 12:30

Из Дома здравља Оџаци: У току јавне набавке за избор најповољнијег понуђача за реконструкцију зграде гинекологије и педијатрије и за набавку два нова санитетска возила - Апотеке више неће моћи обављати своју делатност у склопу здравствених установа

Након што се оконча поступак јавне набавке за избор најповољнијег понуђача, кренуће се у посао на реконструкцији зграде гинекологије и педијатрије. Средства за реализацију ове инвестиције у износу од 43 милиона динара без ПДВ обезбеђена су из републичке Канцеларије за управљање јавним улагањима, а поменутим радовима предвиђена је замена дотрајале столарије модерном ПВЦ, реконструкција кровне конструкције, побољшање енергетске ефикасности зграде, молерски и други грађевински радови.
Од директора оџачког Дома здравља Стеве Панића сазнајемо да је реално да се са радовима на реконструкцији одељења гинекологије и педијатрије крене на јесен.
-Средства за реконструкцију одељења гинекологије и педијатрије су обезбеђена. Јавна набавка је у току и оно што предстоји почетку радова је избор фирме којој ће посао бити поверен - каже Панић и додаје да је у току овог месеца Дом здравља расписао и тендер за набавку два нова санитетска возила.
-Захваљујући локалној самоуправи која је обезбедила средства, након што се оконча тендер, возни парк Дома здравља у свом саставу имаће санитетско возило за превоз пацијената на дијализу, а нови санитет биће набављен за потребе службе Хитне помоћи - каже Панић и додаје да ће у току овог месеца РТГ кабинет добити нови ултразвучни апарат.
Директор Дома здравља Стева Панић за „Наше новине“ говорио је и о даљој судбини апотека по насељеним местима.
Предлогом новог Закона о здравственој заштити, ускоро улази у скупштинску процедуру да апотеке више неће моћи обављати своју делатност у склопу здравствених установа. Неке здравствене установе, попут оних у Бачкој Тополи, Ади и Иригу, апотеке су већ изместиле из свог система. Тенденција, а за то ћу се залагати, није да се апотеке по насељеним местима гасе и да запослени остају без својих радних места. Новим предлогом Закона предвиђена је промена власничке структуре. Пошто нови Закон о здравственој заштити, кад буде усвојен, не препознаје апотеке у склопу здравствених установа, поборник сам да међу првим општинама уђемо у решавање њиховог статуса -рекао је директор Дома здравља Оџаци Стева Панић.

Последње ажурирано среда, 05 јул 2017 20:35
 
Са речи на дела ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 06 јул 2017 12:26

За реконструкцију фасада у Оџацима локалној самоуправи одобрено 25 милиона динара. За реконструкцију фасаде на „старој“ згради општине у буџету опредељено 8 милиона динара

Похвалио је на отварању новог погона ,,Магне“ тадашњи изабрани, а данас устоличени председник Србије Александар Вучић Оџаке речима да су данас много живља и просперитетнија средина. Приметио је, међутим, председник, пролазећи кроз административни центар општине Оџаци, доста урушених фасада, за чију је реконструкцију   обећао помоћ државе. Недуго након што је председник Вучић обећао помоћ, она је и реализована. Наиме, ових дана за реконструкцију фасада у Оџацима локалној самоуправи одобрено је 25 милиона динара.
Председник Вучић је испунио оно што је обећао, а оно што предстоји да би се ова инвестиција реализовала, како сазнајемо у локалној самоуправи, је доношење одлуке на наредном заседању Скупштине општине, о управљању и уређењу фасада и расписивање јавне набавке. Након што се испуне Законом предвиђене процедуре, кренуло би се у реконструкцију фасада , највероватније у реконструисаној Улици Јурија Гагарина, а након тога, ако средства добијена од државе претекну, и на другим локацијама у центру града.
И то није све кад је реч о реконструкцији фасада у Оџацима. Осим поменуте, извесна је и реконструкција фасаде на „старој“ згради општине. Трошкове реализације ове инвестиције сносиће локална самоуправа која је у буџету за ту намену определила 8 милиона динара.

