Home
Наше новине
Мир неће реметити, а евентуалну штету ће надокнадити! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 16 март 2017 19:05

У априлу НИС започиње геофизичка истраживања нафте и гаса на територији општине Оџаци. Евентална штета настала услед геофизичких истраживања процениће се на основу актуелног ценовника НИС, цене  усева на берзи на дан извршења  процене штете,врсте посејаних култура...-НИС поседује све неопходне дозволе и сагласности државних органа за извођење сеизмичких радова

У склопу истраживања нафте и гаса у Србији,НИС у априли месецу текуће године започиње геофизичка истраживања на подручју општине Оџаци. По речима Горице Мандић директорке сектора за геолошко истражне и радове, геофизичка истраживања нафте и гаса у атарима Бачког Брестовца, Бачког Грачаца, Раткова и Лалића, на површини од око100 квадратних километра, обавиће се у оквиру пројекта сеизмичких испитивања на истражном подручју 3Д Турија 3 на укупној површини од 505 квадратних километра,а којим су поред оџачке обухваћене и општине Кула, Врбас и Бачка Паланка.
Истакавши да је пројекат геофизичких истраживања нафте и гаса у атарима поменутих општина од општег друштвеног  интереса  Мандић је председника  Привременог органа Душана Маријана  и секртаре месних заједница, на  чијој ће се територији изводити радови ,на радном сатанку одржаном  у сали Извршног већа, упознала са начином и динамиком  извођења геофизичких истраживања.

Последње ажурирано четвртак, 16 март 2017 19:09
 
Ограђено, ваља га одржавати ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 16 март 2017 19:09

Захваљујући упорности Мирослава Љубића, јеврејско гробље у Раткову крајем прошле године ограђено. Нову ограду јеврејског гробља подигли су ESJF Непрофитно удружење за очување и заштиту јеврејских гробаља у Европи у сарадњи са Савезом јеврејских општина Србије уз финансијску подршку Савезне Републике Немачке,као сећање на Јевреје страдале у Холокаусту у Раткову

Да није било Мирослава Љубића, судбина јеврејског гробља у Раткову била би идентична судбини гробља у којима су сахрањени земни остаци потомака оних који су, милом или силом, напустили место свог рођења. Према историјским подацима, последњи Јевреји Ратково, тадашњи Парабућ, напустили су 1944. године. Као подсећање на то да су некад живели у Раткову, остало је гробље. Време је учинило своје, па је гробље, које нико није обилазио и одржавао, постало запуштено место, обрасло у траву и коров.Тако је било све до краја прошле године, када је, понајвише захваљујући Љубићу и његовој упорности, гробље ограђено.
Прича Љубић за „Наше новине“да није било лако спровести замисао од пре готово две године у дело.

Последње ажурирано четвртак, 16 март 2017 19:12
 
Тендер, па реконструкција! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 02 март 2017 18:45

Управа за капитална улагања суфинансира реконструкцију Железничке улице у Оџацима. За појачано одржавање дела једне од најпрометнијих саобраћајница у општини Оџаци, Управа за капитална улагања АП Војводине определила око 66,65 милиона, а локална самоуправа око 45 милиона динара.

Припремне радње које претходе реализацији реконструкције Железничке улице у Оџацима ушле су у завршну фазу. Након објављивања одлуке Управе за капитална улагања АП Војводине о додели средстава, по јавним конкурсима локалним самоуправама, сад се са сигурношћу може рећи да ће једна од најпрометнијих оџачких улица  у 2017. години, у једном свом делу добити нови, лепши изглед. Оно што предстоји до почетка радова је расписивање тендера за избор најповољнијег извођача радова.

Последње ажурирано четвртак, 02 март 2017 18:50
 
Квота није пробијена ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 02 март 2017 19:00

У општинама Оџаци и Бач нема вишка запослених у јавном сектору на неодређено време. У марту одлука о максималном броју запослених за 2017. годину – У општини Бач број запослених у јавном сектору испод законског максимума.

Талас смањења броја запослених у јавном сектору, који је прошле недеље најавила министарка за државну управу и локалну самоуправу Ана Брнабић, неће „запљуснути“ локалну самоуправу у Оџацима. Истини за вољу, оџачка локална самоуправа неће бити награђена новим запослењима, али ни смањењем броја запослених, пошто се уклапа у квоту о максималном броју запослених у јавном сектору. За општину Оџаци тај број је 305. По речима начелника Општинске  управе у Оџацима Шпире Шоргића, у општини Оџаци  строго се придржавају Закона о максималном броју запослених.
-Број запослених  за 2015. годину у општину Оџаци, на основу Закона о максималном броју запослених у јавном сектору, био је 305. Он је  остао  исти и у 2016. години, а по свему судећи, остаће исти и у текућој години - каже за „Наше новине“ Шоргић и додаје да је основни критеријум за утврђивање броја запослених у јавном сектору број становника.

Последње ажурирано четвртак, 02 март 2017 19:05
 
Измењени режим саобраћаја до даљњег ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 02 март 2017 18:51

У понедељак, 28. фебруара, почели радови на реконструкцији друмског моста  на путу Оџаци – Бачки Грачац. Радови на реконструкцији моста поверени фирми „West gradnja” из Шапца – Рок за завршетак радова 110 радних дана – Вредност радова 25.771.447 динара без пореза на додату вредност

Радови на реконструкцији моста на каналу Дунав - Тиса - Дунав на путу Оџаци – Б. Грачац, најављени у 2016. години, званично су почели у понедељак, 28. фебруара. Реализација ове, како финансијски, тако и по обиму радова захтевне инвестиције, након спроведеног тендера, поверенa je неимарима из фирме „West gradnja”. У периоду извођења радова на снази ће бити измењен режим саобраћаја у виду наизменичног једносмерног пропуштања возила помоћу семафорске саобраћајне сигнализације.
Подсећамо да је локална самоуправа, након извештаја Техничког факултета из Новог Сада, у ком је сугерисана хитна реконструкција моста, предузела неопходне радње, како би се избегле нежељене последице. Пре него је расписан поступак јавне набавке за избор најповољнијег понуђача, у новембру месецу прошле године купљена је сигнализација за регулисање саобраћаја на мосту. Разлог због којег радови на реконструкцији грачачког моста, вредни  25.771.447 динара без пореза на додату вредност, нису кренули након што је на тендеру изабрана фирма која ће их реализовати су екстремно ниске температуре у децембру  прошле и прва два месеца текуће године.

Последње ажурирано четвртак, 02 март 2017 18:55
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 10 од 186
© 2017 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.