Home
Наше новине
„АР градња“ гради пре рока! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 јануар 2018 20:28

Приводе се крају радови на изградњи фекалне канализације у радној зони. Инвестиција вредна око девет милиона динара релизује се средствима локалне самоуправе и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство - Ускоро крећу  радови на изградњи атмосферске канализације

Наставља се инфраструктурно опремање радне зоне у Оџацима. Недуго након што су окончани радови на изградњи пешачке стазе у дужини од 180 метара, која се протеже од раскрснице локалног пута Л410 према Бачком Грачацу до ,,Магне“ и јавне расвете, ових дана приводе се крају и радови на изградњи фекалне канализације у дужини до 1100 метара. Реализација ове инвестиције, која је након расписане  јавне набавке поврена фирми „АР градња’’ из Београда, почела је 3. јанура, а на основу потписаног уговора требало је да се оконча за 30 календарских дана од дана увођења у посао. Захваљујући временским условима који су ишли на руку неимарима из „АР градње’’, по свему судећи, цео посао на изградњи фекалне канализационе мреже у радној зони окончаће се пре рока. Да ће се то десити уверила се председница општине Латинка Васиљковић која је са сарадницима из локалне саоуправе у уторак, 23. јанура обишла радове у радној зони.

Последње ажурирано четвртак, 25 јануар 2018 20:34
 
Усклађивање стања на терену са стањем у књигама ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 јануар 2018 20:47

Општина Оџаци  међу 45 локалних заједница у којима ће се реализовати пројекат“Реформа пореза на имовину“. Наградни фонд од милион швајцарских франака делиће првих пет локалне заједнице које  највише  прошире обухват пореза на имовину-Циљ пројекта да грађани и привреда остварују корист кроз унапређење  нивоа разумевања и управљања порезом на имовину

У среду,24 јануара у Оџацима је одржан први, у низу радних сатанака који предходе имплементацији пројекта“Реформа пореза на имовину“.Реч је опројекту који ће се реализовати у 45 локалних заједница у Србији,од 96 које су конкрисале,а који за циљ има ажурирање базе података некретнина на терену са стањем у књигама.Програмским активностима је предвиђено ангажовање додатних сарадника, лица са евиденције Националне службе за запошљавање, који ће бити запослени на ажурирању безе података на терену и у локаним пореским администрацијама.
Истакавши да ће општина Оџаци од стране Швајцарске Конфедерације добити финансијску подршку за ангажовање додатних сарадника, на период од 6 месеци  Јелена Холцингер,виши пројект менаџер Владе Швајцарске је рекла да програм подржава 45 општина у Србији у циљу повећања наплате пореза на имовину,односно сопствених прихода локалних заједница,који су од значаја за модернизацију јавних услуга грађанима и привреди.

Последње ажурирано четвртак, 25 јануар 2018 20:50
 
Возачи, опрез на друму! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 јануар 2018 20:34

Из ЈКП ,,Услуга“ апелују на возаче да се придржавају зимског реда вожње. Руководилац комуналног одржавања и развоја  оџачког комуналног предузећа Дарко Дукић саветује возаче да буду опрезни на друму, истичући да могу да буду безбедни само ако се у потпуности придржавају зимског режима саобраћаја

Све припремне радње које прет ходе зимском одржавању саобраћајница које су у надлежности ЈКП ,,Услуга“, у оџачком комуналном предузећу реализоване су према утврђеном  плану и програму. Од 1. децембра 2017., кад се кренуло са сталним дежурствима, до 24. јануара текуће године радници ангажовани у зимској служби реаговали су три пута. Упркос чињеници да је број интервенција знатно мањи у односу на претходне године и да није било обилнијих снежних падавина, Дарко Дукић, руководилац комуналног одржавања и развоја ЈКП ,,Услуга“, саветује возачима да буду опрезни на друму.

