Home
Наше новине
Покрајинска Управа суфинансира и другу фазу радова ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 13 фебруар 2018 16:22

Општини Оџаци одобрена средства за наставак радова на појачаном одржавању улица Иве Лоле Рибара и Железничке. Радове у оквиру друге фазе Управа за капитална улагања суфинансира са 76,18 милиона, а локална самоуправа са око 26 милиона динара

Реализација пројектних активности на појачаном  одржавању улица Иве лоле Рибара и Железничке, које су започете да се изводе у септембру месецу прошле године наставиће се и у 2018. години. У току радова, предвиђених другом фазом, у поменутим улицама предвиђена је реконструкција коловозних трака и тротоара од  „огледала“ до укрштања са државним путем. Вредност инвестиције, коју ће удруженим средствима реализовати локална самоуправа и Управа за капитална улагања, је око 102 милиона динара.
Општини Оџаци за наставак радова у улицама Иве Лоле Рибара и Железничке на конкурсу Управе за капитална улагања из области саобраћајне инфраструктуре одобрено је 76,18 милиона динара, око 75 одсто од укупне вредности инвестиције. Уговор о додели средстава прошле недеље председници општине Оџаци Латинки Васиљковић уручио је Игор Мировић, председник  Владе АП Војводине, који је након уручења уговора за реализацију пројекта из области саобраћајне инфраструктуре, представницима локалних самоуправа поручио да све треба да раде транспарентно, професионално и у најкраћим могућим роковима, како би до краја марта већ имали уговоре и увели извођаче у послове.
Истакавши да ће, захваљујући опредељеним средствима из  Управе за капитална улагања општински буџет бити значајно растерећен, председница општине Латинка Васиљковић је рекла да је следећи корак који предстоји реализацији капиталне инвестиције, расписивање јавне набавке за избор најповољнијег понуђача.

Последње ажурирано уторак, 13 фебруар 2018 16:30
 
Реконструисаће се девастирана саобраћајница ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 13 фебруар 2018 16:31

Општини Бач Управа за капитална улагања одобрила средства за изградњу локалног пута Бач -Плавна. За десетак дана биће расписана јавна набавка за избор најповољнијег извођача радова

Од три пројекта са којим је аплицирала за доделу средстава на конкурсу Управе за капитална улагања АП Војводине, локаланој самоуправи у Бачу средства су одобрена за најскупљи и по обиму радова најзахтевнији -реконструкцију девастиране саобраћајнице Бач - Плавна. Уговор о додели преко 142 милиона динара пре десетак дана у згради Покрајинске владе  потписао је Борислав Антонић, председник општине Бач, а за десетак дана очекује се расписивање јавне набавке за избор најповољнијег понуђача.
Од Николе Бањца, сарадника за пројектно планирање у Канцеларији за економско - локални развој општине Бач, сазнајемо да је локална самоуправа Управи за капитална улагања упутила одговарајућу документацију.

Последње ажурирано уторак, 13 фебруар 2018 16:35
 
Комунална инспекција врши надзор над спровођењем закона ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 13 фебруар 2018 16:43

До 1. марта рок да стамбене заједнице изврше упис у Регистар и именују управнике. У 11 стамбених јединица уписаних у регистар у општини Оџаци „комшија“ изабран за управника - Уколико до 1. марта не изврше законом прописане обавезе, принудног управника именује локална самоуправа

Новим Законом о становању и одржавању зграда, који је на снагу ступио 1. јануара 2017. године, прописана је обавеза да у року од 6 месеци од успостављања Регистра стамбених јединица станари стамбене заједнице, било да имају изабране управнике и формиране скупштине по раније важећем закону или то нису урадиле, организују управљање у својим зградама и изаберу управника. Регистар стамбених заједница успостављен је и почео је са радом 12. јуна тако да је период од 6 месеци истекао 12. децембра 2017. године.
Од начелника Општинске управе Шпире Шоргића сазнајемо да је Регистар стамбених заједница успостављен у Одељењу за урбанизам општинске управе и да општинска комунална инспекција има законску обавезу да врши надзор над спровођењем Закона о становању и одржавању зграда.

