Home
Наше новине
Доследни на европском путу ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 31 март 2010 10:52

Актуелна влада је влада ниских очекивања и слабих амбиција, и то је видљиво од самог почетка. - Акција сакупљања потписа Српске напредне странке је деструктивна због тога што она не показује по чему су ти који скупљају потписе бољи и способнији да врше власт. - Дванаест министарстава је примерена мера за земљу величине Србије. - Нема никакве потребе ни шансе да ЛДП уђе у овакву владу. - НАТО није услов, него потреба Србије. - Пресудом Међународног суда правде утврђено је да Србија није одговорна за геноцид, али смо одговорни што нисмо довољно учинили да геноцид спречимо, а кривце казнимо.

Влада Републике Србије је направљена на једној врсти унутрашњег неслагања и тензије која временом све више долази до изражаја. Ово је влада ниских очекивања и слабих амбиција, и то је видљиво од самог почетка. Ми смо више пута рекли да је највећа предност ове владе то што увек може да покаже прстом, кад год јој се приговори за неку од многобројних слабости које показује, да је део њених критичара који је окупљен око напредњака и ДСС заправо много гори од ње саме. Не говорим само у оперативном, него у суштинском, вредносном и стратешком смислу. Ово је влада која је била максимум могућег у Србији после 11. маја, 2008. године. Подсећам да је то кабинет који је наследио Коштуничину владу која је свој мандат завршила рушећи Београд у фебруару 2008. године, рекао је за ,,Наше новине’’ председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић, коментаришући досадашњи рад актуелне владе.

Последње ажурирано среда, 31 март 2010 11:05
 
Испунићемо очекивања грађана ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 31 март 2010 10:28

Верољуб Марковић: Стварање позитивне климе за привлачење домаћих и страних инвеститора проритет. - Милош Пејчић: Чврст темељ за будуће деловање.- Зоран Војновић: Пројекат изградње гасоводне мреже биће реализован.- Томислав Бокан: Историјски тренутак за Ромску демократску партију.

После више од два месеца од одржаних избора, у петак, 6. марта, у сали Извршног већа потписан је коалициони договор, чиме су разрешене све дилеме и нагађања око тога које ће странке учествовати у вршењу власти у оџачкој општини. Парафом на споразум о заједничком деловању, представници листе ,,За европске Оџаке’’ СПС – ПУПС – ЈС, Г17 плус и Ромска демократска партија прецизирали су и дефинисали све правце будуће сарадње и деловања.

Последње ажурирано среда, 31 март 2010 10:51
 
Избегнуто привремено финансирање ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 18 март 2010 08:42

Милош Пејчић: -Приликом израде и усвајања буџета руководили смо се пре свега потребама и интересима директних и индиректних корисника. – Буџет за 2010. је развојно- социјални. – На основу потписаних уговора за реализацију пројеката из покрајинских фондова опредељено 300 милиона динара.

-Потребе директних и индиректних корисника налагале су да буџет општине за 2010. годину усвојимо по ,,хитном поступку’’ како бисмо избегли да дођемо у  временски  теснац и да не испоштујемо законске рокове  за његово усвајање. Да се то није десило до 15. марта, у општини би још три месеца на снази било привремено финансирање, што у овом моменту ником не би одговарало.  Пред нама је време када многи пројекти треба да се спроведу у дело. Неусвајање буџета и наставак привременог финансирања успорили би њихову реализацију, а трпеле би и школе, месне заједнице, дечји вртићи, спортске организације,... као и све остале установе којима су средства из буџета, ако не једини, онда сигурно већински извор прихода за нормално функционисање. Чињеница је да је буџет усвојен на седници Привременог органа на којој су од пет присуствовала три члана, међутим, на њему је рађено студиозно и одговорно, настојећи да се задовоље потребе свих корисника. Критика, што није својствено само за оџачку општину, приликом увајања буџета ће бити, пошто се увек нађу они који мисле да заслужују више - рекао јеМилош Пејчић, члан Привременог органа, поводом усвајања буџета општине за 2010. годину.

