Home
Наше новине
Решење по угледу на комшије ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 16 новембар 2017 11:31

Оџачки Дом здравља у току решавања проблема са великим дуговањима апотека из давно протеклог времена. Закупац који буде имао најповољнију понуду на тендеру имаће обавезу да задржи све запослене у апотекама.

Готово све здравствене установе у Србији, које у својој надлежности имају  апотеке, „муку муче“ са старим дуговима у набавци лекова.
Дом здравља у Оџацима не заостаје у ескалацији овог проблема, без обзира на огромну помоћ локалне самоуправе, која улаже максималне напоре да се становницима општине омогући пристојна здравствена заштита. Једина здравствена установа у општини Оџаци, суочена је већ дужи низ година са проблемом отежане набавке лекова због нагомиланих старих дугова. Током ове године. за санацију и репрогам нагомиланих дугова, из општинске касе је издвојено око 23 милиона динара, што се свакако не може очекивати и у наредном периоду.

Последње ажурирано четвртак, 16 новембар 2017 11:35
 
Пренапрегнути мост безбедан за саобраћај ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 16 новембар 2017 11:39

Завршени радови на реконструкцији моста на каналу Дунав -Тиса -Дунав. Вредност радова на реконструкцији моста који су започети 8. маја текуће године око 33,8 милиона динара са порезом на додату вредност.

У више наврата, од стране извођача најављиван, па пролонгиран, завршетак радова на реконструкцији моста на каналу Дунав –Тиса – Дунав окончан је у првој половини новембра месеца. Уз ток последње фазе извођења радова обављен је посао на асфалитрању првог слоја низводне стране моста и другог слоја целе мостовске конструкције са прилазима. Реконструкција моста, прва у том обиму од његове изградње, званично је почела 8. маја текуће године увођењем у посао најповољнијег понуђача на јавној набавци коју је расписала општина Оџаци, фирме „Вест Градња“. Због радова на реконструкцији моста, који су се сходно потписаном уговору неимари из фирме из Шапца требали окончати 8. септембра, режим саобраћаја на овој деоници пута Л410 током трајања радова, које је из локалног буџета у комплетном износу финансирала општина Оџаци, одвијао се једном коловозном траком, уз наизменично пропуштање возила и употребу семафора. Разлози пробијања рока, по речима надлежних из „Вест Градње“ су проблеми који су се јављали у току реконструкције моста и строго придржавање процедуре која предвиђа реконструкцију такозваних пренапрегнутих мостова.

Последње ажурирано четвртак, 16 новембар 2017 11:42
 
Горући проблем мали број државних хектара ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 16 новембар 2017 11:35

На 6. заседању Скупштине општине Оџаци усвојен предлог одлуке о расподели државног земљишта. Сточарима са правом пречег закупа ове године додељено око 3.700 хектара државне земље - До краја године лицитација за заинтересована лица

Најбогатији сточни фонд у окружењу, а најмањи број обрадивих државних парцела за помоћника председнице општине задуженог за привреду и пољопривреду Андрију Хајду горући је проблем са којим се сваке године суочава општинска комисија задужена за расподелу државног земљишта. Додатни проблем, по речима Хајдуа је расцепканост државних парцела, слаб квалитет, малe површина и разлика између правног и фактичког стања.
-Од укупно око 4.700 хектара, хиљаду је грађевински део, парцеле које нису за обраду, за расподелу преостане око 3.700 државних парцела, од чега је сточарима са правом пречег закупа опредељено око 2.500 хектара, 60 одсто обрадивог и 40 одсто необрадивог - прецизира Хајду и додаје да су на основу инфраструктуре „Агроофис“из Бачког Брестоваца и „Рибњак Лучар“ из Дероња добили око 170 хектара земљишта у власништву државе.
Истакавши да је земља по праву пречег закупа сточарима додељена након прибављене сагласности Ресорног министарства, Хајду каже да ће преостали део обрадивих и необрадивих државних парцела, око 1000 хектара, до краја године путем лицитације бити распоређено заинтересованим лицима.

Последње ажурирано четвртак, 16 новембар 2017 11:46
 
Признање за хуманитарни и социјални рад ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 16 новембар 2017 11:42

Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама добитник награде „22. октобра“. Почели са активностима у једној просторији, а данас услуге дневног боравка пружају у објекту од преко 180 м2, у склопу којег су четири просторије за рад, кухиња и санитарни чвор.

Добитник престижног принања, награде „22, октобар“, која се ове године, након две деценије паузе, поново почела додељивати истакнутим појединцима и установама у области хуманитарног и социјалног рада је Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама (МНРО). Мало је оних, ако их уопште има, који са одобравањем нису поздравали доделу награде ,,22. октобар“ Удружењу МНРО, које је због свог хуманитарног деловања постало препознатљиво и изван граница општине Оџаци. Да је награда отишла у праве руке говоре активности које у МНРО предузимају у континуитету уназад 13 година. Почели су са радом у новембру месецу 2004. година са 7 корисника у једној просторији, а данас, тринаест година после, услуге дневног боравка за преко 20 корисника старости од 10 до преко 50 година, пружају у објекту од преко 180 м2, у склопу којег су четири просторије за рад, кухиња и санитарни чвор са два тоалета. И то није све. Дворишни простор у Улици Железничкој, у ком се налазе радне просторије „Златне барке“, некад зарастао у коров и шибље, данас је права мала оаза у ком су смештени терени за мале спортове, базен, летњиковац, дворишни мобилијари, фонтана, гаража...
Прича нам председник Удружења МНРО Драган Студен, након што му је на Дан ослобођења и колонизације општине Оџаци уручена награда ,,22. октобар“ да су све активности на адаптацији објекта и дворишног простора имале за циљ стварање услове за достојанствен живот особа са сметњама у развоју на територији општине Оџаци.

Последње ажурирано четвртак, 16 новембар 2017 11:45
 
Шире се Колибри ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 03 новембар 2017 11:44

Управа за капитална улагања и општина Бач суфинансирају доградњу вртића. Вредност послова на доградњи Предшколске установе у Бачу 12.840.000 динара, са урачунатим порезом на додату вредност - Реализација послова, након спроведене јавне набавке, поверена фирми „Слован Прогрес“

Седамдесетих година прошлог века изграђени објекат у ком је смештена Предшколска установа „Колибри“ у Бачу, до краја ове календарске године требало би да добије нови објекат у склопу постојећег, величине 215 м2. Уговор о реализацији ове инвестиције вредне 12.840.000 динара, са урачунатим порезом на додату вредност, коју суфинансирају Управа за капитална улагања АП Војводине и локална самоуправа у Бачу, у понедељак, 30. октобра, потписали су начелник Општинске управе Бач Анђелко Кордић и директор „Слован Прогрес“ Ђуро Боцка. Уговором је прецизирано да фирма из Селенче, најповољнији понуђач на расписаној јавној набавци са  подизвођачима „Електромонтажа“ Руски Крстур и „Рекорд Ердеш“ Нови Сад, догради две просторије намењену за децу јасленог узраста, зборницу за особље и три канцеларије са пратећим санитарним чворовима.

Последње ажурирано петак, 03 новембар 2017 12:02
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 9 од 201
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.