Home
Наше новине
Била, прошла, поновила се ! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 07 јун 2018 20:13

Манифестација „Дани Црвенокосе  богиње“ испунила очекивања. Богат и садржајан програм и добра посећеност обележили овогодишњу манифестацију

Исплатиле су се вишедневне припреме и труд који су претходили одржавању манифестације „Дани Црвенокосе богиње“. Све оно што су организатор, општинска Туристичка организација и покровитељ, локална самоуправа, најављивали да ће се десити, десило се у три дана трајања манифестације, која се након вишегодишње паузе на „велика врата“ вратила у календар културних дешавања у општини. Од првог до последњег дана трајања „Дана Црвенокосе богиње“ као на траци смењивала су се добро осмишљена културна, музичка и спортска   дешавања. Нису остали ускраћени ни за својих „пет минута“ гурмани који су бесплатно могли да дегустирају месо бика који се од раних јутарњих часова окретао на ражњу, а у недељу, последњег дана манифестације, могли су да пробају рибљи паприкаш који се у Улици Јурија Гагарина кувао у 44 котлића.

 

Последње ажурирано четвртак, 07 јун 2018 20:25
 
Вера у наступ и подршку суграђана ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 07 јун 2018 20:06

На дечјој музичкој манифестацији „Србија у ритму Европе“општине Оџаци и Бач имају своје представнике. На такмичењу у Нишу, 16. јуна, општину Оџаци представљаће Катарина Бенка,Тијана Бачик и Дуња Ђорђевић, а општину Бач Марија Илић, Магдалена Кања и Јана Вуковић

У суботу, 16. јуна, у спортској хали „Чаир“ у Нишу, одржаће се финално вече најпопуларније дечје музичке манифестације „Србија у Ритму Европе“, на којој ће своје представнике имати општине Оџаци и Бач.
У свом другом учешћу на престижној дечјој манифестацији коју ће директно преносити „Прва ТВ“, општину Бач представљаће Марија Маша Илић, Магдалена Кања, прошлогодишња учесница, и Јана Вуковић, које ће извести композицију „Herehronie”на словачком језику. Подршку представницима из општине Бач пружили су поп певачица Гоца Тржан, Златко Кеслер, тренер параолимпијске репрезентације Србије, Робарт Чобан, власник издавачке куће „Color Press group”..., а грађани општине Бач који то желе подршку представницима из своје општине могу пружити слањем  СМС поруке на број 1557 ПЕСМА, размак, 10.

 

Последње ажурирано четвртак, 07 јун 2018 20:12
 
Резултати помоћи конкретни и видљиви ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 07 јун 2018 19:58

Делегација Европске уније и заменици амбасадора 15 земаља боравили у радној посети Бачу. Матеја Норчић - Штамцар: Посета Бачу је је прилика да се дипломате на лицу места увере како се троши новац пореских обвезника из земаља чланица Европске уније

У уторак, 5. јуна, представници делегације Европске уније у Београду и заменици 15 амбасадора, земаља чланица Европске уније боравили су у радној посети Бачу. У разговору који су водили са председником општине Бориславом Антонићем и његовим сарадницима дипломате су се упознале са даљим корацима које локална самоуправа  планира у области прекограничне сарадње и очувању културно-историјског наслеђа.
Након радног састанка, висока делегација Европске уније и заменици амбасадора обишли су Фрањевачки самостан, Манастир Бођане и Тврђаву у Бачу, која је средином маја текуће године добила престижно признање Европа Ностра за културно наслеђе.
У изјави за медије, заменица шефа делегације Европске уније у Београду Матеја Норчић Штамцар је рекла да је за пројекат конзервације и рехабилитације Тврђаве Бач из фондова ЕУ опредељено два  милиона евра, а за пројекат рехабилитације Фрањевачког самостана око милион евра.

Последње ажурирано четвртак, 07 јун 2018 20:05
 
Санитетска возила за 21 здравствену установу ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 07 јун 2018 19:54

Домовима здравља у Оџацима и Бачу Покрајинска влада донирала санитетска возила са пратећом медицинском опремом. Већина санитетских возила, које је на употребу предао председник Покрајинске владе Игор Мировић намењена је мање развијеним општинама из АП Војводине - За набавку санитетских возила из покрајинског буџета издвојено 100 милиона динара

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је у уторак, 5. јуна, кључеве санитетских возила са пратећом медицинском опремом директорима 21 здравствене установе са територије АП Војводине. Санитетска возила са пратећом медицинском опремом , за чију је набавку  из покрајинског буџета издвојено 100 милиона динара, донирана су Институту за здравствену заштиту деце и омладине, Клиничком центру, општим болницама Кикинде и Сенте и домовима здраваља у 17 општина, међу којима и домовима здравља у Оџацима и Бачу.
Истакавши да је већина санитетских возила намењена мање развијеним локалним самоуправама у циљу приступачне, квалитетне и уједначене здравствене заштите свих грађана  АП Војводине председник Покрајинске владе Игор Мировић је рекао да је данас видљиво да Покрајинска влада предузима значајне мере које треба да доведу до потпуне реорганизације и унапређења здравственог система у Војводини.

 
Тврђава међу шампионима културног наслеђа ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 24 мај 2018 19:23

 

Пројекат конзервације Тврђаве Бач добио престижну награду Европа Ностра 2018. Добитници награда ће бити проглашени на свечаној додели награда Европског културног наслеђа у Берлину - Независни стручњаци прегледали су укупно 160 пријава које су поднеле организације и појединци из 31 земље широм Европе.

Средином маја, Европска комисија и Европа Ностра, водеће европске мреже које се баве културним наслеђем, прогласили су добитнике Награде Европске уније за културно наслеђе. Међу 29 лауреата из 17 земаља, добитника признања за импресивна достигнућа у очувању наслеђа, истраживању наслеђа посвећености активистичкој служби, образовању, обучавању и подизању свести у области наслеђа, нашао се пројекат конзервације Тврђаве Бач. Добитници престижног признања ће бити почаствовани учешћем на свечаној додели награда 22. јуна у Берлинском конгресном центу на првом Европском самиту културног наслеђа.Током церемоније, међу овогодишњим победничким пројектима биће проглашено и седам Grand prix награда, уз које се додељује новчана награда у износу од 10.000 евра, као и Награда публике, за коју ће грађани широм Европе гласати у наредном периоду. Током церемоније у Берлину добитници ће представити своја достигнућа на Сајму изврсности 21. јуна на Alijanz Forumu, а својим учешћем допринеће разним другим догађајима у оквиру Европског самита културног наслеђа.

 

Последње ажурирано четвртак, 24 мај 2018 19:29
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 8 од 210
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.