Home
Наше новине
Возачи, опрез на друму! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 јануар 2018 20:34

Из ЈКП ,,Услуга“ апелују на возаче да се придржавају зимског реда вожње. Руководилац комуналног одржавања и развоја  оџачког комуналног предузећа Дарко Дукић саветује возаче да буду опрезни на друму, истичући да могу да буду безбедни само ако се у потпуности придржавају зимског режима саобраћаја

Све припремне радње које прет ходе зимском одржавању саобраћајница које су у надлежности ЈКП ,,Услуга“, у оџачком комуналном предузећу реализоване су према утврђеном  плану и програму. Од 1. децембра 2017., кад се кренуло са сталним дежурствима, до 24. јануара текуће године радници ангажовани у зимској служби реаговали су три пута. Упркос чињеници да је број интервенција знатно мањи у односу на претходне године и да није било обилнијих снежних падавина, Дарко Дукић, руководилац комуналног одржавања и развоја ЈКП ,,Услуга“, саветује возачима да буду опрезни на друму.

Последње ажурирано четвртак, 25 јануар 2018 20:41
 
Потпуни ефекти оног што је рађено биће видљивији у 2018. години ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 29 децембар 2017 08:54

Латинка Васиљковић, председница општине ОџациНовогодишњи интeрвју са Латинком Васиљковић,председницом општине Оџаци. У току 2017 године општини Оџаци од виших инстанци власти одобрено је 235 милиона динара-2018 године општина Оџаци, биће велико градилиште-Средства обезбеђена,уговори склопљени, почетком пролећа почеће завршни радови на комплетном опремању радне зоне

Интезиван рад на свим пољима, брзо и ефикасно решавања проблема, по речима Латинке Васиљковић,председнице општине Оџаци, показатељ су одлучности коалиције на власти чији је стожер Општински одбор Српске напредне странке, да општини Оџаци поврати примат просперитетне средине.
У интервјуу за „Наше Новине“Васиљковић каже да су многи проблеми који су годинама „гурани под тепих“решени,неки су у фази решавања,а крајњи циљ ,по њеним речима је, да општина Оџаци буде средина у којој горући проблеми неће бити инфраструктурне природе.
Васиљковић поручује да је задовољна оним што је локална самоуправа урадила у 2017 години, али да ће потпуни ефекти бити видљивији у 2018 години.
У 2017 години реализовано је низ капиталних пројекта међутим,неки који су започети у текућој години реализоваће се у 2018 години.Кад се то деси грађани ће имати комплетнији увид у активности које су планиране буџетом за 2017 годину, каже за „Наше Новине“Васиљковић и најављује да ће општина Оџаци и у 2018 години бити велико градилиште.
-У 2018 години наставићемо да решавамо горуће проблеме у општини.Интезивно радимо на изради пројектно-техничке документације са којом ћемо аплицирати за доделу средстава код виших органа власти.Паралелно са израдом нових пројекта активно радимо и на доради постојеће пројектно-техничке документације ,која постоји, али није реализована.У току 2017 године конкурисали смо на готово свим конкурсима који су расписивани на републичком и покрајинском нивоу и са том праксом наставићемо и у наредном периоду  истакла је Васиљковић.

Последње ажурирано петак, 29 децембар 2017 08:58
 
Додељене субвенције по три конкурса ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 29 децембар 2017 08:59

У Бачу потписани уговори о додели субвенција у пољопривреди. Уговори о субвенционисању потписани са 71 пољопривредним газдинством-У 2017 години локална самоуправа за развој пољопривреде у буџету определила 16 милиона динара

У среду,27 децембра у Свечаној сали општинске управе Бач потисани су уговори о додели субвенција у пољопривреди.У име локалне самоуправе Борислав Антонић,председник општине Бач, потписао је 71 уговор са пољопривредним произвођачима,по три конкурса које је локална самоуправа расписала.
Средства  чија је укпна вредност 296.843 динара ,а намењена су за суфинансирање  осигурања усева,плодова и вишегодишњих засада и расадника, одобрена су за 7 корисника.Са 28 пољопривредника потписани су уговори у укупној вредности од 1.337.743 динара,за суфинансирање инвестиција за физичка средства пољопривредних газдинстава,а са 36 корисника потписан је уговор о субвенционисању  краткорочних кредита, у оквиру четри пословне банке са којим је општина Бач потписала уговор о субвенционисању камата на краткорочне кредите.
Истакавши да је стратешко определење локалне самоуправе оснаживање аграра, председник општине Борислав Антонић најавио је насатвак улагања у пољопривреду.
-Број пољопривредника који конкуришу за доделу субвенција најбољи је показатељ  исправности политике коју локална самоуправа спроводи у области аграра.Циљ нам је да сви који конкуришу добију средства како би унапредили своја газдинства-истакао је Антонић.

