Home
Наше новине
Поглед у будућност ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 19 април 2010 07:39

Предраг ЦветановићПропусти наших претходника не треба да буду алиби за наш евентуални неуспех у руковођењу оџачком општином. – Наш циљ и амбиције су да ствари покренемо са мртве тачке. – Данас све функционише на тржишном принципу и нико свој капитал не уложе из ,,љубави’’ . - Покрајински фонд за капитална улагања определио 150 милиона динара за ревитализацију и изградњу  путне инфраструктуре. - Ако буду постојали разлози за критике мог рада у потпуности сам спреман да их саслушам и уважим. – Општински одбор Демократске странке Србије има доста квалитетних кадрова који би могли допринети ревитализацији оџачке општине.

Све оно што сам мислио о раду претходне власти, и о раду бившег председника општине Милана Ћука рекао сам са скупштинске говорнице, као и у време предизборних кампања. Зато се не бих бавио оним што је иза нас. Једна страница у историји оџачке ошпштине је затворена и мој став је да треба да се окренемо будућности. Свима је добро познато да се свака нова власт суочи са наслеђеним проблемима. Они су у сваком случају отежавајућа околност, али пропусти наших претходника ни у ком случају не би требало да буду алиби за наше евентуалне пропусте и неуспехе у раду. Имам реалистичан став према ономе што ће се дешавати у будућности. Оно што је евидентно, проблема је много и биће потребно време да се они бар донекле реше. Свако обећање да ће се то десити преко ноћи било би чиста демагогија и заваравање грађана. Упркос свему, времена за малодушност и песимизам нема. Од увођења вишестраначја борили смо се да добијемо шансу да покушамо општини која је некад била међу развијенијим у Војводини, а рекао бих и у Србији, да вратимо бар део некадашњег сјаја. Тај дан смо дочекали и уверен сам да ћемо указану прилику искористити на најбољи могући начин.

Последње ажурирано понедељак, 19 април 2010 08:03
 
Зачарани круг ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 19 април 2010 08:04

Вукашин РанђеловићВукашин Ранђеловић: -Бесмислено је улагати у зграду која је постала неусловна за смештај људи у трећем добу. – Решење - промене намене.

Прошло је више од 20 година од како је отпочела изградња објекта у самом центу Оџака намењеног за смештај пензионера. У том периоду зграда у Железничкој је стављена под кров, делимично је урађена инсталација и започето малтерисање. Међутим, 1992. године, и поред чињенице да је новац обезбеђен, због нерешених имовинских односа, несугласица између самих пензионера, прекинута је свака даља градња. Од тада, па до данашњег дана, завршетак зграде Геронтолошког центра по правилу спомиње се само у време предизборних кампања.

Последње ажурирано понедељак, 19 април 2010 08:10
 
Приоритет проширење смештајних капацитета ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 19 април 2010 08:42

Захваљујући средствима покрајинског Фонда  за капитална улагања створили су се услови за почетак радова на Б фази која подразумева изградњу фискултурне сале и нових радних просторија. – Тренутно у десет објеката ,,Полетарца’’ смештено 448 деце из оџачке општине.

Већ дуги низ година због ограниченог броја смештајних капацитета пријем наших најмлађих суграђана које њихови родитељи желе да сместе у Дечји вртић ,,Полетарац’’ био је велики проблем. Због тога су многа деца приликом уписа остајала ,,испод црте’’. По свему судећи захваљујући средствима из Фонда за капитална улагања Војводине, на радост деце, а посебно њихових родитеља, у најскорије време тај проблем би могао бити решен. Наиме, у изјави за ,,Наше новине’’, вд директора ,,Полетарца’’ Јелена Селак каже да је покрајински Фонд определио 27 милиона динара намењених изградњи фискултурне сале и нових радних просторија.

