Home
Наше новине
Накнада за треће дете није укинута ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 08 новембар 2018 17:43

Исплату накнаде за треће дете, у складу са Законом , преузела Република Србија. Покрајинска влада ће од 1. јанура 2019. године почети са исплатом накнаде од 15.000 динара за незапослене мајке са троје и више деце на територији АП Војводине

Поводом прошлонедељеног протеста Иницијативе „Мајке су закон“, на којем је председница иницијативе и посланица Покрета центра у Скупштини Србије Татјана Мацура изјавила да није било потребе за укидањем помоћи трећем детету. Обавештењем, у ком се каже да накнада тој категорији није укинута већ је, у складу са Законом, исплату која се уредно исплаћује преузела Република Србија, огласила се Покрајинска влада.
-Од 1. јанура 2019. године Покрајинска влада почеће са исплатом накнаде од 15.000 динара за незапослене мајке са троје и више деце на територији АП Војводине и тиме ће обезбедити додатна права у односу на Закон. Истовремено, Покрајинска влада је обезбедила финансијска средства за стамбена проширења породица са троје и више деце, на основу конкурса, што је право које ће породиље имати само на територији АП Војводине.
-Кроз ова два нова програма у потпуности ће бити очуван ниво финансијских средстава у складу са мерама популационе политике, које се спроводе на територији АП Војводине, а  новим програмом биће установљена додатна права мајке - истиче се у обавештењу и додаје да Покрајинска влада моли посланике и представнике јавног живота да се прво информишу пре него што јавно изнесу своје ставове, јер мајке деце нису заслужиле да их неко обмањује.

Последње ажурирано четвртак, 08 новембар 2018 17:48
 
Признање у години јубилеја ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 08 новембар 2018 17:48

Клуб дизача тегова „Херкулес“ добитник спортског признања општине Бач. Клуб давне 1953 године основао Матија Бујак-Мада у току свог постојања није освајао звање екипног првака држве у сениорској конкуренцији,клуб дизача тегова  био је и остао синоним успешног спортског колектива

Овогодишње признање општине Бач, због постигнутих резултата у области спорта, на Свечаној академији поводом Дана ослобођења општине уручено је клубу дизача тегова „Херкулес“,спортском колективу који је давне 1953 године основао Матија Бујак.Спортски колектив који ове године слави вредана јубилеј,65 година постојања, деценијама уназад у самом је врху дизања тегова, некад на простору бивше Југославије ,а данас Србије.Иако у току свог постојања није освојио звање екипног првака у сениорској конкуренцији“Херкулес“,који је био и остао синоним јаког колективног спорта, је познато и признато име у свету дизања тегова и изван граница наше земље.У богатој историји клуба забележено је да је „Херкулес“ четири пута био у финалу Купа Југославије,више пута освајач Купа Војводине и Србије.Клуб се афирмисао и на међународној сцени,а забележено је и то да у некадашњој Југославији нема екипе,рачунајући и све тадашње прваке државе,које бачански дизачи тегова нису победили на неком такмичењу.Упоредо са успесима које су постизали у екипним надметањима славу клуба проносили су дизачи тегова који су наступали за државну репрезентацију.У клубу са поносом истичу да је из њихових редова Душко Мирковић учесник Олимпијаде 1972 године у Минхену,као и први слектор репрезентације Југославије Ерих Шпајзер,који је ту дужност обављао преко две деценије.Поносе се у „Хрекулесу“ генерацијама и генерацијама појединаца који су наступајући за државну репрезентацију на најлепши могући начин широм света достојанствено и успешно проносили име средине из које долазе.Један од њих је и садашњи репрезентативац Стево Владисављев,који је са својих 18 година постао апсолутни државни рекрдер,што је мало коме пошло за руком у тешкоатлетским спортским дисциплинама и Бетран Крситијан.

 

Последње ажурирано четвртак, 08 новембар 2018 17:56
 
Укључи се! Предложи пројекат! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 08 новембар 2018 17:28

Грађани општине Оџаци креирају општински буџет. Пројекат за који желе да се реализује средствима из локалног буџета грађани предлажу попуњавањем упитника који се може преузети у месним заједницама

Крај године је време у којем се одлучује како ће изгледати буџет за наредну годину. Да би се овај посао урадио што боље, локална самоуправа у Оџацима позива грађане да активно узму учешће у планирању буџета и да својим предлозима укажу на оно што је по њима приоритет за финансирање у наредној години.
Из локалне самоуправе поручују да увођење праксе учешћа грађана у процес доношења одлуке о локалном буџету за циљ има веће укључивање грађана у доношење одлука, боље информисање о буџетском процесу и повећање транспарентности рада локалне самоуправе.
-Овим пројектом покушавамо да грађане више укључимо у процес доношења буџета општине. Важно је да заједно креирамо буџет, осмишљавамо пројекте и реализујемо их како би квалитет живота грађана био бољи - поручују из локалне самоуправе и додају да пројекте за који желе да се реализује средствима општинског буџета грађани предлажу попуњавањем упитника који се могу преузети у Месним заједницама у свих девет насељених места, а њихово попуњавање ускоро ће бити омугућено и електронским путем на интернет страници општине.

Последње ажурирано четвртак, 08 новембар 2018 17:38
 
Пажљивко у флуоресцентном прслуку ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 октобар 2018 16:16

У току активности на унапређењу система саобраћаја у општини Оџаци. У уторак, 30. октобра, у вишенаменској сали Спортско - пословног центра,  делиће се ауто - седишта за децу рођену у 2018. години - До краја године у плану постављање брзинског дисплеја и два семафора са наизменичним садржајем порука у Каравукову.

Низом активности које локална самоуправа планира да спроведе у дело у наредном периоду, систем саобраћаја у општини Оџаци подићи ће се на виши ниво. Са реализацијом ових активности почело се у уторак, 23. октобра, у Основној школи ,,Бора Станковић“ у Каравукову и Основној школи „Бранко Радичевић“ из Оџака уручивањем флуоресцентних прслука и сликовнице „Пажиљкових правила“.
Од Милорада Станишића, помоћника председнице општине и Теодоре Јаковљевић, руководиоца Одељења за инспекцијске послове, сазнајемо да ће флуоресцентне прслуке, које је обезбедила локална самоуправа, и сликовницу „Пажљивкова правила“, које је за ученике првих разреда основних школа обезбедила Агенција за безбедност у саобраћају, након две поменуте школе у наредних неколико дана добити и прваци из осталих образовних установа у општини Оџаци.

Последње ажурирано четвртак, 25 октобар 2018 16:27
 
Општина део камате субвенционише са 80 одсто средстава ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 октобар 2018 16:27

Председник општине Бач потписао уговоре са 4 пословне банке о суфинансирању дела камата на краткорочне кредите пољопривредних произвођача. За реализацију ове мере подршке пољопривредним произвођачима у буџету за ову годину опредељено 1.950.000 динара.

Потписивањем уговора у среду, 24. октобра, са четири пословне банке -ОТП, Комерцијална, Интеза и Кредит агриколе, о суфинансирању дела камате на краткорочне кредите регистрованих пољопривредних газдинстава, у потпуности је остварен овогодишњи програм аграрне политике и руралног развоја у општини Бач. Пре реализације ове мере, последњег дана августа потписани су уговори са 82 пољопривредна газдинства, а недуго потом, 20. септембра, расписан је Јавни позив банкама заинтересованим за краткорочно кредитирање регистрованих пољопривредних газдинстава, уз учешће општине Бач у субвенционисању дела камате.

 

Последње ажурирано четвртак, 25 октобар 2018 16:34
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 9 од 217
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.