Home
Наше новине
Нови семафор успорава саобраћај у Улици Железничкој ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 12 децембар 2018 21:22

Милорад СтанишићОпштини Оџаци одобрено 3 милиона динара за побољшање путне инфраструктуре. Покрајински секретаријат за енергетику, грађениварство и саобраћај бесповратним средствима суфинасира пројекат постављања семафора на раскрсници улица Железничке, Војводе Путника и Иве Лоле Рибара

Крајем новембра Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић доделио је подстицајна средства у укупном износу од 17 милиона динара за развој саобраћаја и путне инфраструктуре представницима тринаест локалних самоуправа са територије АП Војводине.
Међу општинма којима су бесповратна средства додељена, а која је ресорни Покрајински секретаријат наменио за подстицање изградње саобраћајне сигнализације и постваљање техничких средства за успоравање саобраћаја у зонама школа и зонама успореног саобраћаја, потом за постављање брзинских дисплеја у насељеним местима и опремање раскрсница и пешачких прелаза у насељеним местима светлосном саобраћајном сигнализацијом, је и општина Оџаци, којој је по конкурсу одобрено три милиона динара за реализацију пројекта постављања семафора на углу улица Железничке, Војводе Путника и Иве Лоле Рибара.

Последње ажурирано среда, 12 децембар 2018 21:29
 
Реализација програма кроз четири модула ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 12 децембар 2018 21:29

У обуку у Оџацима укључено седам полазникаБесплатна информатичка обука за особе са инвалидитетом са подручја Западнобачког округа. У обуку у Сомбору, Апатину и Кули укључиће се по 5, а у Оџацима 7 полазника

У првој половини овог месеца, 22 особе са инвалидитетом из све четири општине Западнобачког управног округа укључиће се у основну информатичку обуку ECDL. По речима надлежних из Националне службе за запошљавање, у обуку која је бесплатна у Сомбору, Апатину и Кули укључиће се по 5, а у Оџацима 7 полазника.
Надлежни из Националне службе за запошљавање кажу да је планирано да едукације трају 90 часова, да ће се програм реализовати кроз четири модула: Увод у рачунарство, Word, Excel и Iternet, и да ће на крају обуке полазници полагати завршне испите за међународно признат сертификат.
-Информатичка обука допуњује основно образовање и помаже у добијању посла. ECDL је међународно признат стандард који се односи на познавање основних знања из области рачунарства и информатике. Он је уједно и својеврсна лична карта сваког лица које тражи посао или је запослено, из које се јасно може видети његово познавање рада на рачунарима и у којим областима - кажу у Националној служби за запошљавање.

Последње ажурирано среда, 12 децембар 2018 21:33
 
Три жене председнице савета ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 22 новембар 2018 17:13

Бачки Грачац - Нови Савет, стари проблемиОдржане конститутивне седнице новоизабраних Савета месних заједница. Вања Косовац, Мирјана Мандић и Гордана Поповић председнице новоизабраних Савета у Бачком Брестовцу, Бачком Грачацу и Раткову

Након избора, у Законом предвиђеном року седам дана од дана одржавања избора, у свих осам месних заједница одржане су конститутивне седнице на којима су изабрани председници и заменици председника новоизабраних савета.
За председника Савета месне заједнице Оџаци изабран је Милош Поповић, а за његовог заменика Марица Кодро. Дужност председника у Месној заједници Бачки Брестовац у наредне четири године обављаће Вања Косовац, а заменика председника Милан Тривуновић. За председника Месне заједнице Бачки Грачац на конститутивној седници Савета изабрана је Мирјана Мандић, а дужност заменика председника поверена је Жељку Милошевићу.
На конститутивној седници новоизабраног Савета у Богојеву, у ком је Српска напредна странка, као и у Бачком Брестовцу и Дероњама, имала самосталну листу кандидата за председника је избабран Атила Рупа, а дужност заменика председника обављаће Милорад Зрнић.

Последње ажурирано четвртак, 22 новембар 2018 17:47
 
У општини Оџаци предвиђен откуп четири стана ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 22 новембар 2018 17:48

Зграда за стамбено збрињавање избеглица гради се у насељу ПејтонДо 10. децембра прикупљају се писмене понуде за прибављање станова у јавној својини за решавање стамбених потреба избеглица. Право учешћа на јавном позиву имају физичка и правна лица која су уписана у јавне књиге о евиденцији непокретности и правима на њима - Купопродајна цена стана - непокретности по квадратном метру не може бити изнад 810 евра без ПДВ - У општини Оџаци предмет куповине гарсоњере, једнособан и једноипособан стан величине 30-39 метара квадратних

Почетком новембра, у оквиру Регионалног стамбеног програма у Републици Србији, расписан је јавни позив за прикупљање писмених понуда за прибављање 45 станова у јавној својини намењених за решавање стамбених потреба избеглих лица, у општинама Оџаци, Параћин и Шид и градовима Бор и Шабац. У јавним позивом, на који физичка и правна лица своје понуде могу достављати до 10 децембра ове године, се наводи да стан – непокретност која је предмет понуде мора бити уписан у катастар непокретности као легалан, без терета, забележби и нерешених захтева и да купопродајна вредност стана не може бити изнад тржишне вредности непокретности по квадратном метру коју је утврдио надлежни порески орган за стан -непокретност.
Вредност квадратног метра стана који буде предмет понуде не може бити изнад 810 евра без пореза на додату вредност. Станови за које надлежни порески орган за стан-непокретност процени вредност изнад овог износа, не могу бити предмет куповине, наводи се у Јавном позиву за прикупљање писмених понуда за прибављање станова у јавној својини и додаје да право учешћа  имају физичка и правна лица која су уписана у јавне књиге о евиденцији непокретности и правима над њима, као носиоци права својине на стану који је предмет понуде.

Последње ажурирано четвртак, 22 новембар 2018 17:54
 
ГРАЂАНИ ПИТАЈУ: ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Наше новине   
четвртак, 22 новембар 2018 17:54

Да ли су радници ЈКП ,,Услуга“, задужени за одвоз смећа, у обавези да одвозе и пепео? Ако јесу, зашто то нису урадили прошле недеље испред појединих кућа у Улици Мике Аласа у насељу Пејтон?


Разлог због којег није одвожен пепео испред појединих домаћинстава, не само у овој улици, тај је што пепео није био одложен на начин како је то прописано. Радници ЈКП ,,Услуга“ који су ангажовани на овим пословима нису у обавези да одвозе пепео из пећи и шпорета који је врућ. За разлику од ранијих година, од ове пепео ће се одвозити само у случају да је одложен у најлонске џакове који су увезани и који нису тежи од 20 килограма. Ранијих година апеловали смо да се у канте и друге металне посуде не одлаже пепео у ком има жара, међутим, ти апели нису дали жељене резултате. Како би заштитили камионе за смеће који су се због жара у пепелу палили, као и возача и посаду на смећару, били смо принуђени да уведемо нову праксу у одвозу пепела.
ЈКП “Услуга“

Последње ажурирано четвртак, 22 новембар 2018 17:58
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 4 од 214
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.