Home
Наше новине
Локална самоуправа наставља да улаже у здравство ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 14 септембар 2017 15:43

Возни парк Дома здравља богатији за два нова санитета. Санитетска возила марке ,,Форд“ намењена за хитну медицинску помоћ и превоз пацијената на хемодијализу-Укупна вредност инвестиције 8.2 милиона динара-Управа за капитална улагања за набавку РТГ аналогног уређаја Дому здраваља определила 5.400.000 динара

Посетила је у протекле две недеље председница општине Латинка Васиљковић са сарадницима два пута Дом здравља. Разлог прве посете био је нови модерни „Тошиба“ ултарзвучни апарат, а минуле, 13.септембра, два нова санитететска возила намењена за хитну медицинску помоћ и превоз пацијената на хемодијализу.
Инвестиције за које директор Дома здравља Стева Панић каже да ће задовољити потребе здравствене установе и грађана, реализоване су захваљујући локалној самоуправи која је из буџета за куповину ултразвучног апарата издвојила око 3.800.000 динара, а за набавку нових санитета око 8.2 милиона динара.
Локална самоуправа у Оџацима, кад је реч о улагању у здравство, спада у сам врх општина у Србији. Средства опредељена за набавку нових санитета наставак су улагања у здравствену заштиту - истакао је Панић додавши да је у плану Дома здравља набавка возила за службе патронаже и колективног збрињавања пацијената.

Последње ажурирано четвртак, 14 септембар 2017 15:48
 
Конкретним потезима бране лидерску позицију у аграру ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 14 септембар 2017 15:48

У општини Бач закључени уговори о додели субвенција пољопривредним газдинствима. Субвенције у укупном износу од око 4.400.000 динара додељене за 66 пољопривредних газдинстава - Висина субвенције од 65 до 70 одсто - У току ове године из Фонда за развој пољопривреде за развој аграра опредељено преко 11 милиона динара

У више наврата истицали су у локалној самоуправи у Бачу да им је улагање у аграр, а све у циљу његовог динамичнијег и бржег развоја, један од приоритетних задатака. Последњи у низу конкретних примера те опредељности је додела субвенција за инвестиције у физичка средства пољопривредних газдинстава.
Тим поводом, у уторак, 12. септембра, у сали Скупштине општине  Бач окупили су се представници 66 пољопривредних газдинстава,  којима је уговоре о субвенцијама  уручио председник општине Бач Драган Сташевић.
Истакавши да је укупан износ опредељених субвенција око 4.400.000 динара, Сташевић је изразио задовољство великим интересовањем пољопривредника за мере које предузима локална самоуправа.
-Радује чињеница да се велики број пољопривредних газдинстава пријавио за доделу субвенција за набавку физичких средстава - истакао је Сташевић, највивши да ће и за наредну годину у општинском буџету  бити опредељена значајна средства за подстицај и развој привреде.

Последње ажурирано четвртак, 14 септембар 2017 15:52
 
Нелегално пописано, у току озакоњење ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 14 септембар 2017 15:52

У општини Оџаци пописано око 5.500 нелегалних објеката. У току 2016. године издато око 480 решења о озакоњењу - Ових дана приводи се крају посао на изради решења инвеститорима - Одељење за урбанизам орган надлежан  за озакоњење - Решења о уклањању стамбеног објекта биће сторнирано уколико инвеститори на увид  донесу грађевинску и употребну дозволу

Након што је у 2016. години извршен попис нелегалних објеката у општини Оџаци, ових дана приводи се крају посао на изради решења о њиховом  уклањању која се шаљу на адресу инвеститора. По речима грађевинског инспектора Снежане Ракић Спасојевић, реч је о обимном послу на ком су, како би се што пре окончао, у дане викенда и по завршетку радног времена   ангажовани радници Општинске управе, у највећем броју дипломирани правници.
Истакавши  да је пописна комисија, именована од стране општинске управе општине Оџаци, пописала око 5.500 објеката изграђених пре  датума ступања на снагу Закона о озакоњењу, а увидом у сателитски снимак територије Републике Србије, који је објављен на сајту Републичког геодетског завода, Ракић Спасојевић каже да се, захваљујући доброј сарадњи локалне самоуправе са надлежним службама, све планиране активности које претходе легализацији дивље градње одвијају у законским оквирима.

Последње ажурирано четвртак, 14 септембар 2017 15:56
 
Планирају нова улагања ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 14 септембар 2017 15:56

У Спортско пословном центру задовољни овогодишњом сезоном купања на базену у Оџацима.У току овогодишње сезоне купања базен посетило око 7 хиљада посетилаца, са купљеним картама, више у односу на сезону 2016. године - Разлог велике посете тропске температуре, популарне цене дневних карти, квалитет воде...

Велики број сунчаних дана и тропске температуре у току летњих месеци обележиле су овогодишњу сезону купања на базену у Оџацима, за коју директор Спортско - пословног центра Мирослав Станковић каже да спада у ред једне од најуспешнијих у дугогодишњој историји овог објекта.
Станковић за „Наше новине“ каже да је број од око 22 хиљаде купача ове године, са купљеним картама око 7 хиљада више у односу на сезону 2016. године, надмашио сва очекивања и да су по затварању овогодишње сезоне купања у Спортско - пословном центру почеле припреме за наредну сезону.

Последње ажурирано четвртак, 14 септембар 2017 16:00
 
Спортско - пословни центар навршио 10 година ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 14 септембар 2017 16:00

У септембру месецу 2007. године, на данашњи дан, Спортско - пословни центар отворио тадашњи министар просвете Зоран Лончар

Након тринаест година градње Спортско - пословног центра у Оџацима, свечани чин отварања овог објекта десио се пре десет година, у петак, 15. септембра 2007. године. На тај дан, тадашњи министар просвете Зоран Лончар, симболичним пресецањем врпце озваничио је почетак рада вишенаменског спортско - пословног објекта, који је почео да се гради деведесетих година прошлог века. У аналима ове јавне установе остаће забележено да је камен темељац за његову изградњу поставио трагично настрадали председник Покрајинске владе Бошко Перошевић. Остаће забележено и то да је градња Спортско - пословног центра трајала 13 година и да је у његовој историји, од почетка градње до данашњих дана, на челу установе било шест директора - Антанас Здравковић, Ђура Тодоровић, Ања Спасић, Зоран Карановић, Љубомир Белић и Мирослав Станковић.

Последње ажурирано четвртак, 14 септембар 2017 16:04
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 5 од 193
© 2017 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.