Home
Наше новине
Парада раскошног фолклорног богатства Србије ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
четвртак, 27 мај 2010 07:23

У Лалићу одржан трећи ,,Ношња бал’’

Прошле недеље  у Лалићу је одржан трећи по реду ,,Ношња бал’’ у организацији Удружења жена ,,Мајчино срце’’ из Лалића.  На овој културној смотри традиционалних народних ношњи и обичаја представило се преко 20 удружења Бачке, Срема и Баната, као и Асоцијација словачких жена, а посетиоци су имали прилику да виде раскош и богатство српске, словачке и мађарске ношње, игре и песме. Манифестацију је свечано отворио председник општине Предраг Цветановић, а присутнима се обратио и амбасадор Словачке у Србији Игор Фурђик који је између осталог још једном подсетио на вишевековну добру сарадњу два братска народа.

Последње ажурирано четвртак, 27 мај 2010 07:38
 
Велика понуда радних места ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 27 мај 2010 06:46

У Оџацима одржан трећи Сајам запошљавања у организацији Националне службе за запошљавање

У Оџацима је 19. маја, у организацији Националне службе за запошљавање, одржан трећи по реду Сајам запошљавања. На Сајму је учествовало преко 40 послодаваца из Оџака, Куле и Сомбора, а у понуди је било око 230 слободних радних места. Тражени су радници готово свих образовних профила. Један број послодаваца је радно место понудило и особама са инвалидитетом,  што је у складу са новим законским нормама. -Имајући у виду број послодаваца и број понуђених слободних радних места, ово је до сада највећи Сајам запошљавања у Оџацима и Западнобачком округу - изјавила је заменик директора сомборске Филијале Националне службе за запошљавање Јасна Миљеновић.

 
Грешка из прошлости ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 13 мај 2010 07:17

Како ,,Наше новине’’ сазнају из добро обавештених извора, цела прича везана за парцелу 969 има дубље корене и сеже у далеку 1976. годину прошлог века, када се Душан Карановић уз правичну надокнаду одрекао ,,спорне’’ парцеле која се тада водила под бројем 1151/1 и парцеле 1151/2 због потребе изградње новог пута и Дечјег вртића ,,Полетарац’’. Међутим, Душан Карановић је заборавио да упозори референта Секретаријата за привреду Скупштине општине Оџаци који је водио цео поступак да је Уговором о поклону земљу поклонио сину Чедомиру Карановићу. Иако је у почетку као земљишни књижни корисник оспорио решење у накнадној изјави, Чедомир Карановић је дао пристанак да се земљиште укњижи у корист општине Оџаци. Међутим, ни ту није крај приче везане за парцелу 969., иако је направљен деобни нацрт пропустом  катастра да изврши цепање парцеле и да грунтовници проследи неопходну документацију, како би се она укњижила као власништво општине Оџаци, поступак није спроведен до краја. Ништа није спорно, а све је спорно у овом случају који је на светлост дана исливао због грешака из прошлих времена и због неажурности запослених у тадашњем катастру - каже извор ,,Наших новина’’ и додаје да оно што је сигурно увидом у листу о поседу, јесно се види да су власнице парцеле 969 законите наследнице Чедомира Јовановића његове ћерке Тамара Видојевић и Планинка Крунић.

Последње ажурирано четвртак, 13 мај 2010 07:30
 
На потезу је општина ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 13 мај 2010 07:09

Тамара Видојевић: Од 2008. године упорно покушавамо да се цео случај око парцеле 969 реши на миран начин.

Пре десетак дана родитеље који доводе у Дечји вртић ,,Полетарац’’ чекало је изненађење у виду металних стубова који су на пола пресецали пут, што је онемогућавало кретање моторних возила. Иако су сви у почетку мислили да се ради о неспоразуму и да ће препреке бити уклоњене, оне још стоје, само што су уместо стубова постављене гумене жардињере.
-Да су у општини имали више слуха да нас саслушају и да заједнички покушамо наћи излаз, до свега овога што се дешава последњих дана око парцеле која је у нашем власништву не би дошло. Нисмо ми узурпирали земљиште које је у општинском власништву, већ је општина узурпирала наш посед и логично је било да предузмемо неке мере и кораке како би остварили своја законска права. Од 2008. године упорно покушавамо да се цео овај случај око парцеле 969 реши на миран начин.

Последње ажурирано четвртак, 13 мај 2010 07:29
 
Опструкција законских прописа ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 13 мај 2010 06:54

Министарство здравља децидно одбија сваку могућност да је решење о именовању доктора Кошутића и доктора Стоилковића за директора и заменика директора и дан данас валидно. – То што цела процедура о преносу надлежности није обављена у законском року очигледнa је опструкцијa.

Ни после 20-ак дана од доношења скупштинске одлуке да се доктор Владимир Кошутић и доктор Радомир Стоилковић разреше дужности директора, односно заменика директора, у Дому здравља није дошло до примопредаје дужности, пошто по речима доктора Љубомира Миленковића неће да парафира како записник о примопредаји, тако и било коју забелешку да одбијају то да учине. У изјави за ,,Наше новине’’ доктор Миленковић, кога је оџачки парламент именовао за вд директора ове здравствене установе, каже да су он и докторка Марија Шаргач, која ће одлуком оџачког парламента обављати функцију вд заменика директора, да би себе оградили од неке могуће будуће одговорности, о свему томе обавестили оснивача Скупштину општину.

Последње ажурирано четвртак, 13 мај 2010 07:02
 
«ПочетакПретходна201202203204205206207208209210СледећаКрај»

Страна 206 од 214
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.