Home
Наше новине
Највише новца за организовање јавних радова ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 01 март 2018 17:09

За подстицање активних мера запошљавања у буџету општине Оџаци опредељено 5,5 милиона динара. У 2018. години локална самоуправа финансијски ће подржати три мере активне политике запшљавања - Субвенције предвиђене за послодавце из приватног сектора који запосле лица из категорије теже запошљивих

Јавни радови, субвенције за самозапошљавање и субвенционисање послодаваца из приватног сектора који запосле лица из категорије теже запошљивих, три су мере активне политике запошљавања које ће оџачка локална самоуправа финансијски подржати у 2018. години. Највише буџетских средства, 3 милиона динара, намењено је за спровођење јавних радова од интереса за општину, у чију реализацију  ће бити укључени радно способни корисници новчане социјалне помоћи, Роми, лица без квалификација, вишкови запослених, лица из сеоских средина и лица која посао на бироу Националне службе за запошљавање траже дуже од 18 месеци.
За реализацију мере самозапошљавања у текућој години из локалног буџета издвојиће се милион динара. Право на једнократну помоћ у износу од 180 хиљада динара по кориснику имаће млади до 30 година, вишкови запослених, Роми, особе са иналидитетом и жене.

Последње ажурирано четвртак, 01 март 2018 17:15
 
Наставак обуке у Сегедину ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 01 март 2018 17:27

У Бачу почела тестирања и избор радника за погон трикотаже. Реализацијoм свих фаза споразума о сарадњи у области улагања у текстилну индустрију са мађарском фирмом “Szegedi szfo zrt” и фирмом „Slavaris”из Новог Сада створиће се услови за запошљавање 100 радника

Недуго након што је потписан уговор о сарадњи у области улагања у текстилну индустрију, у просторијама Занатског центра у Бачу почела су тестирања и избор радника за наставак обуке у Сегедину. Писмом о намерама мађарске фирме ‹›Szegedi szfo zrt” и фирме ,,Slavaris” из Новог Сада, које су заинтересоване да отворе текстилни погон за производњу трикотажних одевних предмета, предвиђено  је да се провера способности пријављених кандидата обави у року од 30 дана, а након тога шивачи одлазе у Сегедин на тромесечну обуку. Од Милана Иванића из локалне Канцеларије за економски развој сазнајемо  да се паралелно са обуком пријављених кандидата ради на инсталацији опреме у објекту некадашње кројачнице „Славија“, што ће омогућити да се по завршетку планираних обука крене са редовном производњом -  шивењем, склапањем и паковањем трикотажних одевних предмета.

Последње ажурирано четвртак, 01 март 2018 17:39
 
Лепше фасаде, лепши центар града ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 01 март 2018 17:15

На пролеће крећу радови на реконструкцији фасада у Оџацима. Фирме „Сомборелектро“ и ,,Премијус“ реконструисаће фасаде у ужем градском језгру

Реконструкција фасада у ужем градском језгру и фасаде старе зграде општине, инвестиције чију су реализацију из локалне самоуправе најавили прошле године, почеће оног момента кад се за то створе временски услови. Након расписане јавне набавке, за избор најповољнијег понуђача, сомборској фирми „Сомборелектро“ и фирми „Премијус“ из Батајнице, поверен је посао на реконструкцији фасада у ужем градском језгру, а ових дана локална самоуправа расписаће тендер за избор фирме која ће реконструисати фасаду „старе“ зграде општине. Средства за реализацију ових инвестиција обезбеђена су из буџета Владе Републике Србије и локалне самоуправе. За реконструкцију фасада у ужем градском језгру Оџака из републичког буџета локалној самоправи опредељено је 25 милиона динара, а 11,6 милиона динара касу локалне самоуправе коштаће реконструкција старе зграде општине.

