Home
Наше новине
Укључи се! Предложи пројекат! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 08 новембар 2018 17:28

Грађани општине Оџаци креирају општински буџет. Пројекат за који желе да се реализује средствима из локалног буџета грађани предлажу попуњавањем упитника који се може преузети у месним заједницама

Крај године је време у којем се одлучује како ће изгледати буџет за наредну годину. Да би се овај посао урадио што боље, локална самоуправа у Оџацима позива грађане да активно узму учешће у планирању буџета и да својим предлозима укажу на оно што је по њима приоритет за финансирање у наредној години.
Из локалне самоуправе поручују да увођење праксе учешћа грађана у процес доношења одлуке о локалном буџету за циљ има веће укључивање грађана у доношење одлука, боље информисање о буџетском процесу и повећање транспарентности рада локалне самоуправе.
-Овим пројектом покушавамо да грађане више укључимо у процес доношења буџета општине. Важно је да заједно креирамо буџет, осмишљавамо пројекте и реализујемо их како би квалитет живота грађана био бољи - поручују из локалне самоуправе и додају да пројекте за који желе да се реализује средствима општинског буџета грађани предлажу попуњавањем упитника који се могу преузети у Месним заједницама у свих девет насељених места, а њихово попуњавање ускоро ће бити омугућено и електронским путем на интернет страници општине.

Последње ажурирано четвртак, 08 новембар 2018 17:38
 
Пажљивко у флуоресцентном прслуку ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 октобар 2018 16:16

У току активности на унапређењу система саобраћаја у општини Оџаци. У уторак, 30. октобра, у вишенаменској сали Спортско - пословног центра,  делиће се ауто - седишта за децу рођену у 2018. години - До краја године у плану постављање брзинског дисплеја и два семафора са наизменичним садржајем порука у Каравукову.

Низом активности које локална самоуправа планира да спроведе у дело у наредном периоду, систем саобраћаја у општини Оџаци подићи ће се на виши ниво. Са реализацијом ових активности почело се у уторак, 23. октобра, у Основној школи ,,Бора Станковић“ у Каравукову и Основној школи „Бранко Радичевић“ из Оџака уручивањем флуоресцентних прслука и сликовнице „Пажиљкових правила“.
Од Милорада Станишића, помоћника председнице општине и Теодоре Јаковљевић, руководиоца Одељења за инспекцијске послове, сазнајемо да ће флуоресцентне прслуке, које је обезбедила локална самоуправа, и сликовницу „Пажљивкова правила“, које је за ученике првих разреда основних школа обезбедила Агенција за безбедност у саобраћају, након две поменуте школе у наредних неколико дана добити и прваци из осталих образовних установа у општини Оџаци.

Последње ажурирано четвртак, 25 октобар 2018 16:27
 
Општина део камате субвенционише са 80 одсто средстава ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 октобар 2018 16:27

Председник општине Бач потписао уговоре са 4 пословне банке о суфинансирању дела камата на краткорочне кредите пољопривредних произвођача. За реализацију ове мере подршке пољопривредним произвођачима у буџету за ову годину опредељено 1.950.000 динара.

Потписивањем уговора у среду, 24. октобра, са четири пословне банке -ОТП, Комерцијална, Интеза и Кредит агриколе, о суфинансирању дела камате на краткорочне кредите регистрованих пољопривредних газдинстава, у потпуности је остварен овогодишњи програм аграрне политике и руралног развоја у општини Бач. Пре реализације ове мере, последњег дана августа потписани су уговори са 82 пољопривредна газдинства, а недуго потом, 20. септембра, расписан је Јавни позив банкама заинтересованим за краткорочно кредитирање регистрованих пољопривредних газдинстава, уз учешће општине Бач у субвенционисању дела камате.

 

Последње ажурирано четвртак, 25 октобар 2018 16:34
 
Нови „живот“ девастиране саобраћајнице ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 октобар 2018 16:38

Јуче отворен пут Чарда - Плавна. За реализацију изградње пута дугог 5 километара општини Бач средства одобрена од Управе за капитална улагања

У четвртак, 25. октобра, у општини Бач збио се догађај којем су се највише обрадовали житељи Плавне. Тог дана отворен је пут којим ће се становници овог насељеног места општине Бач у својим аутомобилима кретати безбедније, а  брже ће се стизати и до административног центра општине. Отврању пута Плавна – Чарда претходили су опсежни радови на реконструкцији девастиране саобраћајнице, чија је вредност 142 милиона динара која су општини Бач одобрена су на основу пројектно - техничке документације од стране Управе за капитална улагања.
Радови на реализацији ове инвестиције од интереса за целу општину, након спроведене јавне набавке, поверени су фирми „Пут инвест“, која је радове на реконструкцији саобраћајнице и њеном проширењу, са постојећих 5,50 на 6,60 метара, реализовала у договореном року од 100 радних дана.

Последње ажурирано четвртак, 25 октобар 2018 16:41
 
Пример који треба следити ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 октобар 2018 17:13

Проблемима у сусрет: Оџачанка Душанка Цветановић обезбедила помоћ за Удружење „Живети заједно“. Помоћ коју је наша суграђанка прикупила уз помоћ пријатеља представницима Удружења особа са инвалидитетом уручила њена ћерка Бранка, струденткиња медицине

Није заборавила наша суграђанка Душанка Цветановић свој родни крај, а ни људе у њему којима је помоћ потребна. Уз помоћ пријатеља прикупила је Душанка, пензионерка која дуже време борави у Немачкој, помоћ за Удружење особа са инвалидитетом, коју је прошле недеље представницима „Живети заједно“, Младену Вујасину и Слободану Поповићу, предала њена ћерка Бранка, студенткиња медицине.

-Хуманитарна акција коју је моја мајка покренула у Немачкој успешно је реализована захваљујући њеним пријатељима из Немачке. Највреднија донација је пристигла од породице Болц, која јеУдружењу особа са инвалидитетом поклонила инвалидска колица вредна 2.000 евра, 150 комада пелена и средства за личну хигијену - рекла је Бранка Цветановић, додавши да је помоћ коју је Душанка прикупила бесплатно из Немачке превезао Никола Делић, а да је власник фирме „Котис’’ Томислав Станимировић донирао кесе да се роба упакује.

Последње ажурирано четвртак, 25 октобар 2018 17:20
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 6 од 214
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.