Home
Наше новине
Први корак ка новој радној зони ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 31 август 2017 22:14

У Бачу потписан уговор о изради плана детаљне регулације. Уговор потписали председник општине Бач Драган Сташевић и вршилац дужности директора ЈП“Завод за урбанизам Војводине“ Предраг Кнежевић

Прошле недеље,у свечаној сали општине Бач потписан је уговор о изради плана детаљне регулације за нову радну зону.План се доноси у циљу уређења простора за изградњу нове радне зоне у Бачу и њиме ће се утврдити детаљна намена земљишта,регулационе линије саобраћајница и других јавних површина,правила уређења и грађења,парцелација...
Оквирна површина планског подручја је 32 хектара,а прецизан обухват ће се утврдити Нацртом плана плана.
Истакавши да је План детаљне регулације први корак ка изградњи нове радне зоне и основа за израду пројектно-техничке документације за њено опремање председник општине Драган Сташевић је истакао да се изградња нове радне зоне наметнула као потреба.
Постојећа радна зона се полако попуњава производним погонима па смо у локалној самоуправи донели одлуку да унапред припремимо нове парцеле за будуће инвеститоре ,којима ћемо понудити најбоље могуће услове истакао је Сташевић додавши да су средства за израду Плана детаљне регулације у износу од 2.230.326 динара,са урачунатим Порезом на додату вредност обезбеђена из буџетских средстава локалне самоуправе у суфинансирању са Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине који је за израду плана определио 750.000 динара.

Последње ажурирано четвртак, 31 август 2017 22:17
 
Сагледавање актуелне проблематике на терену ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 31 август 2017 22:21

Председница општине Латинка Васиљковић са сарaдницима у радној посети  Српском  Милетићу и Богојеву. Проблеми месних заједница су вишегодишњи и спадају у ранг капиталних улагања.
Израда квалитетне пројектно-техничке документације приoритетан задатак свих месних заједница.


Најавила је председница општине Оџаци, Латинка Васиљковић, преузимајући ту функцију у мају месецу текуће године, обилазак свих насељених места у општини, са циљем сагледавања актуелене проблематике на терену, стицања потпуније слике и стварне потребе као и оног што локална самоуправа може реално учинити у наредном периоду како би се проблеми почели решавати. Прве две радне посете десиле су се прошле недеље обиласком месних заједница Српски Милетић и Богојево. У вишесатним разговорима вођеним у ова два насељена места општине Оџаци, секретар месне заједнице Драган Момциловиц и председница савета Марија Благојевиц упознали су председницу општине и њене сараднике, помоћника председнице општине задуженог за здравствену и социјалну заштиту Милорада Станишића и директоре библиотеке-музејска јединица „Бранко Радичевић“ Биљану Златковић, туристичке организације Весну Петковић, ЈКП ,,Услуга“ Николу Арсића и Дома здравља Стеву Панића, са плановима, горућим проблемима и оним што савети месних заједница предузимају да се ти проблеми реше.

 

Последње ажурирано четвртак, 31 август 2017 22:27
 
Припреме рукометашица Дероња у пуном јеку ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Миливој Јовкић   
четвртак, 31 август 2017 22:28

Премијера рукометашица Женског рукометног клуба  Дероње у Првој лиги Србије ,,Север”.Дероњчанке ће премијерно наступити Првој лиги Србије ,,Север” и интензивно се припремају  за ново првенство које би требало да стартује 23. септембра.

