Home
Наше новине
Борис Шомоши најбољи сениор ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 31 јануар 2019 15:41

 

У Бачу додељена признања најуспешнијим спортистима, клубовима и спортским радницима. Најуспешнији клуб КДТ ,,Херкулес“ најперспективнија у мушкој конкуренцији ФК ,,Тврђава“, генерација 2008. годиште, а у женској борбени и ката тим КК ,,Славија“

Доделом признања најуспешнијим спортистима, спортским клубовима и спортским радницима, озваничен је крај спортске 2018. године у општини Бач. Награде и признања, на свечаности која је одржана тим поводом у спортској хали у Бачу, најуспешнијима у области спорта уручио је председник општине Бач Борислав Антонић.
За најбољег сениора у минулој години изабран је фудбалер Фудбалског клуба „Тврђава“ Борис Шомоши. У категорији јуниора, за најбољег спортисту општине Бач проглашен је Јован Крњајац члан КДТ ,,Херкулес“. Најбољи кадет је Марко Золњан из ОК „Партизан“, а за најбољег пионира и пионирку награде су уручене Вукашину Давидову, фудбалеру ФК ,,Тврђава“ и Јани Вуковић, каратисткињи „Славије“.
Признање за најуспешнијег спортског радника у 2018. години додељено је Зорану Пантелићу, тренеру КДТ ,,Херкулес“ и репрезентације Србије за млађе категорије. У категорији најбољи тренер, за најуспешнијег је проглашен Дарко Милановић, стратег ОК ,,Партизан“, а за најбоље екипе у мушкој и женској конкуренцији проглашене су ФК ,,Тврђава“, генерација 2008. годиште и борбени и ката тим КК ,,Славије“.

 

Последње ажурирано четвртак, 31 јануар 2019 15:49
 
Велика улагања у малој општини ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 10 јануар 2019 15:17

Одлуком о буџету општине Бач за 2019 годину планирани приходи у износу од око 533 милиона динара. Планирани расходи по програмима око 619 милиона динара-Потребна средства за финасирање буџетског дефицита обезбедиће се из оствареног вишка прихода из ранијих година

Буџет општине Бач за 2019. годину је реалан и избалансиран.Здрав је и намењен је развоју са препопзнатљивим елементима социјалног програма.Планирани су приходи од око 533 милиона динара,а расходи од око 619 милиона динара.Потребна средства за финансирање буџетског дефицита , од око 78 милиона динара ,обезбедиће се из оствареног вишка прихода из ранијих година, од око 86 милиона динара ,умањеног за издатак за отплату главнице дуга од 7.7 милиона динара-рекао је образлажући најважнији акт локалне самоуправе председник општине Бач Борислав Антонић додавши да локална самоуправа у 2019. години не планира кредитна задужења.

Последње ажурирано четвртак, 10 јануар 2019 15:24
 
Једни хвале, други критикују ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 10 јануар 2019 15:25

Александар Дикић

О учинку локалне самоуправе у 2018 години за „Наше Новине“ говоре представници позиције и опозиције. Какав је учинак рада извршне и законодавне валсти у 2018 години ,да ли је пројектовани буџет за текућу годину онакав каквим га представљају носиоци власти у општини Оџаци питања су на која су „Наше Новине“одговор затражиле од представника позиције и опозиције.За разлику од представника актуелне коалиције на власти,који дају високу оцену за тековине рада извршне и законодавне власти,а буџет називају реалним ,развојним и добро избалансираним представници опозиције ктитикују рад локалне самоуправе и поручују да је реализовано мало од оног што је обећано грађанима.

Буџет „скројен“ по мери грађана

Незахвално је и површно оцењивати рад локалне самоуправе у 2018. години,а не осврнути се притом на све оно што је у општини Оџаци урађено од како је Општински одбор Српске напредне странке са коалиционим партнерима преузео руковођење општином.Тек кад се сагледају сви ефекти рада може се стећи реална слика о тековинама рада локалне самоуправе.Те тековине грађанима су највидљивије кроз реализацију капиталних инфраструктурних пројеката,којих није мањкало ни у 2018 години,а неће их мањкати ни у овој години.Истине ради поједини радови понекад трају дуже од предвиђеног рока али крајњи ефекат су модерне инфраструктурно потпуно опремљене саобраћајнице,радна зона,мост на каналу ДТД,реконструисане фасаде,дечија игралишта,базен... Не треба заборавити да су за време досадашњег мандата Општинског одбора Српске напредне странке и коалиционих партнера на челу општине купљени мини-бусеви за бесплатан превоз ученика,да се финасијски помажу студенти дефицитарних струка,награђују и стимулишу најбољи ученици средњих и основних школа,студенти.У 2018 години локална самоуправа низом конкретних акција показала је да јој је стало до безбедности најмлађих у саобраћају.Доста је улагано у путну и комуналну инфраструктуру...

Последње ажурирано четвртак, 10 јануар 2019 15:56
 
Аларм: У општинама Оџаци и Бач све мање становника ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 10 јануар 2019 15:57

Оџаци:Од 2013. до 2017. године општина мања за две хиљаде становникаКрајем прошле године објављена процена броја становника у Републици Србији. Да је демографска слика у две суседне општине све лошија сведоче и најновије процене статистичара према којима је у периоду 2013-2017 година дошло до смањења броја становника

Републички завод за статистику објавио је крајем прошле године процену броја становника од 2013 до 2017 године у Републици Србији,а рачуница показује да је општина Оџаци у том периоду изгубила око две хиљаде становника.Према најновијој процени Републичког завода за статистику на дан 1.јануара 2017 године општина Оџаци  имала је 27.963 становника,од чега 13.964 мушкараца и 13.999 жена.Индекс старења показује да је однос становништва преко 60 година и млађе популације до 20 година такав да на 100 младих има 170 старих лица,на нивоу АП Војводине неповољнији однос старије и млађе популације ,према проценама РЗС,од општине Оџаци имају само Пландиште и Ириг.

 
Прописане обавезе и одговорност ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 10 јануар 2019 16:21

Новим правилима против несавесних власникаНа децембарском заседању Скупштине општине Оџаци усвојена одлука о условима и начину држања паса и мачака. Пси и мачке као кућни љубимци могу се држати на начин којим се не узнемиравају други грађани-На чување,држање или узгој паса и мачака у комерцијалне и сличне сврхе примењују се посебни прописи

На последњем заседању Скупштине општине Оџаци у 2018 години усвојен је предлог Одлуке о условима држања паса и мачака на територији локалне заједнице којом су ,осим права и обавеза држања ових животиња,прописане одговорности власника,заштита од злостављања,хватања и збрињавања напуштених животиња,прекршаји и казне за прекршаје као и надлежни органи за надзор над спровођењем Одлуке.
-Власник,односно држалац паса и мачака на територији општине Оџаци обавезан је да животињу држи на начин којим не угрожава њену добробит,да јој обезбеди адекватан смештај,неопходну негу,правилну исхрану,одговарајуће хигијенско-санитарне услове простора у ком борави и здравствену заштиту у складу са законом којим се уређује добробит животиња.Власник паса и мачака је дужан да предузима све неопходне мере како би обезбедио да се животињи не наноси непотребна бол,патња,страх и стрес,као и да се њиховим држањем не угрожавају људи и околина-наводи се у Одлуци о условима и начину држања паса и мачака.

Последње ажурирано четвртак, 10 јануар 2019 16:24
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 5 од 217
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.