Home
Наше новине
Посао се не чека, он се тражи ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 04 фебруар 2010 09:44

Кроз програме за приправнике, самозапошљавање, ново запошљавање, јавне радове, као и кроз програм за лица одређених категорија на нивоу Западнобачког округа запослено 2200 лица. – Да би се програм незапослености што ефикасније почео решавати крајње је време да и челници локалних самоуправа схвате да се он решава у општини. – Захваљујући мерама за подстицање запошљавања у оџачкој опшини у току 2009. смањен број незапослених лица. – До краја марта примаће се пријаве приватних предузетника који одлуче да учествују на конкурсу ,,Прва шанса’’.

- Иза нас је остала изузетно тешка година, политичка и економска збивања у држави проузроковала су велике промене на тржишту радне снаге. Неки од тих поремећаја, као што је број незапослених лица, кулминирали су у току прошле године. Околности у којима се живело и пословало утицале су и на стопу запослености која није била на нивоу претходних година. На подручју Западнобачког округа у току 2009. године било је 41000 запослених, што је за 4500 мање у односу на 2008. годину.

Последње ажурирано четвртак, 04 фебруар 2010 10:00
 
Предстоји обнова православне цркве ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Бранислав Костић   
четвртак, 04 фебруар 2010 09:39

Када то омогуће временски услови, требало би да почне  обнова православног храма у Бачком Брестовцу.
Протокол о обезбеђивању потребног новца за ову намену потписали су недавно председник Владе Војводине Бојан Пајтић и Верољуб Марковић, председник Привременог органа у општини Оџаци.

 
Одзвонило септичким јамама ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 04 фебруар 2010 08:07

Грађани и свако друго правно и физичко лице  дужно је да  прикључи свој објекат на градску фекалну канализацију.

И поред тога што временске прилике не иду на руку извођачу радова, новосадској фирми ,,Градитељ’’, од секретара оџачке Месне заједнице Слободана Видановића сазнајемо да се већ сад са сигурношћу може рећи да ће у току ове године цели Оџаци бити покривени канализационом мрежом.

Последње ажурирано четвртак, 04 фебруар 2010 08:38
 
Бадње вече са Словацима и Мађарима ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Бранислав Костић   
петак, 29 јануар 2010 11:02

Председник Републике Србије, у чијој је пратњи био председник Владе Војводине Бојан Пајтић и министар у Влади Србије за екологију Оливер Дулић, присуствовали су богослужењу у локалним црквама у Лалићу и Богојеву на Бадње вече.
У словачкој Евангелистичкој цркви у Лалићу мису је служила фарарка Вјера Батори, док је у Римокатоличкој цркви у Богојеву, у коме махом живе припадници Мађарске националне мањине, мису служио жупник Арпад Веребељ.
Председник Тадић је срдачно дочекан у Богојеву од великог броја грађана и верника, а на мађарском језику је свима који славе честитао Бадње вече и Божић.
Председник Тадић са својом пратњом присуствовао је и миси у Сонти код Апатина, где већинско становништво чини хрватска национална мањина. Мису је служио жупник Доминик Раволбски.

Последње ажурирано понедељак, 08 фебруар 2010 10:49
 
Колективни центри одлазе у прошлост ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 25 јануар 2010 11:41

-Наша амбиција и жеља је да у години пред нама обезбедимо смештај за све оне људе који живе у три преостала колективна центра у Војводини, да колективне центре затворимо и да свим оним људима који су не својом кривицом доживели несрећу и морали да се иселе из својих домова обезбедимо услове за нормалан живот. Ова акција је наставак онога што смо радили и пре. Желимо да као и на пољу запошљавања, ефикасности аминистрације и у овоме будемо успешни, да затварањем колективних центара затворимо једну историјску страницу, да иза нас остане време када је на хиљаде људи живело унесрећено у условима који нису примерени 21. веку - рекао је председник владе АП Војводине Бојан Пајтић у Бачком Грачацу, где је уручио кључеве за 29 кућа намењених за трајни смештај избеглих, прогнаних и расељених породица који живе на територији АП Војводине. Том приликом Пајтић је истакао да је захваљујући програму стамбеног збрињавања који спроводи Покрајина у сарадњи са УНХЦР обезбеђен кров над главом за 614 породица. Њих 400 проблем смештаја решило је кроз грађевински материјал, док је 214 породица откупило куће захваљујући средствима од шест хиљада евра, од чега је три хиљаде бесповратно, док је рок отплате за преосталих три хиљаде евра 10 година без камате.

Последње ажурирано уторак, 26 јануар 2010 12:13
 
«ПочетакПретходна181182183184185186187СледећаКрај»

Страна 186 од 187
© 2017 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.