Home
Наше новине
Наставили тамо где су стали ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 05 јул 2017 20:16

Гради се канализациона мрежа у Селенчи. Другом фазом радова предвиђена изградња 1.200 метара канализационе мреже - Радови поверени фирми “Bulevar Company” - Покрајински  Секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, другу фазу инвестиције финансира са 80, а локална самоуправа са 20 одсто средстава

Након прве, проше недеље у Селенчи  почела je да се реализује и друга фаза инвестиције на изградњи канализационе мреже. Вредност радова, које са 80 одсто финансира Покрајински Секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а локална самоуправа у Бачу са 20 одсто, износи 12.790.201.72 динара са порезом на додату вредност. Радови предвиђени другом фазом, у току којих ће у Селенчи бити изграђено нових 1.200 метaра канализационе мреже, након спроведене јавне набавке поврени су најповољнијем понуђачу фирми „Bulevar Company“, која је у обавези да их оконча за 120 радних дана.
Почетку радова, предвиђених другом фазом, присуствовао је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарствао Вук Радојевић, који је том приликом рекао да ресорни секретаријат у контексту равномерног развоја свих локалних заједница у Покрајини, између осталог, значајна средства издваја за реконструкцију водоводне и канализационе мреже.

Последње ажурирано среда, 05 јул 2017 20:21
 
Ново, лепше, лице девастираног пута ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 06 јул 2017 12:21

У току завршни радови на реконструкцији дела Улице братства и јединства. Реконструкцију пута у дужини од 900 метара финансира локална самоуправа - Ускоро крећу радови на проширењу Предшколске установе ,,Колибри“

Радови на реконструкцији дела пута у Улици братства и јединства, који су започели 9. јуна текуће године, ушли су у завршну фазу. Након што је извршено обострано проширење коловозне траке за 1,5 метар, ових дана приводе се крају и радови на асфалтирању једне од најпрометнијих саобраћајница у општини Бач.
У уторак, 4. јула, у пратњи председника општине Бач Драгана Сташевића и његових сарадника из локалне самоуправе, радове на асфалтирању собраћајнице која Бач повезује са Економијом 1 обишао је потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић.
Истакавши да је пријатно изненађен реализацијом инвестиције која се у целокупном износу реализује средствима из буџета општине, Милићевић је рекао да локална самоуправа у Бачу на делу показује како једна мала општина треба да се развија.
-Локална самоуправа у Бачу, кад је реч о пројектима којим аплицира према вишим органима власти, спада у најагилније у Покрајини. Захваљујући таквој политици, локална самоуправа у могућности је да сопственим средствима реализује инфраструктурне пројекта - истакао је Милићевић, додавши да је Покрајинска Влада у значајној мери допринела да се буџет општине Бач релаксира.

Последње ажурирано среда, 05 јул 2017 20:25
 
Дан „Д“ - 24. јул?! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 06 јул 2017 12:36

Продаје се стечајни дужник „Пољострој“. Почетна цена целокупне имовине правног лица „Пољострој“ у стечају 79.390.044,01 динара - Од јуна месеца производња у погонима стала

Шест месеци након што је Привредни суд у Сомбору донео одлуку о банкроту, за 24. јул текуће године заказана је продаја стечајног дужника ,,Пољострој“ као правног лица јавним надметањем. Оно што се у овом моменту зна је то да је почетна цена првог круга продаје целокупне имовине фирме 79.390.044.01 динара и да је обавеза заинтересованих купаца да уплате депозит 31.756.017.60. Информације о заинтересованим купцима,који су уплатили депозит, још увек нису „процуриле“ у јавност, па остаје мистерија да ли ће фабрика за производњу пољопривредних машина у јулу добити новог власника или ће бити заказан други круг продаје. Без обзира шта ће се десити, епилог приче о некадашњем оџачком гиганту, жртви погубне приватизације, ушао је у завршну фазу.
Иако се све дешава у време кад, по традицији, „Пољострој“ има највише посла, заказана продаја целокупне имовине стечајног дужника „Пољострој“, након проглашења банкрота, по председнику синдиката Горану Стошићу је очекивана потез.
-Продаја „Пољостроја“ након неусвајања плана реорганизације и проглашења бакрота од стране Привредног суда у Сомбору је логичан след догађаја. Предуго траје агонија и неизвесност везана за даљу судбину фирме. У интересу свих је, а пре свега радника, да „Пољострој“ добије новог власника, како би се производња која је од јуна месеца стала, поново покренула. Добро би било да се продаја деси у првом кругу и да фирма добије озбиљног купца. Уколико се то деси, „Пољострој“ има будућност, свака друга опција је наставак агоније - рекао је за „Наше новине›› Горан Стошић, додавши да, осим целокупне имовине, по повољној цени будући власник купује фирму са традицијом и обученим кадром.

