Home
Наше новине
Признање за хуманитарни и социјални рад ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 16 новембар 2017 11:42

Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама добитник награде „22. октобра“. Почели са активностима у једној просторији, а данас услуге дневног боравка пружају у објекту од преко 180 м2, у склопу којег су четири просторије за рад, кухиња и санитарни чвор.

Добитник престижног принања, награде „22, октобар“, која се ове године, након две деценије паузе, поново почела додељивати истакнутим појединцима и установама у области хуманитарног и социјалног рада је Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама (МНРО). Мало је оних, ако их уопште има, који са одобравањем нису поздравали доделу награде ,,22. октобар“ Удружењу МНРО, које је због свог хуманитарног деловања постало препознатљиво и изван граница општине Оџаци. Да је награда отишла у праве руке говоре активности које у МНРО предузимају у континуитету уназад 13 година. Почели су са радом у новембру месецу 2004. година са 7 корисника у једној просторији, а данас, тринаест година после, услуге дневног боравка за преко 20 корисника старости од 10 до преко 50 година, пружају у објекту од преко 180 м2, у склопу којег су четири просторије за рад, кухиња и санитарни чвор са два тоалета. И то није све. Дворишни простор у Улици Железничкој, у ком се налазе радне просторије „Златне барке“, некад зарастао у коров и шибље, данас је права мала оаза у ком су смештени терени за мале спортове, базен, летњиковац, дворишни мобилијари, фонтана, гаража...
Прича нам председник Удружења МНРО Драган Студен, након што му је на Дан ослобођења и колонизације општине Оџаци уручена награда ,,22. октобар“ да су све активности на адаптацији објекта и дворишног простора имале за циљ стварање услове за достојанствен живот особа са сметњама у развоју на територији општине Оџаци.

Последње ажурирано четвртак, 16 новембар 2017 11:45
 
Шире се Колибри ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 03 новембар 2017 11:44

Управа за капитална улагања и општина Бач суфинансирају доградњу вртића. Вредност послова на доградњи Предшколске установе у Бачу 12.840.000 динара, са урачунатим порезом на додату вредност - Реализација послова, након спроведене јавне набавке, поверена фирми „Слован Прогрес“

Седамдесетих година прошлог века изграђени објекат у ком је смештена Предшколска установа „Колибри“ у Бачу, до краја ове календарске године требало би да добије нови објекат у склопу постојећег, величине 215 м2. Уговор о реализацији ове инвестиције вредне 12.840.000 динара, са урачунатим порезом на додату вредност, коју суфинансирају Управа за капитална улагања АП Војводине и локална самоуправа у Бачу, у понедељак, 30. октобра, потписали су начелник Општинске управе Бач Анђелко Кордић и директор „Слован Прогрес“ Ђуро Боцка. Уговором је прецизирано да фирма из Селенче, најповољнији понуђач на расписаној јавној набавци са  подизвођачима „Електромонтажа“ Руски Крстур и „Рекорд Ердеш“ Нови Сад, догради две просторије намењену за децу јасленог узраста, зборницу за особље и три канцеларије са пратећим санитарним чворовима.

Последње ажурирано петак, 03 новембар 2017 12:02
 
Докторке лече и градове ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Б.Царановић, З.Радовић   
петак, 03 новембар 2017 11:49

Други пишу - „Вечерње Новости“: Кључеви само 12 градова и општина у Србији су у женским рукама ,док остала 162 држе мушкарци. Уз терапију за астму или бронхитис, нађу и „лек“за рупе на путу или дивљу депонију.

Становници Оџака,Пећинаца,Сурдулице,Мерошине и Смедерева не морају да чекају „отворена врата“ да изнесу општинским челницима комуналне проблеме који их муче.То могу да обаве и у лекарским ординацијама!Јер,на челу ових пет општина су даме,докторке.Осим својих пацијента,оне,како кажу,“лече“и градове.Уз ових пет пет,кључеви још седам општина и гардова су у женским рукама.Преостала 162 држе њихове колеге мушкарци.
Лекар спесијалиста за плућне болести Дубравка Ковачевић Суботички предедница је Пећинаца,а прва је дама на челу ове општине од њеног формирања 1960 године.С обзиром на њену професију,каже да се и овој општини „лакше дише“од како је на њеном челу ,и са здравственог и са економског аспекта.

Последње ажурирано петак, 03 новембар 2017 11:53
 
Стицање нових знања и вештина у области родитељства ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 03 новембар 2017 11:54

Центар за социјални рад у дело спроводи пројекат ,,Породични сарадник -подршка породици у кризи“. Пројекат подржан од Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова - Породични сарадник је иновативна услуга која је намењена породицима у којима постоји ризик од занемаривања и злостављања

Првог новембра текуће године навршиће се три месеца од како оџачки Центар за социјални рад у дело спроводи пројекат ,,Породични сарадник - подршка породици у кризи“. Реч је о активностима подржаним од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, који је Центру за социјални рад одобрио 350 хиљада динара, а који ће се реализовати до 1. децембра, с циљем пружања иновативних услуга породицама у којима постоји ризик од занемаривања, злостављања и угрожавања безбедности детета.
Истакавши да би деца које живе у таквом окружењу могла да буду издвојена из својих породица, саветница Центра за социјални рад Милка Мандић, идејни творац и координатор пројекта, каже да је у претходна три месеца пројектним активностима било обухваћено 16 малолетних лица са територији општине Оџаци.

Последње ажурирано петак, 03 новембар 2017 11:56
 
Видео надзором против неодговорних грађана ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 03 новембар 2017 11:57

Сточно гробље у Бачком Брестовцу потенцијални извор заразе. Пре него што баце леш угинуле животиње, власници скидају чипове - ЈКП ,,Брестком“ задужен за уређење сточног гробља.

Лешеви угинулих животиња разбацани у близини сточног гробља у Бачком Брестовцу и пас завезан за кости распалог леша краве, објављени у појединим електронским и штампаним медијима и путем друштвених мрежа, узнемирили су јавност у Србији. Реална опасност од ширења заразе, јер је већина лешева била у поодмаклој фази распадања, покренула је питање одговорности. Судећи по ономе што је за „Вечерње новости“ рекао председник ЕПО Бачки БрестовацТихомир Катић, то питање није спорно. Наиме, у изјави за овај лист Катић је рекао да је пре четири године брига о сточном гробљу поверена ЈКП ,,Брестком“, које има корпу и возило за скупљање и бацање лешина у велику рупу ископану за ту намену.
-Месна заједница је морала да плаћа људе који су ископали рупу и затрпавали угинуле животиње, а ЈКП треба само да гурне те лешеве, али је очигледно и то тешко - истакао је Катић за „Вечерње новости“.
Реаговали су и активисти Друштва животиња. Након што су збринули пса везаног за кости распалог леша краве, обратили су се руководиоцу општинске инспекције у Оџацима Теодори Јаковљевић, која је наредила хитно уклањање лешева у складу са прописима.

Последње ажурирано петак, 03 новембар 2017 12:00
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 8 од 200
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.