Home
Наше новине
Последња нада озбиљан купац ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 31 март 2017 05:52

Стечајни судија 28. фебруара прогласио банкрот ИМО ,,Пољострој“. Запослени  затечени одлуком да се банкрот прогласи у јеку сезоне

Тихо и без велике помпе, а није требало тако да буде, 28. фебруара текуће године, у ИМО ,,Пољострој“ проглашен је банкрот. Иако се епилог пред  Привредним судом у Сомбору дао наслутити, запослени у  оџачкој фабрици машина и опреме проглашење банкрота у јеку сезоне дочекали су са неверицом.
Радници „Пољостроја“ су колетерална штета свега оног што се дешавало са фабриком од 2006. године, кад је приватизована од стране Милета Јерковића, до проглашења банкрота. -О каквој приватизацији је  реч најбољи говори податак да је  Јерковић комплетну фирму купио за 360 хиљада старе девизне штедње, а да је задужио за 10 милиона евра - каже за „Наше новине“ председник синдиката Горан Стошић и додаје да се банкрот проглашен у време кад у „Пољостроју“ имају највише посла могао избећи.

Последње ажурирано петак, 31 март 2017 06:09
 
Тендер, па реконструкција ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 31 март 2017 05:47

У 2017. години реновираће се одељења гинекологије и педијатрије. Процењена вредност радова на реконструкцији око 43 милиона без пореза на додату вредност - Дом здравља добио „зелено светло“ за издавање решења за ношење оружја

Уколико не буде неких непредвиђених околности, средином текуће године у Дому здравља у Оџацима требали би да крену радови на комплетној реконструкција одељења гинекологије и педијатрије. Да је реализација ове инвестиције извесна, за „Наше новине“ потврдио је и вршилац дужности директора Дома здравља Стева Панић, који каже да је на адресу оџачке здравствене установе, пре неки дан, стигао допис из Канцеларије за управљање јавним улагањима са молбом да се достави додатна документација која је неопходна да би се донело решење о преносу средстава на рачун локалне самоуправе.
Панић подсећа да је локална самоуправа својевремено, по конкурсу, аплицирала на основу пројектне документације, за доделу средстава код Канцеларије за управљање јавним улагањима и да је пројектна документација у више наврата проширивана и дорађивана.

Последње ажурирано петак, 31 март 2017 05:51
 
Сви код нотара у Сомбор! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 16 март 2017 17:55

Документа свих врста од првог марта оверавају само јавни бележници-нотари. Цене више него у суду, али ниже него у општинским органима  -остају бесплатне овере као у општинама

Од  првог марта текуће године на снагу је ступила уредба по којој грађани Србије више неће моћи  документа свих врста да оверавају у суду или неком од општинских шалтера, већ искључиво код јавног бележника-нотара. То се односи на све овере докумената потребне за конкурисање  за посао, вађење инвалидске пензије, упис у школе или на факуклтете, овере сагласности родитеља за извођење детета из земље, потврде о исплати на основу купопродаје непокретности... Ту су и овере пуномоћи, уговора  о закупу, овера преписа диплома и разних других докумената.

Последње ажурирано четвртак, 16 март 2017 18:55
 
Стојим иза свог рада и изговорених речи ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 16 март 2017 18:55

На седници Владе донета одлука о именовању Душана Маријана за начелника Западнобачког управног округа. Уколико Општински одбор Српске напредне победи на предстојећим локалним ванредним изборима, у шта не сумњам, нови председник Општине имаће моју безрезервну подршку.

-Ако су грађани и политичка организација која ме је предложила за првог човека општине Оџаци задовољни оним што сам радио од како сам преузео ту функцију, и након предстојећих локалних избора бићу председник. У супротном, на моје место доћи ће неко други. Иако то није политички мудро са моје стране, отворено признајем да никад не бих постао председник општине, да ме за ту функцију није предложила Српска напредна странка - рекао је у децембру месецу прошле године  председник општине Душан Маријан за „Наше новине“.
Два и по месеца после, Маријан каже да стоји иза оног што је рекао у новогодишњем интервјуу за „Наше новине“.
-Председник сам постао захваљујући политичкој организацији којој припадам и не видим ништа спорно у одлуци да се не нађем на листи кандидата за нови сазив Скупштине општине - каже Маријан и додаје да је та одлука мотивисана жељом странке да се шанса да  млађим људима.

Последње ажурирано четвртак, 16 март 2017 19:00
 
Директни контакт - најбољи начин да се креира решење ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 16 март 2017 19:00

Министар пољопривреде и заштите животне срединe, Бранислав Недимовић, посетио општину Бач. Пољопривредне произвођаче из општине Бач министар Недимовић упознао са новим мерама Министарства, а које се односе на старт-aп програме за младе, као и стимулацијама за куповину опреме и механизације, новинама везаним за доприносе за сезонске раднике

Прошле недеље пољопривредни произвођачи из општине Бач из прве руке су се упознали са новим мерама Министарства пољопривреде. На трибини одржаној у плавој сали Дома културе слушали су о новинама које се односе на старт-ап програме за младе, као и стимулацијама за куповину опреме и механизације, новинама везаним за доприносе за сезонске раднике, вишегодишњем закупу државног земљишта... Пољопривредницима је говорио министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић.
Истакавши да је директни контакт са пољопривредницима једини начин да се креира одрживо решење, Недимовић је на трибини у Бачу између осталог рекао да се ствари у аграру у Србији мењају на боље.
Одлучност Владе Републике Србије да аграр добије место које заслужује, огледа се у чињеници да је у републичком буџету за пољопривреду у 2017. години опредељено око 43,8 милијарди динара, што је за око 8,1 одсто више у односу на предходну годину-  истакао је Недимовић поручивши да је приоритетан задатак у области аграра развој прерађивачких капацитета.

Последње ажурирано четвртак, 16 март 2017 19:05
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 9 од 186
© 2017 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.