Home
Наше новине
Уметничка колонија ,,Каравуково 0001“ ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
четвртак, 15 јул 2010 09:55

Црква Светог Мартина оживела након готово две деценије

У Каравукову, у немачкој католичкој цркви Светог Мартина бискупа, 30. јуна одржан је концерт и завршна изложба Уметничке колоније ,,Каравуково 0001”. Организатор колоније био је ,,Земунски мали уметнички центар”, на чијем челу се налази уметнички директор вајар Горан Делић. Заједно са њим, у овогодишњој колонији били су још и Даниела Фулгоси (графичарка, Земун), Ана Крстић (вајарка, Ваљево), Марко Ковачић (вајар, Љубљана), Драгана Николетић (рециклажна уметница, Београд), Паско Бурђелез (мултимедијални уметник, Дубровник), Соња Радаковић (сликарка, Нови Сад), Ивана Видић (графичарка, Земун), Горан Орге Николић (музичар, Земун), Марија Каузларић (мултимедијална уметница, Београд), Марко Мамузић (филмски режисер, Београд) и Дарко Цветановић (фотограф, Београд). -Радови са колоније ће након овога бити изложени у фабрици и представљаће зачетак ,,Кастрикс’’ колекције уметничких дела савремених уметника из региона - истакао је Горан Денић.

Последње ажурирано четвртак, 15 јул 2010 10:03
 
Перјаница Милан Гаковић! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
петак, 25 јун 2010 09:00

У Оџацима одржана седма филакеријада у организацији коњичког клуба ,,Ждралин''

Имали су организатори, коњички клуб ,,Ждралин’’, добру процену када су због великих киша одложили седму фијакеријаду за 19. јуни у Оџацима, на плацу предузећа Радослава Катанчевића. Овога пута, уместо ,,воде до колена”, власници липицанера и њихови љубимци имали су идеалан травнати терен у мањежу, на ком су показали сву лепоту кочија и царских коња. И док је тамбурашка песма пловила непрегледном равницом, такмичење је свечано отворио председник општине Предраг Цветановић, који је, поред осталог, истакао да седма фијакеријада далеко превазилази оквире оџачке општине и да она на најбољи могући начин репрезентује нашу општину.

Последње ажурирано петак, 25 јун 2010 09:23
 
Ратковачки бренд ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 24 јун 2010 10:37

Изузетне жене Војводине

У уторак, 15.јуна, у централном холу Владе Аутономне Покрајине Војводине, покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, свечано је отворио изложбу графике ,,Свет у дечијој машти’’, коју су приредили ученици Основне школе ,,Ратко Павловић – Ћићко’’ из Раткова. Радови ратковачких графичара, који ће бити изложени од 15. до 25. јуна, резултат су менторског рада Анкице Ижак, која се сврстава у ред најзначајнијих ликовних педагога у Војводини. Добитница многобројних како домаћих, тако и међународних признања, Анкица Ижак, већ годинама несебично, са много успеха преноси своје умеће на ратковачке основце. Њеним преданим, дугогодишњим радом развила се у свету сад већ препознатљива - Ратковачка графичка школа - која негује захтевну и јединствену технику вишебојне графике.
Изложба ,,Свет у дечијој машти’’ прва је у низу манифестација којима у склопи пројекта ,,Изузетне жене Војводине’’ покрајински Секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова жели да представи рад и достигнуће жена Војводине у различитим областима.

Последње ажурирано четвртак, 24 јун 2010 10:51
 
Odzacisky.rs ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
четвртак, 24 јун 2010 10:29

Сваки корисник ће имати бесплатну мотажу и сервис, а ако жели, може бити телефонски  умрежен у Sky групу

Odzacisky.rs, интернет сервис провајдер, од првог јула ове године, уводи сасвим нову понуду на тржишту наше општине, у брзини и квалитету, када је реч о преносу интернета. Реч је о 512 килобајта у секунди за само 550 динара месечно неограниченог приступа интерету. -Реч је о врхунском пројекту и директно смо на оптици - поручују из овог интернет сервис провајдера и додају: -Опслужујемо територију општине Оџаци. Odzacisky спрема још једну лепу понуду у којој ће правити своју групу која ће носити назив Sky група. Сваки корисник од првог јула може да постане члан ове групе. Имаћемо сервисну мрежу, а тиме се практично добија кол центар. Сваки корисник добија 192 динара на картицу за телефонирање. У оквиру Sky групе звање је, наравно, бесплатно. Сваки корисник може да укључи још четири своја члана (жену, децу и слично), да би могао да са њима комуницира бесплатно.  То значи, кад се уплати 550 динара за интернет, ми пребацујемо 192 динара на картицу, која се може трошити. Дакле, кад зовете Sky, зовете бесплатно, одржавање је бесплатно, беплатна је инсталација и сервисирање. Већ од септембра, у оџачком интернет сервис провајдеру припремају још низ лепих изненађења за своје кориснике.

Последње ажурирано четвртак, 24 јун 2010 10:37
 
Откази уместо плата ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 24 јун 2010 10:19

Неисплаћени лични дохоци од фебруара ове године разлог су генералног штрајка. - Интерес локалне самоуправе је да привуче што већи број инвеститора, али оних који ће бити коректни како према запосленима, тако и према средини која им је обезбедила повољне услове за покретање приозводње. - Све наде радници ,,Типокода’’ полажу у секретара за рад, социјална питања и равноправност полова Мирослава Васина.

Штрајком упозорења радници ,,Типокода’’ скренули су пажњу оџачке јавности, али и власника ове фирме који им је, не часећи часа, уручио решења о отказу. Наиме, цели ,,случај Типокод’’ проистекао је из оправданих разлога запослених да им се исплате плате које на њихове текуће рачуне нису уплаћивани од фебруара месеца текуће године. Пошто штрајк упозорења није дао жељене резултате, радници су 4. јуна у потпуности обуставили рад. Био је то повод да власник ,,Типокода’’ Томислав Вуковљак по хитном поступку покрене процес ликвидације предузећа и да већина штрајкача остане и без плата и без посла. Од 67 запослених у штрајк упозорења ступило је њих 53. Временом, тај број се смањивао, пошто су поједини радници позивани на одвојене разговоре. - Нисмо хтели да до свега овог дође - каже за ,,Наше новине’’ Горан Пешић, радник у,,Типокоду’’, запослен на месту кројења формата. -Штрајком упозорења хтели смо да остваримо своја права да добијемо оно што смо поштено зарадили – ништа више. На жалост, то нисмо успели. Само због тога што смо се усудили да тражимо наше плате које се крећу од 10-12.000 динара од стране послодавца, стављени смо на црну листу.

Последње ажурирано четвртак, 24 јун 2010 10:28
 
«ПочетакПретходна201202203204205206207208209210СледећаКрај»

Страна 203 од 214
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.