Home
Наше новине
Лепше фасаде, лепши центар града ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 01 март 2018 17:15

На пролеће крећу радови на реконструкцији фасада у Оџацима. Фирме „Сомборелектро“ и ,,Премијус“ реконструисаће фасаде у ужем градском језгру

Реконструкција фасада у ужем градском језгру и фасаде старе зграде општине, инвестиције чију су реализацију из локалне самоуправе најавили прошле године, почеће оног момента кад се за то створе временски услови. Након расписане јавне набавке, за избор најповољнијег понуђача, сомборској фирми „Сомборелектро“ и фирми „Премијус“ из Батајнице, поверен је посао на реконструкцији фасада у ужем градском језгру, а ових дана локална самоуправа расписаће тендер за избор фирме која ће реконструисати фасаду „старе“ зграде општине. Средства за реализацију ових инвестиција обезбеђена су из буџета Владе Републике Србије и локалне самоуправе. За реконструкцију фасада у ужем градском језгру Оџака из републичког буџета локалној самоправи опредељено је 25 милиона динара, а 11,6 милиона динара касу локалне самоуправе коштаће реконструкција старе зграде општине.

Последње ажурирано четвртак, 01 март 2018 17:26
 
Тешко ослобађање од лоших навика ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 01 март 2018 17:42

Несавесни грађани одлажу отпад где стигну. Из ЈКП ,,Услуга“ апелују на грађане да поштују правила о одлагању отпада

Склони смо да оптужимо комуналце за сваки папирић, пластичну флашу или неки други отпад који видимо на улици или око контејнера у ужем и ширем градском језгру. Зажмуримо притом и ћутке прелазимо преко чињенице да поједини наши суграђани за одлагање отпада на места која су за то предвиђена хају као до снега, оног лањског. Покушали су из ЈКП ,,Услуга“ небројено пута да пробуде свест о очувању животне околине код несавесних суграђана. Апеловали су на њих да поштују правила о одлагању отпада; да не одлажу медицински отпад, угинуле животиње, пепео у ком има жара, грађевински шут и остатке са трпезе у контејнере, међутим, лоше навике се, судећи по свему оном са чим се комуналци из оџачког јавног предузећа свакодневно сусрећу на терену, не могу искоренити апелима.
Упркос безбројним апелима који нису дали резултате, редакцији „Наших новина“ обратили су се надлежни из ЈКП“Услуга“ са молбом да изнова апелујемо на несавесне појединце да отпад свих врста не бацају на места која за то нису предвиђена.
Прича нам Дарко Дукић,руководилац комуналног одржавања и развоја оџачког комуналног предузећа да у ове зимске дане радници „Услуге“ највише проблема имају са грађанима који пепео истресају у тешке посуде које комуналци не могу подигнути и убацити у камион.

Последње ажурирано четвртак, 01 март 2018 17:48
 
Ажурирање адресног регистра ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 01 март 2018 17:48

До краја 2018. године сви грађани општина Оџаци и Бач који то немају, добиће кућну адресу и број. Држава ће издвојити око пет милиона евра како би се обезбедило да сва насељена места у Србији добију табле са називима улица и кућним бројем - Посао на ажурирању адресног регистра поверен Републичком геодетском заводу

