Home
Наше новине
Брже до посла преко дуалног образовања ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 28 септембар 2017 13:58

У Техничкој школи потписан уговор о увођењу практичне наставе. Увођење практичне наставе у Техничку школу подржала локална самоуправа, компанија „Магна“ и Привредна комора Западнобачког управног округа

Потписивањем уговора о увођењу практичне наставе у Техничкој школи, који су у среду, 27. септембра верификовали директорица Техничке школе Снежана Лучар и директор „Магне“ Миро Видошевић, општина Оџаци ушла је у круг локалних заједница у којима је  уведено дуално образовање.
Истакавши да је привилегија имати партнера као што је реномирана компанија „Магна“, директорица Техничке школе Снежана Лучар је рекла да потписивање уговора представља круну рада у последњих годину дана на успостављању дуалног образовања у општини Оџаци.
-Охрабрује чињеница да су и родитељи и ученици препознали потенцијал овог профила, захваљујући коме се стварају реални услови да млади остају у општини и активно учествују у њеном развоју - истакла је Лучар, похваливши ангажовање локалне самоуправе и Регионалне привредне коморе.
Нагласивши да је верификација уговора о увођењу дуалног образовања у Техничку школу значајан догађај за целу локалну заједницу, председница општине Латинка Васиљковић захвалила се компанији  „Магна“ и директору Миру Видошевићу на подршци и разумевању.

Последње ажурирано четвртак, 28 септембар 2017 14:08
 
Културна светковина подно Бачке Тврђаве ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 28 септембар 2017 14:42

Одржани Дани Бача - Дани  европске баштине. Тематска одредница овогодишње манифестације „Културно наслеђе и природа“ - Овогодишње Дане свропске баштине обележио богат културни , забавни и спортски програм

Исплатила се истрајност у обелажавању манифестације „Дани европске баштине“ општини Бач. Захваљујући овом културно-туристичком догађају, који је у Бачу, од 22. до 24. овог месеца,  одржан по 14 пут заредом, домаћа и међунарадна јавност још једном је имала прилику да се упозна са богатим културно – историјским наслеђем општине Бач, која је уз Београд једина у Србији обележава „Дане европске баштине“.
Потрудили су се организатори, локална самопрва и Туристичка организација, да на овогодишњим „Данима Бача-Данима европске баштине“, буду заступљени едукативни, културни, спортски, забавни и други садржаји и у томе су у потпуности успели. Овогодишња  манифестација подигнута је у односу на предходне на један виши ниво, а судећи по највама то ће се десити и наредне године у септембру месецу, за кад је заказано 15. окупљање подно Бачке Тврђаве.

Последње ажурирано четвртак, 28 септембар 2017 14:48
 
Промоција општине и младих талената ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 28 септембар 2017 14:24

Општина Оџаци од наредне године учесник манифестације „Србија у ритму Европе“. Манифестација „Србија у ритму Европе“ намењена је деци у основним и средњим школама, а осмишљена је у складу са Европском повељом – Манифестацију подржало 20 градова и општина у Србији и 20 европских амбасадора

Општина Оџаци учествоваће средином наредне године, по први пут у најпопуларнијем такмичењу за младе „Србија у ритму Европе“. Уговор да ће општина Оџаци имати свог представника, односно представнике на завршној манифестацији у Нишу, коју ће уживо прености „Прва“ српска телевизија, потписали су председница општине Оџаци Латинка Васиљковић и Игор Кардаревић, извршни директор “Ритам Европе“. Потписивању уговора о учешћу на манифестацији, која је од многих окарактерисана и као „Мала дечија Евровизија“, предходила је иницијатива амбасадора Финске у Србији, да деца из општине Оџаци предсатвљају једну од најразвијенијих земаља света.
Истакавши да је „Малу дечију Евровизију“ подржало 20 општина и градова у Србији, али и 20 европских амбасадора, Игор Кардаревић, извршни директор „Србија у ритму Европе“, након потисивања уговора о учешћу општине Оџаци на финалном такмичењу у Нишу, рекао је да је манифестација намењена деци у основним и средњим школама, осмишљена у складу са Европском повељом.

Последње ажурирано четвртак, 28 септембар 2017 14:32
 
Зграда исељена, следи реконструкција ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 28 септембар 2017 14:08

Одељење гинекологије и педијатрије на новим адресама. До завршетка реконструкције зграде, одељење гинекологије смештено у просторије такозване фабричке амбуланте, а одељење педијатрије у простор некадашњег АТД диспанзера.

Све је спремно за почетак послова на реконструкцији зграде гинекологије и педијатрије у Дому здравља у Оџацима. Последњи у низу послова, који предходе реализацији ове инвестиције, пресељење служби гинекологије и педијатрије на нове, привремене локације, завршен је прошле недеље, а оно што предстоји реализацији инвестиције је увођење неимара из фирме „Озеблин“, најповољнији понуђач на тендеру, у посао.
Судећи по ономе што је за „Наше Новине“ рекао директор Дома здравља Стева Панић, на почетак реализације ове инвестиције коју са око 43 милиона динара финансира Канцеларија за јавна улагања, неће су дуго чекати.
- Све Законом предвиђене радње које предходе реализацији посла на реконструкцији зграде гинекологије и педијатрије су окончане, и након исељења ових служби у простор фабричке амбуланте и зграде некадашњег АТД диспанзера, створили су се услови да неимари из фирме „Озеблин“ буду уведени у посао - каже за „Наше Новине“ Панић и додаје да ће по завршетку послова на реконструкцији зграде одељење гинекологије и педијатрије, поново бити пресељене у тај простор.
- Разлог пресељења одељења гинекологије и педијатрије на нове локације је реконструкција зграде. Кад се реконструкција заврши, ове две службе вратиће се у простор у ком су радиле - истиче Панић и додаје да су злонамерне приче о гашењу фабричке амбуланте.

 

Последње ажурирано четвртак, 28 септембар 2017 14:14
 
Циљ ми је да будем професор хармонике ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 28 септембар 2017 14:14

Талентовани хармоникаш Данило Јовановић уписао средњу Музичку школу „Исидор Бајић“ у Новом Саду. Без помоћи спонзора тешко до циља

Сви музички стручњаци који су имали прилику да слушају како на хармоници свира Данило Јовановић, слажу се у оцени да се ради о несвакидашњем таленту. Да то нису претеране оцене дара овог ученика првог разреда средње Музичке школе „Исидор Бајић“ у Новом Саду, где учи да свира класичну музику, доказују и успеси на многим такмичењима. До сад је Данило учествовао на 19 таквих великих надметања, где је освојио 18 првих места, док је само једном био трећи!
Милка Обрић, његова наставница хармонике у Музичкој школи, процењујући његове квалитете каже и следеће:
- Он има тај унутрашњи осећај за музику, што би се рекло природан таленат, изражену музикалност, одличну технику, тако да му све то иде у прилог да ти његови квалитети долазе до пуног изражаја. Приметила сам за ово кратко време колико је под мојим надзором, да је мало нестрпљив, па жели да одмах засвира на најбољи могући начин, као што се то ради на финалном извођењу. Мора стално и упорно да учи, јер сваки другачији приступ не би био био добар - педагошки наглашава Обрићева.
Очигледно је да je овај талентовани хармоникаш наследио музички ген од свог оца Томислава и деде Данила, познатих хармоникаша из Дероња.

Последње ажурирано четвртак, 28 септембар 2017 14:23
 
«ПочетакПретходна11121314151617181920СледећаКрај»

Страна 11 од 201
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.