 

Последње ажурирано петак, 29 децембар 2017 09:05
 
Награђени за изузетан образовни рад ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 29 децембар 2017 09:12

Јелена Селак и Латинка Васиљковић:Локална самоуправа поуздан партнерПредшколска установа „Полетарац“добитник награде „22 октобар“. У 2017 години повећан капацитет боравка деце у целодневном боравку-Захваљујући Фондацији Новак Ђоковић адаптиран објекат за полудневни боравак деце од три до пет ипо година у Дероњама

Добијала је награде и признања за свој васпитно-образовни рад Предшколска установа „Полетарац“ али награда „22 октобар“ која им је уручена за изузетна достигнућа у области образовања,на дан који се у општини Оџаци обележава као Дан ослобођења и колонизације, по речима  директорице Јелене Селак заузима посебно место у досадашњој историји овог колектива.
-Значајна нам је награда „22 октобар“пошто је то признање које смо добили од локалне заједнице ,на предлог родитеља који су нам своју децу поверили на бригу и образовање.Годи кад људи из средине у којој обављате поверене послове препознају значај оног што радите али и обавезује да указано поврење не изневерите.-каже Селак и додаје да само добра сарадња може донети успех.
-Да није било добре сарадње са оснивачем локалном самоуправом,родитељима и нас запослених у колективу неби било ни овог ни других признања.На нашу срећу та сарадња није изостала па с пуним правом могу рећи да су за све награде које добијамо за наш образовно-васпитни рад са децом, осим нас у колективу заслужни и они који нам пружају подршку-каже Селак и додаје да у Предшколској установи „Полетарц“ 2017 годину испраћају задовољни оним што је у току ње урађено на свим пољима.

Последње ажурирано петак, 29 децембар 2017 09:27
 
Радно ангажовано 18 геронтодомаћица ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 29 децембар 2017 09:29

Уговори потписани, следи реализација пројекта

 

Општина Оџаци и Екуменска хуманитарна организација потписале уговор о наставку сарадње. За реализацију пројекта „Помоћ у кући“локална самоуправа определила 3.1 милион динара

У среду,27 децмбра председница општине Латинка Васиљковић и Тилда Ђенга Слифке,директорица Екуменске хуманитарне  организације потписале су уговор о сарадњи на реализацији пројекта помоћи у кући старим лицима са територије општине Оџаци.
Истакавши да се кроз пројекат „Помоћ у кући“,у складу са процењеним способностима,обезбеђује помоћ за стара лица у њиховим свакодневним животним активностима ,Ђенге Лифка је рекла да је  ЕХО лиценцирана хуманитарна организација, која кроз поменути пројекат сарађује са више општина у АП Војводини.
-Потписивањем уговора створили су се услови за наставак добре сарадње коју имамо са локалном самоуправом у Оџацима-истакла је Ђенге Лифка додавши да искуства са терена говоре у прилог оправданости  реализације пројекта „Помоћ у кући“.
Поручивши да су стара лица у центру пажње локалне самоуправе ,предесдница општине Оџаци Латинка Васиљковић је рекла да је за реализацију мере помоћи у кући из буџета општине издвојено 3.1 милон динара.
-Пројектом помоћи у кући обухваћена су 124 стара лица о којима ће бринути 18 геронтодомаћица , које ће до краја јуна 2018 године бити радно ангажоване.Похвале, које су сами корисници изрекли на рачун пројекта и рада геронтодомаћица ,додатно су нас стимулисале да продужимо уговор о сардњи са Екуменском хуманитарном организацијом- истакла је председница општине Латинка Васиљковић.

Последње ажурирано петак, 29 децембар 2017 09:34
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 6 од 201
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.