Home
Наше новине
Нелегално пописано, у току озакоњење ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 14 септембар 2017 15:52

У општини Оџаци пописано око 5.500 нелегалних објеката. У току 2016. године издато око 480 решења о озакоњењу - Ових дана приводи се крају посао на изради решења инвеститорима - Одељење за урбанизам орган надлежан  за озакоњење - Решења о уклањању стамбеног објекта биће сторнирано уколико инвеститори на увид  донесу грађевинску и употребну дозволу

Након што је у 2016. години извршен попис нелегалних објеката у општини Оџаци, ових дана приводи се крају посао на изради решења о њиховом  уклањању која се шаљу на адресу инвеститора. По речима грађевинског инспектора Снежане Ракић Спасојевић, реч је о обимном послу на ком су, како би се што пре окончао, у дане викенда и по завршетку радног времена   ангажовани радници Општинске управе, у највећем броју дипломирани правници.
Истакавши  да је пописна комисија, именована од стране општинске управе општине Оџаци, пописала око 5.500 објеката изграђених пре  датума ступања на снагу Закона о озакоњењу, а увидом у сателитски снимак територије Републике Србије, који је објављен на сајту Републичког геодетског завода, Ракић Спасојевић каже да се, захваљујући доброј сарадњи локалне самоуправе са надлежним службама, све планиране активности које претходе легализацији дивље градње одвијају у законским оквирима.

Последње ажурирано четвртак, 14 септембар 2017 15:56
 
Планирају нова улагања ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 14 септембар 2017 15:56

У Спортско пословном центру задовољни овогодишњом сезоном купања на базену у Оџацима.У току овогодишње сезоне купања базен посетило око 7 хиљада посетилаца, са купљеним картама, више у односу на сезону 2016. године - Разлог велике посете тропске температуре, популарне цене дневних карти, квалитет воде...

Велики број сунчаних дана и тропске температуре у току летњих месеци обележиле су овогодишњу сезону купања на базену у Оџацима, за коју директор Спортско - пословног центра Мирослав Станковић каже да спада у ред једне од најуспешнијих у дугогодишњој историји овог објекта.
Станковић за „Наше новине“ каже да је број од око 22 хиљаде купача ове године, са купљеним картама око 7 хиљада више у односу на сезону 2016. године, надмашио сва очекивања и да су по затварању овогодишње сезоне купања у Спортско - пословном центру почеле припреме за наредну сезону.

Последње ажурирано четвртак, 14 септембар 2017 16:00
 
Спортско - пословни центар навршио 10 година ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 14 септембар 2017 16:00

У септембру месецу 2007. године, на данашњи дан, Спортско - пословни центар отворио тадашњи министар просвете Зоран Лончар

Након тринаест година градње Спортско - пословног центра у Оџацима, свечани чин отварања овог објекта десио се пре десет година, у петак, 15. септембра 2007. године. На тај дан, тадашњи министар просвете Зоран Лончар, симболичним пресецањем врпце озваничио је почетак рада вишенаменског спортско - пословног објекта, који је почео да се гради деведесетих година прошлог века. У аналима ове јавне установе остаће забележено да је камен темељац за његову изградњу поставио трагично настрадали председник Покрајинске владе Бошко Перошевић. Остаће забележено и то да је градња Спортско - пословног центра трајала 13 година и да је у његовој историји, од почетка градње до данашњих дана, на челу установе било шест директора - Антанас Здравковић, Ђура Тодоровић, Ања Спасић, Зоран Карановић, Љубомир Белић и Мирослав Станковић.

Последње ажурирано четвртак, 14 септембар 2017 16:04
 
Васиљковић: -Председник Вучић зна ко сам. ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 31 август 2017 22:09

Навршило се сто дана од конституисања актуелне власти у општини Оџаци. О свему оном што локална самоуправа ради грађани ће благовремено бити обавештени Израда квалитетне  пројектно-техничке  документације приоритетан задатак - Обиласком терена стичем реалнију слику о стварним потребама и проблемима насељених места

Почетак мандата председнице општине Латинке Васиљковић започео је на начин какав сасвим сигурно прижељкују сви предедници општина и градоначелници градова у Србији. Наиме, три дана након што је на седеници Скупштине општине иманована за председницу, Васиљковић је заједно са тадашњим председником Владе, данас председником Србије Александром Вучићем, присуствовала отварању новог производног погона „Магне“ у Оџацима. Недуго потом, у разговору за „Наше новине“ Васиљковић је рекла да је тај догађај на најлепши начин обележило почетак њеног четворогодишњег мандата и да се нада да ће таквих и сличних повода бити и у наредном периоду. Том приликом Васиљковић је, између осталог, грађанима општине поручила да функцију председнице општине неће обављати из фотеље, да ће свој рад, труд и пре свега поштење и одлучност уложити у циљу општег напретка. Од оног што је рекла Васиљковић не одступа ни данас. У разговору за „Наше новине“, вођен поводом сто дана од избора за председницу општине, каже да је, након што их је сагледала, одлучна  да се ухвати у коштац са проблемима али и у намери да о свему оном што локална самоуправа ради грађани буду благовремено обавештени.

Последње ажурирано четвртак, 31 август 2017 22:14
 
Локална самоуправа прeпознаје потребе здравства ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 31 август 2017 22:05

Из Дома здравља Оџаци. Вредност ултразвучног апарата најновије генерације око 3.800.000 динара.

Не одустају у локалној самоуправи од намере да здравствену заштиту у општини Оџаци подигну на виши ниво. Уназад неколико година, из општинског буџета издвајају се значајна средства за нормално функционисање и санирање нагомиланих дуговања Дома здравља, а значајна средства опредeљују се и за набавку медицинске опреме и реконструкцију објеката.
Последња у низу инвестиција која је у оџачкој здравственој установи реализована захваљујући средствима из општинског буџета била је набавка ултразвучног апарата. Реч је, по речима директора Дома здравља Стеве Панића, о апарату ,,Тошиба“ најновије генерације који ће задовољити потребе здравствене установе и грађана.
-Општина Оџаци спада у ред оних локалних самоуправа које на делу показују да им је здравствена заштита на високом месту приоритета. Набавка ултразвучног апарата за потребе радиологије наставак је добре сарадње која ће у току ове године за резултат имати набавку два нова санитета - истакао је Панић додавши да су ове године у буџету општине планирана издвајања за Дом здравља око 55 милиона динара.

Последње ажурирано четвртак, 31 август 2017 22:09
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 8 од 196
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.