Home
Наше новине
Млади таленти ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Весна Рогач   
уторак, 23 новембар 2010 09:08

Леп успех ученика основне школе ,,Бранко Радичевић’’ на интернационалном дечијем ликовном конкурсу у португалу

По већ ко зна који пут, ученици Основне школе ,,Бранко Радичевић’’ награђени су у Португалу на традиционалном ликовном конкурсу за своје графике. Наиме, на 11. Интернационални дечји ликовни конкурс, који се сваке године организује у Евори, пристигло је 1169 радова из 53 земље. Основна школа ,,Бранко Радичевић’’ сваке године учествује са радовима својих марљивих ликовњака. Успех и бројне награде никад не изостану, а Јасмина Ижак, учитељ, ликовни педагог и велики заљубљеник у графику, веома је поносна на своје ђаке: -Морам признати да су деца уложила бескрајно много труда и времена. Лепо је видети срећу на дечјим лицима када схвате да се труд исплатио. Свака награда даје добар ветар у једра, надамо се успеху и следеће године.
Сребрне медаље добиле су Наташа Смиљанић (сада већ гимназијалка, али верна ликовној секцији у својој старој школи) и Наталија Велимировић, ученица 2. разреда.
Специјалне дипломе додељене су Милици Кончаревић, 2. разред, Вишњи Ђурић, 2. разред, Ђури Божанић, 6. разред и Ивани Ћирић, гимназијалки и бившој ученици ове школе.
Браво, децо!

Последње ажурирано уторак, 23 новембар 2010 09:17
 
Инвеститори се не чекају ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 09 новембар 2010 08:18

У Новом Саду одржан Пети међународни сајам инвестиција. -У Војводину у протеклих десет година стигло око 5,7 милијарди евра страних инвестиција. -Републичка и покрајинска Влада подржаће сваку локалну самоуправу која има добре идеје и планове за привлачење инвеститора.

На прошлонедељном ,,Инвестекспу’’ одржаном у Новом Саду, који су у уторак, 26. октобра, отворили покрајински премијер Бојан Пајтић и министар за економију и регионални развој Млађан Динкић, представљен је инвестициони потенцијал градова и општина у Војводини. Том приликом Бојан Пајтић је истакао да су овакве смотре од великог значаја за локалне самоуправе које су добиле јединствену прилику да промовишу своје инвестиционе потенцијале. Чињеница да је овогодишњи сајам за 20 посто посећенији у односу на прошлогодишњи говори да је потреба за њим већа и изразитија.

Последње ажурирано уторак, 09 новембар 2010 09:17
 
Морамо да радимо много и брзо! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
уторак, 09 новембар 2010 09:18

Обележен Дан ослобођења и колонизације Оџачке општине

Полагањем венаца на спомен - обележју ослободиоцима и жртвама фашизма и свечаном Седницом Скупштине општине Оџаци, 22. октобра је обележен Дан општине Оџаци и 66 година од ослобођења од фашизма, као и 64 године од колонизације. Венце су положиле делегације Општинског одбора СУБНОР-а, Резервних војних старешина и Локалне самоуправе. Миливоје Павловић, заменик председника Скупштине општине је овим поводом подсетио да су се на овом простору у време завршних борби за ослобођење наше земље водиле ратне операције које су биле увод у Батинску битку. Он је истакао да је становништво које је тада овде насељено дало значајан допринос послератном развоју општине.

Последње ажурирано уторак, 09 новембар 2010 09:28
 
Унапређење саобраћајне инфраструктуре ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
уторак, 09 новембар 2010 09:28

Уручен пројекат за изградњу бициклистичке стазе Оџаци - Каравуково. Реализација пројекта значајна за развијање туристичких потенцијала оџачке општине.

Покрајинска секретарка за архитектуру, урбанизам и градитељство Душанка Д. Сремачки уручила је 27. октобра председнику општине Оџаци Предрагу Цветановићу пројекат за изградњу бициклистичке стазе Оџаци-Каравуково.
Реч је о пројекту који је значајан за развој саобраћајне инфраструктуре у општини Оџаци, побољшање територијалне приступачности, развој туризма и туристичких потенцијала, те за унапређење привреде и животне средине. Према пројектној документацији коју је израдио „Војводинапројект", предвиђено је да бициклистичка стаза у дужини од 5 километара креће од излаза из Оџака према насељеном месту Каравуково и да пролази кроз ово место. За средства за реализацију пројекта општина Оџаци конкурисаће код покрајинских фондова, а пројекат би требало да буде реализован до пролећа предстојеће године.

Последње ажурирано уторак, 09 новембар 2010 09:32
 
Породични лекар ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 09 новембар 2010 09:33

Заменик покрајинског секретара за здравство Здравко Косјерина обишао оџачки Дом здравља. По новој капитационој формули приходи домова здравља, лекара и сестара зависиће од броја прегледаних и регистрованих пацијената, броја исписаних рецепата и њихове вредности.

Изабрани лекар најбоље познаје пацијента који му је исказао поверење да води бригу о његовом здравственом стању, па му због тога може пружити најквалитетнију како дијагностику, тако и терапеутску подршку. Уколико пацијент често мења здравственог радника, то није добро ни за њега ни за лекара коме је тешко да у потпуности и на адекватан начин лечи и дијагностификује болести код таквих лица. Због тога је од изузетне важности да грађани који то нису урадили што пре изаберу свог лекара који ће временом прерасти у породичног. У акцији ,,Изабрани лекар’’ коју је Министарство здравља покренуло пре пар година, око 60 посто грађана оџачке општине се определило за свог лекара. Иако је тај постотак за 20 посто већи од републичког и покрајинског, на томе се не сме стати, пошто је у неким срединама тај постотак изнад 80 посто - рекао је заменик покрајинског секретара за здравство професор доктор Здравко Косјерина приликом прошлонедељне радне посете оџачком Дому здравља.

Последње ажурирано уторак, 09 новембар 2010 09:38
 
«ПочетакПретходна191192193194195196197198199200СледећаКрај»

Страна 191 од 211
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.