У првом колу екипа Дероња ће дочекати тим Раванграда из Сомбора.
Женски рукометни клуб Дероње је  обезбедио пласман у виши ранг као другопласирани тим Друге лиге ,,Север”. Дероњчанке су у последњем колу  претходне сезоне у одлучујућој утакмици на домаћем терену одиграле 30:30 са екипом Мокрина, која је освојила прво место у лиги,  а бод им је био довољан за друго место на табели и пласман у виши ранг.
Две недеље након што су званично почеле са припремама за нову такмичарску сезону, рукометашице Дероња одиграле су и прву контролну утакмицу. Играчице тренера Славка Нађа гостовале су у Црвенки код екипе Лаки, а резултат је био 39:34. Тренер Нађ на тренинзима ради са некомплетном екипом, а припремама ће се нешто касније прикључити играчице које су на летовању или имају друге приватне обавезе.
Дероњчанке ће у Првој лиги Србије “Север” наступити у мање-више истом саставу који је прошле сезоне изборио пласман у виши ранг. Од играчица из претходне сезоне екипу су напустиле Рабреновић, Јеленковић и Колар које су наступале на двојну регистрацију, а враћене су у свој матични клуб Лаки из Црвенке.Сјајна голманка Габријела Колар је предводила екипу из Дероња до пласмана у виши ранг, а управо на тој позицији је тренеру Нађу и најпотребније појачање. Управа клуба је у преговорима са неколико тимова из виших лига и жели да доведе неку од младих талентованих голманки из тих екипа. Такође, у Дероњама је на проби и неколико рукометашица које играју на другим позицијама.

Последње ажурирано четвртак, 31 август 2017 22:31
 
Прелазно решење ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 31 август 2017 22:17

Уторком и четвртком помоћници нотара документа оверавају у Оџацима. Овера документа свих врста, осим оних који се односе на промет непокретности, грађани општине Оџаци могу вршити сваког уторка и четвртка у пероду од 9 до 15 часова у згради Општинске управе

У уторак, 29. августа, у згради Општинске управе почела је овера докумената свих врста. Сва документа, осим оних који се односе на промет непокретности, која су грађани општине Оџаци оверавали на писарници општине до првог  марта текуће године, уторком и четвртком у периоду од 9 до 15 часова овераваће помоћници јавних бележника, нотара, уторком из Сомбора, а четвртком из Апатина.
Од начелника Општинске управе Шпире Шоргића сазнајемо да је реч о привременом решењу које ће бити на снази док се не именује нотар који ће имати седиште у Оџацима.
Кад ће се то десити, по речима Шоргића, зависи од ресорног министарства које је на адресу локалне самоуправе послало допис у коме се, између осталог, каже да ће се по хитном поступку расписати оглас за именовање јавног бележника за општину Оџаци.
Истакавши да ће након што се именује нотар са седиштем у Оџацима грађани моћи оверавати и документа која се односе на промет непокретности, Шоргић каже да ће локална самоуправа инсистирати да се јавни бележник за општину Оџаци изабере у најкраћем могућем року.

Последње ажурирано четвртак, 31 август 2017 22:20
 
Шоргић: -Локална самоуправа је реаговала благовремено ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 17 август 2017 19:43

Документи свих врста и даље се не оверавају на писарници општине. Вршилац дужности јавног бележника, нотара за општину Оџаци именован, иако се није стекао ни један услов из чана 49 Закона о јавном бележништву

Право да оверавју документа свих врста на писарници општине, које је грађанима општине Оџаци ускраћено од 1. марта текуће године и даље заокупља пажњу јавности. Цео овај случај изнова је актуелизован на минулом заседању Скупштине општине Оџаци тврдњама одборника опозиције да локална самоуправа није на време реаговала и да је она главни кривац због ког грађани за оверу најобичнијег документа морају путовати у Сомбор и Апатин.
Да ли је локална асамоуправа била неажурна и кад ће и да ли ће се документа свих врста, осим некретнина, поново моћи оверавати на општинској писарници, питали смо начелника Општинске управе Шпиру Шоргића.
У разговору за „Наше новине“ Шоргић каже да су неозбиљне и нетачне тврдње да локална самоуправа није благовремено реаговала.
-Обратили смо се 22. фебруара дописом  Министарству правде и Пивредној комори јавних бележника у ком смо затражили тумачење члана 29, става 3 Закона о изменама Закона о овери потписа, рукописа и преписа на писарницама и пописним канцеларијама. Пошто нисмо добили одговор на наш допис од 1. марта, грађанима је онемогућено да документа оверавају на писарници општине - каже Шоргић и подсећа да је у периоду од 1. октобра 2014. године до 31. марта 2015. године општина Оџаци имала јавног бележника са службеним седиштем у Оџацима.

Последње ажурирано четвртак, 17 август 2017 19:48
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 9 од 196
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.