Последње ажурирано среда, 31 март 2010 10:26
 
Недостаје нам председник! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Бранислав Костић   
четвртак, 18 март 2010 08:39

Ново Општинско веће биће бројније и  уместо досадашњих седам имаће најмање девет чланова

Како год било, општина Оџаци још је на својеврстан начин обезглављена. Иако је од 24. јануара прошло довољно времена да се постигну коалициони договори, у политичком лонцу на Западу Бачке још се крчкају одлуке. И кадровска решења.
У међувремену, како је познато, изабрано је нешто функционера, па и оних који ће седети у директорским фотељама. Мада и ту још има подоста недоумица и ,,преговора’’ како би се испоштовали коалициони договори и како би свако добио – по заслузи.
Данас ,,стабилну’’ позицију у општини чине одборници девет странака ДС, ЛДП, ДХСС, СПО, СПС, ПУПС, ЈС, Г17 плус и Ромске ДС. У ,,коалиционом лонцу’’ седи 12 посланика из редова СРС, ДСС и СНС који  с нестрпљењем очекује епилог ове приче која је почела у поноћ, 24. јануара.
Рокови су мање или више испоштовани и намера  власти да се прионе послу, очигледно је, спроводи се, истина на жељеним темпом, али кренуло се с мртве тачке.
Сада преостаје да се изабере председник општине, па његов заменик и како се све гласније говорка,  Веће од девет чланова, дакле два више него у претходном сазиву.  Шта значи два члана већа више, знаће се ускоро. Да ли само ону стару и опробану флоскулу да више очију види више, а више глава боље разуме ствари, или је то само чин задовољавања страначких апетита, а на рачун  грађана?

Последње ажурирано четвртак, 18 март 2010 08:41
 
Привремени председник ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 18 март 2010 08:19

У наставку конститутивне седнице за председника Скупштине општине изабрана Снежана Седлар, за заменика Миливоје Павловић, а функција секретара поверена је Милоју Лепојићу.

После вишедневне паузе коју је председавајући Миливоје Павловић дао због додатних консултација неопходних за избор носиоца законодавне власти и могућности проширења владајуће коалиције, у четвртак, 11. марта, настављен је рад оџачке скупштине на коме је  за прадседника оџачког парламента изабрана дипломирана правница и носилац листе Г17плус на  јануарским изборима Снежана Седлар. Функцију заменика председника вршиће нови – стари председник из редова ПУПС-а Миливоје Павловић, док  је за секретара постављен дипломирани правник Милоје Лепојић, који је ту дужност обављао у неколико претходних сазива. Непосредно после избора, Снежана Седлар је истакла да ће ту функцију обављати само до избора свих органа неопходних за функционисање локалне власти и да ће после тога дужност председника Скупштине уступити председнику ОО Г17 плус Милошу Пејчићу. На конститутивној седници за чланове мандатско - имунитетске комисије изабрани су Верољуб Марковић, др Влада Димитријевић и Жарко Петровић, док су др Љубомир Миленковић, Сока Станисављевић, Томислав Филиповић, Изабела Шерић и Миливоје Букилић изабрани за чланове комисије за кадровско - административна питања и радне односе. Избором носиоца челних функција у Скупштини општине разрешена су сва нагађања и дилеме око странака које ће чинити већину у оџачком парламенту. Сад је већ сасвим извесно да ће нова владајућа већина бити састављена од одборника из редова коалиције за европске Оџаке која има 10 мандата коалиције СПС – ПУПС - ЈС са 3 и Г17 плус - Ромска демократска партија са по једним мандатом.

Последње ажурирано среда, 31 март 2010 10:27
 
«ПочетакПретходна201202203204205206207208209210СледећаКрај»

Страна 209 од 213
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.