Home
Наше новине
Данак немару ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 14 јул 2010 09:03

Поплављена екомомска дворишта, подруми, зидови на стамбеним објектима који се урушавају у Улици војводе Путника последица су дугогодишњег неконтролисаног одлагања отпада у природну депресију.

Незапамћене падавине које су последњих дана јуна засуле целу Србију изазвале су велике проблеме и у оџачкој општини. Готово цели Оџаци и околна села су под водом, а колике су штете знаће се тек кад се вода повуче, међутим, већ сад са сигурношћу се може рећи да оне нису мале, огорчени грађани напросто опседају општину и Месну заједницу у нади да ће им бар део претрпљене штете бити надокнађен. И док сви упиру поглед у небо у ишчекивању стабилизације времена и лепших дана, намеће се питање ко је овај пут крив за све оно што се дешава.

Последње ажурирано среда, 14 јул 2010 09:41
 
Обнављају се партнерски односи ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 14 јул 2010 08:02

Делегација оџачке општине посетила Мозбург у Баварској. -Успостављањем партнерских односа са Мозбургом је значајно јер се отварају могућности за сарадњу и са другим градовима (Рочестер у САД, Мозбург у Аустрији) са којим овај град у Баварској има такође партнерске односе - истиче  Предраг  Цветановић.

На позив градоначелнице Мозбурга Аните Мајнелт, од 20. до 25. јуна, у званичној посети овом граду у Баварској на домак Минхена боравили су председник оџачке општине Предраг Цветановић, његов заменик Ђорђе Богдановић и заменик председника Удружења Немаца у Оџацима Стеван Милер.
Поред сусрета са градоначелницом Мозбурга, Цветановић и Богдановић примљени су и код градоначелника Нуздорфа и Траунродта у округу Фрајсинг, једног од најперспективнијих региона у Немачкој. Челни људи општине примљени су и у влади Баварске, Министарству привреде и Привредној комори.

Последње ажурирано среда, 14 јул 2010 08:58
 
Отвара се нови погон ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 14 јул 2010 08:59

На основу Уговора који је 5. јула у Новом Саду у име Секретаријата за науку и технолошки развој потписао проф. др Драгослав Петровић са фирмом ,,Гарант’’ из Футога, у Оџацима ће се у току ове године отворити погон за производњу делова мотора за теретна возила и тракторе. Погон за финалну обраду који се отвара у склопу програма Секретаријата за примену нових технологија омогућиће запослење 25 радника металске струке. Фирма из Футога се Уговором обавезала да заврши погон и покрене производњу до 31.децембра текуће године. По речима председника општине Предрага Цветановића, у току су преговори са још неким инвеститорима и реално је очекивати отварање нових погона.

Последње ажурирано среда, 14 јул 2010 09:03
 
Пензионери главни кочничари ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 14 јул 2010 09:42

Миливoј Павловић, заменик председника оџачког парламента

-Неслога која већ дужи низ година влада међу оџачким пензионерима главни је узрок неуспеха иницијативе председника општине Предрага Цветановића, који је у разговору са челним људима пензионерских организација покушао изнаћи решење даље судбине зграде геронтолошког центра.

 
Лопта није у нашем дворишту ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 14 јул 2010 09:44

Вукашин Ранђеловић, председник Општинског удружења оџачких пензионера

Препарцелизација, односно одвајање пословног простора од зграде намењене смештају пензионера, као и пренос власништва са Фонда за пензијско и инвалидско осигурања запослених на општину Оџаци, главни су предуслови да би се могло кренути у реализацију наставка градње геронтолошког центра. -Приче да смо ми сметња да би се зграда привела намени напросто не стоји, пошто се ми по том питању не питамо ништа. Сваку иницијативу која иде у правцу решења сад с пуним правом можемо рећи овог проблема поздрављамо и подржавамо, међутим ,,лопта није у нашем дворишту’’.

 
«ПочетакПретходна201202203204205206207208209210СледећаКрај»

Страна 205 од 217
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.