Home
Наше новине
Да ли је дивљим депонијама дошао крај!? ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Бранислав Костић   
четвртак, 24 јун 2010 09:23

Разлог  да се сметлишта претворе у потенцијалну еко-бомбу је првенствено  неодговарајући третман, јер отпад се не сабија и не прекрива инертним материјалом. - Формирање система за управљање комуналним отпадом и развој система регионалног планирања управљања отпадом једно је од решења за коначно сузбијање оваквих појава. - Просечна продукција тзв.  чврстог комуналног отпада у Војводини  већа од 600.000 тона, што по становнику чини више од 300 килограма годишње.

Недавна тзв. општа акција ,,Очистимо Србију’’ показала је да у нашој земљи у последње време расте свест о неопходности стварања и одржавања здраве и чисте животне околине. У Оџацима, али и околним местима,  ова акција привукла је велики број активиста. Оно што је недвосмислено  најважније је то да је привучен и анимиран  огроман број  грађана, оних који се дефинитивно суочавају са загађеном животном околином, коју загађујемо ми сами својом пословичном незаинтересованошћу и олаким односом према природи у  целини.

Последње ажурирано четвртак, 24 јун 2010 10:13
 
Очистимо Оџаке ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 10 јун 2010 11:29

Обележен дан животне средине. -У акцији ,,Велико спремање Србије’’ учествовало око 200 хиљада грађана

Добар одзив, на десетине пластичних кеса препуних разноврсног отпада сакупљеног по парковима, спортским теренима, зеленим површинама, школским двориштима..., били су својеврстан допринос грађана оџачке општине акцији ,,Велико спремање Србије’’ која је организована поводом 5. јуна, светског Дана заштите животне средине. Узели су тог дана ,,метлу у руке’’ ученици, спортисти, радници јавних предузећа, месних заједница, општинске управе,... сакупљајући отпад по својим месним заједницама, дајући им на Дан животне средине лепши и чистији изглед. У акцију се активно укључио и Еколошки покрет ,,Оџаци’’ који је са члановима својих подружница из Богојева, Бачког Грачаца, Српског Милетића и Оџака организовао чишћење и примарну селекцију отпада у рекреационој зони Штранд у Богојеву, а све с циљем да предстојећу сезону дочека чисто и спремно за посетиоце који у току врелих летњих дана масовно походе ово популарно оџачко купалиште.

Последње ажурирано четвртак, 10 јун 2010 11:40
 
Најефикаснија мера ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 10 јун 2010 11:10

Сајмови запошљавања јединствена прилика за сучељавање понуде и тражње на тржишту радне снаге.

-Сајмови запошљавања, као мера активне политике запошљавања, одлична су прилика да конкретна радна места буду понуђена онима који траже посао. Прошлогодишњи добри резултати, када је стално запослење путем сајма за запошљавање обезбедило око четрдесетак лица са евиденције Националне службе за запошљавање, држе ме у уверењу да ће се тај тренд наставити и ове године. Учешће 43 послодавца који су изразили потребу за око 230 радних места, као и око 600 незапослених лица који су посетили овогодишњи сајам који се трећи пут одржао у Оџацима, потврда су да је овакав вид активног тражења посла најефикаснији - истакла је за ,,Наше новине’’ координаторка оџачке испоставе Националне службе за запошљанање Весна Макочевић.

Последње ажурирано четвртак, 10 јун 2010 11:24
 
Под европским кровом ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 10 јун 2010 10:33

 

 

Наслеђе из прошлости главнa је препрека бржем развоју и ефикасности у свим областима, од демократизације односа до повећања стандарда грађана

Протеклих дана навршило се првих стотину дана власти проевропских снага у општини Оџаци, окупљених око Демократске странке. Међутим, за ово време мало се тога у Оџацима променило на боље, а актуелна власт сматра да су за такво стање најодговорнији њихови претходници. У минулих десет година Социјалистичка партијаСрбије (СПС) је незаобилазан део сваке власти. Социјалисти су од 2000. до 2004. године владали сами, до недавно били су у коалицији са радикалима, док су данас главни партнер демократа. Власт у Оџацима, коју чини десетак разнородних странака (ДС, СПС, СПС-ПУПС-ЈС, ЛДП, СПО, РДС,...) суочава са многобројним проблемима из прошлости, али и оним новим, који су на крилима светске финансијске кризе пристигли и на северозапад Бачке.

Последње ажурирано четвртак, 10 јун 2010 10:53
 
Пејчић на челу парламента ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 10 јун 2010 10:20

-Одржано четврто и пето скупштинско заседање. -Опозиција бојкотовала скупштински рад

Непуна четири месеца пошто је изабрана за председницу оџачке Скупштине народна посланица у републичком парламенту из редова Г17 плус, Снежана Седлар, на четвртој седници оџачког парламента одржаној у петак,  4.јуна, поднела је оставку, а на њено место, на петој седници одржаној истог дана, изабран је Милош Пејчић, председник Општинског одбора Г17 плус. -Обавила сам свој задатак - истакла је Седлар обраћајући се одборницима владајуће коалиције. -Као што сам и обећала, функцију председнице Скупштине обављала сам веома кратко, а оставку подносим пре свега због тога што ми није циљ акумулација функција, као и због чињенице да су функција народне посланице коју желим да обављам крајње професионално и одговорно у интересу грађана оџачке општине и председнице оџачке Скупштине због своје одговорности и обимности неспојиве.

Последње ажурирано четвртак, 10 јун 2010 10:32
 
«ПочетакПретходна191192193194195196197198199200СледећаКрај»

Страна 198 од 208
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.