Home
Наше новине
Најефикаснија мера ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 10 јун 2010 11:10

Сајмови запошљавања јединствена прилика за сучељавање понуде и тражње на тржишту радне снаге.

-Сајмови запошљавања, као мера активне политике запошљавања, одлична су прилика да конкретна радна места буду понуђена онима који траже посао. Прошлогодишњи добри резултати, када је стално запослење путем сајма за запошљавање обезбедило око четрдесетак лица са евиденције Националне службе за запошљавање, држе ме у уверењу да ће се тај тренд наставити и ове године. Учешће 43 послодавца који су изразили потребу за око 230 радних места, као и око 600 незапослених лица који су посетили овогодишњи сајам који се трећи пут одржао у Оџацима, потврда су да је овакав вид активног тражења посла најефикаснији - истакла је за ,,Наше новине’’ координаторка оџачке испоставе Националне службе за запошљанање Весна Макочевић.

Последње ажурирано четвртак, 10 јун 2010 11:24
 
Под европским кровом ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 10 јун 2010 10:33

 

 

Наслеђе из прошлости главнa је препрека бржем развоју и ефикасности у свим областима, од демократизације односа до повећања стандарда грађана

Протеклих дана навршило се првих стотину дана власти проевропских снага у општини Оџаци, окупљених око Демократске странке. Међутим, за ово време мало се тога у Оџацима променило на боље, а актуелна власт сматра да су за такво стање најодговорнији њихови претходници. У минулих десет година Социјалистичка партијаСрбије (СПС) је незаобилазан део сваке власти. Социјалисти су од 2000. до 2004. године владали сами, до недавно били су у коалицији са радикалима, док су данас главни партнер демократа. Власт у Оџацима, коју чини десетак разнородних странака (ДС, СПС, СПС-ПУПС-ЈС, ЛДП, СПО, РДС,...) суочава са многобројним проблемима из прошлости, али и оним новим, који су на крилима светске финансијске кризе пристигли и на северозапад Бачке.

Последње ажурирано четвртак, 10 јун 2010 10:53
 
Пејчић на челу парламента ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 10 јун 2010 10:20

-Одржано четврто и пето скупштинско заседање. -Опозиција бојкотовала скупштински рад

Непуна четири месеца пошто је изабрана за председницу оџачке Скупштине народна посланица у републичком парламенту из редова Г17 плус, Снежана Седлар, на четвртој седници оџачког парламента одржаној у петак,  4.јуна, поднела је оставку, а на њено место, на петој седници одржаној истог дана, изабран је Милош Пејчић, председник Општинског одбора Г17 плус. -Обавила сам свој задатак - истакла је Седлар обраћајући се одборницима владајуће коалиције. -Као што сам и обећала, функцију председнице Скупштине обављала сам веома кратко, а оставку подносим пре свега због тога што ми није циљ акумулација функција, као и због чињенице да су функција народне посланице коју желим да обављам крајње професионално и одговорно у интересу грађана оџачке општине и председнице оџачке Скупштине због своје одговорности и обимности неспојиве.

Последње ажурирано четвртак, 10 јун 2010 10:32
 
Велика излазност ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 10 јун 2010 10:03

Избори протекли у демократској атмосфери без инцидената

На 883 бирачка места, 436.334 припадника националних мањина широм Србије у недељу, 6.јуна, ,,заокруживали’’ су своје представнике за 19 Националних савета. На четири бирачка места у оџачкој општини (Лалићу, Богојеву, Дероњама и Оџацима) која су била отворена од седам часова од 1687 уписаних у бирачке спискове на изборе је изашло 52 процента. Највећа излазност забележена је у Лалићу 64,64 и Дероњама 63,93 посто. Као  и у целој Србији, и у оџачкој општини избори су протекли у демократској атмосфери, без инцидената. Иако су се локалне самоуправе по први пут сусреле са оваквим изборима, атмосфера и организација првих непосредних избора за Националне савете није се разликовала од оних за републичке, покрајинске или локалне представнике власти.
А излазност од преко 50 посто говори да су представници националних мањина итекако заинтересовани ко ће их представљати у Националним саветима.

Последње ажурирано четвртак, 10 јун 2010 10:20
 
Лука је велика развојна шанса наше општине! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
четвртак, 27 мај 2010 06:52

-Већински капитал луке је у приватном, а 40 одсто  у државном власништву. -Ми смо једна од транзитних веза са морским лукама и представљам шансу за бржи привредни развој целог региона.  -У току протекле године више од  250 000 тона претовара робе, а циљ је да се ускоро капацитет повећа на 1,5 милиона тона годишње. –На добром путу ка модерној европској луци

Лука ,,Дунав - Богојево’’ традиционални је учесник Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду.  Оцењујући ефекте учешћа на овогодишњој сајамској манифестацији  менаџер за развој луке ,,Дунав - Богојево’’ Миле Мандић потврдио је значај учешћа на једној оваквој приредби. То је била прилика да  се представимо новим коминтентима, али и да  досадашњим понудимо комплетнију палету услуга луке.
У сваком случају, Миле Мандић је потврдио многобројне пословне контакте  током сајамских дана, што ће, како је нагласио у изјави за ,,Наше новине’’ сасвим извесно довести до повећања пласмана роба у луци ,,Дунав - Богојево’’..

Последње ажурирано четвртак, 27 мај 2010 07:12
 
«ПочетакПретходна201202203204205206207208209210СледећаКрај»

Страна 208 од 217
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.