Home
Наше новине
,,Тигар“ се вратио у Оџаке! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
среда, 14 јул 2010 09:48

Предузеће ,,Цветковић'' у сарадњи са ,,Тигар трејдом'' шири асортиман своје трговинско - услужне понуде. -Нови вулканизерски сервис свим купцима обезбеђује бројне повољности.

,,Тигар“ се вратио у Оџаке и то на углу Сомборске и Војводе Мишића улице, и не само да није опасан ни за кога, већ шири осмех задовољним купцима. Наравно, реч је о предузећу ,,Цветковић’’, које у сарадњи са пиротским ,,Тигар трејдом’’ повећава асортиман своје трговинско - услужне понуде. -Продавница послује искључиво са асортиманом нашег брендираног произвођача ,,Тигар трејда’’.

Последње ажурирано среда, 14 јул 2010 10:11
 
Победили Вараждински тамбураши! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
среда, 14 јул 2010 10:11

И трећи светски тамбурашки фестивал у Дероњама одржао веома висок музички и културно - уметнички ниво. -Око 60 хиљада посетилаца уживало у тродневном музичком спектаклу са преко 300 врсних музичара и певача.

Трећи светски тамбурашки фестивал у Дероњама 25. јуна свечано је отворио покрајински секретар за културу Милорад Ђурић, а све учеснике, госте и многобројну публику поздравио је Јован Пејчић, председник Организационог одбора и идејни творац фестивала. Након тога, одржан је гала концерт Великог тамбурашког оркестра Тамбурица феста под вођством концерт мајстора Зорана Бугарског Брице, а хитове за сва времена извели су Мерима Његомир, Чеда Марковић, Огњен Радивојевић, Данка Стојиљковић, Ђорђе Чавић и Миша Близанац. Концерт је завршен уз величанствен ватромет, а публику је наставила да забавља група ,,Апсолутно романтично’’.

Последње ажурирано четвртак, 15 јул 2010 09:55
 
Уметничка колонија ,,Каравуково 0001“ ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
четвртак, 15 јул 2010 09:55

Црква Светог Мартина оживела након готово две деценије

У Каравукову, у немачкој католичкој цркви Светог Мартина бискупа, 30. јуна одржан је концерт и завршна изложба Уметничке колоније ,,Каравуково 0001”. Организатор колоније био је ,,Земунски мали уметнички центар”, на чијем челу се налази уметнички директор вајар Горан Делић. Заједно са њим, у овогодишњој колонији били су још и Даниела Фулгоси (графичарка, Земун), Ана Крстић (вајарка, Ваљево), Марко Ковачић (вајар, Љубљана), Драгана Николетић (рециклажна уметница, Београд), Паско Бурђелез (мултимедијални уметник, Дубровник), Соња Радаковић (сликарка, Нови Сад), Ивана Видић (графичарка, Земун), Горан Орге Николић (музичар, Земун), Марија Каузларић (мултимедијална уметница, Београд), Марко Мамузић (филмски режисер, Београд) и Дарко Цветановић (фотограф, Београд). -Радови са колоније ће након овога бити изложени у фабрици и представљаће зачетак ,,Кастрикс’’ колекције уметничких дела савремених уметника из региона - истакао је Горан Денић.

Последње ажурирано четвртак, 15 јул 2010 10:03
 
Перјаница Милан Гаковић! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
петак, 25 јун 2010 09:00

У Оџацима одржана седма филакеријада у организацији коњичког клуба ,,Ждралин''

Имали су организатори, коњички клуб ,,Ждралин’’, добру процену када су због великих киша одложили седму фијакеријаду за 19. јуни у Оџацима, на плацу предузећа Радослава Катанчевића. Овога пута, уместо ,,воде до колена”, власници липицанера и њихови љубимци имали су идеалан травнати терен у мањежу, на ком су показали сву лепоту кочија и царских коња. И док је тамбурашка песма пловила непрегледном равницом, такмичење је свечано отворио председник општине Предраг Цветановић, који је, поред осталог, истакао да седма фијакеријада далеко превазилази оквире оџачке општине и да она на најбољи могући начин репрезентује нашу општину.

Последње ажурирано петак, 25 јун 2010 09:23
 
Ратковачки бренд ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 24 јун 2010 10:37

Изузетне жене Војводине

У уторак, 15.јуна, у централном холу Владе Аутономне Покрајине Војводине, покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, свечано је отворио изложбу графике ,,Свет у дечијој машти’’, коју су приредили ученици Основне школе ,,Ратко Павловић – Ћићко’’ из Раткова. Радови ратковачких графичара, који ће бити изложени од 15. до 25. јуна, резултат су менторског рада Анкице Ижак, која се сврстава у ред најзначајнијих ликовних педагога у Војводини. Добитница многобројних како домаћих, тако и међународних признања, Анкица Ижак, већ годинама несебично, са много успеха преноси своје умеће на ратковачке основце. Њеним преданим, дугогодишњим радом развила се у свету сад већ препознатљива - Ратковачка графичка школа - која негује захтевну и јединствену технику вишебојне графике.
Изложба ,,Свет у дечијој машти’’ прва је у низу манифестација којима у склопи пројекта ,,Изузетне жене Војводине’’ покрајински Секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова жели да представи рад и достигнуће жена Војводине у различитим областима.

Последње ажурирано четвртак, 24 јун 2010 10:51
 
«ПочетакПретходна201202203204205206207208209210СледећаКрај»

Страна 206 од 217
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.