Home
Наше новине
Скупштински курс неће се мењати ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 07 јун 2017 22:35

За „Наше новине“ говори нови (стари) председник Скупштине општине Оџаци Горан Ђаковић. Од опозиције нисам очекивао да подржи мој поновни избор, па ме критике које су изречене  на мој досадашњи рад на месту председника Скупштине општине нису  превише погодиле

-Ред, рад и дисциплина обележили су рад претходног сазива Скупштине општине и нема потребе да рушимо и мењамо оно што је добро, оно што смо, захваљујући заслугом свих одборника из бившег сазива, тешком муком успоставили - рекао је нови (стари) председник Скупштине општине Оџаци Горан Ђаковић, који у интервјуу за „Наше новине“ опозицији у локалном парламенту поручује да неће мењати скупштински курс, али да је отворен за сарадњу по свим питањима везаним за рад Скупштине.
-За све одборнике, без обзира да ли су из редова позиције или опозиције, који имају квалитетне предлоге и идеје, а који су у интересу рада локалног парламента, врата председника Скупштине, као и  до сада, широм су отворена. Лично сам задовољан својим досадашњим ангажманом на месту председника Скупштине, као и оним што је урађено у претходном периоду - рекао је Ђаковић.

Последње ажурирано петак, 09 јун 2017 10:41
 
Чекали пет деценија, па дочекали! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 07 јун 2017 22:31

Општини Оџаци одoбрена средства за реализацију пројекта изградње кућа за становнике „Новог насеља“ у Богојеву. За реaлизацију пројекта изградње 34 куће намењене за трајни смештај Рома из неусловног насеља надомак Богојева и непостојеће инфраструктуре у ромском насељу у Дероњама  Европска комисија определила 899.945.00 евра

Тачно у подне, 6. јуна текуће године, у Министарству финансија  Ехуменска организација -„Хаусинг центар“ потписала је уговор о додели средстава општини Оџаци за релаизацију пројекта изградње 34 нове куће за становнике „Новог насеља“ у Богојеву и изградњу непостојеће  инфраструктуре, уличне расвете, атмосферске канилазације и обилазног пута, у  ромском насељу у Дероњама. Потписивањем уговора разрешена је и последња недоумица везана за пројекта ,,Да сваки Ром има дом“. Оно што предстоји  је изградња кућа која би требала да се оконча у наредне 2 године. За реализацију овог пројекта локална самоуправа обезбедила је 15 посто средстава од укупне вредности пројекта и грађевинске парцеле  у Богојеву (14), Бачком Брестовцу(4), Бачком Грачацу (8), Каравукову (4)и Лалићу (4). Све парцеле су у власништву општине.

Последње ажурирано среда, 07 јун 2017 22:35
 
Лепо лице Провале ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 07 јун 2017 22:46

У току завршни радови пред сезону купања на језеру у Вајској. Након што се оконча посао на изради плана детаљне регулације, локална самоуправа приступиће изради пројектно-техничке документације даљег опремања Провале

Ако је судити по ономе што се ових дана може видети на језеру Провала, популарно купалиште у Вајској већ је спремно за предстојећу сезону купања. У протеклом периоду освежени су постојећи мобилијари, ремонтован је сплав на води, пешчана плажа је уређена ,,под конац“, као и травнате површине, а стари тршчани сунцобрани замењени су новим. Уређење Провале за овогодишњу сезону купања наставак је активности које локална самоуправа предузима уназад неколико година, а све у циљу да се овој дестинацији поново врати некадашњи примат једног од најпрестижнијих места за одмор и рекреацију у току летњих месеци. Колики значај у локалној самоуправи посвећују Провали говори и податак да су из буџета за њено уређење претходних година издвојена значајна средства, као и даљњи планови на његовом осавремењивању.
О тим плановима говорио је председник општине Драган Сташевић који је, након обиласка завршних радова на уређењу језера пред нову сезону купања, рекао да ће након што буде урађен план детаљне регулације локална самоуправа приступити изради пројектно – техничке документације даљег уређења језера.

Последње ажурирано среда, 07 јун 2017 22:49
 
Гради се нови пешачки коридор ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 07 јун 2017 22:53

 

У среду, 7. јуна, почели радови на изградњи пешачке стазе у Улици Ратка Павловића. Радови на изградњи стазе дуге 330 метара поверени фирми „Слован Прогрес“ из Селенче - Рок за завршетак радова 30 дана

За тридесет дана, кад се окончају радови на изградњи пешачке стазе на катастарској парцели број 766/3 и делу катастарске парцеле 2398 у Оџацима, пешаци који се крећу Улицом Ратка Павловића до семафора, на раскрсници путева који воде према Раткову и Лалићу више неће морати да страхују за своју безбедност. Радови на изградњи пешачке стазе у Улици Ратка Павловића у наставку од постојеће код фирме „Пољострој“, почели су да се реализују у среду, 7. јуна, а обавеза извођача радова фирме „Слован Прогрес“ из Селенче је да их оконча у року од 30 радних дана од момента улажења у посао.
Наручилац посла изградње пешачке стазе чија је дужина око 330 метара је општина Оџаци, а укупна вредност радова без пореза на додату вредност је 1.561.902,60 динара.

Последње ажурирано среда, 07 јун 2017 22:55
 
Адаптација и проширење ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 07 јун 2017 22:50

 

Данас почињу радови на реконструкцији Улице Братства и Јединства у Бачу. Локална самоуправа средствима из буџета финансира реконструкцију саобраћајнице у дужини од 854 метра

Недуго након што је потписан уговор са фирмом „Пут-Инвест“,најповољнијим понуђачем након спроведене јавне набавке,локална самоуправа за данас,9.јуна најавила је почетак реализације инвестиције на реконструкцији Улице Братсва и Јединства.Реч је о једној од нјфреквентијих саобраћајица у Бачу која ће,кад се радови окончају,са постојећих 4 бити проширена на 5.5 метра.Првом фазом радова предвиђено је да се реконструише 854 метра пута .Средства за прву фазу радова, улице дуге 1762 метра обезбеђена су из буџета општине Бач.Пројектном документацијом је предвиђена реконструкција улице у целој дужини,а предрачунска вредност радова износи 26.832.115 динара.
Подсећамо да је Улица Братсатва и Јединства од најпрометнијих и најгушће насељених у насељеном месту Бач.Пут који повезује центар насеља са Економијом 1 изграђен је пре 30 година и од тада није улагано у његову реконструкцију и адаптацију.
Почетку радова на реконструкцији Улице Братства и Јединстава којим је обухваћен најфреквентнији део саобраћајнице,како сазнајемо у локалној самоуправи,присуствоваће потпредседник Покрајинске Владе Ђорђе Милићевић.

Последње ажурирано среда, 07 јун 2017 22:52
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 8 од 190
© 2017 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.