Home
Наше новине
У првом кругу у закуп издато 4.410 хектара ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 22 новембар 2018 17:59

У општини Бач спроведен поступак лицитације државног земљишта. Око 1.500 хектара државног земљишта које је остало неизлицитирано предвиђено за други круг надметања

У периоду од 31. октобра до 2. новембра, у општини Бач одржано је јавно надметање за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини, које је обухваћено Годишњим програмом земљишта за 2018. годину.
Јавним огласом, који је средином октобра расписао председник општине Бач Борислав Антонић, пољопривредницима у шест катастарских општина - Бач, Селенча, Бођани, Бачко Ново Село, Вајска и Плавна - укупно је било понуђено око 6.000 хектара државног земљишта. Након спроведеног поступка лицитације, у закуп је издато укупно 4.410 хектара, а око 1.500 хектара државног земљишта остало је неизлицитирано.
Од наведене неизлицитиране површине која ће бити предмет другог круга надметања, готово 700 хектара представља површина која је у фактичком стању у природи рибњак, објекти и земљиште уз рибњак, док преосталих 800 хектара представља обрадиво пољопривредно земљиште.

Последње ажурирано четвртак, 22 новембар 2018 18:01
 
Неизвесно само у Богојеву ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 08 новембар 2018 17:17

У већини месних заједница у општини Оџаци на изборима за чланове Савета само листе Срске напредне странке и колације СНС-СПС. Избори за чланове Савета месних заједница проћи ће без опозиционих странака које учествују у раду локалног парламента

И пре него су избори за нове чланове Савета месних заједница одржани, њихов епилог је познат у Оџацима, Бачком Брестовцу, Бачком Грачацу, Каравукуву, Раткову, Дероњама и Српском Милетићу. То значи да грађани у ових седам насељених места општине Оџаци у недељу, 11. новембра , неће имати шта да бирају, с обзиром на то да ће им бити понуђена само једна листа кандидата. Њихов избор ће бити изаћи или не, односно изаћи и гластати и изаћи,  а не гласати. Непознаница је само Месна заједница Богојево, у којој ће грађани моћи да бирају између две листе кандидата, Српске напредне странке и Удружења грађана „Мађарска слога за Богојево“.

Последње ажурирано четвртак, 08 новембар 2018 17:28
 
Хуманост као заштитни знак ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 08 новембар 2018 17:40

За допринос у области хуманитарног и социјалног рада Црвени крст Оџаци награђен признањем „22. октобар“. У области добровољног давалаштва крви општина Оџаци седам пута награђивана признањем „Најхуманија средина“ - Непрекидно улагање у младе најизраженије кроз обуке и усавршавање вршњачких едукатора

На Свечаној седници Скупштине општине Оџаци, која је одржана поводом 71 године ослобођења и колонизације општине, престижно признање, Награду „22. октобар“ у области хуманитарног и социјалног рада додељена је Црвеном крсту Оџаци, организацији која је основана давне 1946. године у „старој“ згради општине Оџаци. Данас, 72 године након оснивања, у Црвеном крсту са поносом истичу да су организација која у својој хуманитарној мисији није имала ниједну мрљу у раду. Поносни су у Црвеном крсту на награду „22. октобар“ која је, по речима председника и секретара  оџачког Црвеног крста Радивоја Радивијевића и Љиљане Младеновић, и част и обавеза.
-Драго ми је што је предлагач препознао да Црвени крст није само синоним за давање - каже за „Наше новине“ Радивоје Радивојевић и додаје да се Црвени крст захваљује свим сарадницима, волонтерима, који су своје знање, време и доброту уградили у програмски рад организације.

Последње ажурирано четвртак, 08 новембар 2018 17:43
 
Накнада за треће дете није укинута ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 08 новембар 2018 17:43

Исплату накнаде за треће дете, у складу са Законом , преузела Република Србија. Покрајинска влада ће од 1. јанура 2019. године почети са исплатом накнаде од 15.000 динара за незапослене мајке са троје и више деце на територији АП Војводине

Поводом прошлонедељеног протеста Иницијативе „Мајке су закон“, на којем је председница иницијативе и посланица Покрета центра у Скупштини Србије Татјана Мацура изјавила да није било потребе за укидањем помоћи трећем детету. Обавештењем, у ком се каже да накнада тој категорији није укинута већ је, у складу са Законом, исплату која се уредно исплаћује преузела Република Србија, огласила се Покрајинска влада.
-Од 1. јанура 2019. године Покрајинска влада почеће са исплатом накнаде од 15.000 динара за незапослене мајке са троје и више деце на територији АП Војводине и тиме ће обезбедити додатна права у односу на Закон. Истовремено, Покрајинска влада је обезбедила финансијска средства за стамбена проширења породица са троје и више деце, на основу конкурса, што је право које ће породиље имати само на територији АП Војводине.
-Кроз ова два нова програма у потпуности ће бити очуван ниво финансијских средстава у складу са мерама популационе политике, које се спроводе на територији АП Војводине, а  новим програмом биће установљена додатна права мајке - истиче се у обавештењу и додаје да Покрајинска влада моли посланике и представнике јавног живота да се прво информишу пре него што јавно изнесу своје ставове, јер мајке деце нису заслужиле да их неко обмањује.

Последње ажурирано четвртак, 08 новембар 2018 17:48
 
Признање у години јубилеја ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 08 новембар 2018 17:48

Клуб дизача тегова „Херкулес“ добитник спортског признања општине Бач. Клуб давне 1953 године основао Матија Бујак-Мада у току свог постојања није освајао звање екипног првака држве у сениорској конкуренцији,клуб дизача тегова  био је и остао синоним успешног спортског колектива

Овогодишње признање општине Бач, због постигнутих резултата у области спорта, на Свечаној академији поводом Дана ослобођења општине уручено је клубу дизача тегова „Херкулес“,спортском колективу који је давне 1953 године основао Матија Бујак.Спортски колектив који ове године слави вредана јубилеј,65 година постојања, деценијама уназад у самом је врху дизања тегова, некад на простору бивше Југославије ,а данас Србије.Иако у току свог постојања није освојио звање екипног првака у сениорској конкуренцији“Херкулес“,који је био и остао синоним јаког колективног спорта, је познато и признато име у свету дизања тегова и изван граница наше земље.У богатој историји клуба забележено је да је „Херкулес“ четири пута био у финалу Купа Југославије,више пута освајач Купа Војводине и Србије.Клуб се афирмисао и на међународној сцени,а забележено је и то да у некадашњој Југославији нема екипе,рачунајући и све тадашње прваке државе,које бачански дизачи тегова нису победили на неком такмичењу.Упоредо са успесима које су постизали у екипним надметањима славу клуба проносили су дизачи тегова који су наступали за државну репрезентацију.У клубу са поносом истичу да је из њихових редова Душко Мирковић учесник Олимпијаде 1972 године у Минхену,као и први слектор репрезентације Југославије Ерих Шпајзер,који је ту дужност обављао преко две деценије.Поносе се у „Хрекулесу“ генерацијама и генерацијама појединаца који су наступајући за државну репрезентацију на најлепши могући начин широм света достојанствено и успешно проносили име средине из које долазе.Један од њих је и садашњи репрезентативац Стево Владисављев,који је са својих 18 година постао апсолутни државни рекрдер,што је мало коме пошло за руком у тешкоатлетским спортским дисциплинама и Бетран Крситијан.

 

Последње ажурирано четвртак, 08 новембар 2018 17:56
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 5 од 214
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.