Последње ажурирано четвртак, 25 јануар 2018 20:41
 
Потпуни ефекти оног што је рађено биће видљивији у 2018. години ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 29 децембар 2017 08:54

Латинка Васиљковић, председница општине ОџациНовогодишњи интeрвју са Латинком Васиљковић,председницом општине Оџаци. У току 2017 године општини Оџаци од виших инстанци власти одобрено је 235 милиона динара-2018 године општина Оџаци, биће велико градилиште-Средства обезбеђена,уговори склопљени, почетком пролећа почеће завршни радови на комплетном опремању радне зоне

Интезиван рад на свим пољима, брзо и ефикасно решавања проблема, по речима Латинке Васиљковић,председнице општине Оџаци, показатељ су одлучности коалиције на власти чији је стожер Општински одбор Српске напредне странке, да општини Оџаци поврати примат просперитетне средине.
У интервјуу за „Наше Новине“Васиљковић каже да су многи проблеми који су годинама „гурани под тепих“решени,неки су у фази решавања,а крајњи циљ ,по њеним речима је, да општина Оџаци буде средина у којој горући проблеми неће бити инфраструктурне природе.
Васиљковић поручује да је задовољна оним што је локална самоуправа урадила у 2017 години, али да ће потпуни ефекти бити видљивији у 2018 години.
У 2017 години реализовано је низ капиталних пројекта међутим,неки који су започети у текућој години реализоваће се у 2018 години.Кад се то деси грађани ће имати комплетнији увид у активности које су планиране буџетом за 2017 годину, каже за „Наше Новине“Васиљковић и најављује да ће општина Оџаци и у 2018 години бити велико градилиште.
-У 2018 години наставићемо да решавамо горуће проблеме у општини.Интезивно радимо на изради пројектно-техничке документације са којом ћемо аплицирати за доделу средстава код виших органа власти.Паралелно са израдом нових пројекта активно радимо и на доради постојеће пројектно-техничке документације ,која постоји, али није реализована.У току 2017 године конкурисали смо на готово свим конкурсима који су расписивани на републичком и покрајинском нивоу и са том праксом наставићемо и у наредном периоду  истакла је Васиљковић.

Последње ажурирано петак, 29 децембар 2017 08:58
 
Додељене субвенције по три конкурса ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 29 децембар 2017 08:59

У Бачу потписани уговори о додели субвенција у пољопривреди. Уговори о субвенционисању потписани са 71 пољопривредним газдинством-У 2017 години локална самоуправа за развој пољопривреде у буџету определила 16 милиона динара

У среду,27 децембра у Свечаној сали општинске управе Бач потисани су уговори о додели субвенција у пољопривреди.У име локалне самоуправе Борислав Антонић,председник општине Бач, потписао је 71 уговор са пољопривредним произвођачима,по три конкурса које је локална самоуправа расписала.
Средства  чија је укпна вредност 296.843 динара ,а намењена су за суфинансирање  осигурања усева,плодова и вишегодишњих засада и расадника, одобрена су за 7 корисника.Са 28 пољопривредника потписани су уговори у укупној вредности од 1.337.743 динара,за суфинансирање инвестиција за физичка средства пољопривредних газдинстава,а са 36 корисника потписан је уговор о субвенционисању  краткорочних кредита, у оквиру четри пословне банке са којим је општина Бач потписала уговор о субвенционисању камата на краткорочне кредите.
Истакавши да је стратешко определење локалне самоуправе оснаживање аграра, председник општине Борислав Антонић најавио је насатвак улагања у пољопривреду.
-Број пољопривредника који конкуришу за доделу субвенција најбољи је показатељ  исправности политике коју локална самоуправа спроводи у области аграра.Циљ нам је да сви који конкуришу добију средства како би унапредили своја газдинства-истакао је Антонић.

 

Последње ажурирано петак, 29 децембар 2017 09:05
 
«ПочетакПретходна11121314151617181920СледећаКрај»

Страна 11 од 207
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.