Последње ажурирано понедељак, 19 април 2010 09:00
 
Посао се приводи крају ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 19 април 2010 08:15

ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЗАВРШЕТАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ КАНАЛИЗАЦИЈЕ У ОЏАЦИМА

Изградња канализационе мреже у Оџацима, већ сад је извесно, окончаће се до краја ове године. То значи да ће септичке јаме, на којима су Оџаци годинама и деценијама пливали, постати прошлост.
У овом часу неимари новосадског предузећа ,,Градитељ’’ после завршетка радова у улици Војводе Путника и делу Војвођанске убрзано раде на постављању канализационе инфраструктуре у улици Мике Аласа.
Када се заврши овај део радова, према плану је довршетак краћих деоница у појединим деловима Оџака.

 

 

СПОРТСКО - РЕКРЕАТИВНИ  ЦЕНТАР ,,ШУМИЦЕ’’ ДОБИЈА КОНАЧАН ИЗГЛЕД

Градиће се базен за децу

- После СРЦ ,,Шумице’’ и мали спортски терени у Бачком Брестовцу добили савремено осветљење.

Према свему судећи, и уколико се склопе сви каменчићи мозаика, у врло скорој будућности  у склопу Спортског - рекреативног  центра ,,Шумице’’ почеће да се гради још један базен. Реч је о малом базену намењеном деци за који је  већ поодавно припремљена пројектна документација. На тај начин, и уз још неке радове, Спортско - рекреациони центар ,,Шумице’’ добиће коначан изглед.
То практично значи да ће уз два базена  - велики и овај будући за децу, затим трим стазу и терене за мале спортове бити заокружена једна спортска целина која ће разноврсношћу садржаја у потпуности задовољити  спортисте и рекреативце из Оџака и околине.
У овом часу почели су радови на уређењу зелених површина у околини постојећег базена, сређују се  такође  тушеви и санитарни чворови, тако да ће овај Центар по устаљеном реду вожње почети да ради, уколико временски услови дозволе, већ прве недеље јуна.
Захваљујући средствима из Министарства за спорт и омладину и мали спортски терени у Бачком Брестовцу добили су одговарајуће савремено осветљење, па ће и ови терени, као и они у склопу Спортско - рекреативног  центра ,,Шумице’’ у Оџацима, моћи да се користе и у вечерњим сатима.

Последње ажурирано понедељак, 19 април 2010 08:28
 
Ратковчани достојно репрезентовали нашу општину! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
понедељак, 19 април 2010 09:00

У Ваљеву под покровитељством председника Србије Бориса Тадића одржан седми Сабор фолклорних ансамбала Србије.

У Ваљеву је, током прошле недеље, под покровитељством председника Србије Бориса Тадића, одржана шестодневна манифестација под називом 7. Сабор фолклорних ансамбала Србије, на коме је учествовало преко 90 културно - уметничких друштава из целе земље. На Сабору је учествовало и културно - уметничко друштво ,,Ратко Павловић Ћићко’’ из Раткова, које је пут Ваљева кренуло са 32 своја члана и наравно достојно репрезентовало нашу општину кореографијом ,,Лесковачко поморавље”. По дивном времену наше девојке и момци побрали су бројне аплаузе већ на самом дефилеу улицама Лесковца. У такмичарском делу, у конкуренцији 20 КУД-ова, сем нашег листом из великих градских средина, Ратковчанима је припало одлично 8. место и диплома за изузетно успешан наступ и приказан уметнички ниво, као и диплома за најаутентичнији изглед ношње лесковачког поморавља.
Склопљена су и бројна познанства, а уручени су и позиви нашим фолклорашима за тродневни фестивал у Умци, као и за фестивал у Подгорици. Већ у суботу Ратковчанима у Челареву следи Зонска смотра фолклора за млађе категорије.

Последње ажурирано понедељак, 19 април 2010 09:13
 
«ПочетакПретходна201202203204205206207208209210СледећаКрај»

Страна 205 од 210
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.