Home
Наше новине
Картицом доказују статус и штите личне податке ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 16 март 2018 14:54

У Оџацима и Бачу уручене прве пензионерске картице. Сви садашњи, као и будући пензионери, постаће власници картица - Нови документ издаваће Фонд за пензијско и инвалидско осигурање

У понедељак, 12. марта, у сали Извршног већа, председница општине Оџаци Латинка Васиљковић и Јасна Миљеновић, директорица сомборске филијале Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, уручиле су првих десет пензионерских  картица пензионерима са територије општине Оџаци.
Истакавши да, према подацима експозитуре ПИО фонда у општини Оџаци има око 6.500 пензионера, пре уручења картица суграђанима у трећем добу, Васиљковић је рекла да ће увођењем новог документа, осим заштите личних података и доказивања статуса, пензионери моћи остварити различите врсте попуста и погодности.

Последње ажурирано петак, 16 март 2018 15:07
 
Локална самоуправа измирује део дугова ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 16 март 2018 15:13

На седници Општинског већа општине Бач усвојен предлог репрогама дуговања Дома здравља. На име дуга Дома здравља према фирми „Феникс фарм“локална самоуправа плаћаће месечну рату у износу од  500 хиљада динара у наредних 39 месеци

Нагомилана дуговања према повериоцима деценију уназад „камен су око врата“ здравствене установе у Бачу. Неизмирене обавезе према фармацеутским кућама, највећим повериоцима, разлог су несташице лекова и реалне опасности од блокаде рачуна. Први конкретан корак у правцу решавања евидентног и горућег проблема са којим се Дом здравља суочава направљен је на прошлонедељној седници Општинског већа, на којој је усвојен предлог репрогама дела дуговања здравствене установе. Репрограмом је предвиђено измирење дуговања према фирми „Феникс фарм“, којој  Дом здравља на име испоручене робе дугује преко 19 милиона динара.
У разговору за „Наше новине“ Борислав Антонић, председник општине, а уједно и председник Општинског већа, каже да је стање у ком се налази Дом здравља захтевало хитну реакцију.

Последње ажурирано петак, 16 март 2018 15:16
 
Најтеже је кад су обори празни ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 16 март 2018 15:17


Сусрети: Небојша Милиновић, пољопривредник из Бача. Пољопривредник из Бача први подржао апел председника Републике Србије Алекснадра Вучића за помоћ србима на Косову и Метохији

Револтиран ценом млека, Небојша Милиновић, пољопривредник из Бача распродао је у марту 2015. године музне краве, мислећи да ће боље пролазити и живети од узгоја товне стоке. Имао је те године Милиновић у својим објектима затворених 112 товних јуница и бикова, међутим, кад је на крају године подвукао црту и видео да га у тој завршној рачуници „нема нигде“, распорадао је и то благо. Данас Милиновић каже да се нарадо сећа празних обора и да је пар месеци, колико је био без стоке, била најгора опција која је могла да му се деси.
-Прича Милиновић да му је сточарство у „крви“ и да се нарадо сећа празних обора.
Упркос томе што цена млека ни данас није каква би требала бити, наставићу да се бавим сточарством, без обзира  на недаће које ме могу снаћи. Данас у  објектима имам 27 музних крава, 2015. имао сам преко 50 јуница, телади, 21 крмачу прасиљу и на испаши око 100 оваца приде. Сточари који у својим објектима имају стоку могу очекивати какав-такав прилив средстава. Нешто, кад се поплаћају све даџбине, и преостане. Истини за вољу, не превише, али остане више од оног што би остало кад су обори празни - каже Милиновић и додаје да је сточарство права грана пољопривреде за оне који земљу узимају у аренду.

 

Последње ажурирано петак, 16 март 2018 15:22
 
Побољшање демографске структуре војвођанских села ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 16 март 2018 15:07

До 30. априла отворен конкурс за доделу бесповратних стредстава брачним паровима за куповину сеоских кућа. Највиши износ који се додељује до милион динара - Битан услов да један од супружника није старији од 40 година.

Покрајински Завод за равноправност полова расписао је 1. марта текуће године конкурс за доделу бесповратних средстава брачним паровима за куповину сеоских кућа са окућницом. За доделу средстава могу да конкуришу супружници чија брачна заједница траје најмање три године и ванбрачни партнери са трајнијом заједницом, у складу са Законом који у свом власништву или сувласништву немају стамбени простор, нити су у претходних пет година продали или на неки други начин отуђили непокретност која је била у њиховом власништву. На конкурс расписан од стране Завода за равноправност полова заинтересовани супружници могу аплицирати само са једном пријавом, а услов за учешће на конкурсу између осталих је да један од супружника у тренутку подношења пријаве на конкурс није старији од 40 година и да грађевинска вредност некретнине, сеоске куће са окућницом, не прелази износ од 2 милиона динара. За куповину сеоских кућа са окућницом Завод за равноправност полова опредлио је 30 милиона динара, а максималан износ који ће се додељивати брачним паровима је милион динара.
Циљ доделе бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом супружницима са пребивалиштем на територији АП Војводине је подстицање развоја руралних средина, повећање броја жена власница некретнина, подмалђивање сеоских средина и иницирање процеса побољшања демографске структуре који је предуслов за покретање привредних активности.

Последње ажурирано петак, 16 март 2018 15:13
 
Противградни стрелци потписали уговоре за предстојећу сезону ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 16 март 2018 20:27

У току завршне радње пред почетак сезоне борбе против града. Свих девет противградних станица у општини Оџаци у функцији - Локална самоуправа и у текућој години новчано стимулише рад стрелаца - На противградним станицама ће бити довољан број ракета

Припреме за противградну сезону која траје од 15. априла до 15. октобра, у општини Оџаци почеле су прошле недеље потписивањем уговора о ангажовању стрелаца за нову сезону и обавезним лекарским прегледима. На радном састанку који је поводом предстојеће сезоне борбе против градоносних облака организовао Радарски центар Бајша, по чијем налогу делује противградна заштита општине Оџаци, између осталог је речено да је свих девет противградних станица у општини у функцији, да ракета има довољно и да ће надокнада за рад стрелаца и у 2018. години бити 4 хиљаде динара на месечном нивоу. Похвалили су на радном састанку надлежни из Бајше оџачку локалну самоуправу која је у буџету определила средства за набавку додатних количина противградне муниције и додатно стимулисање рада људи који ће радити на противградним станицама.
Истакавши да су упознавање стрелаца са условима рада, лекарски преглади и потписивање уговора редовне активности које пред почетак сезоне борбе против града Радарски центар Бајша у дело спроводи од 2001. године, Миодраг Стојановић, шеф Радрског центар Бајша за „Наше новине“ је рекао да ће, захваљујући ресорном Покрајинском секретаријату и локалној самоуправи, ове године бити довољно ракета на противградним станицама у општини Оџаци.

Последње ажурирано петак, 16 март 2018 20:29
 
«ПочетакПретходна11121314151617181920СледећаКрај»

Страна 11 од 210
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.