Home
Наше новине
Интеграција изгубљеног наслеђа у живот заједнице ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
субота, 07 јул 2018 19:20

У Берлину Општини Бач додељен „Гран при“ за конзервацију Бачке Тврђаве. Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за јавно информисање, културу и односе са верским заједницама: -Награде за културно наслеђе „Европа Ностра 2018“ и „Гран при“ за конзервацију Тврђаве у Бачу показатељи су да је кључ успеха у сарадњи бројних институција и установа.

Престижна награда за културно наслеђе „Европа Ностра 2018“ и „Гран при“ за конзервацију бачке Тврђаве, које су пре дестак дана додељене у Берлину, биле су повод  конференције за новинаре, која је одржана прошле недеље подно Тврђаве у Бачу, а на којој су говорили Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за јавно информисање, културу и односе са верским заједницама, Борислав Антонић, председник општине Бач, Славица Вујовић, ауторка и руководилац пројекта „Векови Бача“ и директор Завода за заштиту споменика културе АП Војводине Зоран Вапа.
Истакавши да су престижна признања додељана пројекту „Векови Бача“ показатељ да је кључ успеха у сарадњи бројних институција и установа, Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама  је рекла да награде показују да је Покрајина на добром путу развоја културе и културног наслеђа.
-Чињеница да је признање добијено у години  која је у Европи проглашена годином културног наслеђа, додатан је разлог за честитке и понос.  Награде Европске уније за културно наслеђе говоре о великом подухвату и на понос су читаве нације - истакла је на конференцији за новинаре у амбијенту Тврђаве у Бачу покрајинска секретарка Драгана Милошевић, поручивши да ће Покрајинска влада и у наредном периоду наставити да пружа подршку пројекту „Векови Бача“.
-Желим вам срећу у будућем раду, а ми смо ту да вас подржимо у оном што у наредном периоду планирате да урадите - рекла је покрајинска секретарка Драгана Милошевић.

Подсетивши да је награда „Европа Ностра“  најугледнија европске награда у области културног наслеђа, ауторка и координаторка пројекта Славица Вујовић је рекла да је пут до награде био дуг.

Последње ажурирано субота, 07 јул 2018 19:41
 
„Кап по кап“ по главама пролазника ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
субота, 07 јул 2018 19:29

За клима уређаја из којих капље казне и до пола милиона динара. Према Одлуци о комуналним делатностима, клима уређаји морају да буду постављени тако да не капљу на јавну површину - Казне за физичка лица су до 50.000 динара, а за правна до 500.000 динара

У време врелих летњих дана који трају недељема, немогуће је издржати без клима уређаја. Ипак, немарне власнике расхладних уређаја тај угођај би могао скупо да кошта, уколико је црево са кондензованом водом, а у центру Оџака по правилу јесте, изведено директно на тротоар. Жалбе пролазника који се нађу на мети цурења клима уређаја на пешачким зонама  и тротоарима централних градских улица, власници зграда или пословних објеката морали би озбиљно да схвате. У супротном, могли би се суочити  са консеквенцама које су предвиђене чланом 291 Одлуке о комуналним делатностима општине Оџаци.
Од Теодоре Јаковљевић, руководиоца Одељења за инспекцијске послове и заштиту животне средине сазнајемо да је у циљу одржавања јавне чистоће на јавним површинама, чланом 159 Одлуке о комуналним делатностима, забрањено изливање кондензата на јавну површину.

 
Плажа Штранда у новом, лепшем руху ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
субота, 07 јул 2018 19:33

Низ новина на Штранду у Богојеву. За изградњу нових садржаја на плажи језера из Фонда за заштиту животне средине издвојено 480.000 динара

Омиљана дестинација грађана оџачке и општина у окружењу у летњем периоду, Штранд у Богојеву, прве посетиоце дочекао је у новом , лепшем руху. Захваљујући локалној самоуправи, која је у склопу припрема језера за овогодишњу сезону купања, из фонда за заштиту животне средине издвојила 480.000 динара, на простору око језера постављено је 20 нових тршчаних сунцобрана, девет тршчаних сунцобрана је репарирано, а новина на плажи језера су и две настрешнице изнад тушева и две кабине са по три места за пресвлачење. Како би цео простор око језера био функционалан, локална самоуправа посао на кошењу травнатих површина и корекцији дрвореда поверила је Јавно - комуналном предузећа „Услуга“. Пре месец дана радници овог предузећа окончали су посао на корекцији и уклањању дрвореда, а ових дана приступиће кошењу травнатих површина. Новина на Штранду у Богујеву је и та да је ресторан надомак језера издат у закуп, па ће сви они који то желе моћи користити услуге овог угоститељског објекта.

 
„Ојачана“ саобраћајница под двогодишњом гаранцијом ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
субота, 07 јул 2018 19:25

За почетак јула најављена примопредаја радова на појачаном одржавању Улице Иве Лоле Рибара. Управа за капитална улагања дала сагласност за покретање поступка јавне набавке за избор  фирме која ће бити ангажована на појачаном одржавању Улице Железничке.

Радови предвиђени првом фазом појачаног одржавања Улица Иве Лоле Рибара и Железничке завршени су 15. јуна. Саобраћај у Улици Иве Лоле Рибара, од железничког прелаза до „огледала“, одвија се у две коловозне траке, а у наредних неколико дана треба да се изврши примопредаја радова. Пре него се то деси, извођачу радова фирми ,,Југокоп Подриње“ из Шапца дат је рок  да отклони  недостатке уочене од стране  надзорног органа, који ће након тога извршити технички преглед оног што је урађено.
Од надлежних у локалној самоуправи сазнајемо да од момента примопредаје радова на појачаном одржавању једне од најфреквентнијих саобраћајница у Оџацима на снагу ступа гарантни рок од две године, у току којег је фирма из Шапца у обавези да отклони све недостатке који нису могли бити уочени у моменту примопредаје радова.

Последње ажурирано субота, 07 јул 2018 19:29
 
Ударне рупе крпе две фирме ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
субота, 07 јул 2018 19:37

У четвртак, 5. јула, почели радови на санацији ударних рупа. Рок за завршетак радова 30 радних дана од дана увођења извођача у посао

Дуго ишчекивани почетак реализације инвестиције на санацији ударних рупа по путевима и саобраћајницама у општини, почео је у четвртак, 5. јула. Посао на крпљењу ударних рупа, за који је у буџету опредељено око 3,9 милиона динара са порезом на додату вредност поверен је фирмама „Срем пут“ и „Војводина пут - Бачка пут“, које су биле најповољнији понуђачи у поступку јавне набавке.
У локалној самоуправи сазнајемо да ће поменуте фирме, које су заједнички наступале у поступку јавне набавке, ударне рупе у првој фази радова крпити на путу Л410 И Л410/1. Кад се окончају радови на поменутим деоницама, неимари из „Срем пута“ и Војводина пута - Бачка пут“,  у дело ће спровести и другу фазу радова, у току које ће се ударне рупе крпити у Оџацима, а након Оџака и по путевима у осталим насељеним местима општине. За санацију ударних рупа обезбеђено је око 300 тона асфалта, од чега ће 200 тона бити утрошено за опсецање, а 100 тона за пресвлачење ударних рупа. Рок за завршетак радова је 30 радних дана од дана увођења извођача радова у посао.

 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 6 од 210
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.