Home
Наше новине
Из инспектората поручују - Нема компромиса! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
понедељак, 23 август 2010 08:22

Пољопривредници из Раткова већ више од две недеље бране њиве са модификованом сојом. -Ратковачки произвођачи тврде да је модификована соја у огромним количинама ушла у Србију

Ратковачки пољопривредници већ више од две недеље бране званичним државним органима из Генералног инспектората Министарстава пољопривреде, да на педесетак парцела униште усеве засађене семеном генетски модификоване соје, која је забрањена Законом о генетички модификованим организмима.
Најпре је шездесетак паора сазнало да су почетком августа неке од парцела узоране па су упозорили инспектора да ни по коју цену неће дозволити даље уништавање усева. Инспектори су отишли уз наводни договор да се уништавање соје одложи за 25 дана. Међутим у среду са службеницима Републичког инспектората у Ратково је стигао и директор Душан Пајкић који је у дугој расправи са разочараним пољопривредницима неколико пута поновио, да кад је кршење закона у питању, као у овом случају, компромиса неће бити.

Последње ажурирано понедељак, 23 август 2010 08:31
 
Геронтолошки центар ниче из темеља ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 23 август 2010 07:53

Одређена локација на којој ће бити грађен Дом пензионера. -Идејним пројектом предвиђен смештај за сто пензионера

Да су се ствари покренуле са мртве тачке и да су у локалној самоуправи одлучни да реше дугогодишњи проблем смештаја пензионера са територије оџачке општине, говори и то да је локација за будући геронтолошки центар већ одређена и да је урађен предлог идејног пројекта којим је предвиђен смештај за око сто лица у трећем добу.
-Немамо времена за чекање, сви рокови су већ одавно пробијени, а пропуштене су и многе прилике да из републичких, покрајинских и међународних фондова обезбедимо новац за изградњу геронтолошког центра. Зато ћемо у наредном периоду деловати брзо и ефикасно - каже заменик председника Скупштине Миливоје Павловић.

Последње ажурирано понедељак, 23 август 2010 08:04
 
Висока технологија управљања отпадом ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 23 август 2010 08:39

У току преговори око избора партнера за изградњу регионалне депоније ,,Ранчево’’. -Регионалне депоније у оџачким месним заједницама би отишле у прошлост, а сав отпад из околних места довозио би се на оџачку депонију која би била трансфер станица.

Оџачка општина без дивљих депонија, квалитетнији извоз смећа, вишенаменски нови контејнери, очуван животни простор. Звучи утопистички, међутим, са почетком рада регионалне депоније ,,Ранчево’’ код Сомбора, то би ускоро могао да буде део наше свакодневице. Више од 1000 махом дивљих депонија у Војводини представљају велику еколошку опасност, али и скривени и непроцењиви извор енергије. Једнодушна је оцена да би у Војводини требало да се изгради неколико регионалних санитарних депонија чијим функционисањем би се обезбедио сложени систем управљања отпадом. Да су регионалне депоније исплатив подухват уверили су се и начелница Западнобачког округа Лилијана Соколов-Ђокић, председници општина Кула и Оџаци Светозар Буквић и Предраг Цветановић и градоначелник града Сомбора Немања Делић, који су пре 15-так дана обишли регионалну депонију у Мишколцу.

Последње ажурирано понедељак, 23 август 2010 09:01
 
Брже до крова над главом ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 23 август 2010 08:04

У петак 27. августа свечано уручење кључева за девет монтажних кућа. -Кључеве нових домова избеглим, прогнаним и интернорасељеним лицима уручиће председник општине Предраг Цветановић, шеф мисије ,,Интерсоса’’ Марћело Росини и Владимир Цуцић, републички комесар за избеглице

После дугогодишњег хода од немила до недрага, захваљујући италијанској хуманитарној организацији ,,Интерсос’’, оџачкој локалној самоуправи у оквиру пројекта ,,Подршка избеглим и интернорасељеним лицима’’ за девет породица обезбеђен је трајни смештај. Поред председника општине Предрага Цветановића, свечаној церемонији уручења кључева који је предвиђен за петак, 27. августа, присуствоваће шеф мисије ,,Интерсоса’’ Марћело Росини и комесар канцеларије за избеглице Републике Србије Владимир Цуцић.

 
Везане руке ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 23 август 2010 08:32

Све чешће притужбе грађана на псе луталице. -Петар Свилар: -Једни нас зову да псе луталице уклонимо са улица, а кад то учинимо други нас оптужују код надлежних инспекција.

Последњих дана многи грађани су се жалили и указивали на чињеницу да је у најстрожем центру Оџака из дана у дан све већи број паса луталица који су услед екстремно високих температура постали агресивнији и не презају од ничега. Иако су у пар наврата насрнули на пролазнике, за сада, на срећу, није било озбиљнијих последица. У жељи да удовоље оправданим захтевима грађана и да део дојучерашњих кућних љубимаца уклоне са улица, бар оних у центру града, у ЈКП ,,Услуга’’ су ангажовли сомборску ,,Чистоћу’’ чији радници су у прошлонедељној акцији ухватили осам паса.

Последње ажурирано понедељак, 23 август 2010 08:38
 
«ПочетакПретходна201202203204205206207208209210СледећаКрај»

Страна 203 од 217
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.