Home
Наше новине
До краја 2019. свакоме улица и број ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 12 децембар 2018 21:16

Лалић:Неименоване улице,именоване у свим насељеним местимаОко три милиона грађана Србије пријављено је на непостојећим адресама. Након спроведеног пројекта ажурирања адресног регистра,утврђено је да у Србији недостају подаци о близу 66.500 улица-Да би спорне адресе биле уписане у регистар неопходно је да им локалне самоупарве доделе назив

До краја наредне године сви грађани Србије добиће кућну адресу и број Да би се овај посао реализовао у том року из Влада Републике Србије апелује на све јединице локалне самоуправе да до краја ове године именују све улице,јер ће у том случају трошкове промене личних документа за грађане и набавку таблица кућних бројева и улица сносити држава.

Последње ажурирано среда, 12 децембар 2018 21:22
 
Представници изабрани предстоје припреме ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 12 децембар 2018 21:33

У општинама Оџаци и Бач одржане аудиције за манифестацију Србија у ритму Европе. Општину Оџаци на такмичењу у Врњачкој Бањи представљаће Катарина Бенка,Теодора Тојагић,Теодора Аризановић и Илија Љубић,а општину Бач Мгдалена Кања,Маша Милић,Јана Вуковић,Дуња Мандић,Николина Стојичић и Матеја Мемишевић

Почетком овог месеца у Оџацима и Бачу одржане су аудиције за избор представника који ће две суседне општине представљати у новој сезони популарне дечије музичко –забавне манифестације „Србија у ритму Европе“.На завршној свечаности,која ће се у јуну месецу под покровитељством Прве српске телевизије одржати у Врњачкој Бањи општину Оџаци поред Катарине Бенке,која је изабрана од старне продукције,представљаће Теодора Тојагић,Теодора Аризновић и Илија Љубић,а општину Бач Магдалена Кања,Маша Милић ,Јана Вуковић,прошлогодишње представнице које су избаране од стране продукције, Дуња Мандић,Николина Стојичић и Матеја Мемишевић,који су избарани на прошлонедељној аудицији.

Последње ажурирано среда, 12 децембар 2018 21:44
 
Нови семафор успорава саобраћај у Улици Железничкој ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 12 децембар 2018 21:22

Милорад СтанишићОпштини Оџаци одобрено 3 милиона динара за побољшање путне инфраструктуре. Покрајински секретаријат за енергетику, грађениварство и саобраћај бесповратним средствима суфинасира пројекат постављања семафора на раскрсници улица Железничке, Војводе Путника и Иве Лоле Рибара

Крајем новембра Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић доделио је подстицајна средства у укупном износу од 17 милиона динара за развој саобраћаја и путне инфраструктуре представницима тринаест локалних самоуправа са територије АП Војводине.
Међу општинма којима су бесповратна средства додељена, а која је ресорни Покрајински секретаријат наменио за подстицање изградње саобраћајне сигнализације и постваљање техничких средства за успоравање саобраћаја у зонама школа и зонама успореног саобраћаја, потом за постављање брзинских дисплеја у насељеним местима и опремање раскрсница и пешачких прелаза у насељеним местима светлосном саобраћајном сигнализацијом, је и општина Оџаци, којој је по конкурсу одобрено три милиона динара за реализацију пројекта постављања семафора на углу улица Железничке, Војводе Путника и Иве Лоле Рибара.

Последње ажурирано среда, 12 децембар 2018 21:29
 
Реализација програма кроз четири модула ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 12 децембар 2018 21:29

У обуку у Оџацима укључено седам полазникаБесплатна информатичка обука за особе са инвалидитетом са подручја Западнобачког округа. У обуку у Сомбору, Апатину и Кули укључиће се по 5, а у Оџацима 7 полазника

У првој половини овог месеца, 22 особе са инвалидитетом из све четири општине Западнобачког управног округа укључиће се у основну информатичку обуку ECDL. По речима надлежних из Националне службе за запошљавање, у обуку која је бесплатна у Сомбору, Апатину и Кули укључиће се по 5, а у Оџацима 7 полазника.
Надлежни из Националне службе за запошљавање кажу да је планирано да едукације трају 90 часова, да ће се програм реализовати кроз четири модула: Увод у рачунарство, Word, Excel и Iternet, и да ће на крају обуке полазници полагати завршне испите за међународно признат сертификат.
-Информатичка обука допуњује основно образовање и помаже у добијању посла. ECDL је међународно признат стандард који се односи на познавање основних знања из области рачунарства и информатике. Он је уједно и својеврсна лична карта сваког лица које тражи посао или је запослено, из које се јасно може видети његово познавање рада на рачунарима и у којим областима - кажу у Националној служби за запошљавање.

Последње ажурирано среда, 12 децембар 2018 21:33
 
Три жене председнице савета ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 22 новембар 2018 17:13

Бачки Грачац - Нови Савет, стари проблемиОдржане конститутивне седнице новоизабраних Савета месних заједница. Вања Косовац, Мирјана Мандић и Гордана Поповић председнице новоизабраних Савета у Бачком Брестовцу, Бачком Грачацу и Раткову

Након избора, у Законом предвиђеном року седам дана од дана одржавања избора, у свих осам месних заједница одржане су конститутивне седнице на којима су изабрани председници и заменици председника новоизабраних савета.
За председника Савета месне заједнице Оџаци изабран је Милош Поповић, а за његовог заменика Марица Кодро. Дужност председника у Месној заједници Бачки Брестовац у наредне четири године обављаће Вања Косовац, а заменика председника Милан Тривуновић. За председника Месне заједнице Бачки Грачац на конститутивној седници Савета изабрана је Мирјана Мандић, а дужност заменика председника поверена је Жељку Милошевићу.
На конститутивној седници новоизабраног Савета у Богојеву, у ком је Српска напредна странка, као и у Бачком Брестовцу и Дероњама, имала самосталну листу кандидата за председника је избабран Атила Рупа, а дужност заменика председника обављаће Милорад Зрнић.

Последње ажурирано четвртак, 22 новембар 2018 17:47
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 7 од 217
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.