Home
Наше новине
Сташевић: -Прво полувреме показатељ да је буџет реално испланиран ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 21 јул 2017 21:40

Председник општине Бач Драган Сташевић на конференцији за новинаре говорио о извршењу буџета за првих шест месеци. У првих шест месеци остварени приходи у износу од 186.682.133,23 динара, а расходи 215.210.246,46 динара - Озбиљнији приходи, бржа и већа реализација, очекују се у другој половини године

И ове године председник општине Бач Драган Сташевић, трећи пут заредом, сазвао је конференцију за новинаре на којој је говорио о извршењу локалног буџета за првих шест месеци текуће године.
Истакавши да показатељи из првог полугођа говоре да је буџет реално испланиран, Сташевић је рекао да актуелна коалиција на власти, чији је стожер Општински одбор Српске напредне странке, не одустаје од праксе да јавно и тарнспарентно грађанима општине Бач предочи извршење буџета на половини и крају календарске године.
-Преузимајући руковођење општином, трасирало смо пут даљег развоја који су грађани општине Бач препознали.Ти исти грађани који су нам  на изборима указали већинско поверење заслужују да буду информисани, где и у шта се троше буџетсак средстава -рекао је Сташевић, додавши да општина Бач „плови мирним водама“.

Последње ажурирано петак, 21 јул 2017 21:43
 
Додатни „ветар у леђа“ аграру ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 21 јул 2017 21:45

У Бачу додељени уговори о субвенционисању инвестиција у физичка средства. Уговоре о субвенционисању инвестиција у физичка средства потписало 63 пољопривредних газдинстава - Од 66 газдинстава која су поднела захтев за доделу субвенција, 3 одбијена због формално-правних разлога

Прошле недеље, 11. јула, у малој сали Дома културе у Бачу, председник општине Драган Сташевић уручио је уговоре носиоцима пољопривредних газдинстава о субвенционисању инвестиција у физичка средства. Уговор о додели субвенција потисало је 63 пољопривредних газдинстава. Максималан износ опредељених субвенција намењених за набавку опреме, по пољопривредном газдинству износи 160.000 хиљада динара, а укупна вредност додељених средстава износи 6.553.846,66 динара.
Задовољан одзивом пољопривредника на конкурс који је расписала локална самоуправа, председник општине Драган Сташевић је рекао да је општина Бач препознатљива по томе да из општинског фонда за развој пољопривреде субвенционише пољопривредна газдинства.

Последње ажурирано петак, 21 јул 2017 21:50
 
Летели кровови ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 21 јул 2017 22:13

Невреме опустошило Ново насеље у Богојеву. Локална самоуправа обезбедила привремени смештај за ромске породице из неформалног насеља у Богојеву - Једно од могућих решења до трајног расељавања смештај у контејнере за становање

Становници неформалног насеља у Богојеву прошле недеље и буквално су остали без крова над главом. Незапамћено невреме које је протутњало кроз ово насељено место општине Оџаци иза себе је оставило пустош. Највећа штета, на срећу само материјалана, причињена је на трошним објектима у Новом насељукоје је, а и пре је било, постало неусловно за живот.
О размерама штете коју је у неколико насељених места у општини причинио олујни ветар и град на објектима и пољопривредним усевима расправљало се на седници Општинског штаба за ванредне ситуације, коју је сазвала председница Латинка Васиљковић. На поменутој седници, између осталих, донета је и одлука о хитном збрињавању ромских прородица, које су привремено смештене у фискутурној сали Основне школе „Јожеф Атила“. Осим смештаја, за ромске породице обазбеђена је храна, вода и хигијенски материјал, а за оне који имају стоку превоз  три пута у току дана од места привременог смештаја до насеља и назад. За становнике Новог насеља који су остали у и око својих домова обезбеђена је храна, а пијаћом водом снабдевају се из цистерне.

Последње ажурирано петак, 21 јул 2017 22:18
 
Једни постављају, други руше ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 21 јул 2017 21:56

Поставља се нова вертикална собраћајна сигнализација у Оџацима. У плану да се постави преко 200 нових саобраћајних знакова - Отклоњени недостаци на семафору на углу Железничке и Сомборске улице

Ових дана у Оџацима је у току опсежна акција постављања нове вертикалне саобраћајне сигнализације. У плану је постављање преко 200 нових саобраћајних знакова на територији целог насељеног места Оџаци. За сада, након спроведене јавне набавке, постављено је њих око 50, а пре неки дан стигао је нови контингент. Радници ЈКП ,,Услуга“ су на терену, а према зацртаној динамици радова, цео посао требало би да се оконча за десетак дана.

За ове намене, по речима помоћника председнице општине Милорада Станишића, у буџету општине опредељено је око 600.000 динара.Истакавши да опредељена средства нису мала, Станишић апелује на грађане да не ломе саобраћајну сигнализацију.
-Недуго након што је постављен, саобраћјни знак за првенство прелаза на углу улица Светозара Марковића и Бачке је сломљен. Набавака једног знака са таблом, без поставке, кошта око 5.000 динара. Средства нису мала, а штете које несавесни појединци причињавају свакодневно, из њима знаних разлога, постале су део наше свакодневнице - каже Станишић и додаје да је ових дана исправљен недостатак на семафору на углу Железничке и Сомборске улице.

Последње ажурирано петак, 21 јул 2017 22:01
 
Путни трошкови најзад решени ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Стеван Милер   
петак, 21 јул 2017 22:02

Одбор образовања Већа Самосталног синдиката и локална самоуправа  на прагу решења о исплати разлике путних трошкова запослених у школским установама. Проблем исплате пуног износа путних трошкова запослених у школама у оџачкој општини ускоро ће бити решен позитивним приступом проблему од стране руководства општине Оџаци.

Пре шест година настао је проблем исплате пуног износа путних трошкова запосленима у школама оџачке општине, након незаконите одлуке тадашњег сазива СО Оџаци и руководства општине да се на име путних трошкова исплаћује 70 % износа цене превоза. Одбор образовања Већа самосталног синдиката у Оџацима покушавао је договором са тадашњим руководством да проблем реши, али нису наишли на разумевање тадашњих челника општине Оџаци. Након неостварених иницијатива, упућена је појединачна тужба запослених у школама оџачке општине, што је позитивном пресудом у корист чланова синдиката у образовању, коштало општину Оџаци неколико милиона динара. Пошто је на снази и даље била Одлука СО Оџаци о исплати свега 70% цене путних трошкова, Одбор образовања наставио је иницијативу, да се противзаконита скупштинска Одлука стави ван снаге, међутим, ни са новим руководством није постигнут споразум, мада је тадашњи председник општине Душан Маријан прихватао преговоре. Преговори су дошли некако у „невреме“, пошто је Душан Маријан поднео оставку, а формирани Привремени орган није имао ингеренције за решавање сличних питања.

Последње ажурирано петак, 21 јул 2017 22:06
 
«ПочетакПретходна11121314151617181920СледећаКрај»

Страна 11 од 196
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.