Home
Наше новине
У општини Оџаци предвиђен откуп четири стана ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 22 новембар 2018 17:48

Зграда за стамбено збрињавање избеглица гради се у насељу ПејтонДо 10. децембра прикупљају се писмене понуде за прибављање станова у јавној својини за решавање стамбених потреба избеглица. Право учешћа на јавном позиву имају физичка и правна лица која су уписана у јавне књиге о евиденцији непокретности и правима на њима - Купопродајна цена стана - непокретности по квадратном метру не може бити изнад 810 евра без ПДВ - У општини Оџаци предмет куповине гарсоњере, једнособан и једноипособан стан величине 30-39 метара квадратних

Почетком новембра, у оквиру Регионалног стамбеног програма у Републици Србији, расписан је јавни позив за прикупљање писмених понуда за прибављање 45 станова у јавној својини намењених за решавање стамбених потреба избеглих лица, у општинама Оџаци, Параћин и Шид и градовима Бор и Шабац. У јавним позивом, на који физичка и правна лица своје понуде могу достављати до 10 децембра ове године, се наводи да стан – непокретност која је предмет понуде мора бити уписан у катастар непокретности као легалан, без терета, забележби и нерешених захтева и да купопродајна вредност стана не може бити изнад тржишне вредности непокретности по квадратном метру коју је утврдио надлежни порески орган за стан -непокретност.
Вредност квадратног метра стана који буде предмет понуде не може бити изнад 810 евра без пореза на додату вредност. Станови за које надлежни порески орган за стан-непокретност процени вредност изнад овог износа, не могу бити предмет куповине, наводи се у Јавном позиву за прикупљање писмених понуда за прибављање станова у јавној својини и додаје да право учешћа  имају физичка и правна лица која су уписана у јавне књиге о евиденцији непокретности и правима над њима, као носиоци права својине на стану који је предмет понуде.

Последње ажурирано четвртак, 22 новембар 2018 17:54
 
ГРАЂАНИ ПИТАЈУ: ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Наше новине   
четвртак, 22 новембар 2018 17:54

Да ли су радници ЈКП ,,Услуга“, задужени за одвоз смећа, у обавези да одвозе и пепео? Ако јесу, зашто то нису урадили прошле недеље испред појединих кућа у Улици Мике Аласа у насељу Пејтон?


Разлог због којег није одвожен пепео испред појединих домаћинстава, не само у овој улици, тај је што пепео није био одложен на начин како је то прописано. Радници ЈКП ,,Услуга“ који су ангажовани на овим пословима нису у обавези да одвозе пепео из пећи и шпорета који је врућ. За разлику од ранијих година, од ове пепео ће се одвозити само у случају да је одложен у најлонске џакове који су увезани и који нису тежи од 20 килограма. Ранијих година апеловали смо да се у канте и друге металне посуде не одлаже пепео у ком има жара, међутим, ти апели нису дали жељене резултате. Како би заштитили камионе за смеће који су се због жара у пепелу палили, као и возача и посаду на смећару, били смо принуђени да уведемо нову праксу у одвозу пепела.
ЈКП “Услуга“

Последње ажурирано четвртак, 22 новембар 2018 17:58
 
У првом кругу у закуп издато 4.410 хектара ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 22 новембар 2018 17:59

У општини Бач спроведен поступак лицитације државног земљишта. Око 1.500 хектара државног земљишта које је остало неизлицитирано предвиђено за други круг надметања

У периоду од 31. октобра до 2. новембра, у општини Бач одржано је јавно надметање за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини, које је обухваћено Годишњим програмом земљишта за 2018. годину.
Јавним огласом, који је средином октобра расписао председник општине Бач Борислав Антонић, пољопривредницима у шест катастарских општина - Бач, Селенча, Бођани, Бачко Ново Село, Вајска и Плавна - укупно је било понуђено око 6.000 хектара државног земљишта. Након спроведеног поступка лицитације, у закуп је издато укупно 4.410 хектара, а око 1.500 хектара државног земљишта остало је неизлицитирано.
Од наведене неизлицитиране површине која ће бити предмет другог круга надметања, готово 700 хектара представља површина која је у фактичком стању у природи рибњак, објекти и земљиште уз рибњак, док преосталих 800 хектара представља обрадиво пољопривредно земљиште.

Последње ажурирано четвртак, 22 новембар 2018 18:01
 
Неизвесно само у Богојеву ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 08 новембар 2018 17:17

У већини месних заједница у општини Оџаци на изборима за чланове Савета само листе Срске напредне странке и колације СНС-СПС. Избори за чланове Савета месних заједница проћи ће без опозиционих странака које учествују у раду локалног парламента

И пре него су избори за нове чланове Савета месних заједница одржани, њихов епилог је познат у Оџацима, Бачком Брестовцу, Бачком Грачацу, Каравукуву, Раткову, Дероњама и Српском Милетићу. То значи да грађани у ових седам насељених места општине Оџаци у недељу, 11. новембра , неће имати шта да бирају, с обзиром на то да ће им бити понуђена само једна листа кандидата. Њихов избор ће бити изаћи или не, односно изаћи и гластати и изаћи,  а не гласати. Непознаница је само Месна заједница Богојево, у којој ће грађани моћи да бирају између две листе кандидата, Српске напредне странке и Удружења грађана „Мађарска слога за Богојево“.

Последње ажурирано четвртак, 08 новембар 2018 17:28
 
Хуманост као заштитни знак ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 08 новембар 2018 17:40

За допринос у области хуманитарног и социјалног рада Црвени крст Оџаци награђен признањем „22. октобар“. У области добровољног давалаштва крви општина Оџаци седам пута награђивана признањем „Најхуманија средина“ - Непрекидно улагање у младе најизраженије кроз обуке и усавршавање вршњачких едукатора

На Свечаној седници Скупштине општине Оџаци, која је одржана поводом 71 године ослобођења и колонизације општине, престижно признање, Награду „22. октобар“ у области хуманитарног и социјалног рада додељена је Црвеном крсту Оџаци, организацији која је основана давне 1946. године у „старој“ згради општине Оџаци. Данас, 72 године након оснивања, у Црвеном крсту са поносом истичу да су организација која у својој хуманитарној мисији није имала ниједну мрљу у раду. Поносни су у Црвеном крсту на награду „22. октобар“ која је, по речима председника и секретара  оџачког Црвеног крста Радивоја Радивијевића и Љиљане Младеновић, и част и обавеза.
-Драго ми је што је предлагач препознао да Црвени крст није само синоним за давање - каже за „Наше новине“ Радивоје Радивојевић и додаје да се Црвени крст захваљује свим сарадницима, волонтерима, који су своје знање, време и доброту уградили у програмски рад организације.

Последње ажурирано четвртак, 08 новембар 2018 17:43
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 8 од 217
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.