Home
Наше новине
Резултати рада видљиви на свим пољима ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 24 мај 2018 19:29

Петнаестог маја навршила се година дана од именовања Латинке Васиљковић за председницу општине Оџаци. Свесни смо проблема са којима се грађани суочавају и решавамо их по листи приоритета - У току прошле године реализовани пројекти у вредности од око 234 милиона динара - На сваки динар који определимо у буџету за реализацију инфраструктурних пројеката, од виших инстанци власти добијемо три

Реализацијом низа пројеката из области комуналне инфраструктуре, у знатној мери успели смо да унапредимо ниво живота у општини Оџаци. Ефекти оног што ради локална самоуправа биће видљивији кад се оконча реализација оних пројеката који су у току, а посебно кад се у дело спроведу сви пројекти за које су у буџету опредељена средства - истакала је Латинка Васиљковић, председница општине Оџаци која за „Наше новине“ каже да су се од преузимања руковођења општином коалиције чији је стожер Општински одбор Српске напредне странке десиле значајне промене у општини Оџаци.
-Доношењем низа храбрих одлука, раскидањем низа штетних уговора и санирања наслеђених дугова, успели смо да консолидујемо буџет и да створимо здраве основе даљег развоја и напретка општине.Тековине рада локалне самоуправе од како се на њеном челу налази Општински одбор Српске напредне странке видљиви су на свим пољима. Реализацијом низа пројеката решени су многи наслеђени проблеми, а многи за које смо определили средства у буџету решиће се у току ове и наредних година - рекла је Васиљковић.

Последње ажурирано четвртак, 24 мај 2018 19:34
 
Јанковић закупац државних апотека ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 24 мај 2018 19:34

Одржано јавно надметање за давање у закуп апотека у јавној својини општине Оџаци. Закупац преузима раднике и све пословне просторије у виђеном стању-Предмет закупа није била апотека у кругу Дому здравља-Нова апотека отвара се на „фабричкој“ амбуланти

Разрешене су све дилеме везане за даљу судбину пословних просторија-апотека у јавној својини општине Оџаџи.Након одустајања апотеке „Златни Лав“,најповољнијег понуђача на јавном надметању ,које је образложено немогућношћу да се испуне сви услови прецизирани у Огласу за спровођење јавног надметања, апотеке су издате у закуп на 10 година другом понуђачу апотеци“Јанковић“.
Од Мирослава Кондића,заменика председнице општине и председника Комисије за спровођење јавног надметања сазнајемо да су апотеке,након одустајања „Златног Лава“, издате за 61.000 динара и да ће апотека“Јанковић“ након потисивања уговора и увођења у посед преузети 6 радника,који нису узели отпремнину и све пословне просторије у виђеном стању са припадајућим средствима и ситним инвентаром.
-Иако је „Златни Лав“имао повољнију цену закупа добро је што је на време одустао пошто ћемо инсистирати да се испуни све оно што је наведено у Огласу за јавно надметање.Циљ нам је био да заштитимо запослене и да до танчина прецизирамо обавезе будућег Закупца и мислим да смо у томе у потпуности успели-истакао је Кондић додавши да велико интересовање фармацеутских кућа за Јавно надметање говори да нико није био фаворизован.

Последње ажурирано четвртак, 24 мај 2018 19:38
 
О буџетима општина питаће се грађани ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 10 мај 2018 21:26

Измене Закона о управи и локалној самоуправи ускоро у скупштинској процедури. Број помоћника председника општина и чланова Општинског већа везиваће се за број становника

Кад се ускоро у републичком парламенту усвоје измене Закона о управи и локалној самоуправи, буџети општина неће моћи да буду усвојени док грађани о њима не дају свој суд. Грађани ће се питати и за планирање инвестиција, а седнице  Скупштине општине или града убудуће ће се сазивати уз минималан рок од 24 часа. Новина коју доноси измена поменутог закона, које је недавно усвојила Влада је да ће се број помоћника председника општина везивати за број становника локалне самоуправе. Локалне самоуправе до 15.000 становника имаће право на једног помоћника, до 50.000 на два, до 100.000 на три, а остале до пет. Од наредних локалних избора, сходно новом Закону о управи и локалној самоуправи, максималан број чланова Општинског већа усклађиваће се такође  са бројем становника локалне самоуправе, па ће општине које имају 15.000 становника имати пет, до 50.000 седам, до 100.000 девет, док ће остале имати 11 чланова Општинског већа.