Последње ажурирано среда, 05 јул 2017 20:40
 
Јавна набавка увод у реконструкцију ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 06 јул 2017 12:30

Из Дома здравља Оџаци: У току јавне набавке за избор најповољнијег понуђача за реконструкцију зграде гинекологије и педијатрије и за набавку два нова санитетска возила - Апотеке више неће моћи обављати своју делатност у склопу здравствених установа

Након што се оконча поступак јавне набавке за избор најповољнијег понуђача, кренуће се у посао на реконструкцији зграде гинекологије и педијатрије. Средства за реализацију ове инвестиције у износу од 43 милиона динара без ПДВ обезбеђена су из републичке Канцеларије за управљање јавним улагањима, а поменутим радовима предвиђена је замена дотрајале столарије модерном ПВЦ, реконструкција кровне конструкције, побољшање енергетске ефикасности зграде, молерски и други грађевински радови.
Од директора оџачког Дома здравља Стеве Панића сазнајемо да је реално да се са радовима на реконструкцији одељења гинекологије и педијатрије крене на јесен.
-Средства за реконструкцију одељења гинекологије и педијатрије су обезбеђена. Јавна набавка је у току и оно што предстоји почетку радова је избор фирме којој ће посао бити поверен - каже Панић и додаје да је у току овог месеца Дом здравља расписао и тендер за набавку два нова санитетска возила.
-Захваљујући локалној самоуправи која је обезбедила средства, након што се оконча тендер, возни парк Дома здравља у свом саставу имаће санитетско возило за превоз пацијената на дијализу, а нови санитет биће набављен за потребе службе Хитне помоћи - каже Панић и додаје да ће у току овог месеца РТГ кабинет добити нови ултразвучни апарат.
Директор Дома здравља Стева Панић за „Наше новине“ говорио је и о даљој судбини апотека по насељеним местима.
Предлогом новог Закона о здравственој заштити, ускоро улази у скупштинску процедуру да апотеке више неће моћи обављати своју делатност у склопу здравствених установа. Неке здравствене установе, попут оних у Бачкој Тополи, Ади и Иригу, апотеке су већ изместиле из свог система. Тенденција, а за то ћу се залагати, није да се апотеке по насељеним местима гасе и да запослени остају без својих радних места. Новим предлогом Закона предвиђена је промена власничке структуре. Пошто нови Закон о здравственој заштити, кад буде усвојен, не препознаје апотеке у склопу здравствених установа, поборник сам да међу првим општинама уђемо у решавање њиховог статуса -рекао је директор Дома здравља Оџаци Стева Панић.

Последње ажурирано среда, 05 јул 2017 20:35
 
Са речи на дела ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 06 јул 2017 12:26

За реконструкцију фасада у Оџацима локалној самоуправи одобрено 25 милиона динара. За реконструкцију фасаде на „старој“ згради општине у буџету опредељено 8 милиона динара

Похвалио је на отварању новог погона ,,Магне“ тадашњи изабрани, а данас устоличени председник Србије Александар Вучић Оџаке речима да су данас много живља и просперитетнија средина. Приметио је, међутим, председник, пролазећи кроз административни центар општине Оџаци, доста урушених фасада, за чију је реконструкцију   обећао помоћ државе. Недуго након што је председник Вучић обећао помоћ, она је и реализована. Наиме, ових дана за реконструкцију фасада у Оџацима локалној самоуправи одобрено је 25 милиона динара.
Председник Вучић је испунио оно што је обећао, а оно што предстоји да би се ова инвестиција реализовала, како сазнајемо у локалној самоуправи, је доношење одлуке на наредном заседању Скупштине општине, о управљању и уређењу фасада и расписивање јавне набавке. Након што се испуне Законом предвиђене процедуре, кренуло би се у реконструкцију фасада , највероватније у реконструисаној Улици Јурија Гагарина, а након тога, ако средства добијена од државе претекну, и на другим локацијама у центру града.
И то није све кад је реч о реконструкцији фасада у Оџацима. Осим поменуте, извесна је и реконструкција фасаде на „старој“ згради општине. Трошкове реализације ове инвестиције сносиће локална самоуправа која је у буџету за ту намену определила 8 милиона динара.

Последње ажурирано среда, 05 јул 2017 20:30
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 6 од 190
© 2017 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.