Home
Наше новине
Награђени за изузетан образовни рад ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 29 децембар 2017 09:12

Јелена Селак и Латинка Васиљковић:Локална самоуправа поуздан партнерПредшколска установа „Полетарац“добитник награде „22 октобар“. У 2017 години повећан капацитет боравка деце у целодневном боравку-Захваљујући Фондацији Новак Ђоковић адаптиран објекат за полудневни боравак деце од три до пет ипо година у Дероњама

Добијала је награде и признања за свој васпитно-образовни рад Предшколска установа „Полетарац“ али награда „22 октобар“ која им је уручена за изузетна достигнућа у области образовања,на дан који се у општини Оџаци обележава као Дан ослобођења и колонизације, по речима  директорице Јелене Селак заузима посебно место у досадашњој историји овог колектива.
-Значајна нам је награда „22 октобар“пошто је то признање које смо добили од локалне заједнице ,на предлог родитеља који су нам своју децу поверили на бригу и образовање.Годи кад људи из средине у којој обављате поверене послове препознају значај оног што радите али и обавезује да указано поврење не изневерите.-каже Селак и додаје да само добра сарадња може донети успех.
-Да није било добре сарадње са оснивачем локалном самоуправом,родитељима и нас запослених у колективу неби било ни овог ни других признања.На нашу срећу та сарадња није изостала па с пуним правом могу рећи да су за све награде које добијамо за наш образовно-васпитни рад са децом, осим нас у колективу заслужни и они који нам пружају подршку-каже Селак и додаје да у Предшколској установи „Полетарц“ 2017 годину испраћају задовољни оним што је у току ње урађено на свим пољима.

Последње ажурирано петак, 29 децембар 2017 09:27
 
Радно ангажовано 18 геронтодомаћица ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 29 децембар 2017 09:29

Уговори потписани, следи реализација пројекта

 

Општина Оџаци и Екуменска хуманитарна организација потписале уговор о наставку сарадње. За реализацију пројекта „Помоћ у кући“локална самоуправа определила 3.1 милион динара

У среду,27 децмбра председница општине Латинка Васиљковић и Тилда Ђенга Слифке,директорица Екуменске хуманитарне  организације потписале су уговор о сарадњи на реализацији пројекта помоћи у кући старим лицима са територије општине Оџаци.
Истакавши да се кроз пројекат „Помоћ у кући“,у складу са процењеним способностима,обезбеђује помоћ за стара лица у њиховим свакодневним животним активностима ,Ђенге Лифка је рекла да је  ЕХО лиценцирана хуманитарна организација, која кроз поменути пројекат сарађује са више општина у АП Војводини.
-Потписивањем уговора створили су се услови за наставак добре сарадње коју имамо са локалном самоуправом у Оџацима-истакла је Ђенге Лифка додавши да искуства са терена говоре у прилог оправданости  реализације пројекта „Помоћ у кући“.
Поручивши да су стара лица у центру пажње локалне самоуправе ,предесдница општине Оџаци Латинка Васиљковић је рекла да је за реализацију мере помоћи у кући из буџета општине издвојено 3.1 милон динара.
-Пројектом помоћи у кући обухваћена су 124 стара лица о којима ће бринути 18 геронтодомаћица , које ће до краја јуна 2018 године бити радно ангажоване.Похвале, које су сами корисници изрекли на рачун пројекта и рада геронтодомаћица ,додатно су нас стимулисале да продужимо уговор о сардњи са Екуменском хуманитарном организацијом- истакла је председница општине Латинка Васиљковић.

Последње ажурирано петак, 29 децембар 2017 09:34
 
Стипендијама стимулишу останак младих ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 29 децембар 2017 09:05

Стоп миграцијама. Локална самоуправа стипендира 17 студената дефицитарних струка-Износ од 8 хиљада динара исплаћива ће се у десет месечних рата

