Home
Наше новине
Грмело и на небу и са земље! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 21 јул 2017 22:07

У једном дану у општини Оџаци испаљене 32 противградне ракете. Од 15. априла, кад је почела борба против града, оџачки стрелци дејствовали 61 пут - У току 2016. године са противградних станица испаљена 31 ракета

Колики је значај противградне заштите за оне општине у којима је пољопривреда доминантна грана, могли смо се уверити 11. јула ове године. Протутњало је тог дана олујно невреме праћено градом кроз општину Оџаци, оставивши иза себе на појединим пољопривредним парцелама уништену летину.Причињена је велика материјалан штета која је могла бити и већа да није било дејства противградне заштите. Податак да су само тог дана оџачки стрелци са седам противградних станица испалили 32 ракете, једну више у односу на целу претходну сезону, најбољи је показатељ оног што је могло бити. Нажалост, упркос „рафалној“паљби са противградних станица, штета на појединим пољопривредним парцелама креће се од 20 до 80 одсто.
-Стрелци са противградних станица у општини Оџаци својски су одрадили свој посао - прича нам помоћник председнице општине Андрија Хајду и додаје да би штете на усевима, објектима, аутомобилима,  биле куд и камо веће да није било њиховог правовременог дејства.

Последње ажурирано петак, 21 јул 2017 22:11
 
Превелика потрошња и кварови ,,осушили“славине! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 06 јул 2017 12:15

Рестрикције у водоснабдевању узнемириле грађане Оџака. Честе рестрикције воде у последње време последица су повећане потрошње и кварова на водоводној мрежи - Решавање тврдоће воде један од приоритетних задатака - Цена воде најнижа у региону - Изградња нове фабрике воде једна од могућих солуција

Јунске и јулске несташице воде у Оџацима изнова су актуелизовали питање водоснабдевања. Истина за вољу, ова проблематика од 2000. године, са малим прекидима, никад није губила на својој актуелности. Подсећамо да је у последњих 17 година актуелан био арсен, па наматоде и недовољан капацитет, а тврдоћа воде у Оџацима прича је за себе. Нису заборавили грађани Оџака агонију кад су се, пре десетак година, пијаћом водом  девет месеци снабдевали са цистерни, као ни обећања тадашње општинске власти да ће проблем водоснабдевања „скинути“ са дневног реда. Истине ради, и тадашња и свака наредна власт у локалу предузимале су кораке у правцу решавања проблема водоснабдевања, али, по свему судећи, она су били спорадична. Изостало је оно за које се каже да је одрживо на дуже стазе. Да је тако, најбоље говоре последња дешавања која су с пуним правом револтирала грађане Оџака. Као и пре једне деценије, рестрикције воде су на снази, а ти исти грађани поново у реду „стрпљиво“ чекају да наточе воду са цистерни смешетених испред „Итеса“, ЈКП ,,Услуга“ и у „Малој Босни“.
Да ли ће рестрикције бити део наше свакодневнице до краја летње сезоне, питали смо директора ЈКП ,,Услуга“ Николу Арсића, који за „Наше новине’’ каже да искључења воде јесу крајње непопуларно решење, али да ли ће и у којој мери до рестрикција долазити, зависиће од самих грађана и кварова на водоводној мрежи.
-Са првим тропским врућинама несразмерно је порасла потрошња воде. У циљу заштите система, кад се достигла критична тачка, прибегли смо јединој могућој мери - рестрикцији воде - напомиње Арсић и додаје да је потрошња воде у јуну и јулу месецу изненадила надлежне у ЈКП ,,Услуга“.

 

Последње ажурирано среда, 05 јул 2017 19:24
 
Наставили тамо где су стали ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 05 јул 2017 20:16

Гради се канализациона мрежа у Селенчи. Другом фазом радова предвиђена изградња 1.200 метара канализационе мреже - Радови поверени фирми “Bulevar Company” - Покрајински  Секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, другу фазу инвестиције финансира са 80, а локална самоуправа са 20 одсто средстава

Након прве, проше недеље у Селенчи  почела je да се реализује и друга фаза инвестиције на изградњи канализационе мреже. Вредност радова, које са 80 одсто финансира Покрајински Секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а локална самоуправа у Бачу са 20 одсто, износи 12.790.201.72 динара са порезом на додату вредност. Радови предвиђени другом фазом, у току којих ће у Селенчи бити изграђено нових 1.200 метaра канализационе мреже, након спроведене јавне набавке поврени су најповољнијем понуђачу фирми „Bulevar Company“, која је у обавези да их оконча за 120 радних дана.
Почетку радова, предвиђених другом фазом, присуствовао је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарствао Вук Радојевић, који је том приликом рекао да ресорни секретаријат у контексту равномерног развоја свих локалних заједница у Покрајини, између осталог, значајна средства издваја за реконструкцију водоводне и канализационе мреже.

