Home
Наше новине
,,Магна’’ донирала опрему ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 септембар 2018 20:08

Драган Студен,председник Удружења МНРОПроблемима у сусрет: Првог октобра отвора се сензорна соба у Удружењу МНРО. Рад у сензорној соби је пре свега намењен за децу и омладину која имају тешкоће обраде свакодневних сензорних информација у целовит садржај

Захваљујући успешној сарадањи коју Удружења МНРО има са компанијом ,,Магна’’, у дело је спроведена још једна инвестиција која ће додатно унапредити рад ове установе за децу и омладину са сметњама у развоју. Реч је о сензорној соби која је опремљена опремом и елементима захваљујући средствима које је компаније ,,Магна’’ донирала Удружењу МНРО, а која ће са радом почети првог дана октобра.
Од председника МНРО Драгана Студена сазнајемо да је компанија ,,Магна’’ и у претходном периоду излазила у сусрет Удружењу „Златна барка“.

Последње ажурирано четвртак, 27 септембар 2018 20:13
 
Посебна мера - подстицај за стамбено проширење ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 23 август 2018 11:26

Новим мерама Покрајинска влада стимулише популациону политикуУ АП Војводини веће накнаде породицама са троје и више деце. Од 1. јануара 2019. године Покрајинска влада уводи меру помоћи и за незапослене мајке са трећим и четвртим дететом.

-Овогодишњим буџетом АП Војводине за спровођење мера популационе политике обезбеђено је 727 милиона динара. Породице са троје и више деце у Покрајини имаће већи обим права и надокнада него у осталим  деловима Србије - истакао је председник Покрајинске владе Игор Мировић, најавивши и неке нове мере за повећање наталитета.
Оспоривши неке наводе да је Покрајина укинула или смањила накнаду за треће дете, Мировић је рекао да је до сада једино Покрајина обезбеђивала месечну надокнаду од 12.000 динара у трајању од две године.
-Убудуће ће тај износ за породице са трећим дететом за запослене жене обезбеђивати Република Србија, и то у трајању од 10 година - појаснио је Мировић, поручивши да ће Покрајинска влада, прва у Србији, увести меру помоћи и незапосленим женама са трећим и четвртим дететом, такође у износу од 12.000 динара месечно.

Последње ажурирано четвртак, 23 август 2018 11:30
 
На месту пијаце планира се изградња сеоског центаралног трга ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 23 август 2018 11:31

Светлана Шуловић,секретар месне заједнице РатковоСавет Месне заједнице Ратково усвојио план активности за период 2019 -2021. година. Реконструкција трибина на месном стадиону, измуљавање Багер баре и уређење приобалног појаса, изградња атмосферске канализације у још два дела села и наставак радова на изградњи фекалне канализације само су део пројеката који треба да се реализују од 2019. до 2021. године.

Широка је лепеза активности које Савет Месне заједнице у Раткову планира да спроведе у дело  до 2021. године. Планови су амбициозни, одвијаће се на више локација, а кад се окончају, у многом ће на боље променити инфраструктурну опремљеност и сам изглед села. Од Светлане Шуловић, секретара Месне и једине која је на сталном раду у Месној заједници, сазнајемо да је планом и програмом активности које је Савет предвидио да спроведе у дело од 2019. до 2021. године зацртано измештање дивље пијаце, санација трибина и службених просторија на фудбалском стадиону, изградња нових атмосферских канала, наставак изградње фекалне канализације, изградња пројектно-техничке документације, а након тога и реконструкција фискултурне сале у Основној школи „Ратко Павловић“, измуљавање Багер бање и уређење приобалног дела, реконструкција зграде Месне заједнице и Месне канцеларије.
-То су најважнији пројекти који би требало да се реализују од 2019. до 2021. године - каже за „Наше новине“ Шуловић и додаје да ће се упоредо са релаизацијом поменутих пројектних активности радити на текућем одржавању и реализацији пројекта који не изискују значајнија финансијска улагања.

Последње ажурирано четвртак, 23 август 2018 11:36
 
У објектима Полетарца 611 малишана ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 23 август 2018 11:45

Предшколска установа спремно дочекује нову радну 2018/2019 годину. Број уписане деце  већи у односу на радну 2017/2018 годину-Кухиња у којој се спрема храна за малишане у новом руху

У среду,22 августа председница општине Оџаци Латинка Васиљковић и помоћник председника за економски развој Игор Праћа обишли су Предшколску установу „Полетарац“.У разговору са директорицом Јеленом Селак функционери локалне самоуправе су обавештени да  установа чији је општина оснивач потпуно спремно дочекује нову радну годину .
-Спремно дочекујемо почетак нове радне 2018/2019 годину.У току летњег распуста у свих 11 објеката на територији општине радило се на текућем одржавању,а у неким од њих реализоване су инвестиције захваљујући којима ће рад наше установе у наредном периоду бити још бољи и ефикаснији.Најлепша вест је да је у 2018/2109 радну годину уписнао 611 малишана,309 у целодневни и 302 у полудневни боравак,23 више у односу на 2017/2018 радну годину-истакла је Селак додавши да су захваљујући локалној самоуправи, која је аплицирала на конкурс Покрајинског секретаријата за образовање,прописе,управу и националне мањине-националне заједнице,“Полетарцу“опредељена средства за инвестиционо одржавање кухиње и приручног магацина.

Последње ажурирано четвртак, 23 август 2018 11:48
 
У плану реконструкција јевне расвете, тротоара... ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 23 август 2018 11:37

Момир Сворцан,секретар месне заједнице ВајскаИз Месне заједница Вајска. Централни догађај у Вајској у августу и ове године Ноћни турнир у малом фудбалу - У току ове године замењене старе азбестне водоводне цеви, санирана већина дивљих депонија

Већ по традицији, централни догађај у Вајској, насељеном месту општине Бач, у августу месецу је ноћни турнир у малом фудбалу. Од секретара Месне заједнице Момира Сворцана сазнајемо да први писани траг о одржавању ове спортске манифестације датира из 1969. године и да се, у безмало 5 деценије свог трајања, турнир играо на три различите локације.
-Први турнири играни су у делу села које мештани зову „Ново насеље“. Након десетак година турнир се „сели“ у двориште месне основне школе, а у последње две деценије одржава се у парку у центру села – каже Сворцан и додаје да је месна заједница ове године пре одржавања турнира у дело спровела низ припремних радњи, а све са циљем да овај спортски догађај подигне на виши ниво.
-Пре одржавања турнира купљени су нови голови за мали фудбал, постављена је заштитна мрежа иза голова по целој ширини терена. За најмлађе посетиоце купљена је и инсталирана љуљашка, а у једном делу терена појачана је расвета, захваљујући којој је прегледност боља него претходних година - каже за „Наше новине“ секретар Месне заједнице Вајска Момир Сворцан и додаје да су се у богатој историји турнира мењале локације на којима се мали фудбал у ноћне сате у Вајској играо, али и број екипа које су на турниру учествовале.

Последње ажурирано четвртак, 23 август 2018 11:44
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 8 од 214
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.