Home
Наше новине
Рекултивација у две фазе ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 октобар 2018 16:41

У току радови на уређењу језера у Бачком Грачацу

Ове недеље радници ЈКП ,,Услуга“ изводе радове на кошењу траве у језеру - У другој фази планирано постављање тршчаних сунцобрана, мобилијара за децу, тушева, кабина...
Уколико се у дело спроведу све активности које је локална самоуправа зацртала да спроведе у дело до краја ове и на пролеће наредне године, језеро у Бачком Грачацу од следећег лета поново ће бити једно од атрактивнијих места за одмор, освежење и рекреацију. Ове недеље радници ЈКП ,,Услуга“ ангажовани су на радовима предвиђеним првом фазом рекултивације језера, у току које је планирано кошење траве и трске у коју је зарасло корито језера, уклањање жичане ограде, корекција дрвореда око језера, а планирано је и да се до краја године корито језера напуни водом.

Последње ажурирано четвртак, 25 октобар 2018 17:13
 
Покрајина бесповратним средствима подстиче запошљавање ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 септембар 2018 19:50

Бач:Више новца за пројекте који се реализују у мање развијеним општинамаДо 15.октобра отворен конкурс за доделу бесповратних средстава за отварање нових радних места. Укупан износ средстава која се додељује по конкурсу износи 200 милиона динара - Привредним друштвима која послују на територији локалних заједнице које су разврстане у трећу и четврту категорију развијености конкурсом опредељено 60 одсто средстава

Подстицање отварања нових радних места у малим, средњим и великим привредним друштвима, која су повезана са реализацијом инвестиционих пројеката на територији АП Војводине, циљ је конкурса за доделу бесповратних средстава за отварање нових радних места који је расписао Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Укупан износ који се додељује по конкурсу, који је отворен до 15. октобра, износи 200 милиона динара. Како би подстакли равномерни развој јединица локалне самоуправе на територији АП Војводине, у Секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу су донели одлуку да 60 одсто средстава конкурсом определе за привредна друштва која инвестиционе пројекте реализују на подручју локалних самоуправа разврстаних у трећу и четврту категорију развијености, а 40 одсто средстава за привредна друштва која пројекте реализују у општинама из првог и другог круга развијености.

Последње ажурирано четвртак, 27 септембар 2018 19:54
 
Задржани основни приоритети и правци развоја ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 септембар 2018 19:55

Борислав Антонић,председник општине БачРевидиран нацрт Стратегије одрживог развоја општине Бач 2014-2020. године упућен на Јавну расправу. Нацрт ревидиране Стратегије одрживог развоја на јавној расправи до 17. октобра текуће године - За време јавне расправе нацрт Стратегије биће доступан на увид у Канцеларији за локални економски развој опптине Бач сваког радног дана у периоду од 7 до 15 часова

Од понедељка, 17. септембра, нацрт ревидиране Стратегије одрживог развоја општине Бач за период 2014-2020 година предмет је Јавне расправе. Одлуку о упућивању на јавну расправу кључног, стратешко-планског документа општине за поменути период, донео је председник Скупштине Зоран Новаковић на основу члана 91. став 3. Статута општине Бач. Према усвојеном распореду активности предвиђено је да Јавна расправа траје до 17. октобра, за када је заказано одржавање округлог стола који ће се одржати у сали КПЦ са почетком у 10 часова.

Последње ажурирано четвртак, 27 септембар 2018 19:59
 
Скупља цена воде у целој општини ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 септембар 2018 19:59

Са 16. заседања Скупштине општине ОџациУ среду заседала Скупштина општине Оџаци. По новом ценовнику највеће рачуне за воду примаће грађани Оџака,а најмање грађани Бачког Брестовца

Око сат времена било је потребно предлагачима да образложе,опозицији да критикује ,а одборницима из редова владајуће коалиције да усвоје пет тачака дневног реда које су се нашле на дневном реду првог јесењег, а 16 у овом сазиву ,заседања Скупштине општине Оџаци,које је одржано у среду,26 септембра.Највише времена одборницима је требало да усвоје тачке дневног које су се односиле на предлог одлуке о максималном броју запослених на неодређено време и предлоге закључака о давању сагласности на одлуку о ценама комуналних  услуга ЈКП“Услуга“ и цени воде ЈКП“Брестком“.

Последње ажурирано четвртак, 27 септембар 2018 20:03
 
Повеље и златник за изузетна достигнућа ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 септембар 2018 20:03

Александра Ћирић,заменица председника Скупштине општинеОбјављен јавни позив за подношење предлога кандидата за доделу награде ,,22. октобар“. За највише друштвено признање оптине Оџаци могу се кандидовати привредна друштва, јавна предузећа, установе, структурна удружења, удружења грађана, као и други облици организовања правних лица и грађана.

-И ове године, другу годину за редом, након вишегодишње паузе, на традиционалној свечаности поводом  Дана колонизације и ослобођења општине Оџаци, додељиваће се награда „22. октобар“. Престижно признање ће се додељивати за изузетна достигнућа у више категорија, а за добитнике највишег друштвеног признања општине Оџаци могу се кандидовати појединци, групе или привредна друштва - истакла је за медије, након објављивања јавног позива по закључку Општинског већа, Александра Ћирић, заменица председника Скупштине општине.
По речима Ћирић, и иве године лауреати највишег дрштвеног признања општине Оџаци за достигнућа у области привреде, спорта, културе и образовања, хуманитарног и социјалног рада, научно - истраживачког рада, награђиваће се Повељом општине Оџаци и златником „22. октобар“, као посебном наградом.

Последње ажурирано четвртак, 27 септембар 2018 20:07
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 7 од 214
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.