Home
Наше новине
Покрајина улаже у модернизацију здравствених установа ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 25 јул 2018 17:50

Покрајински секретар за здравство посетио Дом здравља у Оџацима. Гојковић:Важно је да сва три нивоа власти учествују у креирању здравствене политике

У петак,20 јула Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић посетио је Дом здравља у Оџацима.Разлог посете Гојковића био је нови РТГ апарат у здравственој установи у Оџацима за чију набавку је Покрајинска влада издвојила 5.4 милиона динара.
Подсетивши да је недавно Покрајински секретаријат за здравство Дому Здравља у Оџацима доделио санитетско возило са најсавременијом пратећом опремом чија је вредност 4.7 милиона динара Гојковић је ,након што је у пратњи челних људи из локалне самоуправе и директора здравствене установе у Оџацима Стеве Панића обишао реконструисани објекат гинеколгије и педијатрије,у изјави за медије указао на значај најновијег улагања Покрајинске владе у модернизацију Дома здравља у Оџацима.

Последње ажурирано среда, 25 јул 2018 17:56
 
Центар Оџака у скелама? ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 25 јул 2018 17:56

У току радови на реконструкцији фасада у ужем градском језгру. Завршена реконструкција фасада на зградама месне заједнице и „нове“ општине-Последња ће бити реконструисана фасада на згради Гимнзије и економске школе „Јован Јовановић Змај“

Након што је завршена прва фаза радова, која је обухватала реконструкцију фасаде „нове“зграде општине,преградног зида који зграде општине дели од стамбених објекта и зграде месне заједнице ,неимари из фирми „Сомборелектро“ и“Премијус“ових дана ангажовани су на реконструкцији фасаде некадашњег суда.У локалној самоуправи сазнајемо да се радови одвијају у складу са зацртаном динамиком и да ће,уколико временски услови буду повољни,послови на комплетној реконструкцији поменуте зграде бити окончани у наредних 15 дана.Након што окончају овај посао извођачи радова скеле ће поставити око зграде Гимназије и економске школе „Јован Јовановић Змај“,образовне установе чија ће фасада бити последња реконструисана средствима које је локална самоуправа добила за ту намену од државе.

Последње ажурирано среда, 25 јул 2018 18:03
 
Добар одзив пољопривредних произвођача ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 25 јул 2018 17:46

Општина Бач суфинасира инвестиције у физичка средства пољопривредних газдинстава. Бесповратна средства по конкурсу додељена у износу од 8 милиона динара-Максималан износ средстава по кориснику 160 хиљада динара.

Конкурс за доделу субвенција за суфинасирање инвестиција у физичка средства пољопривредних газдинстава који је био отворен до утрошка средства ,а најкасније до 31.августа текуће године затворен је у уторак,17 јула,недељу дана након што га је Комисија буџетског фонда за развој пољопривреде општине Бач расписала
У Оделењу за привреду,пољопривреду и економски развој општине Бач сазнајемо да је на основу члана 6.Одлуке о оснивању буџетског фонда за развој пољопривреде,а у складу са програмом мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја у 2018 години Комисија буџетског фонда за развој пољопривреде општине Бач расписала конкурс за физичка и правна лица уписана у Регистар  пољопривредних газдинстава,која имају активан статус, за доделу субвенција за суфинасирање инвестиција у физичка средства у износу од 8 милиона динара.

