Home
Наше новине
Купци обрали парадајз! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 23 август 2010 09:02

Воће и поврће ,,држи’’ цену. -На оџачкој пијаци парадајз од 70-100 динара

Купци на зеленим пијацама, продавницама, пиљарницама широм Србија, ових врелих августовских дана при самом погледу на цене воћа и поврћа хватају се за главу. Уместо, како је то било ранијих година, да цене ових артикала падају, оне из дана у дан вртоглаво расту. Никад у ово доба године ,,зелениш’’ на пијацама није био тако скуп и држао цену као да је рано пролеће. И мада су тезге крцате, најтраженији производи скупљи су и за 30 посто, а у неким случајевима и више него прошле године. Рекордер по скупоћи је парадајз који се до пре десетак дана у оџацима и околним местима куповао по цени од 120 динара. Прошле суботе, на пијачни дан, цене овог поврћа су се ,,стабилизовале’’, па се килограм кретао од 70-100 динара. Да ће цене парадајза бити високе до краје сезоне поручују и стручњаци и произвођачи који узроке високих цена правдају изузетно мршавом годином за ово поврће.

Последње ажурирано понедељак, 23 август 2010 09:19
 
Самодопринос за бољи живот ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 23 август 2010 07:21

До краја године Месна заједница расписује референдум о увођењу месног самодоприноса за период 01.01.2011. до 31.12.2014.

Драгана Костадиновић-Захваљујући чињеници да је месни самодопринос у Оџацима увођен у неколико наврата, успешно је решено мноштво проблема, првенствено из домена комуналне инфраструктуре. Изградња водовода са црпном станицом, генералног урбанистичког плана Оџака, тротоара и путева, затворене атмосферске канализације, капеле са приступним путем и инсталацијама, терена за мале спортове, пројекта за гасификацију Основне школе ,,Бранко Радичевић’’, јавне расвете, паркинга испред Дома здравља Оџаци, олимпијског базена, новог градског сметлишта са приступним путем, фабрике воде са свим пратећим објектима, као и реконструкција електомреже су само део великих инвестиција које су урађене новцем из месног самодоприноса који су грађани Оџака изгласавали уназад тридесетак година. Без тог новца већина ових послова, као и највећа капитална инвестиција која се после петнаестак година завршава ове године, изградња фекалне канализације, не би могле бити ни започете - рекла је за ,,Наше новине’’ секретар оџачке Месне заједнице Драгана Костадиновић.

Последње ажурирано понедељак, 23 август 2010 07:52
 
Из инспектората поручују - Нема компромиса! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
понедељак, 23 август 2010 08:22

Пољопривредници из Раткова већ више од две недеље бране њиве са модификованом сојом. -Ратковачки произвођачи тврде да је модификована соја у огромним количинама ушла у Србију

Ратковачки пољопривредници већ више од две недеље бране званичним државним органима из Генералног инспектората Министарстава пољопривреде, да на педесетак парцела униште усеве засађене семеном генетски модификоване соје, која је забрањена Законом о генетички модификованим организмима.
Најпре је шездесетак паора сазнало да су почетком августа неке од парцела узоране па су упозорили инспектора да ни по коју цену неће дозволити даље уништавање усева. Инспектори су отишли уз наводни договор да се уништавање соје одложи за 25 дана. Међутим у среду са службеницима Републичког инспектората у Ратково је стигао и директор Душан Пајкић који је у дугој расправи са разочараним пољопривредницима неколико пута поновио, да кад је кршење закона у питању, као у овом случају, компромиса неће бити.

Последње ажурирано понедељак, 23 август 2010 08:31
 
Геронтолошки центар ниче из темеља ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 23 август 2010 07:53

Одређена локација на којој ће бити грађен Дом пензионера. -Идејним пројектом предвиђен смештај за сто пензионера

Да су се ствари покренуле са мртве тачке и да су у локалној самоуправи одлучни да реше дугогодишњи проблем смештаја пензионера са територије оџачке општине, говори и то да је локација за будући геронтолошки центар већ одређена и да је урађен предлог идејног пројекта којим је предвиђен смештај за око сто лица у трећем добу.
-Немамо времена за чекање, сви рокови су већ одавно пробијени, а пропуштене су и многе прилике да из републичких, покрајинских и међународних фондова обезбедимо новац за изградњу геронтолошког центра. Зато ћемо у наредном периоду деловати брзо и ефикасно - каже заменик председника Скупштине Миливоје Павловић.

Последње ажурирано понедељак, 23 август 2010 08:04
 
Висока технологија управљања отпадом ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 23 август 2010 08:39

У току преговори око избора партнера за изградњу регионалне депоније ,,Ранчево’’. -Регионалне депоније у оџачким месним заједницама би отишле у прошлост, а сав отпад из околних места довозио би се на оџачку депонију која би била трансфер станица.

Оџачка општина без дивљих депонија, квалитетнији извоз смећа, вишенаменски нови контејнери, очуван животни простор. Звучи утопистички, међутим, са почетком рада регионалне депоније ,,Ранчево’’ код Сомбора, то би ускоро могао да буде део наше свакодневице. Више од 1000 махом дивљих депонија у Војводини представљају велику еколошку опасност, али и скривени и непроцењиви извор енергије. Једнодушна је оцена да би у Војводини требало да се изгради неколико регионалних санитарних депонија чијим функционисањем би се обезбедио сложени систем управљања отпадом. Да су регионалне депоније исплатив подухват уверили су се и начелница Западнобачког округа Лилијана Соколов-Ђокић, председници општина Кула и Оџаци Светозар Буквић и Предраг Цветановић и градоначелник града Сомбора Немања Делић, који су пре 15-так дана обишли регионалну депонију у Мишколцу.

Последње ажурирано понедељак, 23 август 2010 09:01
 
«ПочетакПретходна181182183184185186187188189190СледећаКрај»

Страна 185 од 200
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.