Home
Наше новине
Ратковчани достојно репрезентовали нашу општину! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
понедељак, 19 април 2010 09:00

У Ваљеву под покровитељством председника Србије Бориса Тадића одржан седми Сабор фолклорних ансамбала Србије.

У Ваљеву је, током прошле недеље, под покровитељством председника Србије Бориса Тадића, одржана шестодневна манифестација под називом 7. Сабор фолклорних ансамбала Србије, на коме је учествовало преко 90 културно - уметничких друштава из целе земље. На Сабору је учествовало и културно - уметничко друштво ,,Ратко Павловић Ћићко’’ из Раткова, које је пут Ваљева кренуло са 32 своја члана и наравно достојно репрезентовало нашу општину кореографијом ,,Лесковачко поморавље”. По дивном времену наше девојке и момци побрали су бројне аплаузе већ на самом дефилеу улицама Лесковца. У такмичарском делу, у конкуренцији 20 КУД-ова, сем нашег листом из великих градских средина, Ратковчанима је припало одлично 8. место и диплома за изузетно успешан наступ и приказан уметнички ниво, као и диплома за најаутентичнији изглед ношње лесковачког поморавља.
Склопљена су и бројна познанства, а уручени су и позиви нашим фолклорашима за тродневни фестивал у Умци, као и за фестивал у Подгорици. Већ у суботу Ратковчанима у Челареву следи Зонска смотра фолклора за млађе категорије.

Последње ажурирано понедељак, 19 април 2010 09:13
 
Предраг Цветановић председник ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 31 март 2010 11:06

Избором извршних органа власти, као и утврђивањем престанка мандата одборницима изабраним на те функције, створили су се услови за престанак надлежности Привременог органа. Тиме је стављена тачка на рад овог тела које је у пратходих седам месеци од увођења привремених мера обављало послове неопходне за нормално функционисање општине.

На Другом  заседању оџачког парламента, одржаном  у понедељак, 29. марта, за    првог човека оџачке општине изабран је Предраг Цветановићу,  функцију заменика обављаће  Ђорђе Богдановић, док су Верољуб Марковић, Влада Димитријевић, Милан Орлић, Данило Шћепановић, Радмила Маливук, Давор Анђелковић и Милош Станисављевић изабрани  за нове чланове Општинског већа. Избором извршних органа власти, као и утврђивањем престанка мандата одборницима изабраним на те функције, створили су се услови за престанак надлежности Привременог органа. Тиме је стављена тачка на рад овог тела које је у пратходих седам месеци од увођења привремених мера обављало послове неопходне за нормално функционисање општине.

Последње ажурирано среда, 31 март 2010 11:27
 
Превенцијом до излечења ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 31 март 2010 11:27

Њихова краљевства височанства престолонаследник Александар други и принцеза Катарина Карађорђевић испоручили мамограф оџачком Дому здравља

Захваљујући помоћи Хуманитарне организације ,,Лајфлајн’’ из Чикага и Фондацији ЊКВ принцезе Катарине, обозбеђен је мамограф који су Њихова краљевска височанства престолонаследник Александар други и принцеза Катарина Карађорђевић, заједно са државним секретаром у Министарству здравља доктором Томиславом Стантићем, у понедељак, 29. марта, предали на употребу оџачком Дому здравља.

Последње ажурирано среда, 31 март 2010 11:42
 
Доследни на европском путу ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 31 март 2010 10:52

Актуелна влада је влада ниских очекивања и слабих амбиција, и то је видљиво од самог почетка. - Акција сакупљања потписа Српске напредне странке је деструктивна због тога што она не показује по чему су ти који скупљају потписе бољи и способнији да врше власт. - Дванаест министарстава је примерена мера за земљу величине Србије. - Нема никакве потребе ни шансе да ЛДП уђе у овакву владу. - НАТО није услов, него потреба Србије. - Пресудом Међународног суда правде утврђено је да Србија није одговорна за геноцид, али смо одговорни што нисмо довољно учинили да геноцид спречимо, а кривце казнимо.

Влада Републике Србије је направљена на једној врсти унутрашњег неслагања и тензије која временом све више долази до изражаја. Ово је влада ниских очекивања и слабих амбиција, и то је видљиво од самог почетка. Ми смо више пута рекли да је највећа предност ове владе то што увек може да покаже прстом, кад год јој се приговори за неку од многобројних слабости које показује, да је део њених критичара који је окупљен око напредњака и ДСС заправо много гори од ње саме. Не говорим само у оперативном, него у суштинском, вредносном и стратешком смислу. Ово је влада која је била максимум могућег у Србији после 11. маја, 2008. године. Подсећам да је то кабинет који је наследио Коштуничину владу која је свој мандат завршила рушећи Београд у фебруару 2008. године, рекао је за ,,Наше новине’’ председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић, коментаришући досадашњи рад актуелне владе.

Последње ажурирано среда, 31 март 2010 11:05
 
Испунићемо очекивања грађана ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 31 март 2010 10:28

Верољуб Марковић: Стварање позитивне климе за привлачење домаћих и страних инвеститора проритет. - Милош Пејчић: Чврст темељ за будуће деловање.- Зоран Војновић: Пројекат изградње гасоводне мреже биће реализован.- Томислав Бокан: Историјски тренутак за Ромску демократску партију.

После више од два месеца од одржаних избора, у петак, 6. марта, у сали Извршног већа потписан је коалициони договор, чиме су разрешене све дилеме и нагађања око тога које ће странке учествовати у вршењу власти у оџачкој општини. Парафом на споразум о заједничком деловању, представници листе ,,За европске Оџаке’’ СПС – ПУПС – ЈС, Г17 плус и Ромска демократска партија прецизирали су и дефинисали све правце будуће сарадње и деловања.

Последње ажурирано среда, 31 март 2010 10:51
 
«ПочетакПретходна211212213214215216СледећаКрај»

Страна 211 од 216
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.