Последње ажурирано среда, 25 јул 2018 17:50
 
Време испуњено уметношћу ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 25 јул 2018 18:04

Сусрети:Стјепан Перишкић,вајар из Бача. Прва особа која је препознала моју склоност ка уметношћу била је некадашња директорица Основне школе у Дероњама Невена Нерић-Први јавни рад биста Др Младена Стојановића-За ираду спомен обележја у Бачу користио сам мотиве Бачке Тврђаве и оскрнављених ликова

Само онај ко зна шта жели,може да дође да циља.Такав је Стјепан Перишкић,вајар из Бача.Знао је Стјепан од „малих ногу“ шта жели и у томе је истрајао упркос добронамерним саветима  свога оца који је му је говорио да се од уметности не може лагодно и сигурно живети.Данас ,када је иза њега више од пет деценија уметничког рада Стјепан каже да би поново кренуо истим путем иако је временом и сам схватио да је уметнички хлеб онај са „седам кора“.
У разговору за „Наше Новине“ присећа се Перишкић школовања у Дероњама,Оџацима ,Сплиту и Новом Саду .Присећа се Сплита у ком је од 120 пријављених изабран међу 17 у средњу уметничку школу и дана када се у овом граду,због љубави према уметности, хранио у просторијама Црвеног крста.Кроз смешак каже да му је отац купио бонове за ручак у овој установи,а да је доручковао и вечерао оно што му у пакету пошаљу од куће.Прича нам Стјепан и о пензионерским данима које крати уметношћу која га испуњава и чини срећним.
-Прва особа која је приметила моју склоност ка уметности била је директорица Основне школе у Дероњама Невена Нерић која је моје родитеље саветовала да ме упишу у неку од уметничких школа.Због лоше материјалне ситуације мој отац,који је школовао троје деце, донео је одлуку да се упишем у Текстилну школу у Оџацима.Испунио сам очеву жељу али накратко пошто сам Текстилну школу напустио након првог полугодишта.Након те кратке образовне епизоде у Оџацима одлазим у Сплит у ком завршавам средњу уметничку школу-вајарски смер,а касније и педагошку-ликовни смер у Новом Саду каже Перишкић.

Последње ажурирано среда, 25 јул 2018 18:07
 
Интеграција изгубљеног наслеђа у живот заједнице ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
субота, 07 јул 2018 19:20

У Берлину Општини Бач додељен „Гран при“ за конзервацију Бачке Тврђаве. Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за јавно информисање, културу и односе са верским заједницама: -Награде за културно наслеђе „Европа Ностра 2018“ и „Гран при“ за конзервацију Тврђаве у Бачу показатељи су да је кључ успеха у сарадњи бројних институција и установа.

Престижна награда за културно наслеђе „Европа Ностра 2018“ и „Гран при“ за конзервацију бачке Тврђаве, које су пре дестак дана додељене у Берлину, биле су повод  конференције за новинаре, која је одржана прошле недеље подно Тврђаве у Бачу, а на којој су говорили Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за јавно информисање, културу и односе са верским заједницама, Борислав Антонић, председник општине Бач, Славица Вујовић, ауторка и руководилац пројекта „Векови Бача“ и директор Завода за заштиту споменика културе АП Војводине Зоран Вапа.
Истакавши да су престижна признања додељана пројекту „Векови Бача“ показатељ да је кључ успеха у сарадњи бројних институција и установа, Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама  је рекла да награде показују да је Покрајина на добром путу развоја културе и културног наслеђа.
-Чињеница да је признање добијено у години  која је у Европи проглашена годином културног наслеђа, додатан је разлог за честитке и понос.  Награде Европске уније за културно наслеђе говоре о великом подухвату и на понос су читаве нације - истакла је на конференцији за новинаре у амбијенту Тврђаве у Бачу покрајинска секретарка Драгана Милошевић, поручивши да ће Покрајинска влада и у наредном периоду наставити да пружа подршку пројекту „Векови Бача“.
-Желим вам срећу у будућем раду, а ми смо ту да вас подржимо у оном што у наредном периоду планирате да урадите - рекла је покрајинска секретарка Драгана Милошевић.

Подсетивши да је награда „Европа Ностра“  најугледнија европске награда у области културног наслеђа, ауторка и координаторка пројекта Славица Вујовић је рекла да је пут до награде био дуг.

Последње ажурирано субота, 07 јул 2018 19:41
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 7 од 211
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.