Home
Наше новине
Контејнери пуни отпада који није комунални ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 23 август 2018 11:49

Неконтолисано одлагање отпада ружи животну околину. Упркос апелима из ЈКП ,,Услуга“, стари намештај, грађевински и други материјал одлаже се на местима која за то нису предвиђена.

Претрпане уличне канте, дивље депоније, стари намештај, грађевински материјал на местима која за то нису предвиђена, нешто је што се често ових дана може видети на улицама административног центра општине Оџаци.То су призори на које се често жале грађани, али и надлежни у ЈКП ,,Услуга“ који кажу да редовно празне канте и контејнере за смеће. Разлог због ког се смеће из појединих контејнера и уличних бетонских канти за смеће „прелива“, поручују из комуналног предузећа су поједини грађани који, упркос апелима да то не чине, у те исте канте и контејнере одлажу отпад који није комунални. Оно што у контејнере не може стати, кажу у ЈКП ,,Услуга“, појединци остављају поред њих, па се преко ноћи стварају мале депоније. Једну такву, која даје за право надлежнима из ЈКП ,,Услуга“ овековечио је и наш дежурни фоторепортер у центру Оџака. На њој се види да у контејнеру за комунални отпад најмање има комуналног отпада. Правила о одлагању смећа се не поштује и кад је реч о бетонским кантама. У више наврата објавили смо апел радница ЈКП ,,Услуга“, које су задужене за одржавање хигијене у ужем градском језгру, да се у бетонске канте не одлаже смеће које није улично, међутим, као и у случају великих контејнера, све је остало на апелу. Појединци настављају да одлажу отпад на места која за то нису предвиђена, а до када ће, време ће показати.

 

Последње ажурирано четвртак, 23 август 2018 11:55
 
Четири пута више новца за популациону политику ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 25 јул 2018 17:41

Уручени уговори о додели бесповратне помоћи за суфинасирање мера популационе политике. Потписани уговори о додели 500 милиона динара-За 14 општина у АП Војводини додељено је 100 милиона динара-Општини Оџаци за реализацију пројекта одобрено 11.33 милиона динара

У понедељак,23.јула министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић потписала је уговоре о додели 500 милиона динара бесповратне помоћи за суфинансирање мера популационе политике.На конкурс министарства за популациону полтику пријавило се 119 локалних заједница. ,а ове године средства су одобрена за 61 општину.За 14 општина у АП Војводини,међу којима је и општина Оџаци,додељено је 100 милиона динара,216 милиона динара добиле су 26 општина у југозападној Србији,а 128 милиона додељено је Шумадији и западној Србији за 21 општину.
Истакавши да је ове године додељено скоро четири пута више новца Славица Ђукић Дејановић је представнике општина из Србије подсетила на оно што је урађено да се поправи демографска ситуација која је пре две године била најгора откад се мери природни прираштај као и на то на шта ће бити утрошена бесповратна средства које су локалне заједнице добиле.

 

Последње ажурирано среда, 25 јул 2018 17:46
 
Покрајина улаже у модернизацију здравствених установа ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 25 јул 2018 17:50

Покрајински секретар за здравство посетио Дом здравља у Оџацима. Гојковић:Важно је да сва три нивоа власти учествују у креирању здравствене политике

У петак,20 јула Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић посетио је Дом здравља у Оџацима.Разлог посете Гојковића био је нови РТГ апарат у здравственој установи у Оџацима за чију набавку је Покрајинска влада издвојила 5.4 милиона динара.
Подсетивши да је недавно Покрајински секретаријат за здравство Дому Здравља у Оџацима доделио санитетско возило са најсавременијом пратећом опремом чија је вредност 4.7 милиона динара Гојковић је ,након што је у пратњи челних људи из локалне самоуправе и директора здравствене установе у Оџацима Стеве Панића обишао реконструисани објекат гинеколгије и педијатрије,у изјави за медије указао на значај најновијег улагања Покрајинске владе у модернизацију Дома здравља у Оџацима.

Последње ажурирано среда, 25 јул 2018 17:56
 
Центар Оџака у скелама? ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 25 јул 2018 17:56

У току радови на реконструкцији фасада у ужем градском језгру. Завршена реконструкција фасада на зградама месне заједнице и „нове“ општине-Последња ће бити реконструисана фасада на згради Гимнзије и економске школе „Јован Јовановић Змај“

Након што је завршена прва фаза радова, која је обухватала реконструкцију фасаде „нове“зграде општине,преградног зида који зграде општине дели од стамбених објекта и зграде месне заједнице ,неимари из фирми „Сомборелектро“ и“Премијус“ових дана ангажовани су на реконструкцији фасаде некадашњег суда.У локалној самоуправи сазнајемо да се радови одвијају у складу са зацртаном динамиком и да ће,уколико временски услови буду повољни,послови на комплетној реконструкцији поменуте зграде бити окончани у наредних 15 дана.Након што окончају овај посао извођачи радова скеле ће поставити око зграде Гимназије и економске школе „Јован Јовановић Змај“,образовне установе чија ће фасада бити последња реконструисана средствима које је локална самоуправа добила за ту намену од државе.

Последње ажурирано среда, 25 јул 2018 18:03
 
Добар одзив пољопривредних произвођача ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 25 јул 2018 17:46

Општина Бач суфинасира инвестиције у физичка средства пољопривредних газдинстава. Бесповратна средства по конкурсу додељена у износу од 8 милиона динара-Максималан износ средстава по кориснику 160 хиљада динара.

Конкурс за доделу субвенција за суфинасирање инвестиција у физичка средства пољопривредних газдинстава који је био отворен до утрошка средства ,а најкасније до 31.августа текуће године затворен је у уторак,17 јула,недељу дана након што га је Комисија буџетског фонда за развој пољопривреде општине Бач расписала
У Оделењу за привреду,пољопривреду и економски развој општине Бач сазнајемо да је на основу члана 6.Одлуке о оснивању буџетског фонда за развој пољопривреде,а у складу са програмом мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја у 2018 години Комисија буџетског фонда за развој пољопривреде општине Бач расписала конкурс за физичка и правна лица уписана у Регистар  пољопривредних газдинстава,која имају активан статус, за доделу субвенција за суфинасирање инвестиција у физичка средства у износу од 8 милиона динара.

Последње ажурирано среда, 25 јул 2018 17:50
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 9 од 214
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.