Home
Наше новине
Реформом до уштеде ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 04 март 2010 10:48

Момо ЧолаковићОд априла 2011. пензије ће се индексирати са зарадама у јавном сектору. – Старосна граница за одлазак у пензију неће се мењати. – Ванредни парламентарни избори могу се расписати само у случају да дође до проблема унутар саме Владе. – Скупштина, као најважнија законодавна институција треба да је огледало једне државе.

-Упркос чињеници да је окосница преговора са ММФ била реформа пензијског и инвалидског осигурања, не бих рекао да је само начин усклађивања пензија једини камен спотицања у досадашњим преговорима. Нормално је да су се око начина усклађивања пензија највише ломила копља пошто пензије захватају највећи део издвајања из бруто друштвеног производа. По нама из ПУПС-а, пензије морају остати економска, а ни у ком случају социјална категорија. Право на пензију проистекло је из рада и плата и зато чврсто стојимо на становишту да се пензије усклађују са зарадама и убеђен сам да ћемо до тога сигурно доћи. За нас предлог на коме је инсистирао део домаће стручне јавности и ММФ да се пензије усклађују са растом трошкова живота и инфлацијом није био прихватљив, зато смо га одбацили. Кроз тешке разговоре дошли смо до тога да се пензије од априла 2011. године 18 месеци индексирају са зарадама у јавном сектору, а да се након тога усклађивање врши по новом моделу.
Овако шеф одборничке групе ПУПС-а Момо Чолаковић у изјави за ,,Наше новине’’ оцењује досадашњи ток преговора Владе Републике Србије са ММФ.

Последње ажурирано четвртак, 04 март 2010 11:16
 
Не одричемо се коалиционих партнера ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 04 март 2010 10:11

Душан ЕлезовићАкција српске напредне странке сигурно не може утицати на расписивање ванредних парламентарних избора. – Демократска странка у овом тренутку се неће одрећи својих коалиционих партнера на нивоу АП Војводине  успркос чињеници да имамо апсолутну власт. – Процес регионализације је неопходан када је у питању даље придруживање Србије ЕУ. – Победу на јануарским изборима у Оџацима доживљавамо као велику одговорност коју смо спремни да преузмемо.

-Распадом Српске радикалне странке и формирањем Српске напредне странке, дошло је до одређених промена на политичкој сцени Србије. У овом тренутку СНС се може сврстати међу три најјаче странке у Србији, а као најорганизованија опозициона странка за очекивати је да сав свој рад оријентише ка расписивању ванредних парламентарних избора. Са друге стране, борба за преузимање гласача СРС се још увек није завршила и овај потез можемо посматрати као жељу СНС да формира што већу базу оних који би их евентуално подржали на наредним изборима. Оваква њихова акција сигурно не може утицати на расписивање ванредних парламентарних избора у Србији, будући да је владајућа већина стабилна и да коалиција добро функционише, поготово уколико узмемо у обзир са каквим смо се све потешкоћама суочавалу, ту пре свега мислим на Светску рецесију и кризу која је захватила готово све земље – рекао је за ,,Наше новине’’ председник Покрајинског одбора ДС Душан Елезовић коментаришући намере СНС да прикупљањем милион потписа утиче на одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора.

Последње ажурирано четвртак, 04 март 2010 11:26
 
У славу вина и виноградара! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
понедељак, 22 фебруар 2010 08:24

Већ традиционално, 14. фебруара, на Светог Трифуна,  најлепше место за дружење у нашој општини  засигурно је Вуков салаш у Дероњама код домаћина Петра Чанка, човека широког срца, златних руку и виноградара за пример.

Последње ажурирано понедељак, 22 фебруар 2010 08:43
 
Путари се (нису) обрукали! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 22 фебруар 2010 08:21

Грађани  нису показали  кооперативност, па  су често тротоари били завејани. - Ниска температура знатно умањила ефекат соли и ризле.

Путари у општини Оџаци, првенствено рaдници ЈКП ,,Услуга’’, имали су протеклих снежних дана препуне руке посла. Знатан део активности обавили су врло професионално и на време, што значи да су приоритетни путни правци, мање или више, били проходни и прилично безбедни за  неометано одвијање саобраћаја.

Последње ажурирано понедељак, 22 фебруар 2010 08:24
 
Ђувегије, где сте да сте... ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Бранислав Костић   
понедељак, 22 фебруар 2010 07:45

У периоду између два пописа број становника у општини се смањио за 663 лица, али се верује да је бројка много већа. - Само лане у општини Оџаци преминуло 540 суграђана. - У периоду од 2002.  када је обављен последњи попис до данас  демографска слика се, према проценама, осетно погоршала. – Све више старачких домаћинстава, празних кућа и младожења старијих од 45 година.

Демографскса слика у општини Оџаци није ни мало ружичаста, шта више, из дана у дан се погоршава, а само у периоду  између два  последња пописа, оног  1991. године и прошлог 2002. године, број становника у општини смањен је за 663 лица. Истовремено, дежурни хроничари града и општине тврде да је бројка  много већа од просте која је добијена рачуном. Да се  талас избеглица  није определио и у знатном броју населио нека од села у општини,  демографска слика била би још погубнија.

Последње ажурирано понедељак, 22 фебруар 2010 08:21
 
«ПочетакПретходна211212213214215216СледећаКрај»

Страна 213 од 216
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.