Home
Наше новине
Нови дом за породицу Рамадан ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 19 април 2018 09:09

Председник општине са породицом РамаданХуман гест локалне самоуправе у Бачу. У октобру месецу прошле године у стравичном пожару изгорела породична кућа породице Рамадан, у којој је било троје малолетне деце.

Стравичан пожар у ком је у октобру месецу прошле године у Вајској изгорела породична кућа породице Рамадан, у којој је било троје малолетне деце, највећа је трагедија која je задесила ово насељено место општине Бач у новијој историји. На згаришту породичног дома породице Рамадан, пореклом из Македоније, која се годину дана пре трагичног догађаја из Бачке Паланке доселила у Вајску, остала је вечита туга за три млада живота, која ће родитеље трагично настрадалих Николине (4 године), Николе (2 године) и Исидоре, старе само 6 месеци пратити до краја живота. Памтиће Зоран и Марија Рамадан и доброту својих суграђана који су туговали са њима и гест општине Бач која им је из буџета општине издвојила 408.000 динара за куповину куће.

Последње ажурирано четвртак, 19 април 2018 09:13
 
Средства добиле 53 установе ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 19 април 2018 09:14

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио уговоре за инвестиције у области образовања. Мировић: -Програм се неће завршити док се све основне и средње школе, предшколске установе и домови ученика у Војводини не санирају и реконструишу.

Почетком овог месеца, председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је уговоре у вредности 150,4 милиона динара за инвестиције у области образовања у 2018. години. Средства су добиле 53 установе, основне и средње школе, предшколске установе и домови ученика за реконструкцију, адаптацију и инвестиционо одржавање објекта. За инвестиционо одржавање кухиње и приручних магацина Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице, Предшколској установи „Полетарац“ из Оџака одобрио је 522 хиљаде динара, а основној школи „Мирослав Антић“ 4,7 милиона динара из Ресорног Покрајинског Секретаријата опредељена су за реконструкцију школског дворишта. Ресорни Покрајински Секретаријат са 4 милона динара подржао је инвестицију реконструкције и адаптације котларнице у школи „Иво Лола Рибар“ из Плавне. Основну образовну установу из Плавне похађа 90 ученика, а након реализације свих програмом предвиђених активности створиће се услови за енергетску уштеду, као и уштеду финансијских средстава која ће се усмерити у реализацију пројекта на повећању безбедности ученика и опремању учионица.

Последње ажурирано четвртак, 19 април 2018 09:24
 
Криви кад гризу, криви кад их неко удари? ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 19 април 2018 09:24

Општински правобранилац Роберт СвиларУгризи паса луталица у 2017. години „ојадили“ општински буџет за око 19,5 милиона динара. У прошлој години вођено или се води 117 парница - На основу овлашћења Општинског већа закључено 13 судских поравнања

Мали је број тачака дневног реда које се нађу на заседању неког од сазива локалног парламента око којих одборници позиције и опозиције имају исти став. Још мањи је број извештаја о раду јавних предузећа и установа чији је оснивач општина или неке од општинских служби који су по вољи опозиције. Речи хвале одборници опозиције до последње Скупштине имали су само за извештаје о раду Предшколске установе „Полетарац“ и Народне библиотеке „Бранко Радичевић“. Тако је било до поменуте седнице, на којој је одборник из редова Општинског одбора Демократске странке Александар Дикић стао на „страну“ општине, упутивши речи хвале за извештај о раду Општинског правобранилаштва. Похвалио је Дикић Извештај општинског правобраниоца Роберта Свилара, али га је до те мере озлоједило оно што је у њему написано, пре свега висина буџетских давања по тужбама грађана за уједе паса луталица, да се заложио за заједничку акцију на решавању проблема напуштених животиња, а све у циљу „спасавања“ локалног буџета.

Последње ажурирано четвртак, 19 април 2018 09:30
 
Станко Стојилковић и даље сања своје Каравуково ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Радослав Медић   
четвртак, 19 април 2018 09:31

Станко СтојилковићНаучник светског гласа  кога многи цитирају. У Вашингтону остварио многе научне снове


Иако је наша средина мала, она је у прошлости изнедрила многе значајне личности из готово свих области друштвеног живота и културе. О многима од њих се писало и говорило, па су постали познати у нашем окружењу, али су се многи афирмисали и широм бивше Југославије, Европе и света.  
Нема сумње да је један од њих и Станко Стојилковић, рођен 25. августа 1950. године у Каравукову, од оца Стамена и мајке Ане. После завршеног 5. разреда, Стоилковић се са оцем и мајком преселио 1962. године у Сомбор,  где завршава основну и средњу медицинску школу.
Као одличан ђак уписује, студира и завршава  биологију на  Природно - математичком факултету Новом Саду. Након дипломирања био је асистент на Катедри за физиологију. Као човек науке и великог рада, магистрирао је на Природно - метематичком факултету у Београду,  да би потом докторирао у Новом Саду 1983. године и постао доцент на истом факултету. После две године изазови га воде на последокторске студије у главни град САД-а  Вашингтон,  у највећу биомедицинску истраживачку установу на свету, звану Национални институти за здравље, у којима је запослено  40.000 истраживача , чији годишњи буџет износи  невероватних 48 милијарди долара.

Последње ажурирано четвртак, 19 април 2018 09:34
 
Културна сарадња за почетак! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 29 март 2018 09:42

Делегација Финске амбасаде посетила општину Оџаци. На највећој музичкој дечијој смотри „Србија у ритму Европе“ која ће се у јуну одржати у Нишу по први пут наступиће представници општине Оџаци

У среду, 28. марта заменица амбасадора Финске Palivi Alatalo, помоћница заменице амбасадора Финске Јасмина Обрадовић, директор телевизијског програма „Србија у ритму Европе“ Игор Кардаревић и директор „Србија у ритму Европе“ Давид Макевић боравили су у званичној посети општини Оџаци, а повод je био највећа дечија музичка манифестација „Србија у ритму Европе“. По први пут на овој манифестацији, која ће се ове године 16. јуна одржати у хали „Чаир“ у Нишу, своје представнике имаће и општина Оџаци. Након одржаних аудиција донета је одлука да Дуња Ђорђевић, Катарина Бенка и Тијана Бачик представљају општину Оџаци и Финску на завршној свечаности у Нишу. Какав ће пласман оставрити зависиће од броја СМС порука и оцене стручног жирија. Уколико победе, следећа манифестација „Србија у ритму Европе“ одржаће се у Оџацима, а Ђорђевић, Бенка и Бачик ће бити награђене боравком у Финској.

Последње ажурирано четвртак, 29 март 2018 09:50
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 10 од 210
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.