Home
Наше новине
Једни постављају, други руше ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 21 јул 2017 21:56

Поставља се нова вертикална собраћајна сигнализација у Оџацима. У плану да се постави преко 200 нових саобраћајних знакова - Отклоњени недостаци на семафору на углу Железничке и Сомборске улице

Ових дана у Оџацима је у току опсежна акција постављања нове вертикалне саобраћајне сигнализације. У плану је постављање преко 200 нових саобраћајних знакова на територији целог насељеног места Оџаци. За сада, након спроведене јавне набавке, постављено је њих око 50, а пре неки дан стигао је нови контингент. Радници ЈКП ,,Услуга“ су на терену, а према зацртаној динамици радова, цео посао требало би да се оконча за десетак дана.

За ове намене, по речима помоћника председнице општине Милорада Станишића, у буџету општине опредељено је око 600.000 динара.Истакавши да опредељена средства нису мала, Станишић апелује на грађане да не ломе саобраћајну сигнализацију.
-Недуго након што је постављен, саобраћјни знак за првенство прелаза на углу улица Светозара Марковића и Бачке је сломљен. Набавака једног знака са таблом, без поставке, кошта око 5.000 динара. Средства нису мала, а штете које несавесни појединци причињавају свакодневно, из њима знаних разлога, постале су део наше свакодневнице - каже Станишић и додаје да је ових дана исправљен недостатак на семафору на углу Железничке и Сомборске улице.

Последње ажурирано петак, 21 јул 2017 22:01
 
Путни трошкови најзад решени ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Стеван Милер   
петак, 21 јул 2017 22:02

Одбор образовања Већа Самосталног синдиката и локална самоуправа  на прагу решења о исплати разлике путних трошкова запослених у школским установама. Проблем исплате пуног износа путних трошкова запослених у школама у оџачкој општини ускоро ће бити решен позитивним приступом проблему од стране руководства општине Оџаци.

Пре шест година настао је проблем исплате пуног износа путних трошкова запосленима у школама оџачке општине, након незаконите одлуке тадашњег сазива СО Оџаци и руководства општине да се на име путних трошкова исплаћује 70 % износа цене превоза. Одбор образовања Већа самосталног синдиката у Оџацима покушавао је договором са тадашњим руководством да проблем реши, али нису наишли на разумевање тадашњих челника општине Оџаци. Након неостварених иницијатива, упућена је појединачна тужба запослених у школама оџачке општине, што је позитивном пресудом у корист чланова синдиката у образовању, коштало општину Оџаци неколико милиона динара. Пошто је на снази и даље била Одлука СО Оџаци о исплати свега 70% цене путних трошкова, Одбор образовања наставио је иницијативу, да се противзаконита скупштинска Одлука стави ван снаге, међутим, ни са новим руководством није постигнут споразум, мада је тадашњи председник општине Душан Маријан прихватао преговоре. Преговори су дошли некако у „невреме“, пошто је Душан Маријан поднео оставку, а формирани Привремени орган није имао ингеренције за решавање сличних питања.

Последње ажурирано петак, 21 јул 2017 22:06
 
Грмело и на небу и са земље! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 21 јул 2017 22:07

У једном дану у општини Оџаци испаљене 32 противградне ракете. Од 15. априла, кад је почела борба против града, оџачки стрелци дејствовали 61 пут - У току 2016. године са противградних станица испаљена 31 ракета

Колики је значај противградне заштите за оне општине у којима је пољопривреда доминантна грана, могли смо се уверити 11. јула ове године. Протутњало је тог дана олујно невреме праћено градом кроз општину Оџаци, оставивши иза себе на појединим пољопривредним парцелама уништену летину.Причињена је велика материјалан штета која је могла бити и већа да није било дејства противградне заштите. Податак да су само тог дана оџачки стрелци са седам противградних станица испалили 32 ракете, једну више у односу на целу претходну сезону, најбољи је показатељ оног што је могло бити. Нажалост, упркос „рафалној“паљби са противградних станица, штета на појединим пољопривредним парцелама креће се од 20 до 80 одсто.
-Стрелци са противградних станица у општини Оџаци својски су одрадили свој посао - прича нам помоћник председнице општине Андрија Хајду и додаје да би штете на усевима, објектима, аутомобилима,  биле куд и камо веће да није било њиховог правовременог дејства.

