Home
Наше новине
Гризу к’о луди ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 22 јул 2010 08:45

Борба против комараца и са земље и из ваздуха. -На тендеру објављеном у мају за третирање комараца, од шест понуђача као најповољнија изабрана је новосадска фирма ,,Циклонизација’’.

Вишедневне падавине које су смениле тропске врућине ове године погодовале су и бржем развоју комараца. Овим инсектима је, иначе, време са доста киша изузетно одговарало, а уз то су имали доста места са плитком водом у којим могу да се гнезде. Иако су све неопходне радње које претходе третирању ових инсеката на време урађене, број и агресивност комараца ове године изненадио је све. Ефекти третирања са земље и из ваздуха су, по мишљењу грађана, слабији од очекиваних и нису дали жељене резултате. На тендерској комисији, од шест понуђача за овогодишње уништавање комараца на територији оџачке општине, као најповољнија изабрана је новосадска фирма ,,Циклонизација’’. По речима председника комисије за праћење третирања, Ивана Стаменковића, у први мах примењивани су третмани ларвицидима, како би се смањио број комараца који се развијају из стадијума ларве.

Последње ажурирано четвртак, 22 јул 2010 08:50
 
Оаза у центру Оџака ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 22 јул 2010 09:02

Спортом и игром без предрасуда.

Некад запуштени дворишни простор у Улици Железничкој број 25 у последњих годину дана, захваљујући ангажовању друштва МНРО, добио је нови, лепши изглед и представља праву малу оазу за одмор и рекреацију у самом центру Оџака. На месту где се некад налазио терен за мини голф, који је временом зарастао у траву и коров, никла су, захваљујући средствима из Фонда за социјалне иновације при Министарству рада и социјалне политике, кошаркашки терени за децу и одрасле са трибинама. Дворишни простор је ограђен, травњаци уређени, уз помоћ Месне заједнице направљене су љуљашке, клацкалице..., а поставњена су и мини воденица, ветрењача, мост, бунар. Цео овај комплекс од пре неки дан украшава и живописна гаража у коју је смештен путнички комби које је друштво купило новцем добијеним од Покрајинског секретаријата за социјалну политику и демографију. Уређење целог простора реализовано је кроз планске активности, са циљем да се особама са сметњама у развоју обезбеде квалитетнији услови за дневни боравак, као и услови за активну социјализацију у локалну заједницу кроз дружење и игру са децом и омладином без сметњи у развоју. Због тога цео овај спортски комплекс отворен је за све оне који желе да летњи распуст проведу на спортским теренима. Друштво МНРО по свему што је урадило и ради, добар је пример свим другим друштвима и организацијама. Захваљујући пројектима који сами раде, обезбедили су новац за изградњу већине пратећих садржаја, међутим, много тога је урађено и ангажовањем саме деце која су активно учествовала у уређењу и украшавању дворишног простора. Иако задовољни оним што су за кратко време урадили, у друштву најављују изградњу нових пратећих садржаја.

Последње ажурирано четвртак, 22 јул 2010 09:08
 
Данак немару ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 14 јул 2010 09:03

Поплављена екомомска дворишта, подруми, зидови на стамбеним објектима који се урушавају у Улици војводе Путника последица су дугогодишњег неконтролисаног одлагања отпада у природну депресију.

Незапамћене падавине које су последњих дана јуна засуле целу Србију изазвале су велике проблеме и у оџачкој општини. Готово цели Оџаци и околна села су под водом, а колике су штете знаће се тек кад се вода повуче, међутим, већ сад са сигурношћу се може рећи да оне нису мале, огорчени грађани напросто опседају општину и Месну заједницу у нади да ће им бар део претрпљене штете бити надокнађен. И док сви упиру поглед у небо у ишчекивању стабилизације времена и лепших дана, намеће се питање ко је овај пут крив за све оно што се дешава.

Последње ажурирано среда, 14 јул 2010 09:41
 
Обнављају се партнерски односи ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 14 јул 2010 08:02

Делегација оџачке општине посетила Мозбург у Баварској. -Успостављањем партнерских односа са Мозбургом је значајно јер се отварају могућности за сарадњу и са другим градовима (Рочестер у САД, Мозбург у Аустрији) са којим овај град у Баварској има такође партнерске односе - истиче  Предраг  Цветановић.

На позив градоначелнице Мозбурга Аните Мајнелт, од 20. до 25. јуна, у званичној посети овом граду у Баварској на домак Минхена боравили су председник оџачке општине Предраг Цветановић, његов заменик Ђорђе Богдановић и заменик председника Удружења Немаца у Оџацима Стеван Милер.
Поред сусрета са градоначелницом Мозбурга, Цветановић и Богдановић примљени су и код градоначелника Нуздорфа и Траунродта у округу Фрајсинг, једног од најперспективнијих региона у Немачкој. Челни људи општине примљени су и у влади Баварске, Министарству привреде и Привредној комори.

Последње ажурирано среда, 14 јул 2010 08:58
 
Отвара се нови погон ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 14 јул 2010 08:59

На основу Уговора који је 5. јула у Новом Саду у име Секретаријата за науку и технолошки развој потписао проф. др Драгослав Петровић са фирмом ,,Гарант’’ из Футога, у Оџацима ће се у току ове године отворити погон за производњу делова мотора за теретна возила и тракторе. Погон за финалну обраду који се отвара у склопу програма Секретаријата за примену нових технологија омогућиће запослење 25 радника металске струке. Фирма из Футога се Уговором обавезала да заврши погон и покрене производњу до 31.децембра текуће године. По речима председника општине Предрага Цветановића, у току су преговори са још неким инвеститорима и реално је очекивати отварање нових погона.

Последње ажурирано среда, 14 јул 2010 09:03
 
«ПочетакПретходна191192193194195196197198199200СледећаКрај»

Страна 195 од 208
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.