Home
Наше новине
Задржани основни приоритети и правци развоја ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 септембар 2018 19:55

Борислав Антонић,председник општине БачРевидиран нацрт Стратегије одрживог развоја општине Бач 2014-2020. године упућен на Јавну расправу. Нацрт ревидиране Стратегије одрживог развоја на јавној расправи до 17. октобра текуће године - За време јавне расправе нацрт Стратегије биће доступан на увид у Канцеларији за локални економски развој опптине Бач сваког радног дана у периоду од 7 до 15 часова

Од понедељка, 17. септембра, нацрт ревидиране Стратегије одрживог развоја општине Бач за период 2014-2020 година предмет је Јавне расправе. Одлуку о упућивању на јавну расправу кључног, стратешко-планског документа општине за поменути период, донео је председник Скупштине Зоран Новаковић на основу члана 91. став 3. Статута општине Бач. Према усвојеном распореду активности предвиђено је да Јавна расправа траје до 17. октобра, за када је заказано одржавање округлог стола који ће се одржати у сали КПЦ са почетком у 10 часова.

Последње ажурирано четвртак, 27 септембар 2018 19:59
 
Скупља цена воде у целој општини ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 септембар 2018 19:59

Са 16. заседања Скупштине општине ОџациУ среду заседала Скупштина општине Оџаци. По новом ценовнику највеће рачуне за воду примаће грађани Оџака,а најмање грађани Бачког Брестовца

Око сат времена било је потребно предлагачима да образложе,опозицији да критикује ,а одборницима из редова владајуће коалиције да усвоје пет тачака дневног реда које су се нашле на дневном реду првог јесењег, а 16 у овом сазиву ,заседања Скупштине општине Оџаци,које је одржано у среду,26 септембра.Највише времена одборницима је требало да усвоје тачке дневног које су се односиле на предлог одлуке о максималном броју запослених на неодређено време и предлоге закључака о давању сагласности на одлуку о ценама комуналних  услуга ЈКП“Услуга“ и цени воде ЈКП“Брестком“.

Последње ажурирано четвртак, 27 септембар 2018 20:03
 
Повеље и златник за изузетна достигнућа ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 септембар 2018 20:03

Александра Ћирић,заменица председника Скупштине општинеОбјављен јавни позив за подношење предлога кандидата за доделу награде ,,22. октобар“. За највише друштвено признање оптине Оџаци могу се кандидовати привредна друштва, јавна предузећа, установе, структурна удружења, удружења грађана, као и други облици организовања правних лица и грађана.

-И ове године, другу годину за редом, након вишегодишње паузе, на традиционалној свечаности поводом  Дана колонизације и ослобођења општине Оџаци, додељиваће се награда „22. октобар“. Престижно признање ће се додељивати за изузетна достигнућа у више категорија, а за добитнике највишег друштвеног признања општине Оџаци могу се кандидовати појединци, групе или привредна друштва - истакла је за медије, након објављивања јавног позива по закључку Општинског већа, Александра Ћирић, заменица председника Скупштине општине.
По речима Ћирић, и иве године лауреати највишег дрштвеног признања општине Оџаци за достигнућа у области привреде, спорта, културе и образовања, хуманитарног и социјалног рада, научно - истраживачког рада, награђиваће се Повељом општине Оџаци и златником „22. октобар“, као посебном наградом.

Последње ажурирано четвртак, 27 септембар 2018 20:07
 
,,Магна’’ донирала опрему ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 септембар 2018 20:08

Драган Студен,председник Удружења МНРОПроблемима у сусрет: Првог октобра отвора се сензорна соба у Удружењу МНРО. Рад у сензорној соби је пре свега намењен за децу и омладину која имају тешкоће обраде свакодневних сензорних информација у целовит садржај

Захваљујући успешној сарадањи коју Удружења МНРО има са компанијом ,,Магна’’, у дело је спроведена још једна инвестиција која ће додатно унапредити рад ове установе за децу и омладину са сметњама у развоју. Реч је о сензорној соби која је опремљена опремом и елементима захваљујући средствима које је компаније ,,Магна’’ донирала Удружењу МНРО, а која ће са радом почети првог дана октобра.
Од председника МНРО Драгана Студена сазнајемо да је компанија ,,Магна’’ и у претходном периоду излазила у сусрет Удружењу „Златна барка“.

Последње ажурирано четвртак, 27 септембар 2018 20:13
 
Посебна мера - подстицај за стамбено проширење ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 23 август 2018 11:26

Новим мерама Покрајинска влада стимулише популациону политикуУ АП Војводини веће накнаде породицама са троје и више деце. Од 1. јануара 2019. године Покрајинска влада уводи меру помоћи и за незапослене мајке са трећим и четвртим дететом.

-Овогодишњим буџетом АП Војводине за спровођење мера популационе политике обезбеђено је 727 милиона динара. Породице са троје и више деце у Покрајини имаће већи обим права и надокнада него у осталим  деловима Србије - истакао је председник Покрајинске владе Игор Мировић, најавивши и неке нове мере за повећање наталитета.
Оспоривши неке наводе да је Покрајина укинула или смањила накнаду за треће дете, Мировић је рекао да је до сада једино Покрајина обезбеђивала месечну надокнаду од 12.000 динара у трајању од две године.
-Убудуће ће тај износ за породице са трећим дететом за запослене жене обезбеђивати Република Србија, и то у трајању од 10 година - појаснио је Мировић, поручивши да ће Покрајинска влада, прва у Србији, увести меру помоћи и незапосленим женама са трећим и четвртим дететом, такође у износу од 12.000 динара месечно.

Последње ажурирано четвртак, 23 август 2018 11:30
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 5 од 211
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.