Последње ажурирано петак, 21 јул 2017 22:11
 
Превелика потрошња и кварови ,,осушили“славине! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 06 јул 2017 12:15

Рестрикције у водоснабдевању узнемириле грађане Оџака. Честе рестрикције воде у последње време последица су повећане потрошње и кварова на водоводној мрежи - Решавање тврдоће воде један од приоритетних задатака - Цена воде најнижа у региону - Изградња нове фабрике воде једна од могућих солуција

Јунске и јулске несташице воде у Оџацима изнова су актуелизовали питање водоснабдевања. Истина за вољу, ова проблематика од 2000. године, са малим прекидима, никад није губила на својој актуелности. Подсећамо да је у последњих 17 година актуелан био арсен, па наматоде и недовољан капацитет, а тврдоћа воде у Оџацима прича је за себе. Нису заборавили грађани Оџака агонију кад су се, пре десетак година, пијаћом водом  девет месеци снабдевали са цистерни, као ни обећања тадашње општинске власти да ће проблем водоснабдевања „скинути“ са дневног реда. Истине ради, и тадашња и свака наредна власт у локалу предузимале су кораке у правцу решавања проблема водоснабдевања, али, по свему судећи, она су били спорадична. Изостало је оно за које се каже да је одрживо на дуже стазе. Да је тако, најбоље говоре последња дешавања која су с пуним правом револтирала грађане Оџака. Као и пре једне деценије, рестрикције воде су на снази, а ти исти грађани поново у реду „стрпљиво“ чекају да наточе воду са цистерни смешетених испред „Итеса“, ЈКП ,,Услуга“ и у „Малој Босни“.
Да ли ће рестрикције бити део наше свакодневнице до краја летње сезоне, питали смо директора ЈКП ,,Услуга“ Николу Арсића, који за „Наше новине’’ каже да искључења воде јесу крајње непопуларно решење, али да ли ће и у којој мери до рестрикција долазити, зависиће од самих грађана и кварова на водоводној мрежи.
-Са првим тропским врућинама несразмерно је порасла потрошња воде. У циљу заштите система, кад се достигла критична тачка, прибегли смо јединој могућој мери - рестрикцији воде - напомиње Арсић и додаје да је потрошња воде у јуну и јулу месецу изненадила надлежне у ЈКП ,,Услуга“.

 

Последње ажурирано среда, 05 јул 2017 19:24
 
Наставили тамо где су стали ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 05 јул 2017 20:16

Гради се канализациона мрежа у Селенчи. Другом фазом радова предвиђена изградња 1.200 метара канализационе мреже - Радови поверени фирми “Bulevar Company” - Покрајински  Секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, другу фазу инвестиције финансира са 80, а локална самоуправа са 20 одсто средстава

Након прве, проше недеље у Селенчи  почела je да се реализује и друга фаза инвестиције на изградњи канализационе мреже. Вредност радова, које са 80 одсто финансира Покрајински Секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а локална самоуправа у Бачу са 20 одсто, износи 12.790.201.72 динара са порезом на додату вредност. Радови предвиђени другом фазом, у току којих ће у Селенчи бити изграђено нових 1.200 метaра канализационе мреже, након спроведене јавне набавке поврени су најповољнијем понуђачу фирми „Bulevar Company“, која је у обавези да их оконча за 120 радних дана.
Почетку радова, предвиђених другом фазом, присуствовао је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарствао Вук Радојевић, који је том приликом рекао да ресорни секретаријат у контексту равномерног развоја свих локалних заједница у Покрајини, између осталог, значајна средства издваја за реконструкцију водоводне и канализационе мреже.

Последње ажурирано среда, 05 јул 2017 20:21
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 9 од 193
© 2017 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.