Home
Наше новине
Васиљковић: -Председник Вучић зна ко сам. ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 31 август 2017 22:09

Навршило се сто дана од конституисања актуелне власти у општини Оџаци. О свему оном што локална самоуправа ради грађани ће благовремено бити обавештени Израда квалитетне  пројектно-техничке  документације приоритетан задатак - Обиласком терена стичем реалнију слику о стварним потребама и проблемима насељених места

Почетак мандата председнице општине Латинке Васиљковић започео је на начин какав сасвим сигурно прижељкују сви предедници општина и градоначелници градова у Србији. Наиме, три дана након што је на седеници Скупштине општине иманована за председницу, Васиљковић је заједно са тадашњим председником Владе, данас председником Србије Александром Вучићем, присуствовала отварању новог производног погона „Магне“ у Оџацима. Недуго потом, у разговору за „Наше новине“ Васиљковић је рекла да је тај догађај на најлепши начин обележило почетак њеног четворогодишњег мандата и да се нада да ће таквих и сличних повода бити и у наредном периоду. Том приликом Васиљковић је, између осталог, грађанима општине поручила да функцију председнице општине неће обављати из фотеље, да ће свој рад, труд и пре свега поштење и одлучност уложити у циљу општег напретка. Од оног што је рекла Васиљковић не одступа ни данас. У разговору за „Наше новине“, вођен поводом сто дана од избора за председницу општине, каже да је, након што их је сагледала, одлучна  да се ухвати у коштац са проблемима али и у намери да о свему оном што локална самоуправа ради грађани буду благовремено обавештени.

Последње ажурирано четвртак, 31 август 2017 22:14
 
Локална самоуправа прeпознаје потребе здравства ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 31 август 2017 22:05

Из Дома здравља Оџаци. Вредност ултразвучног апарата најновије генерације око 3.800.000 динара.

Не одустају у локалној самоуправи од намере да здравствену заштиту у општини Оџаци подигну на виши ниво. Уназад неколико година, из општинског буџета издвајају се значајна средства за нормално функционисање и санирање нагомиланих дуговања Дома здравља, а значајна средства опредeљују се и за набавку медицинске опреме и реконструкцију објеката.
Последња у низу инвестиција која је у оџачкој здравственој установи реализована захваљујући средствима из општинског буџета била је набавка ултразвучног апарата. Реч је, по речима директора Дома здравља Стеве Панића, о апарату ,,Тошиба“ најновије генерације који ће задовољити потребе здравствене установе и грађана.
-Општина Оџаци спада у ред оних локалних самоуправа које на делу показују да им је здравствена заштита на високом месту приоритета. Набавка ултразвучног апарата за потребе радиологије наставак је добре сарадње која ће у току ове године за резултат имати набавку два нова санитета - истакао је Панић додавши да су ове године у буџету општине планирана издвајања за Дом здравља око 55 милиона динара.

Последње ажурирано четвртак, 31 август 2017 22:09
 
Први корак ка новој радној зони ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 31 август 2017 22:14

У Бачу потписан уговор о изради плана детаљне регулације. Уговор потписали председник општине Бач Драган Сташевић и вршилац дужности директора ЈП“Завод за урбанизам Војводине“ Предраг Кнежевић

Прошле недеље,у свечаној сали општине Бач потписан је уговор о изради плана детаљне регулације за нову радну зону.План се доноси у циљу уређења простора за изградњу нове радне зоне у Бачу и њиме ће се утврдити детаљна намена земљишта,регулационе линије саобраћајница и других јавних површина,правила уређења и грађења,парцелација...
Оквирна површина планског подручја је 32 хектара,а прецизан обухват ће се утврдити Нацртом плана плана.
Истакавши да је План детаљне регулације први корак ка изградњи нове радне зоне и основа за израду пројектно-техничке документације за њено опремање председник општине Драган Сташевић је истакао да се изградња нове радне зоне наметнула као потреба.
Постојећа радна зона се полако попуњава производним погонима па смо у локалној самоуправи донели одлуку да унапред припремимо нове парцеле за будуће инвеститоре ,којима ћемо понудити најбоље могуће услове истакао је Сташевић додавши да су средства за израду Плана детаљне регулације у износу од 2.230.326 динара,са урачунатим Порезом на додату вредност обезбеђена из буџетских средстава локалне самоуправе у суфинансирању са Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине који је за израду плана определио 750.000 динара.

