Home
Наше новине
На месту пијаце планира се изградња сеоског центаралног трга ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 23 август 2018 11:31

Светлана Шуловић,секретар месне заједнице РатковоСавет Месне заједнице Ратково усвојио план активности за период 2019 -2021. година. Реконструкција трибина на месном стадиону, измуљавање Багер баре и уређење приобалног појаса, изградња атмосферске канализације у још два дела села и наставак радова на изградњи фекалне канализације само су део пројеката који треба да се реализују од 2019. до 2021. године.

Широка је лепеза активности које Савет Месне заједнице у Раткову планира да спроведе у дело  до 2021. године. Планови су амбициозни, одвијаће се на више локација, а кад се окончају, у многом ће на боље променити инфраструктурну опремљеност и сам изглед села. Од Светлане Шуловић, секретара Месне и једине која је на сталном раду у Месној заједници, сазнајемо да је планом и програмом активности које је Савет предвидио да спроведе у дело од 2019. до 2021. године зацртано измештање дивље пијаце, санација трибина и службених просторија на фудбалском стадиону, изградња нових атмосферских канала, наставак изградње фекалне канализације, изградња пројектно-техничке документације, а након тога и реконструкција фискултурне сале у Основној школи „Ратко Павловић“, измуљавање Багер бање и уређење приобалног дела, реконструкција зграде Месне заједнице и Месне канцеларије.
-То су најважнији пројекти који би требало да се реализују од 2019. до 2021. године - каже за „Наше новине“ Шуловић и додаје да ће се упоредо са релаизацијом поменутих пројектних активности радити на текућем одржавању и реализацији пројекта који не изискују значајнија финансијска улагања.

Последње ажурирано четвртак, 23 август 2018 11:36
 
У објектима Полетарца 611 малишана ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 23 август 2018 11:45

Предшколска установа спремно дочекује нову радну 2018/2019 годину. Број уписане деце  већи у односу на радну 2017/2018 годину-Кухиња у којој се спрема храна за малишане у новом руху

У среду,22 августа председница општине Оџаци Латинка Васиљковић и помоћник председника за економски развој Игор Праћа обишли су Предшколску установу „Полетарац“.У разговору са директорицом Јеленом Селак функционери локалне самоуправе су обавештени да  установа чији је општина оснивач потпуно спремно дочекује нову радну годину .
-Спремно дочекујемо почетак нове радне 2018/2019 годину.У току летњег распуста у свих 11 објеката на територији општине радило се на текућем одржавању,а у неким од њих реализоване су инвестиције захваљујући којима ће рад наше установе у наредном периоду бити још бољи и ефикаснији.Најлепша вест је да је у 2018/2109 радну годину уписнао 611 малишана,309 у целодневни и 302 у полудневни боравак,23 више у односу на 2017/2018 радну годину-истакла је Селак додавши да су захваљујући локалној самоуправи, која је аплицирала на конкурс Покрајинског секретаријата за образовање,прописе,управу и националне мањине-националне заједнице,“Полетарцу“опредељена средства за инвестиционо одржавање кухиње и приручног магацина.

Последње ажурирано четвртак, 23 август 2018 11:48
 
У плану реконструкција јевне расвете, тротоара... ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 23 август 2018 11:37

Момир Сворцан,секретар месне заједнице ВајскаИз Месне заједница Вајска. Централни догађај у Вајској у августу и ове године Ноћни турнир у малом фудбалу - У току ове године замењене старе азбестне водоводне цеви, санирана већина дивљих депонија