Не одустају у локалној самоуправи у Оџацима од политике стимулисања студената дефицитарних струка.Мера која за циљ има,између осталог,подстицање академаца да се по завршетку студија врате у средину из које потичу и ове године наишла је на добар одзив .Као и предходних годна стипендије су додељиване на основу конкурса који је расписала локална самоуправа,а општинска комисија задужена за спровођење конкурса одобрила је 17 захтева.Уговоре о додели стипендија са корисницима ,прошле недеље у сали Извршног већа општине потписала је Латинка Васиљковић,председница општине Оџаци која је након уручења уговора поручила да ће локална самоуправа и у 2018 години наставити да спроводи мере подршке у школовању ученицима и студентима.
-Задовољство је видети младе људе који на један академски начин крче свој животни пут.Студенти дефицитарних струка,које локална самоуправа стипендира су управо они кадрови  који недостају нашој средини, и наша жеља је да се они по завршетку студија врате у општину .Да у средини у којој су рођени нађу посао и професионално се доказују-истакла је Васиљковић додавши да је Општинско веће општине Оџаци листу од 14 дефицитараних занимања утврдило у сарадњи са Националном службом за запошљавање.

Последње ажурирано петак, 29 децембар 2017 09:12
 
Уводи се ред у област комуналне инфраструктуре ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 15 децембар 2017 08:08

Предлогом одлуке о измени комуналних делатности предвиђено низ новина. Новом одлуком о комуналним делатностима прецизиране обавезе локалне самоуправе, комуналних предузећа и грађана

Ако се испуни све оно што је локална самоуправа планирала да спроведе у дело у 2018. години  у свим насељеним местима, општина Оџаци ускоро би могла да уђе у круг оних средина за које се каже да имају уређену комуналну инфраструктуру. Један од корака у том правцу, по речима помоћника председнице општине Милорада Станишића, доношење је нове одлуке о комуналним делатностима којом се уводи ред у ову област.
Станишић каже да ће новом одлуком о комуналним делатностима до танчина бити прецизиране обавезе локалне самоуправе, комуналних предузећа, грађана и да ће свака од 16 области из домена комуналне делатности, које су биле обједињене једном одлуком, бити засебно дефинисана.
Истакавши да је приоритет локалне самоуправе, кад је реч о комуналној делатности, у текућој години била коректура дрвореда у Оџацима, Станишић за „Наше новине’’ каже да се овој проблематици деценијама није поклањала одговарајућа пажња.
-За разлику од времена кад су се дрвореди у Оџацима „поткресивали“ реда ради, ове године кренули смо са опсежном акцијом на њиховој коректури, али и уклањање са јавних површина стабала која нису плански сађена, а праве проблеме јавној расвети. Кренуло се од Оџака, а у плану је корекција дрвореда у свим насељеним местима општине. На тим пословима ангажована је ЈКП ,,Услуга“, која за те послове има на располагњу две корпе, а захваљујући једној су остварене значајне уштеде,а може да досегне и до 20 метара висине - каже Станишић.

Последње ажурирано петак, 15 децембар 2017 08:12
 
Нулта толеранција за било који облик насиља ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 15 децембар 2017 08:13

У Оџацима одржана трибина „Заједно против насиља над женама“. Скупштина Војводине пружа пуну подршку локалним самоуправама у формирању одборничке мреже - Нови Закон о спречавању насиља пребацио обавезу са жртава на институције

Организацијом трибине под називом „Заједно против насиља над женама“ у Оџацима, Женска парламентрана мрежа и Одбор за равноправност полова наставили су континурано да раде на успостављању и оснаживању сарадње међу механизмима родне равноправности у локалним самоуправама, а у циљу што ефикасније заједничке борбе против насиља над женама и другим облицима родно заснованог насиља.
С тим у вези, чланице Женске парламентарне мреже и ресорног скупштинског Одбора, у четвртак, 7. децембра, са трибине у Оџацима упутиле су апел локалним Скупштинама да формирају женске одборничке мреже, пружајући домаћину трибине у томе своју пуну подршку.
Трибина у Оџацима била је последња и најпосећенија у низу јавних трибина које су у оквиру обележавања Међународне кампање ,,16 дана активизма против насиља над женама“, организовале Женска парламентарна мрежа и Одбор за равноправност полова Скупштине Аутономне Покрајине Војводине, у сарадњи са локалним самоуправама у Војводини.

Последње ажурирано петак, 15 децембар 2017 08:22
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 10 од 205
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.