Последње ажурирано среда, 05 јул 2017 20:30
 
Значајна средства, значајна корист! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 23 јун 2017 05:50

Општинама Оџаци и Бач одобрена средства за уређење каналске мреже. Укупна вредност предвиђених радова на уређењу каналске мреже у општини Бач 47,8, а у општини Оџаци 39 милиона динара - Вредност ове инвестиције, планиране програмом Покрајинског Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство у текућој години износи 920 милиона  динара

У среду, 14. јуна, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и ресорни секретар Вук Радојевић уручили су уговоре представницима 40 локалних самоуправа у Војводини, које су оствариле право на бесповратна средства у оквиру конкурса намењеног уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта. На основу поменутог конкурса, општини Оџаци за уређење каналске мреже одобрена су средства у износу од 20 милиона, а општини Бач 25,3 милиона динара. Укупна вредност радова предвиђених Елаборатом које су  локалне самоуправе у Оџацима и Бачу израдиле за радове на уређењу каналске мреже износи 39 милиона, односно 47,8 милиона динара. Разлику од одобрених бесповратних средстава из Покрајине и укупне вредности предвиђених послова на уређењу каналске мреже финансираће се из средстава прикупљених од закупа државног пољопривредног земљишта ове две суседне општине
Локалне самоуправе у Бачу и Оџацима у протеклом периоду определиле су значајна средства за уређење каналске мреже на својим територијама. Циљ планског улагања у редовно одржавање канала је свеокупно унапређење хидромелиоративног система, како би се на тај начин подстакло интензивирање пољопривредне производње, смањење штетних последица од поплава и развој села.

 

Последње ажурирано петак, 23 јун 2017 05:56
 
Шира, лепша и безбеднија! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 23 јун 2017 06:02

У току радови на реконструкцији Улице Братства и Јединства у Бачу. Након реконструкције, једна од најфреквентнијих саобраћајница у Бачу биће шира за 75 центиметара - Вредност прве фазе радова које локална самоуправа финансира из буџета општине 13.351.660 динара

У прошлом броју „Наших новина“ објавили смо информацију о почетку радова на реконструкцији дела Улице Братства и Јединства, а у овом да су активности на санацији коловоза и његовом проширењу у пуном јеку. Временске прилике иду на руку неимарима из фирме „Пут Инвест“ и, по свој прилици, рок за завршетак радова од 60 радних дана од дана увођења у посао, биће испоштовани.
Подсећамо да је Улица Братсва и Јединства једна од најфреквентнијих и најгушће насељених у насељеном месту Бач и да је реконструкција у току прва након што је ова саобраћајница изграђена. Реч је о путу у укупној дужини од 1.762метра, а његова реконструкција планирана је у две фазе. У првој коловоз ће се реконструисати и проширити са постојећих 4 метра на 5.5 метара у дужини од око 850 метара који је и најфреквентнији. Вредност радова у првој фази, које локална општина у стопостотном износу финансира из буџета износи 13.351.660 динара без пореза на додату вредност, а да је укупна вредност радова 26.832.115 динара. Након реконструкције и проширења, планирано је постављање вертикалне и хоризонталне саобраћајне сигнализације, а Улица Братства и Јединства је једна од оних у којој ће бити реконструисана јавна расвета.

Последње ажурирано петак, 23 јун 2017 06:06
 
Кошењем против алергогена ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 23 јун 2017 05:57

Из локалне самоуправе најављују организовану акцију на сузбијању коровске биљке амброзије. Физичка и правна  лица у обавези да врше стално уништавање амброзије - Спровођење обавезе на терену ће вршити општинске инспекције - У случају да се одредба не спроводи у дело, инспекција ће подности кривичне пријаве

Ако је судити по саопштењу за јавност којим се ових дана огласило општинско Одељење за инспекцијске послове, локална самоуправа у Оџацима ове године ће организованије приступити уништавању коровске биљке амброзије. Истини за вољу, и претходних година стизала су уверавања да ће тако бити, али почетни ентузијазам по правилу је јењавао у  јуну и јулу месецу, кад је оптимално време за  сузбијање амброзије. У августу  месецу, кад алергогени коров цвета, не вреди га сузбијати . Време ће показати да ли ће ова сезона бити налик на претходне или ће се коровска биљка, која се први пут појавила на нашим просторима  седамдесетих година прошлог века у околини Сремских Карловаца, сузбити кошењем у подношљиве оквире. Први корак у том правцу је поменуто саопштење, ове године упућено на време, у ком се између осталог каже да се локална самоуправа преко комуналних предузећа „Услуга“ и „Брестком“ прикључује систематској акцији на сузбијању амброзије на површинама јавне намене, дуж атарских путева, као и на запуштеним местима. Свесни да без помоћи целе заједнице не могу бити успешни у том послу, из локалне самоуправе обавештавају физичка и правна лица шта им је чинити по питању амброзије које, хтели ми то или не да признамо, има на „сваком ћошку“.

Последње ажурирано петак, 23 јун 2017 06:01
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 3 од 186
© 2017 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.