Home
Наше новине
Зграда исељена, следи реконструкција ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 28 септембар 2017 14:08

Одељење гинекологије и педијатрије на новим адресама. До завршетка реконструкције зграде, одељење гинекологије смештено у просторије такозване фабричке амбуланте, а одељење педијатрије у простор некадашњег АТД диспанзера.

Све је спремно за почетак послова на реконструкцији зграде гинекологије и педијатрије у Дому здравља у Оџацима. Последњи у низу послова, који предходе реализацији ове инвестиције, пресељење служби гинекологије и педијатрије на нове, привремене локације, завршен је прошле недеље, а оно што предстоји реализацији инвестиције је увођење неимара из фирме „Озеблин“, најповољнији понуђач на тендеру, у посао.
Судећи по ономе што је за „Наше Новине“ рекао директор Дома здравља Стева Панић, на почетак реализације ове инвестиције коју са око 43 милиона динара финансира Канцеларија за јавна улагања, неће су дуго чекати.
- Све Законом предвиђене радње које предходе реализацији посла на реконструкцији зграде гинекологије и педијатрије су окончане, и након исељења ових служби у простор фабричке амбуланте и зграде некадашњег АТД диспанзера, створили су се услови да неимари из фирме „Озеблин“ буду уведени у посао - каже за „Наше Новине“ Панић и додаје да ће по завршетку послова на реконструкцији зграде одељење гинекологије и педијатрије, поново бити пресељене у тај простор.
- Разлог пресељења одељења гинекологије и педијатрије на нове локације је реконструкција зграде. Кад се реконструкција заврши, ове две службе вратиће се у простор у ком су радиле - истиче Панић и додаје да су злонамерне приче о гашењу фабричке амбуланте.

 

Последње ажурирано четвртак, 28 септембар 2017 14:14
 
Циљ ми је да будем професор хармонике ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 28 септембар 2017 14:14

Талентовани хармоникаш Данило Јовановић уписао средњу Музичку школу „Исидор Бајић“ у Новом Саду. Без помоћи спонзора тешко до циља

Сви музички стручњаци који су имали прилику да слушају како на хармоници свира Данило Јовановић, слажу се у оцени да се ради о несвакидашњем таленту. Да то нису претеране оцене дара овог ученика првог разреда средње Музичке школе „Исидор Бајић“ у Новом Саду, где учи да свира класичну музику, доказују и успеси на многим такмичењима. До сад је Данило учествовао на 19 таквих великих надметања, где је освојио 18 првих места, док је само једном био трећи!
Милка Обрић, његова наставница хармонике у Музичкој школи, процењујући његове квалитете каже и следеће:
- Он има тај унутрашњи осећај за музику, што би се рекло природан таленат, изражену музикалност, одличну технику, тако да му све то иде у прилог да ти његови квалитети долазе до пуног изражаја. Приметила сам за ово кратко време колико је под мојим надзором, да је мало нестрпљив, па жели да одмах засвира на најбољи могући начин, као што се то ради на финалном извођењу. Мора стално и упорно да учи, јер сваки другачији приступ не би био био добар - педагошки наглашава Обрићева.
Очигледно је да je овај талентовани хармоникаш наследио музички ген од свог оца Томислава и деде Данила, познатих хармоникаша из Дероња.

Последње ажурирано четвртак, 28 септембар 2017 14:23
 
Кључ у руке за 20 породица ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 14 септембар 2017 15:37

У насељу Пејтон у Оџацима на три обједињене парцеле ускоро почиње градња стамбене зграде за избегла и прогнана лица. За 4 породице које су остале „испод црте“ предвиђен откуп станова - Реалан рок за решавање стамбеног збрињавања избеглих и прогнаних лица у општини Оџаци 2019. година

