Home
Наше новине
Под европским кровом ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 10 јун 2010 10:33

 

 

Наслеђе из прошлости главнa је препрека бржем развоју и ефикасности у свим областима, од демократизације односа до повећања стандарда грађана

Протеклих дана навршило се првих стотину дана власти проевропских снага у општини Оџаци, окупљених око Демократске странке. Међутим, за ово време мало се тога у Оџацима променило на боље, а актуелна власт сматра да су за такво стање најодговорнији њихови претходници. У минулих десет година Социјалистичка партијаСрбије (СПС) је незаобилазан део сваке власти. Социјалисти су од 2000. до 2004. године владали сами, до недавно били су у коалицији са радикалима, док су данас главни партнер демократа. Власт у Оџацима, коју чини десетак разнородних странака (ДС, СПС, СПС-ПУПС-ЈС, ЛДП, СПО, РДС,...) суочава са многобројним проблемима из прошлости, али и оним новим, који су на крилима светске финансијске кризе пристигли и на северозапад Бачке.

Последње ажурирано четвртак, 10 јун 2010 10:53
 
Пејчић на челу парламента ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 10 јун 2010 10:20

-Одржано четврто и пето скупштинско заседање. -Опозиција бојкотовала скупштински рад

Непуна четири месеца пошто је изабрана за председницу оџачке Скупштине народна посланица у републичком парламенту из редова Г17 плус, Снежана Седлар, на четвртој седници оџачког парламента одржаној у петак,  4.јуна, поднела је оставку, а на њено место, на петој седници одржаној истог дана, изабран је Милош Пејчић, председник Општинског одбора Г17 плус. -Обавила сам свој задатак - истакла је Седлар обраћајући се одборницима владајуће коалиције. -Као што сам и обећала, функцију председнице Скупштине обављала сам веома кратко, а оставку подносим пре свега због тога што ми није циљ акумулација функција, као и због чињенице да су функција народне посланице коју желим да обављам крајње професионално и одговорно у интересу грађана оџачке општине и председнице оџачке Скупштине због своје одговорности и обимности неспојиве.

Последње ажурирано четвртак, 10 јун 2010 10:32
 
Велика излазност ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 10 јун 2010 10:03

Избори протекли у демократској атмосфери без инцидената

На 883 бирачка места, 436.334 припадника националних мањина широм Србије у недељу, 6.јуна, ,,заокруживали’’ су своје представнике за 19 Националних савета. На четири бирачка места у оџачкој општини (Лалићу, Богојеву, Дероњама и Оџацима) која су била отворена од седам часова од 1687 уписаних у бирачке спискове на изборе је изашло 52 процента. Највећа излазност забележена је у Лалићу 64,64 и Дероњама 63,93 посто. Као  и у целој Србији, и у оџачкој општини избори су протекли у демократској атмосфери, без инцидената. Иако су се локалне самоуправе по први пут сусреле са оваквим изборима, атмосфера и организација првих непосредних избора за Националне савете није се разликовала од оних за републичке, покрајинске или локалне представнике власти.
А излазност од преко 50 посто говори да су представници националних мањина итекако заинтересовани ко ће их представљати у Националним саветима.

Последње ажурирано четвртак, 10 јун 2010 10:20
 
Лука је велика развојна шанса наше општине! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
четвртак, 27 мај 2010 06:52

-Већински капитал луке је у приватном, а 40 одсто  у државном власништву. -Ми смо једна од транзитних веза са морским лукама и представљам шансу за бржи привредни развој целог региона.  -У току протекле године више од  250 000 тона претовара робе, а циљ је да се ускоро капацитет повећа на 1,5 милиона тона годишње. –На добром путу ка модерној европској луци

Лука ,,Дунав - Богојево’’ традиционални је учесник Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду.  Оцењујући ефекте учешћа на овогодишњој сајамској манифестацији  менаџер за развој луке ,,Дунав - Богојево’’ Миле Мандић потврдио је значај учешћа на једној оваквој приредби. То је била прилика да  се представимо новим коминтентима, али и да  досадашњим понудимо комплетнију палету услуга луке.
У сваком случају, Миле Мандић је потврдио многобројне пословне контакте  током сајамских дана, што ће, како је нагласио у изјави за ,,Наше новине’’ сасвим извесно довести до повећања пласмана роба у луци ,,Дунав - Богојево’’..

Последње ажурирано четвртак, 27 мај 2010 07:12
 
Апсолутни шампион квалитета ,,Мотвоз’’ из Оџака ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
четвртак, 27 мај 2010 08:04

Међу 1300 излагача из земље и иностранства представило се и шест предузећа и организација из наше општине – Лука Богојево, Хипол, Бонел, Мотвоз, Нивета и Туристичка организација

Недавно завршени Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду је, упркос економској кризи, по броју учесника, пословности и понуди излагача, задржао обележје једног од најважнијих годишњих пословних догађаја у аграру Југоисточне Европе. Представило се 1300 излагача из земље и иностранства, међу којима и  шест предузећа и организација које послују на територији општине Оџаци. Баш као и сваке године, нису изостале награде, па је тако добитник признања у категорији апсолутни шампион квалитета и носилац Великог шампионског пехара у робној групи амбалажа и амбалажни материјали предузеће Мотвоз из Оџака. -Освојили смо четири медаље за квалитет везива и пехар за победника у класи. У Оџацима функционишемо већ две године. Наш основни асортиман је пп везиво за пољопривреду, мрежице за роло бале, природни канапи и пвц мреже и фолија. Квалитет наших производа је 20 – 30 посто изнад конкурентних производа осталих понуђача у Србији. Производња је словеначка са врло брзом тенденцијом да се са производњом крене и у Оџацима - истиче за ,,Наше новине’’ Дамир Трбојевић, један од шефова продаје.

Последње ажурирано четвртак, 27 мај 2010 08:35
 
«ПочетакПретходна181182183184185186187188189190СледећаКрај»

Страна 186 од 195
© 2017 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.