Већ по традицији, централни догађај у Вајској, насељеном месту општине Бач, у августу месецу је ноћни турнир у малом фудбалу. Од секретара Месне заједнице Момира Сворцана сазнајемо да први писани траг о одржавању ове спортске манифестације датира из 1969. године и да се, у безмало 5 деценије свог трајања, турнир играо на три различите локације.
-Први турнири играни су у делу села које мештани зову „Ново насеље“. Након десетак година турнир се „сели“ у двориште месне основне школе, а у последње две деценије одржава се у парку у центру села – каже Сворцан и додаје да је месна заједница ове године пре одржавања турнира у дело спровела низ припремних радњи, а све са циљем да овај спортски догађај подигне на виши ниво.
-Пре одржавања турнира купљени су нови голови за мали фудбал, постављена је заштитна мрежа иза голова по целој ширини терена. За најмлађе посетиоце купљена је и инсталирана љуљашка, а у једном делу терена појачана је расвета, захваљујући којој је прегледност боља него претходних година - каже за „Наше новине“ секретар Месне заједнице Вајска Момир Сворцан и додаје да су се у богатој историји турнира мењале локације на којима се мали фудбал у ноћне сате у Вајској играо, али и број екипа које су на турниру учествовале.

Последње ажурирано четвртак, 23 август 2018 11:44
 
Контејнери пуни отпада који није комунални ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 23 август 2018 11:49

Неконтолисано одлагање отпада ружи животну околину. Упркос апелима из ЈКП ,,Услуга“, стари намештај, грађевински и други материјал одлаже се на местима која за то нису предвиђена.

Претрпане уличне канте, дивље депоније, стари намештај, грађевински материјал на местима која за то нису предвиђена, нешто је што се често ових дана може видети на улицама административног центра општине Оџаци.То су призори на које се често жале грађани, али и надлежни у ЈКП ,,Услуга“ који кажу да редовно празне канте и контејнере за смеће. Разлог због ког се смеће из појединих контејнера и уличних бетонских канти за смеће „прелива“, поручују из комуналног предузећа су поједини грађани који, упркос апелима да то не чине, у те исте канте и контејнере одлажу отпад који није комунални. Оно што у контејнере не може стати, кажу у ЈКП ,,Услуга“, појединци остављају поред њих, па се преко ноћи стварају мале депоније. Једну такву, која даје за право надлежнима из ЈКП ,,Услуга“ овековечио је и наш дежурни фоторепортер у центру Оџака. На њој се види да у контејнеру за комунални отпад најмање има комуналног отпада. Правила о одлагању смећа се не поштује и кад је реч о бетонским кантама. У више наврата објавили смо апел радница ЈКП ,,Услуга“, које су задужене за одржавање хигијене у ужем градском језгру, да се у бетонске канте не одлаже смеће које није улично, међутим, као и у случају великих контејнера, све је остало на апелу. Појединци настављају да одлажу отпад на места која за то нису предвиђена, а до када ће, време ће показати.

 

Последње ажурирано четвртак, 23 август 2018 11:55
 
Четири пута више новца за популациону политику ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 25 јул 2018 17:41

Уручени уговори о додели бесповратне помоћи за суфинасирање мера популационе политике. Потписани уговори о додели 500 милиона динара-За 14 општина у АП Војводини додељено је 100 милиона динара-Општини Оџаци за реализацију пројекта одобрено 11.33 милиона динара

У понедељак,23.јула министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић потписала је уговоре о додели 500 милиона динара бесповратне помоћи за суфинансирање мера популационе политике.На конкурс министарства за популациону полтику пријавило се 119 локалних заједница. ,а ове године средства су одобрена за 61 општину.За 14 општина у АП Војводини,међу којима је и општина Оџаци,додељено је 100 милиона динара,216 милиона динара добиле су 26 општина у југозападној Србији,а 128 милиона додељено је Шумадији и западној Србији за 21 општину.
Истакавши да је ове године додељено скоро четири пута више новца Славица Ђукић Дејановић је представнике општина из Србије подсетила на оно што је урађено да се поправи демографска ситуација која је пре две године била најгора откад се мери природни прираштај као и на то на шта ће бити утрошена бесповратна средства које су локалне заједнице добиле.

 

Последње ажурирано среда, 25 јул 2018 17:46
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 6 од 211
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.