Home
Наше новине
Арсић:Воде ће бити у довољним количинама и у летњем периоду ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 21 јун 2018 20:20

Из Јавно комуналног предузећа „Услуга“. Након што се оконча поступак јавне набавке кренуће се са решавањем проблема микробиолошке исправности воде у Каравукову и Дероњама-Проблем тврдоће воде у Оџацима „чека“судски епилог-Грађани који нису измирили обавезе моћи ће то да ураде по повољним условима

Недавно завршени комплетни ремонт водовода,први након 14 година,четири активна бунара која дају преко 40 литара воде у секунди,све исправне пумпе у црпној станици 1,замењени вентили у црпним станицама 1 и 2, по речима директора Јавно комуналног предузећа „Услуга“Николе Арсића гарант су да несташица воде у насељеном месту Оџаци неће бити ни у време тропских врућина.
Арсић за „Наше Новине“ каже да, кад је реч о водоснабдевању у Оџацима не очекује неке веће проблеме и да ће се ,ако искрсну услед пуцања цеви, брже и ефикасније решавати.
-Захваљујући комплетној замени вентила у црпним станицама бунари се више неће морати празнити,а након што се квар отклони поново пунити водом.У случају евентуалних кварова,које не можемо предвидети,њихово отклањање трајаће много краће у односу на предходни период –каже Арсић и апелује на грађане да рационално троше воду.

Последње ажурирано четвртак, 21 јун 2018 20:36
 
Привремени посао за 47 лица ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 21 јун 2018 20:36

За извођење јавних радова локална самоуправа у буџету определила 3.000.000 динара. Укупна вредност јавних радова 5.817 000 динара - Подржано свих девет поднетих пројекта за извођење јавних радова - Месечна надокнада за лица ангажована на извођењу јавних радова 18.000 динара

Прошле недеље заменик председника општине Мирослав Кондић и Свјетлана Нешић, начелница Одељења за програме одржавања и предузетништва Националне службе за запошљавање Филијала Сомбор уручили су одлуке и обавештења јавним предузећима и установама и удружењима грађана који су поднели пројекте за извођење јавних радова од интереса за општину. На конкурс који је расписала локална самоуправа и Национална служба за запошљавање поднето је девет пројеката и за свих девет одобрена су средства за извођење јавних радова.
Истакавши да је локална самоуправа за извођење јавних радова у буџету определила 3.000.000 динара, Мирослав Кондић је рекао да ће, захваљујући овој активној мери политике запошљавања, 47 лица са евиденције Националне службе за запошљавање привремено бити радно ангажовано уз месечну надокнаду од 18.000 динара са уплаћеним порезима и доприносима.

Последње ажурирано четвртак, 21 јун 2018 20:44
 
Стрелци спремни и опремљени ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 21 јун 2018 20:45

Од почетка борбе против града. стрелци на градоносне облаке дејствовали два пута. Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство за набавку ракета општини Оџаци одобрио око 1,5 милиона динара - Свих 9 противградних станица на територији општине у функцији - Локална самоуправа са по 20 хиљада динара стимулише рад стрелаца

Невреме које је у протеклих месец дана у два наврата захватило атар општине Оџаци, према проценама надлежних, није нанело веће штете пољопривредним културама. Противградни стрелци правовремено су деловали у два наврата. Они су у сезону, која је почела 15. априла и траје шест месеци, ушли потпуно спремни и опремљени. Уз прошлогодишњу резерву од око 40 ракета, набављено је додатних 77 ракета. Према искуствима из ранијих година, то је довољан број до краја противградне сезоне, 15. октобра. И сами оџачки стрелци, њих 18 на 9 противградних станица, имају разлога да буду задовољни, будући да ће сваки за своје ангажовање у току сезоне добити по 20 хиљада динара од локалне самоуправе, мимо 4 хиљаде динара које држава месечно издваја за њихов рад.
Помоћник председнице општине Оџаци задужен за пољопривреду и привреду Андрија Хајду подсећа да су оџачки стрелци у току прошлогодишње сезоне борбе против града дејствовали у три наврата, испаливши у току интервенција око 60 ракета, а да је у прва два месеца ове године у току два дејства испаљено око 30 ракета.

Последње ажурирано четвртак, 21 јун 2018 20:50
 
Следећа инвестиција сензорска соба ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 21 јун 2018 20:54

Из Удружења МНРО. У првих шест месеци текуће године избетонирано двориште, инсталирана дворишна чесма и клупе, окречена фасада, трском ограђен део дворишта - Путем јавних радова ангажована 4 лица која ће радити на одржавању дворишног простора и базена

Простор, и дворишни и унатрашњи, у ком је смештено Удружење за помоћ особама ометеним у развоју, МНРО из године у годину оплемењује се новим садржајима. Захваљујући тој пракси, некад запуштени и у коров зарастао простор у Улици Железничкој данас је права мала оаза у ком нема чега нема. Кренули су давне 2004. године у „Златној барци“ да стварају оно по чему су данас препознатљиви из „једне собе“, а данас у оквиру проширеног и адаптираног радног простора имају и такозвану „слану собу“... Двориште „Златне барке“ је прича за себе. На једном месту обједињени су садржаји за рекреацију и одмор, спортски терени, базен, гаража, кућица за одмор и мобилијари, који овај простор сврставају у ред најсређенијих у ужем централном језгру Оџака. Захваљујући инвестицијама које су реализоване у првих шест месеци текуће године, избетонирано двориште, инсталиране дворишне клупе и чесма са водом за пиће, окречена фасада, тршчаном оградом ограђен део дворишта, простор удружења данас је атрактивнији него што је био „јуче“, а кад се у дело спроведу сви планови који су зацртани да се реализују у току ове и наредних година, „сутра“ ће бити атрактивније него што је данас.
Прича нам председник Удружења МНРО Драган Студен да је планова много и да их у удружењу реализују један по један, у зависности од расположивих средстава.

Последње ажурирано четвртак, 21 јун 2018 20:59
 
Време је да се крене са речи на дела ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 21 јун 2018 20:51

Проблемима у сусрет. Законом су до танчина прецизирана права особа са инвелидитетом,проблем је што се законске одредбе не спроводе у дело

Проблеми особа са инвалидитетом у општини Оџаци идентични су проблемима у другим локалним заједницама.Истини за вољу у последњих неколико година они су почели да се решавају али динамика и начин на који се то ради још увек није на задовољавајућем нивоу.Податак да испред појединих установа у којима су смешетене државне институције још увек нема прилазних рампи најбоље говори о неопходности једне шире и свеобухватније акције.Оно што чуди је отпор на које особе са инвалидитетом наилазе кад се обрате надлежним из тих истих институција,који упркос чињеници да за изградњу рампи испред њихових установа не требају велика финансијска улагања не предузимају конкретне кораке.Проблеми особа за инвалидитетом за њих су „јако далеко“као што је јако далек пут особе са инвалидитетом до врата њихове установе.Иако се физичке баријере најчешће спомињу кад се поведе реч о особама са инвалидитетом оне су само врх „леденог брега „проблема који се споро топи.-рекао је за „Наше Новине“ Слободан Поповић,члан Општинског већа општине Оџаци и члан Удружења особа са инвалидитетом „Живети заједно“

Последње ажурирано четвртак, 21 јун 2018 20:54
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 7 од 210
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.