Home
Наше новине
Унапређење саобраћајне инфраструктуре ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
уторак, 09 новембар 2010 09:28

Уручен пројекат за изградњу бициклистичке стазе Оџаци - Каравуково. Реализација пројекта значајна за развијање туристичких потенцијала оџачке општине.

Покрајинска секретарка за архитектуру, урбанизам и градитељство Душанка Д. Сремачки уручила је 27. октобра председнику општине Оџаци Предрагу Цветановићу пројекат за изградњу бициклистичке стазе Оџаци-Каравуково.
Реч је о пројекту који је значајан за развој саобраћајне инфраструктуре у општини Оџаци, побољшање територијалне приступачности, развој туризма и туристичких потенцијала, те за унапређење привреде и животне средине. Према пројектној документацији коју је израдио „Војводинапројект", предвиђено је да бициклистичка стаза у дужини од 5 километара креће од излаза из Оџака према насељеном месту Каравуково и да пролази кроз ово место. За средства за реализацију пројекта општина Оџаци конкурисаће код покрајинских фондова, а пројекат би требало да буде реализован до пролећа предстојеће године.

Последње ажурирано уторак, 09 новембар 2010 09:32
 
Породични лекар ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 09 новембар 2010 09:33

Заменик покрајинског секретара за здравство Здравко Косјерина обишао оџачки Дом здравља. По новој капитационој формули приходи домова здравља, лекара и сестара зависиће од броја прегледаних и регистрованих пацијената, броја исписаних рецепата и њихове вредности.

Изабрани лекар најбоље познаје пацијента који му је исказао поверење да води бригу о његовом здравственом стању, па му због тога може пружити најквалитетнију како дијагностику, тако и терапеутску подршку. Уколико пацијент често мења здравственог радника, то није добро ни за њега ни за лекара коме је тешко да у потпуности и на адекватан начин лечи и дијагностификује болести код таквих лица. Због тога је од изузетне важности да грађани који то нису урадили што пре изаберу свог лекара који ће временом прерасти у породичног. У акцији ,,Изабрани лекар’’ коју је Министарство здравља покренуло пре пар година, око 60 посто грађана оџачке општине се определило за свог лекара. Иако је тај постотак за 20 посто већи од републичког и покрајинског, на томе се не сме стати, пошто је у неким срединама тај постотак изнад 80 посто - рекао је заменик покрајинског секретара за здравство професор доктор Здравко Косјерина приликом прошлонедељне радне посете оџачком Дому здравља.

Последње ажурирано уторак, 09 новембар 2010 09:38
 
Нове перспективе ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 09 новембар 2010 09:38

Сусрети: Виолета Јовановић, извршни директор Националне алијансе за локални економски развој. - НАЛЕД оџачкој општини може понудити квалитетну подршку у оствривању комуникације са страним амбасадама, донаторима и инвеститорима

-Иако су потпуно инфрастуктурно опремљене радне зоне важан услов, њихово постојање не значи да ће инвеститори безусловно улагати у неку средину. Да је тако говори и то да у Србији има много општина у којима постоје радне зоне, али инвеститори их заобилазе. Положај на раскрсници важних коридора, дуга индустријска традиција, квалификована радна снага и добар потенцијал за привредни и туристички развој су оне предности које оџачку општину сврставају у ред атрактивнијих средина за улагање. Да би се тај потенцијал искористио, како би се надокнадило оно што је пропуштено уназад двадесет година, треба радити брже и боље - рекла је за ,,Наше новине’’ Виолета Јовановић, извршни директор Националне алијансе за локални екомомски развиј (НАЛЕД).

Последње ажурирано уторак, 09 новембар 2010 09:43
 
Бржи и динамичнији развој ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 21 октобар 2010 08:44

Предраг Цветановић, председник општине Оџаци: Обнова и изградња свега оног што је годинама заменемаривано и потискивано у страну је дуготрајан, често и болан процес који захтева конкретне кораке. - У циљу придобијања политичких поена, подршке грађана, поједине опозиционе одборничке групе са скупштинске говорнице често износе непроверене и нетачне податке.

Упркос економској кризи и мноштву проблема, предсеник општине Оџаци Предраг Цветановић је уверен да су године пред нама године бржег, снажнијег и динамичнијег развоја оџачке општине.
-И пре ступања на ову одговорну функцију у потпуности сам био свестан проблема с којима ћемо се моји сарадници и ја суочити. Истини за вољу, многи од њих су озбиљнији и дубљи него што сам претпостављао, али далеко од тога да нису решиви.

Последње ажурирано четвртак, 21 октобар 2010 08:59
 
Рестриктивни закони ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 21 октобар 2010 08:59

Властимир Анђелковић: -Свесни смо ризика масовних окупљања, али то је једини начин да Влади скренемо пажњу на тежак положај радника и пензионера

-Предлог измена и допуна Закона о пензијском и инвалидском осигурању који је једнострано утврђен од Владе републике Србије није добар и њиме дугорочно нико ништа не добија, а највише губе радници и пензионери. У Савезу самосталних синдиката због тога стојимо на становишту да ове предложене измене и допуне треба повући из процедуре, наставити преговоре и пронаћи таква решења која ће бар донекле задовољити најсиромашније слојеве друштва. Уместо обећања да ће се пензије усклађивати са кретањима зарада, да ће динамика повећања односа просечних пензија и просечних плата достићи максималних 70 посто, републичка Влада доноси погубне и у већини случајева законе који нису применљиви - рекао је за ,,Наше новине’’ председник оџачког Већа самосталних синдиката Властимир Анђелковић.

Последње ажурирано четвртак, 21 октобар 2010 09:06
 
«ПочетакПретходна191192193194195196197198199200СледећаКрај»

Страна 194 од 214
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.