Home
Наше новине
Апсолутни шампион доберман Ноби! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
четвртак, 29 април 2010 07:45

У Оџацима одржана 5. Међународна изложба паса свих раса ,,ЦАЦИБ''

Победник  5. Међународне изложбе паса свих раса ,,Цациб, Оџаци 2010. године’’ је доберман Ноби власника Слободана Максимовића из Крагујевца. Према мишљењу већине од десет судија, овај четвороножни љубимац заслужено је понео пехар најлепшег учесника ревије. На степенику ниже се нашао немачки овчар Војислава Ђукића из Сенте, док је треће место заузео авганистански хрт власнице Александре Даиновић из Турије.  На манифестацији коју је отворио председник општине Предраг Цветановић укупно је учествовало 464 паса разних раса. Осим излагача из Србије, стигли су и они из Русије, Пољске, Чешке, Словачке, Румуније, Мађарске, Аустрије, Португалије, Хрватске, Словеније и Босне и Херцеговине. Чак 40 посто паса било је из иностранства. Пред око 1500 посетилаца, током пет сати оцењивања продефиловало је око 116 различитих врста паса, које је оцењивало десет међународних судија. Проценити квалитет паса није било ни мало једноставно, јер је конкуренција била жестока, тако да су често нијансе одлучивале. -Судије су свој посао савесно обавиле, што потврђује чињеница да није било ни једне примедбе на њихов рад - истиче са задовољством Милорад Брека, члан Организационог одбора. Многобројни гости су као и увек до сада похвалили организацију и гостопримство. -Ово је пети пут да долазим овде. Без претеривања, и ове године, као и свих претходних, све је перфектно организовано, знатно боље него што је то бивало у Београду и Новом Саду који су имали само нешто мало више учесника - каже Александра Бељиновић која већ дужи низ година одлази на ова такмичења. Подељено је укупно 147 пехара, а као један вид награде обезбеђене су и знатне количине хране за псе. Манифестацију су у значајној мери помогли Локална самоупрва и бројни спонзори.

Дого Аргентино
У мноштву лепих паса запажено место имао је и аргентински пас (Дого Аргентино) по имену Гладијатор, власнице Татјане Орлић из Новог Сада. Овај пас победио је у другој ФЦИ групи. Ово је једини аргентински пас, а користе га за лов на крупну дивљач као што су вепар, пума и јагуар. У лов се иде без пушака, а пси држе плен све док ловци не дођу по њега. -Ови пси су опаки борци и нема им равних у свету - поносно истиче власница.

Последње ажурирано четвртак, 29 април 2010 08:10
 
Покретни мамограф у Оџацима ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 29 април 2010 07:23

Из дома здравља

Од понедељка, 26. априла, у склопу акције раног откривања карцинома дојке,  коју је покренуло Министарство здравља, испред просторија АТД оџачког Дома здравља стациониран је покретни дигитални мамограф који ће у Оџацима остати три недеље. У том периоду све заинтересоване жене са овереном здравственом књижицом моћи ће да обаве превентивни преглед. Стабилни мамограф који је пре месец дана стигао у Оџаке, а обезбеђен је захваљујући Фондацији принцезе Катарине Карађорђевић, како сазнајемо, у функцији ће бити када се испуне технички и кадровски услови, односно по добијању сертификата радиолога који ће обављати прегледе на овом апарату.

Последње ажурирано четвртак, 29 април 2010 07:32
 
Поглед у будућност ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 19 април 2010 07:39

Предраг ЦветановићПропусти наших претходника не треба да буду алиби за наш евентуални неуспех у руковођењу оџачком општином. – Наш циљ и амбиције су да ствари покренемо са мртве тачке. – Данас све функционише на тржишном принципу и нико свој капитал не уложе из ,,љубави’’ . - Покрајински фонд за капитална улагања определио 150 милиона динара за ревитализацију и изградњу  путне инфраструктуре. - Ако буду постојали разлози за критике мог рада у потпуности сам спреман да их саслушам и уважим. – Општински одбор Демократске странке Србије има доста квалитетних кадрова који би могли допринети ревитализацији оџачке општине.

Све оно што сам мислио о раду претходне власти, и о раду бившег председника општине Милана Ћука рекао сам са скупштинске говорнице, као и у време предизборних кампања. Зато се не бих бавио оним што је иза нас. Једна страница у историји оџачке ошпштине је затворена и мој став је да треба да се окренемо будућности. Свима је добро познато да се свака нова власт суочи са наслеђеним проблемима. Они су у сваком случају отежавајућа околност, али пропусти наших претходника ни у ком случају не би требало да буду алиби за наше евентуалне пропусте и неуспехе у раду. Имам реалистичан став према ономе што ће се дешавати у будућности. Оно што је евидентно, проблема је много и биће потребно време да се они бар донекле реше. Свако обећање да ће се то десити преко ноћи било би чиста демагогија и заваравање грађана. Упркос свему, времена за малодушност и песимизам нема. Од увођења вишестраначја борили смо се да добијемо шансу да покушамо општини која је некад била међу развијенијим у Војводини, а рекао бих и у Србији, да вратимо бар део некадашњег сјаја. Тај дан смо дочекали и уверен сам да ћемо указану прилику искористити на најбољи могући начин.

Последње ажурирано понедељак, 19 април 2010 08:03
 
Зачарани круг ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 19 април 2010 08:04

Вукашин РанђеловићВукашин Ранђеловић: -Бесмислено је улагати у зграду која је постала неусловна за смештај људи у трећем добу. – Решење - промене намене.

Прошло је више од 20 година од како је отпочела изградња објекта у самом центу Оџака намењеног за смештај пензионера. У том периоду зграда у Железничкој је стављена под кров, делимично је урађена инсталација и започето малтерисање. Међутим, 1992. године, и поред чињенице да је новац обезбеђен, због нерешених имовинских односа, несугласица између самих пензионера, прекинута је свака даља градња. Од тада, па до данашњег дана, завршетак зграде Геронтолошког центра по правилу спомиње се само у време предизборних кампања.

Последње ажурирано понедељак, 19 април 2010 08:10
 
Приоритет проширење смештајних капацитета ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 19 април 2010 08:42

Захваљујући средствима покрајинског Фонда  за капитална улагања створили су се услови за почетак радова на Б фази која подразумева изградњу фискултурне сале и нових радних просторија. – Тренутно у десет објеката ,,Полетарца’’ смештено 448 деце из оџачке општине.

Већ дуги низ година због ограниченог броја смештајних капацитета пријем наших најмлађих суграђана које њихови родитељи желе да сместе у Дечји вртић ,,Полетарац’’ био је велики проблем. Због тога су многа деца приликом уписа остајала ,,испод црте’’. По свему судећи захваљујући средствима из Фонда за капитална улагања Војводине, на радост деце, а посебно њихових родитеља, у најскорије време тај проблем би могао бити решен. Наиме, у изјави за ,,Наше новине’’, вд директора ,,Полетарца’’ Јелена Селак каже да је покрајински Фонд определио 27 милиона динара намењених изградњи фискултурне сале и нових радних просторија.

Последње ажурирано понедељак, 19 април 2010 09:00
 
«ПочетакПретходна201202203204205206207208209210СледећаКрај»

Страна 208 од 214
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.