Home
Наше новине
Значајна средства, значајна корист! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 23 јун 2017 05:50

Општинама Оџаци и Бач одобрена средства за уређење каналске мреже. Укупна вредност предвиђених радова на уређењу каналске мреже у општини Бач 47,8, а у општини Оџаци 39 милиона динара - Вредност ове инвестиције, планиране програмом Покрајинског Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство у текућој години износи 920 милиона  динара

У среду, 14. јуна, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и ресорни секретар Вук Радојевић уручили су уговоре представницима 40 локалних самоуправа у Војводини, које су оствариле право на бесповратна средства у оквиру конкурса намењеног уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта. На основу поменутог конкурса, општини Оџаци за уређење каналске мреже одобрена су средства у износу од 20 милиона, а општини Бач 25,3 милиона динара. Укупна вредност радова предвиђених Елаборатом које су  локалне самоуправе у Оџацима и Бачу израдиле за радове на уређењу каналске мреже износи 39 милиона, односно 47,8 милиона динара. Разлику од одобрених бесповратних средстава из Покрајине и укупне вредности предвиђених послова на уређењу каналске мреже финансираће се из средстава прикупљених од закупа државног пољопривредног земљишта ове две суседне општине
Локалне самоуправе у Бачу и Оџацима у протеклом периоду определиле су значајна средства за уређење каналске мреже на својим територијама. Циљ планског улагања у редовно одржавање канала је свеокупно унапређење хидромелиоративног система, како би се на тај начин подстакло интензивирање пољопривредне производње, смањење штетних последица од поплава и развој села.

 

Последње ажурирано петак, 23 јун 2017 05:56
 
Шира, лепша и безбеднија! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 23 јун 2017 06:02

У току радови на реконструкцији Улице Братства и Јединства у Бачу. Након реконструкције, једна од најфреквентнијих саобраћајница у Бачу биће шира за 75 центиметара - Вредност прве фазе радова које локална самоуправа финансира из буџета општине 13.351.660 динара

У прошлом броју „Наших новина“ објавили смо информацију о почетку радова на реконструкцији дела Улице Братства и Јединства, а у овом да су активности на санацији коловоза и његовом проширењу у пуном јеку. Временске прилике иду на руку неимарима из фирме „Пут Инвест“ и, по свој прилици, рок за завршетак радова од 60 радних дана од дана увођења у посао, биће испоштовани.
Подсећамо да је Улица Братсва и Јединства једна од најфреквентнијих и најгушће насељених у насељеном месту Бач и да је реконструкција у току прва након што је ова саобраћајница изграђена. Реч је о путу у укупној дужини од 1.762метра, а његова реконструкција планирана је у две фазе. У првој коловоз ће се реконструисати и проширити са постојећих 4 метра на 5.5 метара у дужини од око 850 метара који је и најфреквентнији. Вредност радова у првој фази, које локална општина у стопостотном износу финансира из буџета износи 13.351.660 динара без пореза на додату вредност, а да је укупна вредност радова 26.832.115 динара. Након реконструкције и проширења, планирано је постављање вертикалне и хоризонталне саобраћајне сигнализације, а Улица Братства и Јединства је једна од оних у којој ће бити реконструисана јавна расвета.

Последње ажурирано петак, 23 јун 2017 06:06
 
Кошењем против алергогена ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 23 јун 2017 05:57

Из локалне самоуправе најављују организовану акцију на сузбијању коровске биљке амброзије. Физичка и правна  лица у обавези да врше стално уништавање амброзије - Спровођење обавезе на терену ће вршити општинске инспекције - У случају да се одредба не спроводи у дело, инспекција ће подности кривичне пријаве

Ако је судити по саопштењу за јавност којим се ових дана огласило општинско Одељење за инспекцијске послове, локална самоуправа у Оџацима ове године ће организованије приступити уништавању коровске биљке амброзије. Истини за вољу, и претходних година стизала су уверавања да ће тако бити, али почетни ентузијазам по правилу је јењавао у  јуну и јулу месецу, кад је оптимално време за  сузбијање амброзије. У августу  месецу, кад алергогени коров цвета, не вреди га сузбијати . Време ће показати да ли ће ова сезона бити налик на претходне или ће се коровска биљка, која се први пут појавила на нашим просторима  седамдесетих година прошлог века у околини Сремских Карловаца, сузбити кошењем у подношљиве оквире. Први корак у том правцу је поменуто саопштење, ове године упућено на време, у ком се између осталог каже да се локална самоуправа преко комуналних предузећа „Услуга“ и „Брестком“ прикључује систематској акцији на сузбијању амброзије на површинама јавне намене, дуж атарских путева, као и на запуштеним местима. Свесни да без помоћи целе заједнице не могу бити успешни у том послу, из локалне самоуправе обавештавају физичка и правна лица шта им је чинити по питању амброзије које, хтели ми то или не да признамо, има на „сваком ћошку“.

Последње ажурирано петак, 23 јун 2017 06:01
 
Радови диктирају режим саобраћаја ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 23 јун 2017 06:11

У току реконструкција моста на каналу Дунав -Тиса - Дунав. Саобраћај на мосту преко канала Дунав –Тиса - Дунав одвија се једном коловозном траком уз наизменично пропуштање возила и употребу семафора

Радови на реконструкцији друмског моста преко канала Дунав -Тиса - Дунав на путу Оџаци –Бачки Грачац, ових дана у пуном су јеку. Реконструкција моста званично је почела 8. маја, а  уколику се све буде одвијало према зацртаној динамици, рок до ког би неимари из фирме „Вест Градња“ требало да их окончају је 8. септембар текуће године. Од руководиоца одељења за инвестиције, пројекте и развој - Одсек за пројекте Јасмине Гојић сазнајемо да је због поменутих радова тренутно на снази измењен режим саобраћаја на деоници пута Л410, који се преко друмског моста одвија једном коловозном траком, уз неизменично пропуштање возила и употребу семафора.
Гојић апелује на грађане да не прелазе мост пешке, теретним возилима и прикључним машинама због отежаних услова без преке потребе, а на учеснике у саобраћају да поштују ограничење брзине коју треба да прилагоде тренутним условима на путу.
Подсећамо да је, према уговору о извођењу радова, реконструкција моста инвестиција вредна око 26 милиона, без пореза на додату вредност и да је рок за њен завршетак 110 радних дана од дана увођења у посао. Целокупна инвестиција финансира се из средстава буџета општине Оџаци. Посао на реконструкцији, након расписане јавне набавке, поверен је најповољнијем понуђачу фирми из Шапца „Вест Градња“.

Последње ажурирано петак, 23 јун 2017 06:14
 
Сезона купања почела - ко воли, нек’ изволи! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 23 јун 2017 06:06

Од 16. јуна ради базен у Оџацима. Цена дневних улазница 100 динара - Улаз за децу до 7 година бесплатан

Након што су у дело спроведени опсежни припремни радови за предстојећу сезону купања, у петак,16. јуна, тачно у 10 сати са радом је почео базен у Оџацима.Тог дана улаз за посетиоце био је бесплатан, а наредних освежење у води базана ће се наплаћивати по прошлогодишњој цени од 100 динара. Улаз за децу до 7 година био је бесплатан првог дана, а тако ће бити и током целе сезоне. Попут цена улазница, које су најповољније у ближој и широј околини, по прошлогодишњој тарифи од 150 динара овог лета наплаћиваће се и изнајмљивање лежаљки. Радно време базена у радне дане је од 10 до 19 сати, а у дане викенда од 9 до 19 сати.

Последње ажурирано петак, 23 јун 2017 06:11
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 7 од 190
© 2017 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.