Крајем августа месеца текуће године, на три обједињене парцеле, смештене у насељу Пејтон у Оџацима, почела је градња стамбене зграде намењене за смештај избеглих и прогнаних лица. Реч је о завршној фази пројекта, ,,Закуп-откуп“, изградње зграде са 20 станова чију градњу у комплетном износу финансира Развојна банка Европе.Овим пројектом обухваћено је 30 општина у Србији, а вредност пројекта је око 12.800.000 евра. Свака зграда која се буде градила у оквиру пројекта који за крајњи циљ има трајно збрињавање избеглих и прогнаних лица исте је вредности, а предвиђено је да шест месеци након што стекну право становања избегла и прогане породице, без камате и на велики број рата  могу откупити станове
Да би се реализовао овај пројекат, локална самоуправа у Оџацима обезбедила је обједињену парцелу за градњу, грађевинску дозволу, сагласност за прикључак на водоводну и електро мрежу. Пре званичног почетка радова, који су након спроведене јавне набавке поверени фирми ,,Геоплан“, са парцеле су уклоњене гараже, чијим власницима ће се понудити адекватне локације на којима ће моћи поново да их монтирају. Сходно уговору, који је у име локалне самоуправе потписао бивши председник општине Душан Маријан, рок до ког би извођач радова требао да оконча радове је 10 месеци од увођења у посао.

Последње ажурирано четвртак, 14 септембар 2017 15:43
 
Локална самоуправа наставља да улаже у здравство ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 14 септембар 2017 15:43

Возни парк Дома здравља богатији за два нова санитета. Санитетска возила марке ,,Форд“ намењена за хитну медицинску помоћ и превоз пацијената на хемодијализу-Укупна вредност инвестиције 8.2 милиона динара-Управа за капитална улагања за набавку РТГ аналогног уређаја Дому здраваља определила 5.400.000 динара

Посетила је у протекле две недеље председница општине Латинка Васиљковић са сарадницима два пута Дом здравља. Разлог прве посете био је нови модерни „Тошиба“ ултарзвучни апарат, а минуле, 13.септембра, два нова санитететска возила намењена за хитну медицинску помоћ и превоз пацијената на хемодијализу.
Инвестиције за које директор Дома здравља Стева Панић каже да ће задовољити потребе здравствене установе и грађана, реализоване су захваљујући локалној самоуправи која је из буџета за куповину ултразвучног апарата издвојила око 3.800.000 динара, а за набавку нових санитета око 8.2 милиона динара.
Локална самоуправа у Оџацима, кад је реч о улагању у здравство, спада у сам врх општина у Србији. Средства опредељена за набавку нових санитета наставак су улагања у здравствену заштиту - истакао је Панић додавши да је у плану Дома здравља набавка возила за службе патронаже и колективног збрињавања пацијената.

Последње ажурирано четвртак, 14 септембар 2017 15:48
 
Конкретним потезима бране лидерску позицију у аграру ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 14 септембар 2017 15:48

У општини Бач закључени уговори о додели субвенција пољопривредним газдинствима. Субвенције у укупном износу од око 4.400.000 динара додељене за 66 пољопривредних газдинстава - Висина субвенције од 65 до 70 одсто - У току ове године из Фонда за развој пољопривреде за развој аграра опредељено преко 11 милиона динара

У више наврата истицали су у локалној самоуправи у Бачу да им је улагање у аграр, а све у циљу његовог динамичнијег и бржег развоја, један од приоритетних задатака. Последњи у низу конкретних примера те опредељности је додела субвенција за инвестиције у физичка средства пољопривредних газдинстава.
Тим поводом, у уторак, 12. септембра, у сали Скупштине општине  Бач окупили су се представници 66 пољопривредних газдинстава,  којима је уговоре о субвенцијама  уручио председник општине Бач Драган Сташевић.
Истакавши да је укупан износ опредељених субвенција око 4.400.000 динара, Сташевић је изразио задовољство великим интересовањем пољопривредника за мере које предузима локална самоуправа.
-Радује чињеница да се велики број пољопривредних газдинстава пријавио за доделу субвенција за набавку физичких средстава - истакао је Сташевић, највивши да ће и за наредну годину у општинском буџету  бити опредељена значајна средства за подстицај и развој привреде.

Последње ажурирано четвртак, 14 септембар 2017 15:52
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 7 од 196
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.