Home
Наше новине
Најтеже је кад су обори празни ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 16 март 2018 15:17


Сусрети: Небојша Милиновић, пољопривредник из Бача. Пољопривредник из Бача први подржао апел председника Републике Србије Алекснадра Вучића за помоћ србима на Косову и Метохији

Револтиран ценом млека, Небојша Милиновић, пољопривредник из Бача распродао је у марту 2015. године музне краве, мислећи да ће боље пролазити и живети од узгоја товне стоке. Имао је те године Милиновић у својим објектима затворених 112 товних јуница и бикова, међутим, кад је на крају године подвукао црту и видео да га у тој завршној рачуници „нема нигде“, распорадао је и то благо. Данас Милиновић каже да се нарадо сећа празних обора и да је пар месеци, колико је био без стоке, била најгора опција која је могла да му се деси.
-Прича Милиновић да му је сточарство у „крви“ и да се нарадо сећа празних обора.
Упркос томе што цена млека ни данас није каква би требала бити, наставићу да се бавим сточарством, без обзира  на недаће које ме могу снаћи. Данас у  објектима имам 27 музних крава, 2015. имао сам преко 50 јуница, телади, 21 крмачу прасиљу и на испаши око 100 оваца приде. Сточари који у својим објектима имају стоку могу очекивати какав-такав прилив средстава. Нешто, кад се поплаћају све даџбине, и преостане. Истини за вољу, не превише, али остане више од оног што би остало кад су обори празни - каже Милиновић и додаје да је сточарство права грана пољопривреде за оне који земљу узимају у аренду.

 

Последње ажурирано петак, 16 март 2018 15:22
 
Побољшање демографске структуре војвођанских села ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 16 март 2018 15:07

До 30. априла отворен конкурс за доделу бесповратних стредстава брачним паровима за куповину сеоских кућа. Највиши износ који се додељује до милион динара - Битан услов да један од супружника није старији од 40 година.

Покрајински Завод за равноправност полова расписао је 1. марта текуће године конкурс за доделу бесповратних средстава брачним паровима за куповину сеоских кућа са окућницом. За доделу средстава могу да конкуришу супружници чија брачна заједница траје најмање три године и ванбрачни партнери са трајнијом заједницом, у складу са Законом који у свом власништву или сувласништву немају стамбени простор, нити су у претходних пет година продали или на неки други начин отуђили непокретност која је била у њиховом власништву. На конкурс расписан од стране Завода за равноправност полова заинтересовани супружници могу аплицирати само са једном пријавом, а услов за учешће на конкурсу између осталих је да један од супружника у тренутку подношења пријаве на конкурс није старији од 40 година и да грађевинска вредност некретнине, сеоске куће са окућницом, не прелази износ од 2 милиона динара. За куповину сеоских кућа са окућницом Завод за равноправност полова опредлио је 30 милиона динара, а максималан износ који ће се додељивати брачним паровима је милион динара.
Циљ доделе бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом супружницима са пребивалиштем на територији АП Војводине је подстицање развоја руралних средина, повећање броја жена власница некретнина, подмалђивање сеоских средина и иницирање процеса побољшања демографске структуре који је предуслов за покретање привредних активности.

Последње ажурирано петак, 16 март 2018 15:13
 
Противградни стрелци потписали уговоре за предстојећу сезону ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 16 март 2018 20:27

У току завршне радње пред почетак сезоне борбе против града. Свих девет противградних станица у општини Оџаци у функцији - Локална самоуправа и у текућој години новчано стимулише рад стрелаца - На противградним станицама ће бити довољан број ракета

Припреме за противградну сезону која траје од 15. априла до 15. октобра, у општини Оџаци почеле су прошле недеље потписивањем уговора о ангажовању стрелаца за нову сезону и обавезним лекарским прегледима. На радном састанку који је поводом предстојеће сезоне борбе против градоносних облака организовао Радарски центар Бајша, по чијем налогу делује противградна заштита општине Оџаци, између осталог је речено да је свих девет противградних станица у општини у функцији, да ракета има довољно и да ће надокнада за рад стрелаца и у 2018. години бити 4 хиљаде динара на месечном нивоу. Похвалили су на радном састанку надлежни из Бајше оџачку локалну самоуправу која је у буџету определила средства за набавку додатних количина противградне муниције и додатно стимулисање рада људи који ће радити на противградним станицама.
Истакавши да су упознавање стрелаца са условима рада, лекарски преглади и потписивање уговора редовне активности које пред почетак сезоне борбе против града Радарски центар Бајша у дело спроводи од 2001. године, Миодраг Стојановић, шеф Радрског центар Бајша за „Наше новине“ је рекао да ће, захваљујући ресорном Покрајинском секретаријату и локалној самоуправи, ове године бити довољно ракета на противградним станицама у општини Оџаци.

Последње ажурирано петак, 16 март 2018 20:29
 
Највише новца за организовање јавних радова ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 01 март 2018 17:09

За подстицање активних мера запошљавања у буџету општине Оџаци опредељено 5,5 милиона динара. У 2018. години локална самоуправа финансијски ће подржати три мере активне политике запшљавања - Субвенције предвиђене за послодавце из приватног сектора који запосле лица из категорије теже запошљивих

Јавни радови, субвенције за самозапошљавање и субвенционисање послодаваца из приватног сектора који запосле лица из категорије теже запошљивих, три су мере активне политике запошљавања које ће оџачка локална самоуправа финансијски подржати у 2018. години. Највише буџетских средства, 3 милиона динара, намењено је за спровођење јавних радова од интереса за општину, у чију реализацију  ће бити укључени радно способни корисници новчане социјалне помоћи, Роми, лица без квалификација, вишкови запослених, лица из сеоских средина и лица која посао на бироу Националне службе за запошљавање траже дуже од 18 месеци.
За реализацију мере самозапошљавања у текућој години из локалног буџета издвојиће се милион динара. Право на једнократну помоћ у износу од 180 хиљада динара по кориснику имаће млади до 30 година, вишкови запослених, Роми, особе са иналидитетом и жене.

Последње ажурирано четвртак, 01 март 2018 17:15
 
Наставак обуке у Сегедину ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 01 март 2018 17:27

У Бачу почела тестирања и избор радника за погон трикотаже. Реализацијoм свих фаза споразума о сарадњи у области улагања у текстилну индустрију са мађарском фирмом “Szegedi szfo zrt” и фирмом „Slavaris”из Новог Сада створиће се услови за запошљавање 100 радника

Недуго након што је потписан уговор о сарадњи у области улагања у текстилну индустрију, у просторијама Занатског центра у Бачу почела су тестирања и избор радника за наставак обуке у Сегедину. Писмом о намерама мађарске фирме ‹›Szegedi szfo zrt” и фирме ,,Slavaris” из Новог Сада, које су заинтересоване да отворе текстилни погон за производњу трикотажних одевних предмета, предвиђено  је да се провера способности пријављених кандидата обави у року од 30 дана, а након тога шивачи одлазе у Сегедин на тромесечну обуку. Од Милана Иванића из локалне Канцеларије за економски развој сазнајемо  да се паралелно са обуком пријављених кандидата ради на инсталацији опреме у објекту некадашње кројачнице „Славија“, што ће омогућити да се по завршетку планираних обука крене са редовном производњом -  шивењем, склапањем и паковањем трикотажних одевних предмета.

Последње ажурирано четвртак, 01 март 2018 17:39
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 3 од 201
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.