Home
Наше новине
На потезу је општина ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 13 мај 2010 07:09

Тамара Видојевић: Од 2008. године упорно покушавамо да се цео случај око парцеле 969 реши на миран начин.

Пре десетак дана родитеље који доводе у Дечји вртић ,,Полетарац’’ чекало је изненађење у виду металних стубова који су на пола пресецали пут, што је онемогућавало кретање моторних возила. Иако су сви у почетку мислили да се ради о неспоразуму и да ће препреке бити уклоњене, оне још стоје, само што су уместо стубова постављене гумене жардињере.
-Да су у општини имали више слуха да нас саслушају и да заједнички покушамо наћи излаз, до свега овога што се дешава последњих дана око парцеле која је у нашем власништву не би дошло. Нисмо ми узурпирали земљиште које је у општинском власништву, већ је општина узурпирала наш посед и логично је било да предузмемо неке мере и кораке како би остварили своја законска права. Од 2008. године упорно покушавамо да се цео овај случај око парцеле 969 реши на миран начин.

Последње ажурирано четвртак, 13 мај 2010 07:29
 
Опструкција законских прописа ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 13 мај 2010 06:54

Министарство здравља децидно одбија сваку могућност да је решење о именовању доктора Кошутића и доктора Стоилковића за директора и заменика директора и дан данас валидно. – То што цела процедура о преносу надлежности није обављена у законском року очигледнa је опструкцијa.

Ни после 20-ак дана од доношења скупштинске одлуке да се доктор Владимир Кошутић и доктор Радомир Стоилковић разреше дужности директора, односно заменика директора, у Дому здравља није дошло до примопредаје дужности, пошто по речима доктора Љубомира Миленковића неће да парафира како записник о примопредаји, тако и било коју забелешку да одбијају то да учине. У изјави за ,,Наше новине’’ доктор Миленковић, кога је оџачки парламент именовао за вд директора ове здравствене установе, каже да су он и докторка Марија Шаргач, која ће одлуком оџачког парламента обављати функцију вд заменика директора, да би себе оградили од неке могуће будуће одговорности, о свему томе обавестили оснивача Скупштину општину.

Последње ажурирано четвртак, 13 мај 2010 07:02
 
Политичко насиље ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 13 мај 2010 06:48

,,Крунски доказ’’ кадровске комисије да нам је мандат истекао 1. априла прошле године не одговара истини.

-Узурпирањем права које није у његовој надлежности, оџачки парламент је ушао у зону безакоња, а све оно што се дешавало око предлога за смену и именовање руководећих кадрова Дом здравља на последњој седници Скупштине општине, с правом се може окарактерисати као огољено политичко насиље и самовоља одборника који чине већину у оџачком парламенту. У образложењу комисије за кадровска, административна питања и радне односе која је претходила спорној скупштинској одлуци, изречене су многе неистине које су пре свега имале циљ да се дискредитује и минимизира наш досадашњи рад у здравственој установи коју смо са самог дна по успешности довели у сам врх, како у Западобачком округу, тако и у Војводини - рекао је доктор Владимир Кошутић, коментаришући одлуку Скупштине да се он и доктор Радомир Стоилковић разреше дужности директора, односно заменика директора Дома здравља и да се за вд директора и његовог  заменика поставе доктор Љубомир Миленковић  доктор Марија Шаргач.  -,,Крунски доказ’’ кадровске комисије да нам је мандат истекао 1. априла прошле године не одговара истини.

 
Не постоји сукоб интереса ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 13 мај 2010 06:32

Снежана Седлар поднела оставку на место председника Скупштине.

-Да је постојао сукоб интереса или бар назанка о неспојивости функција народног посланика и места председника Скупшине, никад не бих прихватила да  тако кратко будем на челу оџачког парламента. Сукоб интереса које ми спочитавају поједине опозиционе странке немају подлогу у закону, пошто сам пре ступања на место председника Скупштине општине и усменим и писменим путем тражила мишљење Агенције за борбу против корупције, од које сам добила потврду да, пошто се ради о функцијама из надлежности законодавне власти, сукоба интереса нема - рекла је за ,,Наше новине’’ народна посланица у републичком парламенту из редова Г17 плус Снежана Седлар, осврћући се на тврдње општинских одбора Српске радикалне странке и Демократске странке Србије да је приликом њеног именовања за председникцу оџачког парламента дошло до сукоба интереса.

Последње ажурирано четвртак, 13 мај 2010 06:48
 
Смена на челу Дома здравља ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 29 април 2010 06:47

За ВД директора Дома здравља именован  доктор Љубомир Миленковић, а за заменика доктор Марија Шаргач

Све тачке дневног реда које су се нашле пред одборницима на Трећем заседању оџачког парламента, одржаном у уторак, остале су у сенци предлога за разрешење доктора Владимира Кошутића са места директора Дома здравља и доктора Радомира Стојилковића који је обављао функцију заменика директора у овој јавној установи. Бурној вишечасовној дискусији, након које су смењени челни људи Дома здравља, за ВД директора именован доктор Љубомир Миленковић, а за његовог заменика докторка Марија Шаргач, претходио је извештај комисије за кадровска, административна питања и радне односе која је, размотривши предлог девет одборника, предложила Скупштини општине да разреши дужности директора и заменика директора Дома здравља због, истека мандата на функције које су обављали, а које по Закону о здравственој заштити трају четири године.

Последње ажурирано четвртак, 29 април 2010 07:14
 
«ПочетакПретходна201202203204205206207208209210СледећаКрај»

Страна 210 од 217
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.