Home
Наше новине
Максималан број запослених 169 ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 15 децембар 2017 08:23

У Дому здравља у Оџацима у току систематизација радних места. Од десет неуговорених радника само један из медицинске струке - До 1. новембра 23 милиона од око 50 милиона  динара које је локална самоуправа из буџета за текућу годину определила за Дом здравља отишла на репрограм дугова

Суштина систематизације радних места у Дому здравља за 2017/18. годину, по речима директора оџачке здравствене установе Стеве Панића, је свођење запослених на онај број чији рад ће се финансирати из републичког фонда.
Панић за „Наше новине“ напомиње да не постоје објективна средства да се финансирају запослени преко тог броја.
-Према пројекцији ресорног министарства, а сходно тренутном броју становника у општини Оџаци, максималан број запослених у Дому здравља је 169, сви запослени преко тог броја морали би се финансирати од средстава које Дом здравља добија од локалне самоуправе -истиче Панић.
-Ако се не реши суштина проблема, а суштина проблема су ,између оталог и неуговорени радници, који се не финасирају из републичког фонда, стално ћемо се вртети у круг. Локална самоуправа издваја огромна средства за текућу годину, око 50 милиона динара, за нормално функционисање Дома здраваља, међутим, готово пола тих средстава одлази на репрограм наслеђених дугова, а немали део и на плате неуговорених радника - истиче Панић и додаје да је до 1. новембра текуће године на отплату заосталих потраживања отишло око 23 милиона динара.

Последње ажурирано петак, 15 децембар 2017 08:34
 
Избори нису ни одржани, а напредњаци и социјалисти победили?! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 30 новембар 2017 16:52

Рок за предају листа кандидата за нови Савет Месне заједнице Лалић истекао 24. новембра. До 24. новембра у поноћ изборну листу кандидата предала само коалиција „Српска напредна странка - Социјалистичка партија Србије“ – Право гласа на предстојећим изборима има 1.158 становника Лалића

Петнест дана, пре дана одржавања избора за нови  Савет месне заједнице Лалић, које је председник Скупштине општине Горан Ђаковић расписао за недељу, 10. децембар текуће године, са сигурношћу се може рећи да ће у наредне  четири године Иван Шимек, Мирко Церовић, Анкица Бенка, Милан Бакић, Јарослав Мудри, Неђељко Стојсављевић и Мирослав Павлис, кандидати са листе коалиција „Српска напредна странка Социјалистичка партија Србије“, радити у интересу грађана овог насељеног места општине Оџаци. Једина непознаница избора, који  тек требају да се одрже, су имена председника и заменика председника, који ће нови Савет из својих редова изабрати на констутитутивној седници. Упркос  чињеници да се и пре затварања биралишта изборни резултати знају, избори у овом насељеном месту општине Оџаци остаће упамћени као први у новијој историји на којим ће бирачи одлучивали само о једној листи кандидата. Наиме, до Законом предвиђеног рока, 24. новембра у поноћ, Изборна комисија Месне заједнице Лалић прогласила је само листу кандидата коју је коалиција „Српска напредна странка – Социјалистичка партија Србије“ комисији предала два дана након што је председник Скупштине Горан Ђаковић изборе расписао.

Последње ажурирано четвртак, 30 новембар 2017 17:04
 
Година коју су обележиле инвестиције ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 30 новембар 2017 17:05

За „Наше новине“ говори председник општине Бач Борислав Антонић. После низа деценија суноврата, општина Бач је добром путу да уђе у круг просперитетних средина.

Инфраструктрни пројекти, реализовани и они  чија је реализација у току, отварање након две деценије првог производног погона у радној зони, награда за најбољу општину у агробизнису, обележили су, по речима председника општине Бач Борислава Антонића, годину на измаку у општини Бач.
У разговору за „Наше новине“, Антонић каже да заслуге за то припадају политичкој стабилности и стриктном придржавању оног што је коалиција на власти,  чији је стожер Српска напредна странка, обећала да ће урадити по преузимању руковођења општином.
Антонић поручује да је после деценија суноврата општина Бач на правом путу да уђе у круг просперитетних локалних заједница.

Последње ажурирано четвртак, 30 новембар 2017 17:13
 
Пси „гризу“ локалне буџете ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 30 новембар 2017 17:19

Правобраниоци из двадесет војвођанских општина предлажу доношење лекс специјалиса за уједе напуштених животиња. Поједине општине и градови плаћају годишње и до 20 милиона динара за надокнаду штете настале због напада паса луталица - Од  лажних пријава због угриза појединци направили уносан бизнис

Неодговорно понашање власника паса, које узрокује пораст броја луталица на улицама насељених места у Покрајини, као и злоупотребе у виду лажних пријава за уједе, били су повод недавног окупљања јавних правобранилаца из двадесет војвођанских општина и градова у Врбасу. Том приликом указано је на превисока издвајања из локалних буџета за надокнаду штете настале због напада паса луталица, које у појединим градовима и општинама, на годишњем нивоу,  достижу и до 20 милиона динара. Како би се стало у крај неодговорним власницима и појединим грађанима, који су се до те мере извештили у лажирању угриза, да су од тога направили исплатив бизнис, јавни правобраниоци донели су одлуку да надлежном министарству проследе иницијативу за доношење лекс специјалиса, којим би се регулисала обештећења грађана због уједа паса луталица. Правобраниоци из двадесет војвођанских општина и градова, између осталог, предлажу да лекари приликом прегледа пацијента не напишу одмах да је повреда настала од уједа паса, док се то са сигурношћу не утврди.

Последње ажурирано четвртак, 30 новембар 2017 17:27
 
Гради се зграда на пет нивоа ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 30 новембар 2017 17:14

У понедељак, 19. новембра, почели радови на изградњи зграде за избегла и прогнана лица. Комплетну изградњу зграде финансира Развојна банка Евопе - Локална самоуправа обезбедила три обједињене парцеле за градњу.

Прошле недеље, 19. новембра, у насељу Пејтон у Оџацима, званично су почели радови на изградњи стамбене зграде намењене за смештај избеглих и прогнаних лица. Реч је о завршној фази пројекта „Закуп-откуп“, чију изградњу у комплетном износу финансира Развојна банка Европе. Поменутим пројектом, чија је укупна вредност око 12.800 000 евра, обухваћено је 30 општина у Србији, а тренутно се, осим у Оџацима, исте зграде граде у 17 локалних заједница. Свака од зграда која се буде градила у оквиру пројекта, који за циљ има трајно стамбено збрињавање избеглих и прогнаних лица, исте је вредности, а предвиђено је да шест месеци након што стекну право становања избегле и прогнане породице могу откупити станове без камате на велики број рата.
Од повереника за избеглице и миграције општине Оџаци Милана Орлића сазнајемо да ће, кад се зграда у насељу Пејтон изгради, кључ у руке добити 20 избеглих и расељених породица.
Орлић подсећа да се зграда гради на пет нивоа, приземље, три спрата и поткровље, и да су станови адекватни структури корисника.

Последње ажурирано четвртак, 30 новембар 2017 17:18
 
«ПочетакПретходна11121314151617181920СледећаКрај»

Страна 11 од 205
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.