Home
Наше новине
Бадње вече са Словацима и Мађарима ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Бранислав Костић   
петак, 29 јануар 2010 11:02

Председник Републике Србије, у чијој је пратњи био председник Владе Војводине Бојан Пајтић и министар у Влади Србије за екологију Оливер Дулић, присуствовали су богослужењу у локалним црквама у Лалићу и Богојеву на Бадње вече.
У словачкој Евангелистичкој цркви у Лалићу мису је служила фарарка Вјера Батори, док је у Римокатоличкој цркви у Богојеву, у коме махом живе припадници Мађарске националне мањине, мису служио жупник Арпад Веребељ.
Председник Тадић је срдачно дочекан у Богојеву од великог броја грађана и верника, а на мађарском језику је свима који славе честитао Бадње вече и Божић.
Председник Тадић са својом пратњом присуствовао је и миси у Сонти код Апатина, где већинско становништво чини хрватска национална мањина. Мису је служио жупник Доминик Раволбски.

Последње ажурирано понедељак, 08 фебруар 2010 10:49
 
Колективни центри одлазе у прошлост ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 25 јануар 2010 11:41

-Наша амбиција и жеља је да у години пред нама обезбедимо смештај за све оне људе који живе у три преостала колективна центра у Војводини, да колективне центре затворимо и да свим оним људима који су не својом кривицом доживели несрећу и морали да се иселе из својих домова обезбедимо услове за нормалан живот. Ова акција је наставак онога што смо радили и пре. Желимо да као и на пољу запошљавања, ефикасности аминистрације и у овоме будемо успешни, да затварањем колективних центара затворимо једну историјску страницу, да иза нас остане време када је на хиљаде људи живело унесрећено у условима који нису примерени 21. веку - рекао је председник владе АП Војводине Бојан Пајтић у Бачком Грачацу, где је уручио кључеве за 29 кућа намењених за трајни смештај избеглих, прогнаних и расељених породица који живе на територији АП Војводине. Том приликом Пајтић је истакао да је захваљујући програму стамбеног збрињавања који спроводи Покрајина у сарадњи са УНХЦР обезбеђен кров над главом за 614 породица. Њих 400 проблем смештаја решило је кроз грађевински материјал, док је 214 породица откупило куће захваљујући средствима од шест хиљада евра, од чега је три хиљаде бесповратно, док је рок отплате за преосталих три хиљаде евра 10 година без камате.

Последње ажурирано уторак, 26 јануар 2010 12:13
 
Несрећа никада не иде сама ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 25 јануар 2010 11:40

Да несрећа никада не иде сама најбоље говори прича и судбина која је задесила породицу Србољуба Станковића.
Овај човек се у вихору рата и распада велике Југославије, спасавајући живу главу, готово без игде ичега, из родног краја у Хрватској, обрео у нашим крајевима – у Оџацима. Скуцкао је нешто новаца за себе и своју породицу - супругу Нaду, снају Сузану, сина Небојшу и унука Емилија - обезбедио трошну кућицу. Каква – таква, моја је, мислио је пре петнаестак година Србољуб. И заиста онако трошна, нахерена, једва да је задовољавала основне потребе, али била је ,,сигурно уточиште’’ избеглицама, људима без наде.
Али, како то обично бива, на сиротињу се диже све – кука и мотика, олује и ветрови, недаће... Тако је изненада суседна кућа угрозила трошни кућерак и пре месец-два дана Станковићи су поново остали на ледини, без крова над главом, без игде ичега.
Остао је само очај, али и трачак наде да ипак има људи доброг и широког срца, оних који би могли невољницима да пруже руку, да им припомогну, када већ сами нису у прилици, да се још једном, ваљда последњи пут – скуће.

Последње ажурирано уторак, 26 јануар 2010 12:28
 
Оџаци заслужују више ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 25 јануар 2010 11:43

-У претходним годинама реализовали смо читав низ пројеката у Оџацима. Зато грађани оџачке општине могу да буду сигурни да ћемо то чинити и убудуће. Оџачка општина, захваљујући свом положају, заслужује и има све услове да се развија брже и снажније него што је то било у претходном периоду. Заиста ми је жао што је у претходном периоду било мало заинтересованости за наше програме за које смо обезбедили средства. Надам се да ће се та слика поправити, а са своје стране учинићу све да помогнем да и оџачка општина крене путем опоравка - рекао је за ,,Наше новине’’ председник владе АП Војводине Бојан Пајтић.

 

Последње ажурирано уторак, 26 јануар 2010 12:37
 
Посао за 2.500 лица! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Бранислав Костић   
понедељак, 25 јануар 2010 11:26

Приликом обиласка Робно - транспортног центра у Апатину, председник Извршног већа Војводине је нагласио да је у РТЦ уложено 50 милиона динара, а у ,,Велнес центар’’ Бање Јунаковић’’ око 80 милиона динара и истакао да су ово исплативе инвестиције јер се очекује да ће ‘’у пуном обиму рада РТЦ запошљавати 2.500 радника’’.
Истовремено, Пајтић је подсетио да је ,,у последњих седам месеци новцем покрајинског буџета отворено око 900 радних места у Сомбору и још 500 у Апатину, док је у пројекте у овом крају Фонд за капитална улагања Војводине уложио 2,2 милијарде динара!’’

 

Последње ажурирано уторак, 26 јануар 2010 12:41
 
«ПочетакПретходна211212213214215216СледећаКрај»

Страна 215 од 216
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.