Home
Наше новине
Докторке лече и градове ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Б.Царановић, З.Радовић   
петак, 03 новембар 2017 11:49

Други пишу - „Вечерње Новости“: Кључеви само 12 градова и општина у Србији су у женским рукама ,док остала 162 држе мушкарци. Уз терапију за астму или бронхитис, нађу и „лек“за рупе на путу или дивљу депонију.

Становници Оџака,Пећинаца,Сурдулице,Мерошине и Смедерева не морају да чекају „отворена врата“ да изнесу општинским челницима комуналне проблеме који их муче.То могу да обаве и у лекарским ординацијама!Јер,на челу ових пет општина су даме,докторке.Осим својих пацијента,оне,како кажу,“лече“и градове.Уз ових пет пет,кључеви још седам општина и гардова су у женским рукама.Преостала 162 држе њихове колеге мушкарци.
Лекар спесијалиста за плућне болести Дубравка Ковачевић Суботички предедница је Пећинаца,а прва је дама на челу ове општине од њеног формирања 1960 године.С обзиром на њену професију,каже да се и овој општини „лакше дише“од како је на њеном челу ,и са здравственог и са економског аспекта.

Последње ажурирано петак, 03 новембар 2017 11:53
 
Стицање нових знања и вештина у области родитељства ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 03 новембар 2017 11:54

Центар за социјални рад у дело спроводи пројекат ,,Породични сарадник -подршка породици у кризи“. Пројекат подржан од Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова - Породични сарадник је иновативна услуга која је намењена породицима у којима постоји ризик од занемаривања и злостављања

Првог новембра текуће године навршиће се три месеца од како оџачки Центар за социјални рад у дело спроводи пројекат ,,Породични сарадник - подршка породици у кризи“. Реч је о активностима подржаним од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, који је Центру за социјални рад одобрио 350 хиљада динара, а који ће се реализовати до 1. децембра, с циљем пружања иновативних услуга породицама у којима постоји ризик од занемаривања, злостављања и угрожавања безбедности детета.
Истакавши да би деца које живе у таквом окружењу могла да буду издвојена из својих породица, саветница Центра за социјални рад Милка Мандић, идејни творац и координатор пројекта, каже да је у претходна три месеца пројектним активностима било обухваћено 16 малолетних лица са територији општине Оџаци.

Последње ажурирано петак, 03 новембар 2017 11:56
 
Видео надзором против неодговорних грађана ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 03 новембар 2017 11:57

Сточно гробље у Бачком Брестовцу потенцијални извор заразе. Пре него што баце леш угинуле животиње, власници скидају чипове - ЈКП ,,Брестком“ задужен за уређење сточног гробља.

Лешеви угинулих животиња разбацани у близини сточног гробља у Бачком Брестовцу и пас завезан за кости распалог леша краве, објављени у појединим електронским и штампаним медијима и путем друштвених мрежа, узнемирили су јавност у Србији. Реална опасност од ширења заразе, јер је већина лешева била у поодмаклој фази распадања, покренула је питање одговорности. Судећи по ономе што је за „Вечерње новости“ рекао председник ЕПО Бачки БрестовацТихомир Катић, то питање није спорно. Наиме, у изјави за овај лист Катић је рекао да је пре четири године брига о сточном гробљу поверена ЈКП ,,Брестком“, које има корпу и возило за скупљање и бацање лешина у велику рупу ископану за ту намену.
-Месна заједница је морала да плаћа људе који су ископали рупу и затрпавали угинуле животиње, а ЈКП треба само да гурне те лешеве, али је очигледно и то тешко - истакао је Катић за „Вечерње новости“.
Реаговали су и активисти Друштва животиња. Након што су збринули пса везаног за кости распалог леша краве, обратили су се руководиоцу општинске инспекције у Оџацима Теодори Јаковљевић, која је наредила хитно уклањање лешева у складу са прописима.

Последње ажурирано петак, 03 новембар 2017 12:00
 
Крај паузе дуге две деценије ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 19 октобар 2017 20:24

За Дан ослобођења и колонизације општине Оџаци поново ће се додељивати признање „22. октобар“. Награда „22. октобар“ додељује се за изузетна достигнућа у области привреде, спорта, културе и образовања најистакнутијим појединцима и радним групама у области научно-истраживачког рада и за допринос у области хуманитарног и социјалног рада

Једногласним усвајањем предлога одлуке о поновној додели награде „22. октобар“, на последњем заседању оџачког парламента прекинута је пауза дуга две деценије. Награда установљена давне 1967. године додељивана је до половине деведесетих година прошлог века кад је, из непознатих разлога, прекинуто са овом праксом. Од ове године па надаље признања ће се поново додељивати за изузетна достигнућа у области привреде, спорта, културе и образовања најистакнутијим  појединцима и радним групама у области научно-истраживачког рада и за допринос у области хуманитарног и социјалног рада.

Последње ажурирано четвртак, 19 октобар 2017 20:28
 
Антонић уместо Сташевића ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 19 октобар 2017 20:29

На 12. заседању Скупштине општине Бач усвојен предлог решења о престанку функције председника општине. На минулом заседању изабрани председник Скупштине, председник општине, заменик председника општине и чланови Општинског већа.

Недуго након што је одржана 11. седница Скупштине општине, на којој  је Драган Сташевић поднео неопозиву оставку на функцију председника општине, локални парламент у Бачу прошле недеље заседао је по 12. пут у садашњем сазиву. На поменутом заседању одборници локалног парламента усвојили су предлоге решења о престанку функције председника Скупштине, председника општине, заменика председника општине, чланова Општинског већа и престанку мандата одборника у Скупштини општине.
На истој седници одборници су за новог председника Скупштине изабрали доктора Зорана Новаковића. Доскорашњи председник највишег законодавног тела општине Бач Борислав Антонић изабран је за новог председника општине, а Зденко Колар за заменика председника општине. Колар је ту функцију обављао и у претходном периоду.

Последње ажурирано четвртак, 19 октобар 2017 20:35
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 10 од 201
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.