Home
Наше новине
Верификација, па заклетва ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 11 мај 2017 05:15

У понедељак конститутивна седница Скупштине општине Оџаци

За понедељак,15.маја, тачно у подне најављено је одржавање конститутивне седнице Скупштине општине Оџаци.
Према процедури, на конститутивној седници  којом би требао да преседава најстарији одборник,27 одборника ,након верификације мандата и полагања заклетве ,требали би да изаберу председника Скупштине,његовог заменика и секретара највишег законодавног тела.
За када ће заказати седницу на којој ће се изабрати функционери извршне власти одлуку ће донети нови председник локалног парламента.

Последње ажурирано четвртак, 11 мај 2017 05:16
 
Ново лице девастиране саобраћајнице! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 11 мај 2017 05:34

Приводе се крају радови на реконструкцији пута Бачки Грачац - Крушчић. Пут се реконструише применом технологије  цементне  стабилизације. - Пројектована вредност реконструкције пута стандардном методом  преко 100, а уговорена, применом нове технологије око 65 милиона динара без пореза на додату вредност.

Деценијама уназад најављивана и обећавана, па заборављана  реализација  реконструкције саобраћајнице од  Бачког Грачаца до Крушчића у дужини од 3.300 метара ушла је у завршну фазу. Сад  је већ извесно да ће неимари из „Југокоп Подриња“ испоштовати зацртане рокове и да ће цео посао на реконструкцији овог  пута  бити окончан у наредних дестак дана. Биће то уједно и крај пропадања ове саобраћајнице која је временом до те мере била девастирана да је претила реална опасност да буде затворена за саобраћај. Контуре саобраћајнице Бачки Грачац - Крушчић већ сад се назиру и, по свему виђеном,  већ сад се може рећи да је реч о модерној  саобраћајници   грађеној по стандардима који до сада нису примењивани у општини Оџаци приликом градње и реконстукције путне инфраструктуре.
По речима Бобана Јанковића, директора „Југокоп  Подриња“ постојећи пут проширен је  за 2 метра новим каменим материјалом, а на постојећи слој целом дужином посуто је 10 центиметара новог камена који је специјалним машинама измешан и стабилизован са постојећим материјалом цементом.

Последње ажурирано четвртак, 11 мај 2017 05:39
 
Наставак започетих радова ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 11 мај 2017 05:17

У Бачу потписан уговор о изградњи друге фазе канализације у Селенчи. Укупна вредност радова предвиђених другом фазом око 11,3 милиона динара - У току прве фазе у Селенчи изграђено око 3.600 метара потисног вода - Рок за завршетак друге фазе радова 100 радних дана

Изградња фекалне канализационе мреже у насељеном месту Селенча  ускоро би требало да се настави радовима предвиђеним другом фазом реализације ове капиталне инвестиције у току које је предвиђена изградња нових  око 1200 метара канализационе мреже. Завршни чин који претходи реализацији друге фазе  десио се 9. маја у свечаној сали општине Бач у којој су вршилац дужности начелника Мариа Поптешин и директор фирме „Bulevar Company” Миле Ловрић потписали уговор којим је предвиђено да фирма из Новог Сада поменуте радове реализује за 100 радних дана. Укупна вредност инвестиције на изградњи око 1.200 метара канализације je 11,3  милиона динара.
Подсетивши да је прву фаза  изградње  канализационе мреже у Селенчи локална самоуправа у Бачу у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, који је суфинансирао изградњу са 80 посто, започела 2015. године, председник општине Драган Сташевић је рекао да је у тој фази изграђено око 3.600 метара потисног вода.

Последње ажурирано четвртак, 11 мај 2017 05:22
 
Тражили мишљење, а одговор нису добили ! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 11 мај 2017 05:22

Општина Оџаци благовремено реаговала поводом примене Закона о оверавању потписа,рукописа и преписа. Шоргић:Обратићемо се директно Влади Републике Србије са молбом да се укине вршилац дужности јавног бележника за подручје општине Оџаци

У прошлом броју „Наших Новина“ обећали смо да ћемо расветлити све чињенице због којих грађани општине Оџаци за најбаналнију оверу неког документа морају путовати у Сомбор код јавног бележника.Наиме  сходно Закону о оверавању потписа,рукописа и преписа који је ступио на снагу 1.марта грађани општине Оџаци документа свих врста нису више у могућности да оверавају на шалтеру општинске писарнице већ искључиво код јавног бележника (нотара).Закон је закон и ту нема збора међутим оно што буни је чињеница да општина Оџаци на својој територији нема Јавног бележника па самим тим ни грађани са њене територије нису у обавези да путују у Сомбор ради овере докумената.Да је тако најбоље говори пример општине Бач у којој се документа свих врста,сем промета  непокретности,и даље оверавају.-Благовремено смо обавестили ресорно министарство да у општини Бач нема регистрованог јавног бележника.Пошто су локалне заједнице које немају нотара изузете из обавезе,да прекину са овером документа грађана тај посао и даље радимо на шалтеру писарнице- рекла је  Татјана Грујић,референт на пријему поднесака и овера у општини Бач.

Последње ажурирано четвртак, 11 мај 2017 05:27
 
Решење о рушењу „буни“ грађане ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 11 мај 2017 05:27

У општини Оџаци након пописа озакоњено око 100 нелегалних објеката. Када се објекат озакони, решење о рушењу се поништава - Уколико се објекат не озакони, решење о рушењу постаје извршно

Упркос чињеници да је попис нелегалне градње у општини Оџаци окончан, Закон о озакоњењу дивље градње још увек је актуелан. Оно што буни поједине наше суграђане су решења која ових дана стижу на њихове адресе из општинске Грађевинске инспекције. Прецизније, у недоумицу их доводе решења о рушењу за све незаконито изграђене објекте који су на попису. Иако смо већ писали да рушење не мора значити да ће објекат и стварно бити уклоњен, још једном грађанима општине Оџаци скрећемо пажњу на процедуру која следи након пописа дивљих објекта који су видљиви на сателитском снимку из 2015. године. Оно што грађани треба да знају је да се решења о рушењу објеката неће извршити до правоснажног окончања поступка. Када се објекат озакони, решење о рушењу се поништава, а уколико власник објекта то не уради у предвиђеном року, решење о рушењу постаје извршно. Правоснажним окончањем поступка којим се одбацује или одбија захтев за озакоњење, стичу се услови за рушење, на рачун власника, незаконито изграђаног објекта, односно његовог дела. Грађевински инспектор је дужан да донесе решење о рушењу које доставаља на адресу власника објекта и Одељења за урбанизам, комунално – стамбене послове и заштиту животне средине које издаје решење о озакоњењу објекта. Надлежни орган који води поступак озакоњења дужан је да писменим путем обавести власника објекта о томе коју документацију је потребно да достави да би се његов нелегално грађени објекат озаконио. Предмет озакоњења за који власник достави доказ о одговарајућем праву на земљиште или објекат, извештај о затеченом стању објекта, чији је саставни део и елаборат, извештај геодетских радова на незаконито изграђеном објекту и доказ о уплати таксе за озакоњење.

Последње ажурирано четвртак, 11 мај 2017 05:32
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 10 од 190
© 2017 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.