Home
Наше новине
Спортско - пословни центар навршио 10 година ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 14 септембар 2017 16:00

У септембру месецу 2007. године, на данашњи дан, Спортско - пословни центар отворио тадашњи министар просвете Зоран Лончар

Након тринаест година градње Спортско - пословног центра у Оџацима, свечани чин отварања овог објекта десио се пре десет година, у петак, 15. септембра 2007. године. На тај дан, тадашњи министар просвете Зоран Лончар, симболичним пресецањем врпце озваничио је почетак рада вишенаменског спортско - пословног објекта, који је почео да се гради деведесетих година прошлог века. У аналима ове јавне установе остаће забележено да је камен темељац за његову изградњу поставио трагично настрадали председник Покрајинске владе Бошко Перошевић. Остаће забележено и то да је градња Спортско - пословног центра трајала 13 година и да је у његовој историји, од почетка градње до данашњих дана, на челу установе било шест директора - Антанас Здравковић, Ђура Тодоровић, Ања Спасић, Зоран Карановић, Љубомир Белић и Мирослав Станковић.

Последње ажурирано четвртак, 14 септембар 2017 16:04
 
Васиљковић: -Председник Вучић зна ко сам. ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 31 август 2017 22:09

Навршило се сто дана од конституисања актуелне власти у општини Оџаци. О свему оном што локална самоуправа ради грађани ће благовремено бити обавештени Израда квалитетне  пројектно-техничке  документације приоритетан задатак - Обиласком терена стичем реалнију слику о стварним потребама и проблемима насељених места

Почетак мандата председнице општине Латинке Васиљковић започео је на начин какав сасвим сигурно прижељкују сви предедници општина и градоначелници градова у Србији. Наиме, три дана након што је на седеници Скупштине општине иманована за председницу, Васиљковић је заједно са тадашњим председником Владе, данас председником Србије Александром Вучићем, присуствовала отварању новог производног погона „Магне“ у Оџацима. Недуго потом, у разговору за „Наше новине“ Васиљковић је рекла да је тај догађај на најлепши начин обележило почетак њеног четворогодишњег мандата и да се нада да ће таквих и сличних повода бити и у наредном периоду. Том приликом Васиљковић је, између осталог, грађанима општине поручила да функцију председнице општине неће обављати из фотеље, да ће свој рад, труд и пре свега поштење и одлучност уложити у циљу општег напретка. Од оног што је рекла Васиљковић не одступа ни данас. У разговору за „Наше новине“, вођен поводом сто дана од избора за председницу општине, каже да је, након што их је сагледала, одлучна  да се ухвати у коштац са проблемима али и у намери да о свему оном што локална самоуправа ради грађани буду благовремено обавештени.

Последње ажурирано четвртак, 31 август 2017 22:14
 
Локална самоуправа прeпознаје потребе здравства ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 31 август 2017 22:05

Из Дома здравља Оџаци. Вредност ултразвучног апарата најновије генерације око 3.800.000 динара.

Не одустају у локалној самоуправи од намере да здравствену заштиту у општини Оџаци подигну на виши ниво. Уназад неколико година, из општинског буџета издвајају се значајна средства за нормално функционисање и санирање нагомиланих дуговања Дома здравља, а значајна средства опредeљују се и за набавку медицинске опреме и реконструкцију објеката.
Последња у низу инвестиција која је у оџачкој здравственој установи реализована захваљујући средствима из општинског буџета била је набавка ултразвучног апарата. Реч је, по речима директора Дома здравља Стеве Панића, о апарату ,,Тошиба“ најновије генерације који ће задовољити потребе здравствене установе и грађана.
-Општина Оџаци спада у ред оних локалних самоуправа које на делу показују да им је здравствена заштита на високом месту приоритета. Набавка ултразвучног апарата за потребе радиологије наставак је добре сарадње која ће у току ове године за резултат имати набавку два нова санитета - истакао је Панић додавши да су ове године у буџету општине планирана издвајања за Дом здравља око 55 милиона динара.

Последње ажурирано четвртак, 31 август 2017 22:09
 
Први корак ка новој радној зони ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 31 август 2017 22:14

У Бачу потписан уговор о изради плана детаљне регулације. Уговор потписали председник општине Бач Драган Сташевић и вршилац дужности директора ЈП“Завод за урбанизам Војводине“ Предраг Кнежевић

Прошле недеље,у свечаној сали општине Бач потписан је уговор о изради плана детаљне регулације за нову радну зону.План се доноси у циљу уређења простора за изградњу нове радне зоне у Бачу и њиме ће се утврдити детаљна намена земљишта,регулационе линије саобраћајница и других јавних површина,правила уређења и грађења,парцелација...
Оквирна површина планског подручја је 32 хектара,а прецизан обухват ће се утврдити Нацртом плана плана.
Истакавши да је План детаљне регулације први корак ка изградњи нове радне зоне и основа за израду пројектно-техничке документације за њено опремање председник општине Драган Сташевић је истакао да се изградња нове радне зоне наметнула као потреба.
Постојећа радна зона се полако попуњава производним погонима па смо у локалној самоуправи донели одлуку да унапред припремимо нове парцеле за будуће инвеститоре ,којима ћемо понудити најбоље могуће услове истакао је Сташевић додавши да су средства за израду Плана детаљне регулације у износу од 2.230.326 динара,са урачунатим Порезом на додату вредност обезбеђена из буџетских средстава локалне самоуправе у суфинансирању са Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине који је за израду плана определио 750.000 динара.

Последње ажурирано четвртак, 31 август 2017 22:17
 
Сагледавање актуелне проблематике на терену ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 31 август 2017 22:21

Председница општине Латинка Васиљковић са сарaдницима у радној посети  Српском  Милетићу и Богојеву. Проблеми месних заједница су вишегодишњи и спадају у ранг капиталних улагања.
Израда квалитетне пројектно-техничке документације приoритетан задатак свих месних заједница.


Најавила је председница општине Оџаци, Латинка Васиљковић, преузимајући ту функцију у мају месецу текуће године, обилазак свих насељених места у општини, са циљем сагледавања актуелене проблематике на терену, стицања потпуније слике и стварне потребе као и оног што локална самоуправа може реално учинити у наредном периоду како би се проблеми почели решавати. Прве две радне посете десиле су се прошле недеље обиласком месних заједница Српски Милетић и Богојево. У вишесатним разговорима вођеним у ова два насељена места општине Оџаци, секретар месне заједнице Драган Момциловиц и председница савета Марија Благојевиц упознали су председницу општине и њене сараднике, помоћника председнице општине задуженог за здравствену и социјалну заштиту Милорада Станишића и директоре библиотеке-музејска јединица „Бранко Радичевић“ Биљану Златковић, туристичке организације Весну Петковић, ЈКП ,,Услуга“ Николу Арсића и Дома здравља Стеву Панића, са плановима, горућим проблемима и оним што савети месних заједница предузимају да се ти проблеми реше.

 

Последње ажурирано четвртак, 31 август 2017 22:27
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 2 од 190
© 2017 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.