Последње ажурирано четвртак, 31 август 2017 22:17
 
Сагледавање актуелне проблематике на терену ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 31 август 2017 22:21

Председница општине Латинка Васиљковић са сарaдницима у радној посети  Српском  Милетићу и Богојеву. Проблеми месних заједница су вишегодишњи и спадају у ранг капиталних улагања.
Израда квалитетне пројектно-техничке документације приoритетан задатак свих месних заједница.


Најавила је председница општине Оџаци, Латинка Васиљковић, преузимајући ту функцију у мају месецу текуће године, обилазак свих насељених места у општини, са циљем сагледавања актуелене проблематике на терену, стицања потпуније слике и стварне потребе као и оног што локална самоуправа може реално учинити у наредном периоду како би се проблеми почели решавати. Прве две радне посете десиле су се прошле недеље обиласком месних заједница Српски Милетић и Богојево. У вишесатним разговорима вођеним у ова два насељена места општине Оџаци, секретар месне заједнице Драган Момциловиц и председница савета Марија Благојевиц упознали су председницу општине и њене сараднике, помоћника председнице општине задуженог за здравствену и социјалну заштиту Милорада Станишића и директоре библиотеке-музејска јединица „Бранко Радичевић“ Биљану Златковић, туристичке организације Весну Петковић, ЈКП ,,Услуга“ Николу Арсића и Дома здравља Стеву Панића, са плановима, горућим проблемима и оним што савети месних заједница предузимају да се ти проблеми реше.

 

Последње ажурирано четвртак, 31 август 2017 22:27
 
Припреме рукометашица Дероња у пуном јеку ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Миливој Јовкић   
четвртак, 31 август 2017 22:28

Премијера рукометашица Женског рукометног клуба  Дероње у Првој лиги Србије ,,Север”.Дероњчанке ће премијерно наступити Првој лиги Србије ,,Север” и интензивно се припремају  за ново првенство које би требало да стартује 23. септембра.

У првом колу екипа Дероња ће дочекати тим Раванграда из Сомбора.
Женски рукометни клуб Дероње је  обезбедио пласман у виши ранг као другопласирани тим Друге лиге ,,Север”. Дероњчанке су у последњем колу  претходне сезоне у одлучујућој утакмици на домаћем терену одиграле 30:30 са екипом Мокрина, која је освојила прво место у лиги,  а бод им је био довољан за друго место на табели и пласман у виши ранг.
Две недеље након што су званично почеле са припремама за нову такмичарску сезону, рукометашице Дероња одиграле су и прву контролну утакмицу. Играчице тренера Славка Нађа гостовале су у Црвенки код екипе Лаки, а резултат је био 39:34. Тренер Нађ на тренинзима ради са некомплетном екипом, а припремама ће се нешто касније прикључити играчице које су на летовању или имају друге приватне обавезе.
Дероњчанке ће у Првој лиги Србије “Север” наступити у мање-више истом саставу који је прошле сезоне изборио пласман у виши ранг. Од играчица из претходне сезоне екипу су напустиле Рабреновић, Јеленковић и Колар које су наступале на двојну регистрацију, а враћене су у свој матични клуб Лаки из Црвенке.Сјајна голманка Габријела Колар је предводила екипу из Дероња до пласмана у виши ранг, а управо на тој позицији је тренеру Нађу и најпотребније појачање. Управа клуба је у преговорима са неколико тимова из виших лига и жели да доведе неку од младих талентованих голманки из тих екипа. Такође, у Дероњама је на проби и неколико рукометашица које играју на другим позицијама.

Последње ажурирано четвртак, 31 август 2017 22:31
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 6 од 193
© 2017 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.