Home
Наше новине
(Не)косите амброзију! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 08 септембар 2010 10:12

Повећан број пацијената са симптомима алергије на амброзију. -Полен амброзије се налази у ваздуху најмање 110 дана у години. -Изостала континуирана акција против овог опасног корова. -Заказали и грађани и надлежне службе.

Уназад десетак година дошло је до великог и неконтролисаног ширења амброзије на простору читаве наше земље. У оџачкој општини из године у годину бележи се све већа концентрација полена овог опасног корова у ваздуху кога током године има у великој концентарцији и више од 110 дана. Разлози све веће концентрације полена амброзије у ваздуху су изостанак организованих и континуираних акција на њеном сузбијању. У току августа месеца, кад амброзија цвета и кад је најопаснија, у оџачком Дому здравља био је знатно повећан број пацијената са симптомима алергије који указују на амброзију.

Последње ажурирано среда, 08 септембар 2010 10:18
 
Дероњски дани културе! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
среда, 08 септембар 2010 10:30

Одржана 12. ликовна колонија посвећена светом Рафаилу Момчиловићу

Последњи дани августа и први септембра у Дероњама по 12. пут за редом посвећени су Рафаилу Момчиловићу, монаху, сликару, великомученику и свецу.  И није то само сликарска колонија, то су најблаже речено дероњски дани културе испуњени ватрометом емоција, добрих вибрација, пријатељством и на крају новим сликама које су и овога пута обогатиле већ сада по много чему јединствену галерију у нашој земљи.    И овај пут окупило се петнаестак иконописаца и пејзажиста и земље и иностранства, који су седам дана боравили у надалеко чувеном тамбурашком селу, код својих увек дорбих домаћина, настојећи да оставе вредна уметничка дела.

Последње ажурирано среда, 08 септембар 2010 10:37
 
Лалићани максимално!!! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Анђелко Чичић   
среда, 08 септембар 2010 10:38

У Српској лиги-Север Текстилац ИТЕС одиграо је две утакмице, од којих је једну добио, а другу изгубио. На свом терену Оџачани су победили Солунац из Растине са минималним резултатом 1:0. Први део ове утакмице домаћин је био много бољи, а у другом делу гости су показали да су врло добра и чврста екипа. Створили су гости неколико изгледних прилика, али на голу Текстилца бриљирао је млади Милош Игњатовић и захваљујући њему ,,плави голубови” освојили су три бода. На гостовању у Бачком Јарку наша екипа пружила је нешто слабију партију и поражена је са 1:0. У следећем колу гост Текстилца је екипа Кикинде, а утакмица почиње у 16:30.

 

Последње ажурирано среда, 08 септембар 2010 10:46
 
Купци обрали парадајз! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 23 август 2010 09:02

Воће и поврће ,,држи’’ цену. -На оџачкој пијаци парадајз од 70-100 динара

Купци на зеленим пијацама, продавницама, пиљарницама широм Србија, ових врелих августовских дана при самом погледу на цене воћа и поврћа хватају се за главу. Уместо, како је то било ранијих година, да цене ових артикала падају, оне из дана у дан вртоглаво расту. Никад у ово доба године ,,зелениш’’ на пијацама није био тако скуп и држао цену као да је рано пролеће. И мада су тезге крцате, најтраженији производи скупљи су и за 30 посто, а у неким случајевима и више него прошле године. Рекордер по скупоћи је парадајз који се до пре десетак дана у оџацима и околним местима куповао по цени од 120 динара. Прошле суботе, на пијачни дан, цене овог поврћа су се ,,стабилизовале’’, па се килограм кретао од 70-100 динара. Да ће цене парадајза бити високе до краје сезоне поручују и стручњаци и произвођачи који узроке високих цена правдају изузетно мршавом годином за ово поврће.

Последње ажурирано понедељак, 23 август 2010 09:19
 
Самодопринос за бољи живот ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 23 август 2010 07:21

До краја године Месна заједница расписује референдум о увођењу месног самодоприноса за период 01.01.2011. до 31.12.2014.

Драгана Костадиновић-Захваљујући чињеници да је месни самодопринос у Оџацима увођен у неколико наврата, успешно је решено мноштво проблема, првенствено из домена комуналне инфраструктуре. Изградња водовода са црпном станицом, генералног урбанистичког плана Оџака, тротоара и путева, затворене атмосферске канализације, капеле са приступним путем и инсталацијама, терена за мале спортове, пројекта за гасификацију Основне школе ,,Бранко Радичевић’’, јавне расвете, паркинга испред Дома здравља Оџаци, олимпијског базена, новог градског сметлишта са приступним путем, фабрике воде са свим пратећим објектима, као и реконструкција електомреже су само део великих инвестиција које су урађене новцем из месног самодоприноса који су грађани Оџака изгласавали уназад тридесетак година. Без тог новца већина ових послова, као и највећа капитална инвестиција која се после петнаестак година завршава ове године, изградња фекалне канализације, не би могле бити ни започете - рекла је за ,,Наше новине’’ секретар оџачке Месне заједнице Драгана Костадиновић.

Последње ажурирано понедељак, 23 август 2010 07:52
 
«ПочетакПретходна201202203204205206207208209210СледећаКрај»

Страна 202 од 217
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.