Последње ажурирано четвртак, 01 март 2018 17:26
 
Тешко ослобађање од лоших навика ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 01 март 2018 17:42

Несавесни грађани одлажу отпад где стигну. Из ЈКП ,,Услуга“ апелују на грађане да поштују правила о одлагању отпада

Склони смо да оптужимо комуналце за сваки папирић, пластичну флашу или неки други отпад који видимо на улици или око контејнера у ужем и ширем градском језгру. Зажмуримо притом и ћутке прелазимо преко чињенице да поједини наши суграђани за одлагање отпада на места која су за то предвиђена хају као до снега, оног лањског. Покушали су из ЈКП ,,Услуга“ небројено пута да пробуде свест о очувању животне околине код несавесних суграђана. Апеловали су на њих да поштују правила о одлагању отпада; да не одлажу медицински отпад, угинуле животиње, пепео у ком има жара, грађевински шут и остатке са трпезе у контејнере, међутим, лоше навике се, судећи по свему оном са чим се комуналци из оџачког јавног предузећа свакодневно сусрећу на терену, не могу искоренити апелима.
Упркос безбројним апелима који нису дали резултате, редакцији „Наших новина“ обратили су се надлежни из ЈКП“Услуга“ са молбом да изнова апелујемо на несавесне појединце да отпад свих врста не бацају на места која за то нису предвиђена.
Прича нам Дарко Дукић,руководилац комуналног одржавања и развоја оџачког комуналног предузећа да у ове зимске дане радници „Услуге“ највише проблема имају са грађанима који пепео истресају у тешке посуде које комуналци не могу подигнути и убацити у камион.

Последње ажурирано четвртак, 01 март 2018 17:48
 
Ажурирање адресног регистра ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 01 март 2018 17:48

До краја 2018. године сви грађани општина Оџаци и Бач који то немају, добиће кућну адресу и број. Држава ће издвојити око пет милиона евра како би се обезбедило да сва насељена места у Србији добију табле са називима улица и кућним бројем - Посао на ажурирању адресног регистра поверен Републичком геодетском заводу

Сваки објекат у Србији у ком се живи или ради, до краја текуће године добиће тачну и потпуну адресу. Из докумената ће нестати непостојеће улице, дуплиране адресе, а новина је и та да кућни број више неће моћи да се води под ознаком „ББ“. Ажурирање адресног регистра још је један од корака у правцу увођења реда у држави и модернизацији државне управе, захваљујући ком ће око 50 хиљада улица у Србији до 1. јануара 2019. године добити кућну адресу и број. За реализацију пројекта ажурирања адресног регистра држава ће издвојити око пет милиона евра, а реализација пројектних активности поверена је Републичком геодетском заводу, који има геопросторне планове и описе парцела преко којих иду одређене улице. Реублички геодетски завод израђује и елаборат уличног система, односно документацију на основу које локалној комисији за именовање улица предлаже нове називе улица. Адресни регистар садржи податке о називима улица и кућним бројевима и један је од кључних државних регистара. Према проценама, око три милона грађана има пријављено пребивалиште у улицама без кућног броја, а приближно је исти број оних грађана који су пријављени на адресама које немају називе улица. Реализација овог пројекта, који је покренут на иницијативу бивше министарке за државну управу и локалну самоуправу, а сада председнице владе Ане Брнабић, почела је у Лозници, у којој је на постојећих 620, у регистар убележено још 670 нових улица.
Проблем са стамбеним јединицама које немају улицу и број у склaду са Законом о државном премеру и катастру није заобишао ни општине Оџаци и Бач. Наиме, у току спровођења Закона о становању и одржавању зграда, којим је, између осталог, прописано именовање управника, испоставило се да велики број стамбених јединица у општинама Оџаци и Бач нема адресу и број. Колико има таквих објекта у општинама Оџаци и Бач,  знаће се на крају 2018. године, када је крајњи рок да сваки објекат у ком се живи и ради добије тачну и потпуну адресу.

Последње ажурирано четвртак, 01 март 2018 17:51
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 9 од 207
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.