Home
Наше новине
Опушак као доказ ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 23 новембар 2010 08:42

Од 11. новембра почела примена закона о забрани пушења у готово свим затвореним просторијама. -Дим протеран из здравствених, културних, спортских и просветних установа. -Казна од 5 хиљада до милион динара. -Пушачке ,,оазе’’ улице, паркови и понеки кафић.

Осим упаљене цигарете, од 11. новембра кад је почела примена закона о забрани пушења у будуће ће инспекторима као доказ да се закон крши служити и пепељаре (чак и празне), дим, па и давно изгажени опушци. Дим је на незадовољсто око 2 милиона пушача у Србији непожељан у скоро свакој затвореној просторији. Према акту усвојеном почетком маја ове године, дувански дим је ,,протеран’’ из јавних установа, радних места. Са цигаретом се неће ући ни у једну образовну, здравствену, спортску и културну установу. Једине пушачке ,,оазе’’ остаће улице, паркови и понеки кафићи.

Последње ажурирано уторак, 23 новембар 2010 08:50
 
И ученике бију, зар не!? ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 23 новембар 2010 09:03

Зоран ЋирићСве учесталије насиље у школама

Туче у школским двориштима, избацивање ученика кроз школске прозоре, свакодневна малтретирања, оно је о чему смо слушали и читали, мислећи да се то дешава ,,тамо далеко’’, неком другом. Нажалост, све ово постало је део и наше свакодневице. Школски дани, најлепше животно доба, за многе ђаке постали су зона сумрака, а одлазак у школу и повратак из ње права авантура. Истини за вољу, и пре је било несташлука, песничења, али све се завршавало брзим помирењима, без последица. Недавни догађај који је збио у Оџацима, када су два ученика Основне школе ,,Бранко Радичевић’’ пресрели и после краћег малтретирања у каналу оставили ученика шестог разреда А.Ћ. исте школе, звоно је за узбуну. После двадесетчетворосатног задржавања на одељењу дечије хирургије у Сомбору, А.Ћ. је пуштен на кућно лечење. Повреде, оне физичке, брзо ће зацелити. Сећање на дан кад је немилосрдно малтретиран још дуго ће пратити овог мирног дечака за којег ђачки дани сигурно неће бити најлепши и најбезбрижнији у животу. Немилом догађају по речима Зорана Ћирића, оца малолетног А.Ћ., претходило је двогодишње малтретирање којем је дечак био изложен од стране својих вршњака. У више наврата мајка дечака је одлазила у школу, упозоравала и молила да се нешто предузме, међутим, њене молбе нису дале резултата, у ствари, резултат је ово што се десило. По Зорану Ћирићу узрок свему је нечињење оних који су требали нешто учинити и којима је то у опису посла. ,,Нисам киван на децу, они су још млади да би у потпуности били свесни свог (не)дела. Нећу се светити, нити ћу икога тужити, оно што желим је да се то никад више не понови ни мом, ни било ком другом детету - истакао је за ,,Наше новине’’ Зоран Ћирић.

Последње ажурирано уторак, 23 новембар 2010 09:07
 
Проширење делатности ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 23 новембар 2010 08:52

Јелена СелакИз Дечјег вртића ,,Полетарац’’

Пре двадесетак дана Дечји вртић ,,Полетарац’’ добио је решење о испуњавању услова да поред редовних делатности из свог програма у десет објеката може обављати и проширену делатност која се односи на организовање прослава рођендана за децу узраста од 3-10 година и различитих врста играоница. По речима директорице ,,Полетарца’’ Јелене Селак, идеја потекла од Савета родитеља ускоро ће се спровести у дело. -Пошто у селима имамо само припремно-педагошки програм, проширеним програмом омогућићемо млађој деци бржу социјализацију, као и раније укључење у колектив годину-две пре поласка у припремно-предшколску наставу. Проширена делатност обављаће се по завршетку редовних наставних активности, а у рад са децом која не морају да буду чланови ,,Полетарца’’ биће укључени васпитачи, стручни срадници и аниматор за културне активности - истакла је Јелена Селак, додавши да је цена двосатне прославе рођендана хиљаду динара, док ће се за играонице које ће се одржавати једном недељно плаћати 500 динара на месечном нивоу.

 
Млади таленти ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Весна Рогач   
уторак, 23 новембар 2010 09:08

Леп успех ученика основне школе ,,Бранко Радичевић’’ на интернационалном дечијем ликовном конкурсу у португалу

По већ ко зна који пут, ученици Основне школе ,,Бранко Радичевић’’ награђени су у Португалу на традиционалном ликовном конкурсу за своје графике. Наиме, на 11. Интернационални дечји ликовни конкурс, који се сваке године организује у Евори, пристигло је 1169 радова из 53 земље. Основна школа ,,Бранко Радичевић’’ сваке године учествује са радовима својих марљивих ликовњака. Успех и бројне награде никад не изостану, а Јасмина Ижак, учитељ, ликовни педагог и велики заљубљеник у графику, веома је поносна на своје ђаке: -Морам признати да су деца уложила бескрајно много труда и времена. Лепо је видети срећу на дечјим лицима када схвате да се труд исплатио. Свака награда даје добар ветар у једра, надамо се успеху и следеће године.
Сребрне медаље добиле су Наташа Смиљанић (сада већ гимназијалка, али верна ликовној секцији у својој старој школи) и Наталија Велимировић, ученица 2. разреда.
Специјалне дипломе додељене су Милици Кончаревић, 2. разред, Вишњи Ђурић, 2. разред, Ђури Божанић, 6. разред и Ивани Ћирић, гимназијалки и бившој ученици ове школе.
Браво, децо!

Последње ажурирано уторак, 23 новембар 2010 09:17
 
Инвеститори се не чекају ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 09 новембар 2010 08:18

У Новом Саду одржан Пети међународни сајам инвестиција. -У Војводину у протеклих десет година стигло око 5,7 милијарди евра страних инвестиција. -Републичка и покрајинска Влада подржаће сваку локалну самоуправу која има добре идеје и планове за привлачење инвеститора.

На прошлонедељном ,,Инвестекспу’’ одржаном у Новом Саду, који су у уторак, 26. октобра, отворили покрајински премијер Бојан Пајтић и министар за економију и регионални развој Млађан Динкић, представљен је инвестициони потенцијал градова и општина у Војводини. Том приликом Бојан Пајтић је истакао да су овакве смотре од великог значаја за локалне самоуправе које су добиле јединствену прилику да промовишу своје инвестиционе потенцијале. Чињеница да је овогодишњи сајам за 20 посто посећенији у односу на прошлогодишњи говори да је потреба за њим већа и изразитија.

Последње ажурирано уторак, 09 новембар 2010 09:17
 
«ПочетакПретходна191192193194195196197198199200СледећаКрај»

Страна 192 од 213
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.