Последње ажурирано четвртак, 10 мај 2018 21:38
 
Дан „Д“ за државне апотеке ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 10 мај 2018 21:39

Разговор с поводом: Стева Панић, директор Дома здравља Оџаци. У првој години закупац не може отказати Уговор о раду услед технолошког вишка, нити на било који други начин, ако запослени није сагласан са тим.

Прошле године најављивано спровођење јавног надметања за давање у закуп пословних просторија -апотека у јавној својини општине Оџаци десиће се у понедељак,14. маја текуће године. Од директора Дома здравља Стеве Панића сазнајемо да ће тог дана општина Оџаци заинтересованим правним и физичким лицима која се баве услужном делатношћу трговином фармацеутским производима на мало у апотекама, у закуп  понудити све пословне просторије - апотеке у јавној својини, изузев апотеке која се налази у кругу оџачке здравствене установе. Панић за „Наше новине“ каже да заинтересовани закупац понуду мора дати за све апотеке које ће бити предмет давања у закуп и да не постоји могућност појединачног узимања пословних просторија.
-Апотеке се издају у закуп на временски период од десет година и не смеју се издавати у подзакуп. Почетна цена за пословне просторије износи 155 динара по метру квадратном и усклађује се са индексом раста потрошачких цена на мало у Републици Србији, према статистичким показатељима сваког месеца, према последњем објављеном податку. Закупац преузима све пословне просторије - апотеке у виђеном стању са припадајућим основним средствима и ситним инвентаром, а по истеку рока закупа или раскида уговора пре истека рока закупац је у обавези да пословне просторије и основна средства врати у исправном стању, уважавајући недостатке који су настали нормалном употребом - пажњом доброг домаћина. Укупна почетна цена закупа за непокретности је 61.000 динара, а најнижа лицитациона 10.000 динара - каже Панић и додаје да сви трошкови у вези са утрошеном електричном енергијом, водом, грејањем, телефоном, порезом на грађевинско земљиште, комуналним обавезама и другим трошковима који оптерећују пословне просторије које се издају у закуп падају на терет Закупца и регулисаће се Уговором о закупу.

Последње ажурирано четвртак, 10 мај 2018 21:46
 
Чувари богате традиције ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 10 мај 2018 21:47

Из Добровољног ватрогасног друштва Бач. Од свог оснивања давне 1887. године добровољни ватрогасци из Бача без дана паузе, без динара надокнаде помажу људима којима је помоћ потребна

Мало је друштава у Србији попут Добровољног ватрогасног друштва из Бача које се може похвалити да је активно 131 годину и да у том периоду није имало паузе у раду. Од давне 1887. године, кад су основани, па до данашањих дана, увек су на опрезу, спремни да у сваком моменту притекну у помоћ онима којима је помоћ потребна. Не чуди онда што су им витрине препуне признања за рад, пехара које су освајали на такмичењима, захвалница... Пролазиле су кроз друштво генерације и генерације грађана Бача, али оно што се не мења је тимски дух и спремност да се одазову на сваки позив. Било је у богатој историји друштва много позива за интервенцију и ни један није одбијен. У помоћ су прискакали грађанима општине Бач, али и грађанима суседних општина, помагали су настрадалим у поплавама 2014. године и све то волонтерски, без динара надокнаде.

Последње ажурирано четвртак, 10 мај 2018 21:52
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 9 од 210
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.