Home
Наше новине
Путари се (нису) обрукали! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 22 фебруар 2010 08:21

Грађани  нису показали  кооперативност, па  су често тротоари били завејани. - Ниска температура знатно умањила ефекат соли и ризле.

Путари у општини Оџаци, првенствено рaдници ЈКП ,,Услуга’’, имали су протеклих снежних дана препуне руке посла. Знатан део активности обавили су врло професионално и на време, што значи да су приоритетни путни правци, мање или више, били проходни и прилично безбедни за  неометано одвијање саобраћаја.

Последње ажурирано понедељак, 22 фебруар 2010 08:24
 
Ђувегије, где сте да сте... ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Бранислав Костић   
понедељак, 22 фебруар 2010 07:45

У периоду између два пописа број становника у општини се смањио за 663 лица, али се верује да је бројка много већа. - Само лане у општини Оџаци преминуло 540 суграђана. - У периоду од 2002.  када је обављен последњи попис до данас  демографска слика се, према проценама, осетно погоршала. – Све више старачких домаћинстава, празних кућа и младожења старијих од 45 година.

Демографскса слика у општини Оџаци није ни мало ружичаста, шта више, из дана у дан се погоршава, а само у периоду  између два  последња пописа, оног  1991. године и прошлог 2002. године, број становника у општини смањен је за 663 лица. Истовремено, дежурни хроничари града и општине тврде да је бројка  много већа од просте која је добијена рачуном. Да се  талас избеглица  није определио и у знатном броју населио нека од села у општини,  демографска слика била би још погубнија.

Последње ажурирано понедељак, 22 фебруар 2010 08:21
 
Неискоришћени потенцијали ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 22 фебруар 2010 07:33

Владимир ИгњатовићВладимир Игњатовић: -Верујем да ће нове општинске структуре схватити да је развој туризма шанса за привредни опоравак оџачке општине.

Иако ће за ову годину у односу на претходне средства из буџета намењена за развој туризма бити умањена, иако не постоји адекватна туристичка инфраструктура, по речима вршиоца дужности оџачке Туристичке организације, Владимира Игњатовића, ефекти рада ове биће бољи нeго ранијих година.
- Оно што је најбитније - каже Игњатовић - јесте успостављање добре сарадње са надлежним општинским службама од којих у туристичкој организацији очекујемо помоћ на изради пројектне документације на основу које ћемо моћи да конкуришемо за доделу средстава код републичких и покрајинских фондова. Туристички потенцијали постоје, међутим, у Оџацима већ дуги низ година није урађено много да би се ова област дигла на ниво који заслужује - каже Игњатовић и додаје да се нада да ће нове општинске структуре схватити да је развој туризма шанса за привредни опоравак оџачке општине и да ће због тога учинити све како би се унапредио рад Туристичке организације.

Последње ажурирано понедељак, 22 фебруар 2010 08:24
 
За путеве – 270 милиона динара ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Бранислав Костић   
четвртак, 04 фебруар 2010 10:04

Значај саобраћајнице Српски Милетић – Бачки Брестовац  је много шири од локалног јер ће нови пут повезивати две значајне европске друмске саобраћајнице коридоре Седам и Десет
Председник Покрајинске Владе  Бојан Пајтић је крајем јануара, боравећи у општини Оџаци, обећао издашну новчану подршку за обнову и ревитализацију путне мреже у овом делу Западнобачког округа.
Наиме, изградња две веома важне саобраћајице  на потезу Српски Милетић – Бачки Брестовац у дужини од седам и по километара, као обнова пута од Бачког Грачаца до Крушчића од пет километара коштаће укупно 270 милиона динара.
Протокол о изградњи пута Српски Милетић - Бачки Брестовац потписали су председник Владе Војводине  Бојан Пајтић и  председник  Привременог органа  општине Оџаци Верољуб Марковић. Када је реч о ревитализацији пута дугог пет километара од Бачког Грачаца до Крушчића, председнику Владе је  предочен пројект обнове, с тим да је Пајтић обећао да ће се и ова саобраћајница  финансирати уз помоћ новца покрајинског Фонда за капитална улагања.
Приликом сагледавања пројектне документације и потписивања протокола, констатовано је да су ове саобраћајнице од вишеструког значаја, почев од локалног и  регионалног, па и  знатно ширег, јер  ће омогућити повезивање  два значајна европска друмска коридора, Седам и Десет.

 
Посао се не чека, он се тражи ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 04 фебруар 2010 09:44

Кроз програме за приправнике, самозапошљавање, ново запошљавање, јавне радове, као и кроз програм за лица одређених категорија на нивоу Западнобачког округа запослено 2200 лица. – Да би се програм незапослености што ефикасније почео решавати крајње је време да и челници локалних самоуправа схвате да се он решава у општини. – Захваљујући мерама за подстицање запошљавања у оџачкој опшини у току 2009. смањен број незапослених лица. – До краја марта примаће се пријаве приватних предузетника који одлуче да учествују на конкурсу ,,Прва шанса’’.

- Иза нас је остала изузетно тешка година, политичка и економска збивања у држави проузроковала су велике промене на тржишту радне снаге. Неки од тих поремећаја, као што је број незапослених лица, кулминирали су у току прошле године. Околности у којима се живело и пословало утицале су и на стопу запослености која није била на нивоу претходних година. На подручју Западнобачког округа у току 2009. године било је 41000 запослених, што је за 4500 мање у односу на 2008. годину.

Последње ажурирано четвртак, 04 фебруар 2010 10:00
 
«ПочетакПретходна211212213СледећаКрај»

Страна 211 од 213
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.