Home
Наше новине
Адаптација дуга три деценије ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 мај 2017 18:31

Реконструисаће се Улица Братства и Јединства у Бачу. Вредност инвестиције око 17 милиона динара - Предвиђена реконструкција и проширење око 900 метара саобраћајнице - Реалан рок за завршетак радова  до почетка јесени

Једна од најфреквентнијих саобраћајница у Бачу, Улица Братства и Јединства, ускоро ће попримити нови, лепши, а за учеснике у саобраћају безбеднији изглед. Након спроведеног поступка јавне набавке, посао на реконструкцији поменуте саобраћајнице у дужини од око 900 метара, поверен је фирми „Пут- Инвест“ из Новог Сада, која је у обавези да цео посао обави у року од 60 радних дана од момента уласка у посао. Вредност инвестиције која се у потпуности финансира из буџета општине је око 17 милиона динара. Оно што предстоји почетку реализације инвестиције, захваљујући којој ће Улица Братсва и Јединства бити шира, квалитетнија и поузданија за учеснике у саобраћају, након што је прошле недеље потисан уговор између локалне самоуправе и извођача радова, избор је надзорног органа, пријава инспекцијским органима...

Последње ажурирано четвртак, 25 мај 2017 18:36
 
Квалитетом освајају нова тржишта ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 мај 2017 18:39

„Пољострој Унион“ награђен са 4 медаље за квалитет производа. Фирма из Оџака награђена за квалитет 4 типа ПП везива

На недавно завршеном ,84 по реду Међународном пољопривиредном сајму у Новом Саду међу добитницима медаља и признања,која су уручена на традиционалној манифестацији „Ноћ шампиона“,нашла се и фирма из Оџака „Пољострој Унион“.Директору фирме ,која је почела са радом у децембру месецу прошле године у кругу некадашњег Итеса,Чедомиру Станојевићу уручене су 4. медаље за квалитет у категорији паковања 4.типа ПП везива намењеног за балирање сена и сламе као и за квалитет везива намењеног за пластененичку,малинарску и повртарску производњу.
Задовољан презентацијом фирме Станојевић каже да је наступ „Пољострој Униона“на престижној пољопривредној манифестацији у Новом Саду део стратегије регионалног освајања тржишта.

Последње ажурирано четвртак, 25 мај 2017 18:43
 
Верификација, па заклетва ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 11 мај 2017 05:15

У понедељак конститутивна седница Скупштине општине Оџаци

За понедељак,15.маја, тачно у подне најављено је одржавање конститутивне седнице Скупштине општине Оџаци.
Према процедури, на конститутивној седници  којом би требао да преседава најстарији одборник,27 одборника ,након верификације мандата и полагања заклетве ,требали би да изаберу председника Скупштине,његовог заменика и секретара највишег законодавног тела.
За када ће заказати седницу на којој ће се изабрати функционери извршне власти одлуку ће донети нови председник локалног парламента.

Последње ажурирано четвртак, 11 мај 2017 05:16
 
Ново лице девастиране саобраћајнице! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 11 мај 2017 05:34

Приводе се крају радови на реконструкцији пута Бачки Грачац - Крушчић. Пут се реконструише применом технологије  цементне  стабилизације. - Пројектована вредност реконструкције пута стандардном методом  преко 100, а уговорена, применом нове технологије око 65 милиона динара без пореза на додату вредност.

Деценијама уназад најављивана и обећавана, па заборављана  реализација  реконструкције саобраћајнице од  Бачког Грачаца до Крушчића у дужини од 3.300 метара ушла је у завршну фазу. Сад  је већ извесно да ће неимари из „Југокоп Подриња“ испоштовати зацртане рокове и да ће цео посао на реконструкцији овог  пута  бити окончан у наредних дестак дана. Биће то уједно и крај пропадања ове саобраћајнице која је временом до те мере била девастирана да је претила реална опасност да буде затворена за саобраћај. Контуре саобраћајнице Бачки Грачац - Крушчић већ сад се назиру и, по свему виђеном,  већ сад се може рећи да је реч о модерној  саобраћајници   грађеној по стандардима који до сада нису примењивани у општини Оџаци приликом градње и реконстукције путне инфраструктуре.
По речима Бобана Јанковића, директора „Југокоп  Подриња“ постојећи пут проширен је  за 2 метра новим каменим материјалом, а на постојећи слој целом дужином посуто је 10 центиметара новог камена који је специјалним машинама измешан и стабилизован са постојећим материјалом цементом.

Последње ажурирано четвртак, 11 мај 2017 05:39
 
Наставак започетих радова ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 11 мај 2017 05:17

У Бачу потписан уговор о изградњи друге фазе канализације у Селенчи. Укупна вредност радова предвиђених другом фазом око 11,3 милиона динара - У току прве фазе у Селенчи изграђено око 3.600 метара потисног вода - Рок за завршетак друге фазе радова 100 радних дана

Изградња фекалне канализационе мреже у насељеном месту Селенча  ускоро би требало да се настави радовима предвиђеним другом фазом реализације ове капиталне инвестиције у току које је предвиђена изградња нових  око 1200 метара канализационе мреже. Завршни чин који претходи реализацији друге фазе  десио се 9. маја у свечаној сали општине Бач у којој су вршилац дужности начелника Мариа Поптешин и директор фирме „Bulevar Company” Миле Ловрић потписали уговор којим је предвиђено да фирма из Новог Сада поменуте радове реализује за 100 радних дана. Укупна вредност инвестиције на изградњи око 1.200 метара канализације je 11,3  милиона динара.
Подсетивши да је прву фаза  изградње  канализационе мреже у Селенчи локална самоуправа у Бачу у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, који је суфинансирао изградњу са 80 посто, започела 2015. године, председник општине Драган Сташевић је рекао да је у тој фази изграђено око 3.600 метара потисног вода.

Последње ажурирано четвртак, 11 мај 2017 05:22
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 6 од 186
© 2017 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.