Home
Наше новине
Општина део камате субвенционише са 80 одсто средстава ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 октобар 2018 16:27

Председник општине Бач потписао уговоре са 4 пословне банке о суфинансирању дела камата на краткорочне кредите пољопривредних произвођача. За реализацију ове мере подршке пољопривредним произвођачима у буџету за ову годину опредељено 1.950.000 динара.

Потписивањем уговора у среду, 24. октобра, са четири пословне банке -ОТП, Комерцијална, Интеза и Кредит агриколе, о суфинансирању дела камате на краткорочне кредите регистрованих пољопривредних газдинстава, у потпуности је остварен овогодишњи програм аграрне политике и руралног развоја у општини Бач. Пре реализације ове мере, последњег дана августа потписани су уговори са 82 пољопривредна газдинства, а недуго потом, 20. септембра, расписан је Јавни позив банкама заинтересованим за краткорочно кредитирање регистрованих пољопривредних газдинстава, уз учешће општине Бач у субвенционисању дела камате.

 

Последње ажурирано четвртак, 25 октобар 2018 16:34
 
Нови „живот“ девастиране саобраћајнице ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 октобар 2018 16:38

Јуче отворен пут Чарда - Плавна. За реализацију изградње пута дугог 5 километара општини Бач средства одобрена од Управе за капитална улагања

У четвртак, 25. октобра, у општини Бач збио се догађај којем су се највише обрадовали житељи Плавне. Тог дана отворен је пут којим ће се становници овог насељеног места општине Бач у својим аутомобилима кретати безбедније, а  брже ће се стизати и до административног центра општине. Отврању пута Плавна – Чарда претходили су опсежни радови на реконструкцији девастиране саобраћајнице, чија је вредност 142 милиона динара која су општини Бач одобрена су на основу пројектно - техничке документације од стране Управе за капитална улагања.
Радови на реализацији ове инвестиције од интереса за целу општину, након спроведене јавне набавке, поверени су фирми „Пут инвест“, која је радове на реконструкцији саобраћајнице и њеном проширењу, са постојећих 5,50 на 6,60 метара, реализовала у договореном року од 100 радних дана.

Последње ажурирано четвртак, 25 октобар 2018 16:41
 
Пример који треба следити ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 октобар 2018 17:13

Проблемима у сусрет: Оџачанка Душанка Цветановић обезбедила помоћ за Удружење „Живети заједно“. Помоћ коју је наша суграђанка прикупила уз помоћ пријатеља представницима Удружења особа са инвалидитетом уручила њена ћерка Бранка, струденткиња медицине

Није заборавила наша суграђанка Душанка Цветановић свој родни крај, а ни људе у њему којима је помоћ потребна. Уз помоћ пријатеља прикупила је Душанка, пензионерка која дуже време борави у Немачкој, помоћ за Удружење особа са инвалидитетом, коју је прошле недеље представницима „Живети заједно“, Младену Вујасину и Слободану Поповићу, предала њена ћерка Бранка, студенткиња медицине.

-Хуманитарна акција коју је моја мајка покренула у Немачкој успешно је реализована захваљујући њеним пријатељима из Немачке. Највреднија донација је пристигла од породице Болц, која јеУдружењу особа са инвалидитетом поклонила инвалидска колица вредна 2.000 евра, 150 комада пелена и средства за личну хигијену - рекла је Бранка Цветановић, додавши да је помоћ коју је Душанка прикупила бесплатно из Немачке превезао Никола Делић, а да је власник фирме „Котис’’ Томислав Станимировић донирао кесе да се роба упакује.

Последње ажурирано четвртак, 25 октобар 2018 17:20
 
Рекултивација у две фазе ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 октобар 2018 16:41

У току радови на уређењу језера у Бачком Грачацу

Ове недеље радници ЈКП ,,Услуга“ изводе радове на кошењу траве у језеру - У другој фази планирано постављање тршчаних сунцобрана, мобилијара за децу, тушева, кабина...
Уколико се у дело спроведу све активности које је локална самоуправа зацртала да спроведе у дело до краја ове и на пролеће наредне године, језеро у Бачком Грачацу од следећег лета поново ће бити једно од атрактивнијих места за одмор, освежење и рекреацију. Ове недеље радници ЈКП ,,Услуга“ ангажовани су на радовима предвиђеним првом фазом рекултивације језера, у току које је планирано кошење траве и трске у коју је зарасло корито језера, уклањање жичане ограде, корекција дрвореда око језера, а планирано је и да се до краја године корито језера напуни водом.

Последње ажурирано четвртак, 25 октобар 2018 17:13
 
Покрајина бесповратним средствима подстиче запошљавање ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 септембар 2018 19:50

Бач:Више новца за пројекте који се реализују у мање развијеним општинамаДо 15.октобра отворен конкурс за доделу бесповратних средстава за отварање нових радних места. Укупан износ средстава која се додељује по конкурсу износи 200 милиона динара - Привредним друштвима која послују на територији локалних заједнице које су разврстане у трећу и четврту категорију развијености конкурсом опредељено 60 одсто средстава

Подстицање отварања нових радних места у малим, средњим и великим привредним друштвима, која су повезана са реализацијом инвестиционих пројеката на територији АП Војводине, циљ је конкурса за доделу бесповратних средстава за отварање нових радних места који је расписао Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Укупан износ који се додељује по конкурсу, који је отворен до 15. октобра, износи 200 милиона динара. Како би подстакли равномерни развој јединица локалне самоуправе на територији АП Војводине, у Секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу су донели одлуку да 60 одсто средстава конкурсом определе за привредна друштва која инвестиционе пројекте реализују на подручју локалних самоуправа разврстаних у трећу и четврту категорију развијености, а 40 одсто средстава за привредна друштва која пројекте реализују у општинама из првог и другог круга развијености.

Последње ажурирано четвртак, 27 септембар 2018 19:54
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 4 од 211
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.