Home
Наше новине
У 2019. највише новца за путну инфраструктуру и водоснабдевање ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 децембар 2018 18:34

Латинка Васиљковић,  председница Општине ОцациНовогодишњи интервју: Латинка Васиљковић, председница општине Оџаци. За „Наше Новине“ председница општине говори о буџету општине, плановима локалне самоуправе за 2019. годину, разлозима због којих неке од најављених инвестиција нису реализоване

-Буџет општине Оџаци за 2019. годину је уравнотежен, реалан и остварив. У локалној самоуправи радили смо га студиозно и темељно, одлучни у намери да решимо горуће инфраструктурне проблеме у општини. Због тога је  за наредну годину у буџету највише средстава опредељено за путну инфраструктуру и водоснабдевање - рекла је председница општине  Латинка Васиљковић, која у интервјуу за „Наше новине“ буџет карактерише развојним са препознатљивим елементима социјалних издвајања.
Васиљковић поручује да ће локална самоуправа бити истрајна и кад је реч о измирењу дуговања физичких и правних лица.
-Понудили смо нашим највећим дужницима у 2018. години у више наврата да измире заостала дуговања. Репрограмом дугова понудили смо  низ погодности и очекујемо да највећи дужници измире своје обавезе. Неажурним у измиривању законом прописаних обавеза оставили смо  могућност да то ураде у 12 месечних рата. Према онима који и поред низа погодности не санирају заостала дуговања наставићемо да примењујемо меру принудне наплате - истакла је Васиљковић.

Последње ажурирано четвртак, 27 децембар 2018 18:40
 
Општинска каса тешка 1.296.735.784 динара ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 децембар 2018 18:30

Одржано последње овогодишње заседање Скупштине општине Оџаци. Највише средстава по програмима опредељено за опште услуге локалне самоуправе и организацију саобраћаја и саобраћајну инфраструктуру-Буџетом нису планирана кредитна задужења

У уторак,25 децембра одржана је последња овогодишња седница Скупштине општине Оџаци на којој је актуелна већина изгласала све предлоге одлука и решења који су се нашли на дневном реду.По традицији највише интересовања владало је за тачку која се односила на предлог одлуке о буџету општине Оџаци ,а која је након једносатног сучељавања ставовова позиције и опозиције усвојен са 16 гласова.Четири одборника гласала су против ,а један је био уздржан.
-Укупни приходи и примања буџета општине Оџаци за 2019 годину заједно са примањима корисника из других извора планирана су у износу од 1.296.735.784 динара.План прихода и примања буџета сачињен је на бази пројекције кретања најважнијх макроекономских показетеља у 2018 години и пројекцији за 2019 годину.Укупан планирани обим изворних и уступљених прихода ,трансфера ,донација и примања буџета општине за 2019 годину је за око 2.55 мањи у односу на планирани обим у 2018 години-истакла је  председница општине Оџаци Латинка Васиљковић.

Последње ажурирано четвртак, 27 децембар 2018 18:33
 
Презентовани примери добре праксе у раду са рањивим групама ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 децембар 2018 18:45

Са конференције у БраселониЗаменик председника општине Мирослав Кондић у Барселони представио пројекат „Да сваки Ром има дом“. На конференцији у главном граду Каталоније, која је за циљ имала допринос развоју координисане стратегије на регионалном нивоу, учествовали представници регионалних и локалних власти, институција и други званичници из целе Европе.

Један од догађаја који се збио у општини Оџаци, а који је привукао велику позорност медија и јавности у Србији био је  завршетак пројекта „Да сваки Ром има дом“. Почетком овог месеца, на свечаности која је уприличена тим поводом, потпредседница Владе Републике Србије Зорана Михајловић и председница општине Оџаци Латинка Васиљковић уручиле су кључеве нових, потпуно опремљених кућа за 34 ромске породице, које су до јуче биле смештене у неусловном насељу надомак Богојева. Тиме је озваничен крај пројекта „Да сваки Ром има дом“ који је реализован у две фазе. У току прве изграђена је непостојећа инфраструктура у насељу „Черга“ у Дероњама, а у току друге 34  стамбена објекта који су грађени по стандардима Европске уније.

Последње ажурирано четвртак, 27 децембар 2018 18:51
 
Мандатним казнама против несавесних грађана ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 децембар 2018 18:40

Милорад Станишић, помоћник председника општине Скупштина општине Оџаци усвојила одлуку о условима и начину држања паса и мачака. На име одштетете за угризе паса луталица, правих и лажних, и ове године из буџета општине издвојиће се око 20 милиона динара - Упркос апелима, несавесни појединци и у 2018. години наставили са уништавањем и одношењем друштвене имовине

Проблем паса луталица присутан је у свим општинама и градовима у Србији. На име одштете  грађанима који су имали „близак сусрет“ са напуштеним животињама исплаћују се надокнаде за угризе, претрпљен страх, душевну бол... Износи који се за ту сврху опредељују у буџету су из године у годину све већи, а једино по чему се локалне заједнице и градови у Србији разликују кад је реч о напуштеним животињама је висина средстава која се у току године исплати грађанима који су „пресавили табак“ и тужиле надлежне који су задужени за њихово збрињавање. При самом врху, сходно „снази“ буџета, кад је реч о исплати штете на име угриза паса луталица, је општина Оџаци коју су угризи напуштенх живовотиња у последње две године коштале реализације једне или две капиталне инфраструктурне инвестиције.
Од Милорада Станишића, помоћника председника општине задуженог за комуналне делатности, сазнајемо да ће, као и прошле године, и ове угризи паса луталица општински буџет коштати око 20 милиона динара.

Последње ажурирано четвртак, 27 децембар 2018 18:44
 
Наставак подизања квалитета живота грађана ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 12 децембар 2018 21:07

За „Наше новине“ говори Борислав Антонић, председник општине Бач. У разговору за „Наше новине“ Антонић сумира резултате из 2018. године и говори о плановима локалне самоуправе за 2019. годину

-У локалној самоуправи Бач можемо бити задовољни оним што је урађено у 2018. години, која ће остати упамћена по неколико ствари, а то су интензивне активности на пољу инфраструктурних радова, тако и по престижном признању „Европа ностра“, награда због које је општина Бач била у жижи интересовања јавности и медија у Србији - истакао је председник општине Бач Борислав Антонић, који у разговору за „Наше новине“ каже да локална самоуправа има велике планове за 2019. годину, а све у циљу подизања квалитета живота грађана.

Да ли сте урадили све што је било предвиђено у 2018. години?
Урадили смо највећи део планираног, али нисмо докрајчили све до краја. Код реализације појединих пројеката морала се поштовати процедура која је заснована на законским прописима, коју смо у потпуности поштовали. Све што нисмо завршили ове године, а за шта имамо опредељена средства у буџету, настављамо да радимо наредне 2019. године.

Последње ажурирано среда, 12 децембар 2018 21:16
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 6 од 217
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.