Home
Наше новине
Смена на челу Дома здравља ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 29 април 2010 06:47

За ВД директора Дома здравља именован  доктор Љубомир Миленковић, а за заменика доктор Марија Шаргач

Све тачке дневног реда које су се нашле пред одборницима на Трећем заседању оџачког парламента, одржаном у уторак, остале су у сенци предлога за разрешење доктора Владимира Кошутића са места директора Дома здравља и доктора Радомира Стојилковића који је обављао функцију заменика директора у овој јавној установи. Бурној вишечасовној дискусији, након које су смењени челни људи Дома здравља, за ВД директора именован доктор Љубомир Миленковић, а за његовог заменика докторка Марија Шаргач, претходио је извештај комисије за кадровска, административна питања и радне односе која је, размотривши предлог девет одборника, предложила Скупштини општине да разреши дужности директора и заменика директора Дома здравља због, истека мандата на функције које су обављали, а које по Закону о здравственој заштити трају четири године.

Последње ажурирано четвртак, 29 април 2010 07:14
 
У служби хуманости ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 29 април 2010 07:14

Позитивним законима искључена свака могућност трговине органима. – Пројекат ,,Помоћ у кући’’ спроводиће се и у току 2010. године.

Руководећи се мисијом Међународног Црвеног крста  и Црвеног полумесеца, оџачки Црвени крст већ дуги низ година својим радом и деловањем настоји да олакша патње да штити животе и здравље људи кроз низ акција које су усмерене на спречавање болести и унапређење социјалне сигурности. Истовремено, ова организација у настојању да обезбеди поштовање људског бића непрестано подстиче добровољност и општи осећај солидарности према свима онима којима је потребна помоћ и заштита. А када је о солидарности и добровољном давалаштву реч, Оџачани су небројано пута показали и показују своју хуманост дајући најскупљи лек на свету непознатом примаоцу. Осим што већ 15 година по броју давалаца предњачи у Западнобачком округу, оџачка општина је осам година узастопно примала и плакету ,,Најхуманија средина’’ која се додељује оним градовима и општинама у којима је проценат оних који дају  најдрагоценију течност изнад пет посто. Иако прошле године то вредно признање није примљено, проценат од 4,46 посто, по речима секретара Црвеног крста Радивоја Радивојевића, задовољавајући је и представља велики успех.

Последње ажурирано четвртак, 29 април 2010 07:21
 
Урађен пројекат за изградњу азила ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 29 април 2010 07:06

Предрачунска вредност изградње смештаја за напуштене животиње 14 милиона динара.

-Пошто је пројектна документација за изградњу прихватилишта за псе и мачке урађена, у ЈКП ,,Услуга’’ поднели су захтев за добијање грађевинске дозволе. По добијању овог документа створиће се услови за изградњу азила, међутим, када ће до реализације овог пројекта доћи зависи пре свега од тога да ли ће он добити зелено светло у Фонду за капитална улагања Војводине. Без средстава из Покрајине код које ћемо конкурисати на основу пројектне документације илузорно је и размишљати о почетку градње - каже за ,,Наше новине’’ директор ЈКП Петар Свилар.

Последње ажурирано четвртак, 29 април 2010 07:13
 
Апсолутни шампион доберман Ноби! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
четвртак, 29 април 2010 07:45

У Оџацима одржана 5. Међународна изложба паса свих раса ,,ЦАЦИБ''

Победник  5. Међународне изложбе паса свих раса ,,Цациб, Оџаци 2010. године’’ је доберман Ноби власника Слободана Максимовића из Крагујевца. Према мишљењу већине од десет судија, овај четвороножни љубимац заслужено је понео пехар најлепшег учесника ревије. На степенику ниже се нашао немачки овчар Војислава Ђукића из Сенте, док је треће место заузео авганистански хрт власнице Александре Даиновић из Турије.  На манифестацији коју је отворио председник општине Предраг Цветановић укупно је учествовало 464 паса разних раса. Осим излагача из Србије, стигли су и они из Русије, Пољске, Чешке, Словачке, Румуније, Мађарске, Аустрије, Португалије, Хрватске, Словеније и Босне и Херцеговине. Чак 40 посто паса било је из иностранства. Пред око 1500 посетилаца, током пет сати оцењивања продефиловало је око 116 различитих врста паса, које је оцењивало десет међународних судија. Проценити квалитет паса није било ни мало једноставно, јер је конкуренција била жестока, тако да су често нијансе одлучивале. -Судије су свој посао савесно обавиле, што потврђује чињеница да није било ни једне примедбе на њихов рад - истиче са задовољством Милорад Брека, члан Организационог одбора. Многобројни гости су као и увек до сада похвалили организацију и гостопримство. -Ово је пети пут да долазим овде. Без претеривања, и ове године, као и свих претходних, све је перфектно организовано, знатно боље него што је то бивало у Београду и Новом Саду који су имали само нешто мало више учесника - каже Александра Бељиновић која већ дужи низ година одлази на ова такмичења. Подељено је укупно 147 пехара, а као један вид награде обезбеђене су и знатне количине хране за псе. Манифестацију су у значајној мери помогли Локална самоупрва и бројни спонзори.

Дого Аргентино
У мноштву лепих паса запажено место имао је и аргентински пас (Дого Аргентино) по имену Гладијатор, власнице Татјане Орлић из Новог Сада. Овај пас победио је у другој ФЦИ групи. Ово је једини аргентински пас, а користе га за лов на крупну дивљач као што су вепар, пума и јагуар. У лов се иде без пушака, а пси држе плен све док ловци не дођу по њега. -Ови пси су опаки борци и нема им равних у свету - поносно истиче власница.

Последње ажурирано четвртак, 29 април 2010 08:10
 
Покретни мамограф у Оџацима ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 29 април 2010 07:23

Из дома здравља

Од понедељка, 26. априла, у склопу акције раног откривања карцинома дојке,  коју је покренуло Министарство здравља, испред просторија АТД оџачког Дома здравља стациониран је покретни дигитални мамограф који ће у Оџацима остати три недеље. У том периоду све заинтересоване жене са овереном здравственом књижицом моћи ће да обаве превентивни преглед. Стабилни мамограф који је пре месец дана стигао у Оџаке, а обезбеђен је захваљујући Фондацији принцезе Катарине Карађорђевић, како сазнајемо, у функцији ће бити када се испуне технички и кадровски услови, односно по добијању сертификата радиолога који ће обављати прегледе на овом апарату.

Последње ажурирано четвртак, 29 април 2010 07:32
 
«ПочетакПретходна201202203204205206207208209210СледећаКрај»

Страна 204 од 210
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.