Home
Наше новине
„Кап по кап“ по главама пролазника ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
субота, 07 јул 2018 19:29

За клима уређаја из којих капље казне и до пола милиона динара. Према Одлуци о комуналним делатностима, клима уређаји морају да буду постављени тако да не капљу на јавну површину - Казне за физичка лица су до 50.000 динара, а за правна до 500.000 динара

У време врелих летњих дана који трају недељема, немогуће је издржати без клима уређаја. Ипак, немарне власнике расхладних уређаја тај угођај би могао скупо да кошта, уколико је црево са кондензованом водом, а у центру Оџака по правилу јесте, изведено директно на тротоар. Жалбе пролазника који се нађу на мети цурења клима уређаја на пешачким зонама  и тротоарима централних градских улица, власници зграда или пословних објеката морали би озбиљно да схвате. У супротном, могли би се суочити  са консеквенцама које су предвиђене чланом 291 Одлуке о комуналним делатностима општине Оџаци.
Од Теодоре Јаковљевић, руководиоца Одељења за инспекцијске послове и заштиту животне средине сазнајемо да је у циљу одржавања јавне чистоће на јавним површинама, чланом 159 Одлуке о комуналним делатностима, забрањено изливање кондензата на јавну површину.

 
Плажа Штранда у новом, лепшем руху ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
субота, 07 јул 2018 19:33

Низ новина на Штранду у Богојеву. За изградњу нових садржаја на плажи језера из Фонда за заштиту животне средине издвојено 480.000 динара

Омиљана дестинација грађана оџачке и општина у окружењу у летњем периоду, Штранд у Богојеву, прве посетиоце дочекао је у новом , лепшем руху. Захваљујући локалној самоуправи, која је у склопу припрема језера за овогодишњу сезону купања, из фонда за заштиту животне средине издвојила 480.000 динара, на простору око језера постављено је 20 нових тршчаних сунцобрана, девет тршчаних сунцобрана је репарирано, а новина на плажи језера су и две настрешнице изнад тушева и две кабине са по три места за пресвлачење. Како би цео простор око језера био функционалан, локална самоуправа посао на кошењу травнатих површина и корекцији дрвореда поверила је Јавно - комуналном предузећа „Услуга“. Пре месец дана радници овог предузећа окончали су посао на корекцији и уклањању дрвореда, а ових дана приступиће кошењу травнатих површина. Новина на Штранду у Богујеву је и та да је ресторан надомак језера издат у закуп, па ће сви они који то желе моћи користити услуге овог угоститељског објекта.

 
„Ојачана“ саобраћајница под двогодишњом гаранцијом ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
субота, 07 јул 2018 19:25

За почетак јула најављена примопредаја радова на појачаном одржавању Улице Иве Лоле Рибара. Управа за капитална улагања дала сагласност за покретање поступка јавне набавке за избор  фирме која ће бити ангажована на појачаном одржавању Улице Железничке.

Радови предвиђени првом фазом појачаног одржавања Улица Иве Лоле Рибара и Железничке завршени су 15. јуна. Саобраћај у Улици Иве Лоле Рибара, од железничког прелаза до „огледала“, одвија се у две коловозне траке, а у наредних неколико дана треба да се изврши примопредаја радова. Пре него се то деси, извођачу радова фирми ,,Југокоп Подриње“ из Шапца дат је рок  да отклони  недостатке уочене од стране  надзорног органа, који ће након тога извршити технички преглед оног што је урађено.
Од надлежних у локалној самоуправи сазнајемо да од момента примопредаје радова на појачаном одржавању једне од најфреквентнијих саобраћајница у Оџацима на снагу ступа гарантни рок од две године, у току којег је фирма из Шапца у обавези да отклони све недостатке који нису могли бити уочени у моменту примопредаје радова.

Последње ажурирано субота, 07 јул 2018 19:29
 
Ударне рупе крпе две фирме ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
субота, 07 јул 2018 19:37

У четвртак, 5. јула, почели радови на санацији ударних рупа. Рок за завршетак радова 30 радних дана од дана увођења извођача у посао

Дуго ишчекивани почетак реализације инвестиције на санацији ударних рупа по путевима и саобраћајницама у општини, почео је у четвртак, 5. јула. Посао на крпљењу ударних рупа, за који је у буџету опредељено око 3,9 милиона динара са порезом на додату вредност поверен је фирмама „Срем пут“ и „Војводина пут - Бачка пут“, које су биле најповољнији понуђачи у поступку јавне набавке.
У локалној самоуправи сазнајемо да ће поменуте фирме, које су заједнички наступале у поступку јавне набавке, ударне рупе у првој фази радова крпити на путу Л410 И Л410/1. Кад се окончају радови на поменутим деоницама, неимари из „Срем пута“ и Војводина пута - Бачка пут“,  у дело ће спровести и другу фазу радова, у току које ће се ударне рупе крпити у Оџацима, а након Оџака и по путевима у осталим насељеним местима општине. За санацију ударних рупа обезбеђено је око 300 тона асфалта, од чега ће 200 тона бити утрошено за опсецање, а 100 тона за пресвлачење ударних рупа. Рок за завршетак радова је 30 радних дана од дана увођења извођача радова у посао.

 
Арсић:Воде ће бити у довољним количинама и у летњем периоду ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 21 јун 2018 20:20

Из Јавно комуналног предузећа „Услуга“. Након што се оконча поступак јавне набавке кренуће се са решавањем проблема микробиолошке исправности воде у Каравукову и Дероњама-Проблем тврдоће воде у Оџацима „чека“судски епилог-Грађани који нису измирили обавезе моћи ће то да ураде по повољним условима

Недавно завршени комплетни ремонт водовода,први након 14 година,четири активна бунара која дају преко 40 литара воде у секунди,све исправне пумпе у црпној станици 1,замењени вентили у црпним станицама 1 и 2, по речима директора Јавно комуналног предузећа „Услуга“Николе Арсића гарант су да несташица воде у насељеном месту Оџаци неће бити ни у време тропских врућина.
Арсић за „Наше Новине“ каже да, кад је реч о водоснабдевању у Оџацима не очекује неке веће проблеме и да ће се ,ако искрсну услед пуцања цеви, брже и ефикасније решавати.
-Захваљујући комплетној замени вентила у црпним станицама бунари се више неће морати празнити,а након што се квар отклони поново пунити водом.У случају евентуалних кварова,које не можемо предвидети,њихово отклањање трајаће много краће у односу на предходни период –каже Арсић и апелује на грађане да рационално троше воду.

Последње ажурирано четвртак, 21 јун 2018 20:36
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 8 од 211
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.