Home
Наше новине
Зачарани круг ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 19 април 2010 08:04

Вукашин РанђеловићВукашин Ранђеловић: -Бесмислено је улагати у зграду која је постала неусловна за смештај људи у трећем добу. – Решење - промене намене.

Прошло је више од 20 година од како је отпочела изградња објекта у самом центу Оџака намењеног за смештај пензионера. У том периоду зграда у Железничкој је стављена под кров, делимично је урађена инсталација и започето малтерисање. Међутим, 1992. године, и поред чињенице да је новац обезбеђен, због нерешених имовинских односа, несугласица између самих пензионера, прекинута је свака даља градња. Од тада, па до данашњег дана, завршетак зграде Геронтолошког центра по правилу спомиње се само у време предизборних кампања.

Последње ажурирано понедељак, 19 април 2010 08:10
 
Приоритет проширење смештајних капацитета ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 19 април 2010 08:42

Захваљујући средствима покрајинског Фонда  за капитална улагања створили су се услови за почетак радова на Б фази која подразумева изградњу фискултурне сале и нових радних просторија. – Тренутно у десет објеката ,,Полетарца’’ смештено 448 деце из оџачке општине.

Већ дуги низ година због ограниченог броја смештајних капацитета пријем наших најмлађих суграђана које њихови родитељи желе да сместе у Дечји вртић ,,Полетарац’’ био је велики проблем. Због тога су многа деца приликом уписа остајала ,,испод црте’’. По свему судећи захваљујући средствима из Фонда за капитална улагања Војводине, на радост деце, а посебно њихових родитеља, у најскорије време тај проблем би могао бити решен. Наиме, у изјави за ,,Наше новине’’, вд директора ,,Полетарца’’ Јелена Селак каже да је покрајински Фонд определио 27 милиона динара намењених изградњи фискултурне сале и нових радних просторија.

Последње ажурирано понедељак, 19 април 2010 09:00
 
Посао се приводи крају ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 19 април 2010 08:15

ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЗАВРШЕТАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ КАНАЛИЗАЦИЈЕ У ОЏАЦИМА

Изградња канализационе мреже у Оџацима, већ сад је извесно, окончаће се до краја ове године. То значи да ће септичке јаме, на којима су Оџаци годинама и деценијама пливали, постати прошлост.
У овом часу неимари новосадског предузећа ,,Градитељ’’ после завршетка радова у улици Војводе Путника и делу Војвођанске убрзано раде на постављању канализационе инфраструктуре у улици Мике Аласа.
Када се заврши овај део радова, према плану је довршетак краћих деоница у појединим деловима Оџака.

 

 

СПОРТСКО - РЕКРЕАТИВНИ  ЦЕНТАР ,,ШУМИЦЕ’’ ДОБИЈА КОНАЧАН ИЗГЛЕД

Градиће се базен за децу

- После СРЦ ,,Шумице’’ и мали спортски терени у Бачком Брестовцу добили савремено осветљење.

Према свему судећи, и уколико се склопе сви каменчићи мозаика, у врло скорој будућности  у склопу Спортског - рекреативног  центра ,,Шумице’’ почеће да се гради још један базен. Реч је о малом базену намењеном деци за који је  већ поодавно припремљена пројектна документација. На тај начин, и уз још неке радове, Спортско - рекреациони центар ,,Шумице’’ добиће коначан изглед.
То практично значи да ће уз два базена  - велики и овај будући за децу, затим трим стазу и терене за мале спортове бити заокружена једна спортска целина која ће разноврсношћу садржаја у потпуности задовољити  спортисте и рекреативце из Оџака и околине.
У овом часу почели су радови на уређењу зелених површина у околини постојећег базена, сређују се  такође  тушеви и санитарни чворови, тако да ће овај Центар по устаљеном реду вожње почети да ради, уколико временски услови дозволе, већ прве недеље јуна.
Захваљујући средствима из Министарства за спорт и омладину и мали спортски терени у Бачком Брестовцу добили су одговарајуће савремено осветљење, па ће и ови терени, као и они у склопу Спортско - рекреативног  центра ,,Шумице’’ у Оџацима, моћи да се користе и у вечерњим сатима.

Последње ажурирано понедељак, 19 април 2010 08:28
 
Ратковчани достојно репрезентовали нашу општину! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
понедељак, 19 април 2010 09:00

У Ваљеву под покровитељством председника Србије Бориса Тадића одржан седми Сабор фолклорних ансамбала Србије.

У Ваљеву је, током прошле недеље, под покровитељством председника Србије Бориса Тадића, одржана шестодневна манифестација под називом 7. Сабор фолклорних ансамбала Србије, на коме је учествовало преко 90 културно - уметничких друштава из целе земље. На Сабору је учествовало и културно - уметничко друштво ,,Ратко Павловић Ћићко’’ из Раткова, које је пут Ваљева кренуло са 32 своја члана и наравно достојно репрезентовало нашу општину кореографијом ,,Лесковачко поморавље”. По дивном времену наше девојке и момци побрали су бројне аплаузе већ на самом дефилеу улицама Лесковца. У такмичарском делу, у конкуренцији 20 КУД-ова, сем нашег листом из великих градских средина, Ратковчанима је припало одлично 8. место и диплома за изузетно успешан наступ и приказан уметнички ниво, као и диплома за најаутентичнији изглед ношње лесковачког поморавља.
Склопљена су и бројна познанства, а уручени су и позиви нашим фолклорашима за тродневни фестивал у Умци, као и за фестивал у Подгорици. Већ у суботу Ратковчанима у Челареву следи Зонска смотра фолклора за млађе категорије.

Последње ажурирано понедељак, 19 април 2010 09:13
 
Предраг Цветановић председник ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 31 март 2010 11:06

Избором извршних органа власти, као и утврђивањем престанка мандата одборницима изабраним на те функције, створили су се услови за престанак надлежности Привременог органа. Тиме је стављена тачка на рад овог тела које је у пратходих седам месеци од увођења привремених мера обављало послове неопходне за нормално функционисање општине.

На Другом  заседању оџачког парламента, одржаном  у понедељак, 29. марта, за    првог човека оџачке општине изабран је Предраг Цветановићу,  функцију заменика обављаће  Ђорђе Богдановић, док су Верољуб Марковић, Влада Димитријевић, Милан Орлић, Данило Шћепановић, Радмила Маливук, Давор Анђелковић и Милош Станисављевић изабрани  за нове чланове Општинског већа. Избором извршних органа власти, као и утврђивањем престанка мандата одборницима изабраним на те функције, створили су се услови за престанак надлежности Привременог органа. Тиме је стављена тачка на рад овог тела које је у пратходих седам месеци од увођења привремених мера обављало послове неопходне за нормално функционисање општине.

Последње ажурирано среда, 31 март 2010 11:27
 
«ПочетакПретходна191192193194195196197198199200СледећаКрај»

Страна 196 од 201
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.