Последње ажурирано уторак, 13 фебруар 2018 16:48
 
Са развојем привреде и прикључака ће бити више! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 13 фебруар 2018 16:36

У општини Оџаци занемарљив број домаћинстава  прикључен на гасну мрежу. Цена прикључка 112, 683 динара - У повољнијем положају су домаћинства која први пут израђују централно грејање

У децембру месецу 2013. године генерални директор ЈП ,,Србијагас“ Душан Бајатовић пустио је  у рад главну мерно - регулациону станицу у Оџацима.Тим чином створили су се услови да, поред индустријских корисника, погодности овог енергента могу користити и домаћинства. Судећи по малом броју малих потрошача, домаћинства су сврстана у ту групу која користе привилегију грејања на овај енергент, од отварања главне мерно - регулационе станице, до данашњих дана све је остало на томе „да се домаћинства на гасну мрежу могу прикључити“. Наиме, у  протеклих нешто више од 5 година, само десетак домаћинстава, од њих 4.800 у Оџацима, прикључило се на гасну мрежу. Занемарљив је број и домаћинстава који погодности гаса користе и у осталим насељеним местима општине. Изузимајући Бачки Грачац, у ком су се три домаћинства прикључила на гас, становници осталих места општине Оџаци и даље остају верни огревном  дрвету, угљу, струји... Ситуација, кад је реч о прикључењу на гас, није боља ни кад су у питању јавна предузећа и установе. Прва јавна установа која се у јануару месецу текуће године почела грејати на гас је Основна школа „Марко Орешковић“. Да ли ће примером основне школе из Бачког Грачаца кренути и друге јавне установе и предузећа, показаће време. За разлику од грађана, јавних предузећа и установа који „гасу не верују“, за велике потрошаче, попут ,,Магне“, ЗЗ ,,Агролика“, ,,Грајнера“, ,,Дијамант“, сушара“Мајс“..., гас  је енергент број  један. Недуго након гасификације општине Оџаци, већина такозваних великих потрошача прикључила се на гас, а они који то нису, у фази су покретања поступка који претходи прикључењу на гасну мрежу.

Последње ажурирано уторак, 13 фебруар 2018 16:43
 
„Диригујем“ добро укомпонованим оркестром ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 јануар 2018 20:07

Интервју: Горан Ђаковић,председник Скупштине општине Оџаци. Уколико одборници из редова опозиције изнесу ваљане разлоге, спреман сам да разговарам о могућим изменама  Пословника о раду Скупштине - Опозиција постоји док се залаже за интересе грађана - Сваку тачку која се нађе на заседању Скупштине због грађана образложи предлагач или овлашћени представник предлагача

-Прижељкивао сам да рад Скупштине у 2017. години буде динамичнији, да опозиција указује на евантуалне пропусте коалиције на власти, да критикују оно што је, по њима, у раду актуелне већине, подложно критици. Очекивао сам промену курса опозиције у односу на период пре ванредних локалних избора одржаних у априлу месецу, у парламентарном раду, међутим, све је остало по старом. Истини за вољу, рад Скупштине у 2017. години био је је динамичнији, али деловање опозиционих одборника свело се на честа излажења за говорницу, а све у намери стицања јефтиних политичких поена - рекао је Горан Ђаковић, председник Скупштине општине Оџаци, поручивши у интервјуу за „Наше новине“ да је и у 2017. години функцију председника највишег законодавног тела обављао у складу са Пословником о раду.

Пословник о раду Скупштине није по вољи одборницима из редова опозиције. На једној од прошлогодишњих седница Скупштине покренуто је питање евентуалних промена појединих одредби пословника.
-Кад је реч о евентуалним променама појединих одредби Пословника о раду, до сада нисам добио ни један званичан предлог, ни писмени, ни усмени од стране одборника опозиције за тако нешто. Уколико одборници, који мисле да Пословник треба мењати, то поткрепе ваљаним разлозима, спреман сам да разговарам на ту тему. Моја канцеларија отворена је за све оне који имају конструктивне предлоге, па и за оне који могу допринети да  Пословник о раду Скупштине буде бољи. Пошто предлога није било, склон сам мишљењу да је питање промене појединих одредби у Пословнику покренуто тек онако ,,реда ради“. Мој став је да је Пословник добар и да га не треба мењати.

Последње ажурирано четвртак, 25 јануар 2018 20:27
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 10 од 207
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.