Home
Наше новине
Гради се нови пешачки коридор ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 07 јун 2017 22:53

 

У среду, 7. јуна, почели радови на изградњи пешачке стазе у Улици Ратка Павловића. Радови на изградњи стазе дуге 330 метара поверени фирми „Слован Прогрес“ из Селенче - Рок за завршетак радова 30 дана

За тридесет дана, кад се окончају радови на изградњи пешачке стазе на катастарској парцели број 766/3 и делу катастарске парцеле 2398 у Оџацима, пешаци који се крећу Улицом Ратка Павловића до семафора, на раскрсници путева који воде према Раткову и Лалићу више неће морати да страхују за своју безбедност. Радови на изградњи пешачке стазе у Улици Ратка Павловића у наставку од постојеће код фирме „Пољострој“, почели су да се реализују у среду, 7. јуна, а обавеза извођача радова фирме „Слован Прогрес“ из Селенче је да их оконча у року од 30 радних дана од момента улажења у посао.
Наручилац посла изградње пешачке стазе чија је дужина око 330 метара је општина Оџаци, а укупна вредност радова без пореза на додату вредност је 1.561.902,60 динара.

Последње ажурирано среда, 07 јун 2017 22:55
 
Адаптација и проширење ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 07 јун 2017 22:50

 

Данас почињу радови на реконструкцији Улице Братства и Јединства у Бачу. Локална самоуправа средствима из буџета финансира реконструкцију саобраћајнице у дужини од 854 метра

Недуго након што је потписан уговор са фирмом „Пут-Инвест“,најповољнијим понуђачем након спроведене јавне набавке,локална самоуправа за данас,9.јуна најавила је почетак реализације инвестиције на реконструкцији Улице Братсва и Јединства.Реч је о једној од нјфреквентијих саобраћајица у Бачу која ће,кад се радови окончају,са постојећих 4 бити проширена на 5.5 метра.Првом фазом радова предвиђено је да се реконструише 854 метра пута .Средства за прву фазу радова, улице дуге 1762 метра обезбеђена су из буџета општине Бач.Пројектном документацијом је предвиђена реконструкција улице у целој дужини,а предрачунска вредност радова износи 26.832.115 динара.
Подсећамо да је Улица Братсатва и Јединства од најпрометнијих и најгушће насељених у насељеном месту Бач.Пут који повезује центар насеља са Економијом 1 изграђен је пре 30 година и од тада није улагано у његову реконструкцију и адаптацију.
Почетку радова на реконструкцији Улице Братства и Јединстава којим је обухваћен најфреквентнији део саобраћајнице,како сазнајемо у локалној самоуправи,присуствоваће потпредседник Покрајинске Владе Ђорђе Милићевић.

Последње ажурирано среда, 07 јун 2017 22:52
 
Општином нећу руководити из фотеље ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 мај 2017 18:27

Разговор са поводом: Латинка Васиљковић, председница општине Оџаци. Примарни циљ привлачење потенцијалних инвеститора – Сарадња са вишим органима власти на највишем нивоу - Заговорник сам реконструкције центра Оџака на начин да то што урадимо траје 50 година - Процедурална грешка разлог због ког грађани оверавају докумета код  нотара у Сомбору - Врата мог кабинета отворена су за све оне који искрено желе да општина Оџаци буде просперитетна средина по мери свих грађана

Функцију председнице општине доживљавам као част и привилегију, али пре свега као велико бреме одговорности, коју та функција са собом носи. Не плашим се рада и одговорности, нити обавеза са којима ћу се у току свог мандата сусретати. Напротив, одлучна сам у намери да свој рад, труд  и пре свега одговорност, поштење и одлучност уложим у циљу општег напретка. Нисам склона великим речима и обећањима, али оно што могу у овом тренутку обећати је да општином нећу руководити из канцеларије и фотеље - рекла је председница општине Оџаци Латинка Васиљковић, која у свом првом интервјуу за медије, након што је изабрана на ту функцију, поручује да је примарни циљ актуелне коалиције на власти, чији је стожер Општински одбор Српске напредне странке, привлачење потенцијалних инвеститора и борба за свако ново радно место.

Последње ажурирано четвртак, 25 мај 2017 18:30
 
Вучић подржао иницијативу „Наших новина“?! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 мај 2017 18:43

Премијер и изабрани председник Србије најавио реконструкцију фасада у општини Оџаци. Фасаде који својим изгледом не доликују административном центру општине представљају реалну опасност за пешаке

Небројено пута у протеклих тринаест година постојања „Наших новина“ писали смо о неопходности реконструкције фасада, тротоара и атмосферских канала. Писали смо и о дрворедима и излозима облепљеним разноврсним огласима и урушеној саобраћајној сигнализацији, а све у намери да анимирамо надлежне да предузму конкретне кораке у правцу решавања ових вишедеценијских проблема. Последњи пут о фасадама које руже Оџаке писали смо у јубиларном 300. броју, не слутећи да ћемо подршку за њихову реконструкцију добити лично од премијера и изабраног председника Србије Александра Вучића.
Наиме, након што је отворио нови погон „Магне“, у ком ће се запослити нових преко 500 радника, Вучић је рекао да су Оџаци данас много животније место, са више енергије. Изрекао је премијер и изабрани председник Србије речи хвале за нову енергију којом одишу Оџаци, али и речи критике на рачун фасада које својим изгледом не доликују административном центру општине. Обећао је премијер финансијску помоћ државе за решавање ове проблематике, а локалним функционерима дао је задатак да у наредна два месеца приступе реконструкцији.

Последње ажурирано четвртак, 25 мај 2017 18:49
 
Крај азбестним цевима ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 мај 2017 18:55

Реконструише се водоводна мрежа у Плавни. Министарство привреде суфинансирало израду пројектно - техничке документације за пројекат „Реконструкција водоводне мреже у насељима Вајска, Бођани, Плавна и Бачко Ново Село“ - За изградњу реконструкције водних објеката у јавној својини у Плавној И Бачком Новом Селу локалној самоуправи из Покрајине опредељено 16.641.783,20 динара

Опсежна акција на реконструкцији водоводне мреже у општини започета прошле године у насељеном месту Бач, 11. маја, у дело је почела да се спроводи у Месној заједници Плавна. Почетак радова на реконструкцији водних објеката у јавној својини у Плавни само је део активности које је локална самоуправа у дело спроводила у претходном периоду на реализацији овог капиталног пројекта, који ће ускоро почети да се реализује и у насељеном месту Бачко Ново Село.
Након што је са извршним директором Јавног комуналног предузећа „Тврђава“ Дарком Војновићем обишао почетак радова у Плавни, председник општине Драган Сташевић се осврнуо на значај ове инвестиције, рекавши да се заменом старих азбестних водоводних инсталација стварају услови за коришћење квалитетније воде из месних водовода.

Последње ажурирано четвртак, 25 мај 2017 18:58
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 5 од 186
© 2017 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.