Home
Наше новине
Радови диктирају режим саобраћаја ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 23 јун 2017 06:11

У току реконструкција моста на каналу Дунав -Тиса - Дунав. Саобраћај на мосту преко канала Дунав –Тиса - Дунав одвија се једном коловозном траком уз наизменично пропуштање возила и употребу семафора

Радови на реконструкцији друмског моста преко канала Дунав -Тиса - Дунав на путу Оџаци –Бачки Грачац, ових дана у пуном су јеку. Реконструкција моста званично је почела 8. маја, а  уколику се све буде одвијало према зацртаној динамици, рок до ког би неимари из фирме „Вест Градња“ требало да их окончају је 8. септембар текуће године. Од руководиоца одељења за инвестиције, пројекте и развој - Одсек за пројекте Јасмине Гојић сазнајемо да је због поменутих радова тренутно на снази измењен режим саобраћаја на деоници пута Л410, који се преко друмског моста одвија једном коловозном траком, уз неизменично пропуштање возила и употребу семафора.
Гојић апелује на грађане да не прелазе мост пешке, теретним возилима и прикључним машинама због отежаних услова без преке потребе, а на учеснике у саобраћају да поштују ограничење брзине коју треба да прилагоде тренутним условима на путу.
Подсећамо да је, према уговору о извођењу радова, реконструкција моста инвестиција вредна око 26 милиона, без пореза на додату вредност и да је рок за њен завршетак 110 радних дана од дана увођења у посао. Целокупна инвестиција финансира се из средстава буџета општине Оџаци. Посао на реконструкцији, након расписане јавне набавке, поверен је најповољнијем понуђачу фирми из Шапца „Вест Градња“.

Последње ажурирано петак, 23 јун 2017 06:14
 
Сезона купања почела - ко воли, нек’ изволи! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 23 јун 2017 06:06

Од 16. јуна ради базен у Оџацима. Цена дневних улазница 100 динара - Улаз за децу до 7 година бесплатан

Након што су у дело спроведени опсежни припремни радови за предстојећу сезону купања, у петак,16. јуна, тачно у 10 сати са радом је почео базен у Оџацима.Тог дана улаз за посетиоце био је бесплатан, а наредних освежење у води базана ће се наплаћивати по прошлогодишњој цени од 100 динара. Улаз за децу до 7 година био је бесплатан првог дана, а тако ће бити и током целе сезоне. Попут цена улазница, које су најповољније у ближој и широј околини, по прошлогодишњој тарифи од 150 динара овог лета наплаћиваће се и изнајмљивање лежаљки. Радно време базена у радне дане је од 10 до 19 сати, а у дане викенда од 9 до 19 сати.

Последње ажурирано петак, 23 јун 2017 06:11
 
Скупштински курс неће се мењати ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 07 јун 2017 22:35

За „Наше новине“ говори нови (стари) председник Скупштине општине Оџаци Горан Ђаковић. Од опозиције нисам очекивао да подржи мој поновни избор, па ме критике које су изречене  на мој досадашњи рад на месту председника Скупштине општине нису  превише погодиле

-Ред, рад и дисциплина обележили су рад претходног сазива Скупштине општине и нема потребе да рушимо и мењамо оно што је добро, оно што смо, захваљујући заслугом свих одборника из бившег сазива, тешком муком успоставили - рекао је нови (стари) председник Скупштине општине Оџаци Горан Ђаковић, који у интервјуу за „Наше новине“ опозицији у локалном парламенту поручује да неће мењати скупштински курс, али да је отворен за сарадњу по свим питањима везаним за рад Скупштине.
-За све одборнике, без обзира да ли су из редова позиције или опозиције, који имају квалитетне предлоге и идеје, а који су у интересу рада локалног парламента, врата председника Скупштине, као и  до сада, широм су отворена. Лично сам задовољан својим досадашњим ангажманом на месту председника Скупштине, као и оним што је урађено у претходном периоду - рекао је Ђаковић.

Последње ажурирано петак, 09 јун 2017 10:41
 
Чекали пет деценија, па дочекали! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 07 јун 2017 22:31

Општини Оџаци одoбрена средства за реализацију пројекта изградње кућа за становнике „Новог насеља“ у Богојеву. За реaлизацију пројекта изградње 34 куће намењене за трајни смештај Рома из неусловног насеља надомак Богојева и непостојеће инфраструктуре у ромском насељу у Дероњама  Европска комисија определила 899.945.00 евра

Тачно у подне, 6. јуна текуће године, у Министарству финансија  Ехуменска организација -„Хаусинг центар“ потписала је уговор о додели средстава општини Оџаци за релаизацију пројекта изградње 34 нове куће за становнике „Новог насеља“ у Богојеву и изградњу непостојеће  инфраструктуре, уличне расвете, атмосферске канилазације и обилазног пута, у  ромском насељу у Дероњама. Потписивањем уговора разрешена је и последња недоумица везана за пројекта ,,Да сваки Ром има дом“. Оно што предстоји  је изградња кућа која би требала да се оконча у наредне 2 године. За реализацију овог пројекта локална самоуправа обезбедила је 15 посто средстава од укупне вредности пројекта и грађевинске парцеле  у Богојеву (14), Бачком Брестовцу(4), Бачком Грачацу (8), Каравукову (4)и Лалићу (4). Све парцеле су у власништву општине.

Последње ажурирано среда, 07 јун 2017 22:35
 
Лепо лице Провале ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 07 јун 2017 22:46

У току завршни радови пред сезону купања на језеру у Вајској. Након што се оконча посао на изради плана детаљне регулације, локална самоуправа приступиће изради пројектно-техничке документације даљег опремања Провале

Ако је судити по ономе што се ових дана може видети на језеру Провала, популарно купалиште у Вајској већ је спремно за предстојећу сезону купања. У протеклом периоду освежени су постојећи мобилијари, ремонтован је сплав на води, пешчана плажа је уређена ,,под конац“, као и травнате површине, а стари тршчани сунцобрани замењени су новим. Уређење Провале за овогодишњу сезону купања наставак је активности које локална самоуправа предузима уназад неколико година, а све у циљу да се овој дестинацији поново врати некадашњи примат једног од најпрестижнијих места за одмор и рекреацију у току летњих месеци. Колики значај у локалној самоуправи посвећују Провали говори и податак да су из буџета за њено уређење претходних година издвојена значајна средства, као и даљњи планови на његовом осавремењивању.
О тим плановима говорио је председник општине Драган Сташевић који је, након обиласка завршних радова на уређењу језера пред нову сезону купања, рекао да ће након што буде урађен план детаљне регулације локална самоуправа приступити изради пројектно – техничке документације даљег уређења језера.

Последње ажурирано среда, 07 јун 2017 22:49
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 4 од 186
© 2017 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.