Последње ажурирано среда, 05 јул 2017 20:21
 
Ново, лепше, лице девастираног пута ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 06 јул 2017 12:21

У току завршни радови на реконструкцији дела Улице братства и јединства. Реконструкцију пута у дужини од 900 метара финансира локална самоуправа - Ускоро крећу радови на проширењу Предшколске установе ,,Колибри“

Радови на реконструкцији дела пута у Улици братства и јединства, који су започели 9. јуна текуће године, ушли су у завршну фазу. Након што је извршено обострано проширење коловозне траке за 1,5 метар, ових дана приводе се крају и радови на асфалтирању једне од најпрометнијих саобраћајница у општини Бач.
У уторак, 4. јула, у пратњи председника општине Бач Драгана Сташевића и његових сарадника из локалне самоуправе, радове на асфалтирању собраћајнице која Бач повезује са Економијом 1 обишао је потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић.
Истакавши да је пријатно изненађен реализацијом инвестиције која се у целокупном износу реализује средствима из буџета општине, Милићевић је рекао да локална самоуправа у Бачу на делу показује како једна мала општина треба да се развија.
-Локална самоуправа у Бачу, кад је реч о пројектима којим аплицира према вишим органима власти, спада у најагилније у Покрајини. Захваљујући таквој политици, локална самоуправа у могућности је да сопственим средствима реализује инфраструктурне пројекта - истакао је Милићевић, додавши да је Покрајинска Влада у значајној мери допринела да се буџет општине Бач релаксира.

Последње ажурирано среда, 05 јул 2017 20:25
 
Дан „Д“ - 24. јул?! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 06 јул 2017 12:36

Продаје се стечајни дужник „Пољострој“. Почетна цена целокупне имовине правног лица „Пољострој“ у стечају 79.390.044,01 динара - Од јуна месеца производња у погонима стала

Шест месеци након што је Привредни суд у Сомбору донео одлуку о банкроту, за 24. јул текуће године заказана је продаја стечајног дужника ,,Пољострој“ као правног лица јавним надметањем. Оно што се у овом моменту зна је то да је почетна цена првог круга продаје целокупне имовине фирме 79.390.044.01 динара и да је обавеза заинтересованих купаца да уплате депозит 31.756.017.60. Информације о заинтересованим купцима,који су уплатили депозит, још увек нису „процуриле“ у јавност, па остаје мистерија да ли ће фабрика за производњу пољопривредних машина у јулу добити новог власника или ће бити заказан други круг продаје. Без обзира шта ће се десити, епилог приче о некадашњем оџачком гиганту, жртви погубне приватизације, ушао је у завршну фазу.
Иако се све дешава у време кад, по традицији, „Пољострој“ има највише посла, заказана продаја целокупне имовине стечајног дужника „Пољострој“, након проглашења банкрота, по председнику синдиката Горану Стошићу је очекивана потез.
-Продаја „Пољостроја“ након неусвајања плана реорганизације и проглашења бакрота од стране Привредног суда у Сомбору је логичан след догађаја. Предуго траје агонија и неизвесност везана за даљу судбину фирме. У интересу свих је, а пре свега радника, да „Пољострој“ добије новог власника, како би се производња која је од јуна месеца стала, поново покренула. Добро би било да се продаја деси у првом кругу и да фирма добије озбиљног купца. Уколико се то деси, „Пољострој“ има будућност, свака друга опција је наставак агоније - рекао је за „Наше новине›› Горан Стошић, додавши да, осим целокупне имовине, по повољној цени будући власник купује фирму са традицијом и обученим кадром.

Последње ажурирано среда, 05 јул 2017 20:40
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 2 од 186
© 2017 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.