Сваки објекат у Србији у ком се живи или ради, до краја текуће године добиће тачну и потпуну адресу. Из докумената ће нестати непостојеће улице, дуплиране адресе, а новина је и та да кућни број више неће моћи да се води под ознаком „ББ“. Ажурирање адресног регистра још је један од корака у правцу увођења реда у држави и модернизацији државне управе, захваљујући ком ће око 50 хиљада улица у Србији до 1. јануара 2019. године добити кућну адресу и број. За реализацију пројекта ажурирања адресног регистра држава ће издвојити око пет милиона евра, а реализација пројектних активности поверена је Републичком геодетском заводу, који има геопросторне планове и описе парцела преко којих иду одређене улице. Реублички геодетски завод израђује и елаборат уличног система, односно документацију на основу које локалној комисији за именовање улица предлаже нове називе улица. Адресни регистар садржи податке о називима улица и кућним бројевима и један је од кључних државних регистара. Према проценама, око три милона грађана има пријављено пребивалиште у улицама без кућног броја, а приближно је исти број оних грађана који су пријављени на адресама које немају називе улица. Реализација овог пројекта, који је покренут на иницијативу бивше министарке за државну управу и локалну самоуправу, а сада председнице владе Ане Брнабић, почела је у Лозници, у којој је на постојећих 620, у регистар убележено још 670 нових улица.
Проблем са стамбеним јединицама које немају улицу и број у склaду са Законом о државном премеру и катастру није заобишао ни општине Оџаци и Бач. Наиме, у току спровођења Закона о становању и одржавању зграда, којим је, између осталог, прописано именовање управника, испоставило се да велики број стамбених јединица у општинама Оџаци и Бач нема адресу и број. Колико има таквих објекта у општинама Оџаци и Бач,  знаће се на крају 2018. године, када је крајњи рок да сваки објекат у ком се живи и ради добије тачну и потпуну адресу.

Последње ажурирано четвртак, 01 март 2018 17:51
 
Покрајинска Управа суфинансира и другу фазу радова ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 13 фебруар 2018 16:22

Општини Оџаци одобрена средства за наставак радова на појачаном одржавању улица Иве Лоле Рибара и Железничке. Радове у оквиру друге фазе Управа за капитална улагања суфинансира са 76,18 милиона, а локална самоуправа са око 26 милиона динара

Реализација пројектних активности на појачаном  одржавању улица Иве лоле Рибара и Железничке, које су започете да се изводе у септембру месецу прошле године наставиће се и у 2018. години. У току радова, предвиђених другом фазом, у поменутим улицама предвиђена је реконструкција коловозних трака и тротоара од  „огледала“ до укрштања са државним путем. Вредност инвестиције, коју ће удруженим средствима реализовати локална самоуправа и Управа за капитална улагања, је око 102 милиона динара.
Општини Оџаци за наставак радова у улицама Иве Лоле Рибара и Железничке на конкурсу Управе за капитална улагања из области саобраћајне инфраструктуре одобрено је 76,18 милиона динара, око 75 одсто од укупне вредности инвестиције. Уговор о додели средстава прошле недеље председници општине Оџаци Латинки Васиљковић уручио је Игор Мировић, председник  Владе АП Војводине, који је након уручења уговора за реализацију пројекта из области саобраћајне инфраструктуре, представницима локалних самоуправа поручио да све треба да раде транспарентно, професионално и у најкраћим могућим роковима, како би до краја марта већ имали уговоре и увели извођаче у послове.
Истакавши да ће, захваљујући опредељеним средствима из  Управе за капитална улагања општински буџет бити значајно растерећен, председница општине Латинка Васиљковић је рекла да је следећи корак који предстоји реализацији капиталне инвестиције, расписивање јавне набавке за избор најповољнијег понуђача.

Последње ажурирано уторак, 13 фебруар 2018 16:30
 
Реконструисаће се девастирана саобраћајница ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 13 фебруар 2018 16:31

Општини Бач Управа за капитална улагања одобрила средства за изградњу локалног пута Бач -Плавна. За десетак дана биће расписана јавна набавка за избор најповољнијег извођача радова

Од три пројекта са којим је аплицирала за доделу средстава на конкурсу Управе за капитална улагања АП Војводине, локаланој самоуправи у Бачу средства су одобрена за најскупљи и по обиму радова најзахтевнији -реконструкцију девастиране саобраћајнице Бач - Плавна. Уговор о додели преко 142 милиона динара пре десетак дана у згради Покрајинске владе  потписао је Борислав Антонић, председник општине Бач, а за десетак дана очекује се расписивање јавне набавке за избор најповољнијег понуђача.
Од Николе Бањца, сарадника за пројектно планирање у Канцеларији за економско - локални развој општине Бач, сазнајемо да је локална самоуправа Управи за капитална улагања упутила одговарајућу документацију.

Последње ажурирано уторак, 13 фебруар 2018 16:35
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 4 од 201
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.