Home
Наше новине
За путеве – 270 милиона динара ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Бранислав Костић   
четвртак, 04 фебруар 2010 10:04

Значај саобраћајнице Српски Милетић – Бачки Брестовац  је много шири од локалног јер ће нови пут повезивати две значајне европске друмске саобраћајнице коридоре Седам и Десет
Председник Покрајинске Владе  Бојан Пајтић је крајем јануара, боравећи у општини Оџаци, обећао издашну новчану подршку за обнову и ревитализацију путне мреже у овом делу Западнобачког округа.
Наиме, изградња две веома важне саобраћајице  на потезу Српски Милетић – Бачки Брестовац у дужини од седам и по километара, као обнова пута од Бачког Грачаца до Крушчића од пет километара коштаће укупно 270 милиона динара.
Протокол о изградњи пута Српски Милетић - Бачки Брестовац потписали су председник Владе Војводине  Бојан Пајтић и  председник  Привременог органа  општине Оџаци Верољуб Марковић. Када је реч о ревитализацији пута дугог пет километара од Бачког Грачаца до Крушчића, председнику Владе је  предочен пројект обнове, с тим да је Пајтић обећао да ће се и ова саобраћајница  финансирати уз помоћ новца покрајинског Фонда за капитална улагања.
Приликом сагледавања пројектне документације и потписивања протокола, констатовано је да су ове саобраћајнице од вишеструког значаја, почев од локалног и  регионалног, па и  знатно ширег, јер  ће омогућити повезивање  два значајна европска друмска коридора, Седам и Десет.

 
Посао се не чека, он се тражи ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 04 фебруар 2010 09:44

Кроз програме за приправнике, самозапошљавање, ново запошљавање, јавне радове, као и кроз програм за лица одређених категорија на нивоу Западнобачког округа запослено 2200 лица. – Да би се програм незапослености што ефикасније почео решавати крајње је време да и челници локалних самоуправа схвате да се он решава у општини. – Захваљујући мерама за подстицање запошљавања у оџачкој опшини у току 2009. смањен број незапослених лица. – До краја марта примаће се пријаве приватних предузетника који одлуче да учествују на конкурсу ,,Прва шанса’’.

- Иза нас је остала изузетно тешка година, политичка и економска збивања у држави проузроковала су велике промене на тржишту радне снаге. Неки од тих поремећаја, као што је број незапослених лица, кулминирали су у току прошле године. Околности у којима се живело и пословало утицале су и на стопу запослености која није била на нивоу претходних година. На подручју Западнобачког округа у току 2009. године било је 41000 запослених, што је за 4500 мање у односу на 2008. годину.

Последње ажурирано четвртак, 04 фебруар 2010 10:00
 
Предстоји обнова православне цркве ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Бранислав Костић   
четвртак, 04 фебруар 2010 09:39

Када то омогуће временски услови, требало би да почне  обнова православног храма у Бачком Брестовцу.
Протокол о обезбеђивању потребног новца за ову намену потписали су недавно председник Владе Војводине Бојан Пајтић и Верољуб Марковић, председник Привременог органа у општини Оџаци.

 
Одзвонило септичким јамама ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 04 фебруар 2010 08:07

Грађани и свако друго правно и физичко лице  дужно је да  прикључи свој објекат на градску фекалну канализацију.

И поред тога што временске прилике не иду на руку извођачу радова, новосадској фирми ,,Градитељ’’, од секретара оџачке Месне заједнице Слободана Видановића сазнајемо да се већ сад са сигурношћу може рећи да ће у току ове године цели Оџаци бити покривени канализационом мрежом.

Последње ажурирано четвртак, 04 фебруар 2010 08:38
 
Бадње вече са Словацима и Мађарима ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Бранислав Костић   
петак, 29 јануар 2010 11:02

Председник Републике Србије, у чијој је пратњи био председник Владе Војводине Бојан Пајтић и министар у Влади Србије за екологију Оливер Дулић, присуствовали су богослужењу у локалним црквама у Лалићу и Богојеву на Бадње вече.
У словачкој Евангелистичкој цркви у Лалићу мису је служила фарарка Вјера Батори, док је у Римокатоличкој цркви у Богојеву, у коме махом живе припадници Мађарске националне мањине, мису служио жупник Арпад Веребељ.
Председник Тадић је срдачно дочекан у Богојеву од великог броја грађана и верника, а на мађарском језику је свима који славе честитао Бадње вече и Божић.
Председник Тадић са својом пратњом присуствовао је и миси у Сонти код Апатина, где већинско становништво чини хрватска национална мањина. Мису је служио жупник Доминик Раволбски.

Последње ажурирано понедељак, 08 фебруар 2010 10:49
 
«ПочетакПретходна201202203204205206207208209210СледећаКрај»

Страна 210 од 211
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.