Home
Наше новине
Подржимо Сандру ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 април 2017 01:05

У други круг такмичења за Miss Adria krunu  пласирала се ученица Техничке школе из Оџака. Miss Adria је јединствено такмичење, не само  у региону већ и у свету

Сандра Бакша, осамнаесто годишња манекенка из Пивница ,ученица средње школе у Оџацима, смер Машински техничар, пласирала се у други круг такмичења Miss Adria. Гласање у другом кругу квалификација почело је 26 априла и траје тачно пет дана. С обзиром да су на такмичењу једини жири гласачи Сандри је потребна наша подршка да  би се пласирала међу прве три такмичарке.Уколико успе,у октобру месецу стећи ће ту привилегију да буде једна од прдставница Србије на Великом финалу у Дубровнику.
Miss Adria је јединствено такмичењ,не само у региону већ и у свету. На њему  учествују девојке из Босне и Хецеговине, Црне Горе, Мађарске, Хрватске, Италије, Словеније и Србије, а победница, поред осталих награда, организацију следећег финала доводи у своју средину. То је разлог више да дамо подршку Сандри која се већ такмичила на избору за мис Војводине, у организацији Miss Yu kompanije.
Уколико се одлучите да дате свој глас  девојци из Пивница која похађа завршни разред средње школе у Оџацима то можете учинити путем СМС поруке са једног броја само једном. Цена поруке за Србију износи 60 динара,а гласати се може и на страници Сандриног профила, http://www.missadria.com/contestants/Sandra Baksa/кликом на дугме Гасај за мене, а након тога  ће Вам се појавити инструкције за гласање.

Последње ажурирано четвртак, 27 април 2017 01:12
 
Признања отишла у праве руке ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 19 април 2017 09:07

Уручена признања најбољим спортистима општине Бач у 2016. години. У сениорској конкуренцији најуспешнији дизач тегова Кристијан Бертран и одбојкашица Ирина Милановић

У четвртак, 13.марта, у свечаној сали општине одржана је пригодна церемонија доделе признања најуспешнијим спортистима и колективима у 2016 години. У име локалне самоуправе, спортисте је поздравио председник општине Бач, Драган Сташевић, који је спортистима честитао на постигнутим резултатима и пожелео им пуно успеха у наредном периоду.
Комисија за доделу признања за најбољег спортисту у сениорској конкуренцији прогласила је  дизача тегова Кристијана Бертрана члана КДТ „Херкулес“. Бертран је сениорски репрезентативац Србије и носилац три националална рекорда. Савез за дизање тегова прогласио га је за најуспешнијег такмичара у категорији до 20 година.

 

Последње ажурирано среда, 19 април 2017 09:09
 
Морамо ослушкивати потребе тржишта рада ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 18 април 2017 13:53

Министар просвете,науке и технолошког развоја Младен Шарчевић у радној посети Оџацима. Шарчевић:Озбиљне промене очекујем 2021 године,кад ће образовање у Србији бити видљиво квалитетније,али већ 2018 године требало би да буде значајно боље.

Прошле недеље у радној посети Оџацима боравио је министар провете,науке  и технолошког развоја Младен Шарчевић.Након што је,са челним људима локалне самоправе ,обишао Основну школу „Бранко Радичевић“ и Техничку школу ,Шарчевић се обратио новинарима речима да је задовољан оним што је видео у овим образовним установама у којима је ,по његовим речима ,евидентан напредак на плану осавремењивања наставе и стварању услова за квалитетнији боравак и рад ученика.
Истакавши да је образовни профил модни кројач ,ушао у план уписа Техничке школе за школску 2017/2018 годину, верификован од стране Министарства просвете Шарчевић је рекао да је предлог закона о дуалном образовању пре неки дан успешно прошао расправу са синдикатима.
Говорећи о значају дуалног образовања Шарчевић је рекао да Србија мора следити пример развијених земаља попут Немачке и Швајцарске у којима је међу незапосленима најмање младих људи.
Дуално образовање је од изузетног значаја за целу државу,развој економије и будућност младих људи истакао је Шарчевић додавши да је министарство последњих месеци интезивно радило на успостављању сарадње школа и компанија и да су многи послодавци анимирани да се укључе у дуално образовање.

Последње ажурирано уторак, 18 април 2017 14:03
 
Чекали две деценије, па дочекали! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 31 март 2017 05:32

Председник Покрајинске Владе Игор Мировић пустио у рад производни погон фирме „KSC tectona“. Крајњи циљ фирме „KSC tectona“отварање мини фабрике за производњу шперплоче

Годину дана након што је са председником општине  Драганом Сташевићем положио камен  темељац за изградњу вишенаменске производне хале у радној зони у Бачу, председник Покрајинске владе Игор Мировић, симболочним пресецањем врпце озваничио је  почетак рада фирме „KSC tectona“, у тој истој хали грађеној и изграђеној средствима локалне самоуправе и Министарства привреде. Овом  чину највише су се обрадовали радници, запослени у погону поменуте фирме, њих око 50, али и они који ће у време сезонских радова добити прилику да раде и зараде. Разлога за задовољство имали су и остали грађани општине Бач, пошто је производни погон „KSC tectona“ први који је отворен након две деценије.
На ту чињеницу указао је и председник Владе АП Војводине Игор Мировић који се, након обиласка производног погона, новинарима обратио речима да је 50 сталних радних места и 30 у току сезоне у општини Бач у сразмери са 3.000 запослених у некој фабрици у Новом Саду.

Последње ажурирано петак, 31 март 2017 05:47
 
Група грађана четврта на гласачком листићу ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 31 март 2017 05:57

Осам дана пре истека рока општинска Изборна комисија донела решење за 4 листе кандидата. Крајњи рок да се предају изборне листе 8. април

Општинска Изборна комисија, између два броја „Наших новина“, донела је решење о проглашењу још једне изборне листе кандидата за локални парламент. Након изборних листа „Александар Вучић-брже, јаче, боље“, ,,Српска радикална странка - др Војислав Шешељ“ и „Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије“, Изборна комисија је у среду, 22. марта, донела решење о проглашењу листе „Група грађана - Оџаци могу боље“. На листи је 18 одборника, а кандидатура је подржана са 561 правноваљаном изјавом бирача.
Подсећамо да је општинска изборна комисија донела решење о 27 бирачких места на којима ће се гластаи 23. априла за нови сазив Скупштине општине. У Оџацима седам, у Кравакову четири, у Раткову, Бачком Брестовцу и Српском Милетићу три, у Бачком Грачацу, Дероњама и Богојеву два и једном бирачком месту у Лалићу.

Последње ажурирано петак, 31 март 2017 06:08
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 8 од 186
© 2017 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.