Home
Наше новине
У славу вина и виноградара! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
понедељак, 22 фебруар 2010 08:24

Већ традиционално, 14. фебруара, на Светог Трифуна,  најлепше место за дружење у нашој општини  засигурно је Вуков салаш у Дероњама код домаћина Петра Чанка, човека широког срца, златних руку и виноградара за пример.

Последње ажурирано понедељак, 22 фебруар 2010 08:43
 
Путари се (нису) обрукали! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 22 фебруар 2010 08:21

Грађани  нису показали  кооперативност, па  су често тротоари били завејани. - Ниска температура знатно умањила ефекат соли и ризле.

Путари у општини Оџаци, првенствено рaдници ЈКП ,,Услуга’’, имали су протеклих снежних дана препуне руке посла. Знатан део активности обавили су врло професионално и на време, што значи да су приоритетни путни правци, мање или више, били проходни и прилично безбедни за  неометано одвијање саобраћаја.

Последње ажурирано понедељак, 22 фебруар 2010 08:24
 
Ђувегије, где сте да сте... ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Бранислав Костић   
понедељак, 22 фебруар 2010 07:45

У периоду између два пописа број становника у општини се смањио за 663 лица, али се верује да је бројка много већа. - Само лане у општини Оџаци преминуло 540 суграђана. - У периоду од 2002.  када је обављен последњи попис до данас  демографска слика се, према проценама, осетно погоршала. – Све више старачких домаћинстава, празних кућа и младожења старијих од 45 година.

Демографскса слика у општини Оџаци није ни мало ружичаста, шта више, из дана у дан се погоршава, а само у периоду  између два  последња пописа, оног  1991. године и прошлог 2002. године, број становника у општини смањен је за 663 лица. Истовремено, дежурни хроничари града и општине тврде да је бројка  много већа од просте која је добијена рачуном. Да се  талас избеглица  није определио и у знатном броју населио нека од села у општини,  демографска слика била би још погубнија.

Последње ажурирано понедељак, 22 фебруар 2010 08:21
 
Неискоришћени потенцијали ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 22 фебруар 2010 07:33

Владимир ИгњатовићВладимир Игњатовић: -Верујем да ће нове општинске структуре схватити да је развој туризма шанса за привредни опоравак оџачке општине.

Иако ће за ову годину у односу на претходне средства из буџета намењена за развој туризма бити умањена, иако не постоји адекватна туристичка инфраструктура, по речима вршиоца дужности оџачке Туристичке организације, Владимира Игњатовића, ефекти рада ове биће бољи нeго ранијих година.
- Оно што је најбитније - каже Игњатовић - јесте успостављање добре сарадње са надлежним општинским службама од којих у туристичкој организацији очекујемо помоћ на изради пројектне документације на основу које ћемо моћи да конкуришемо за доделу средстава код републичких и покрајинских фондова. Туристички потенцијали постоје, међутим, у Оџацима већ дуги низ година није урађено много да би се ова област дигла на ниво који заслужује - каже Игњатовић и додаје да се нада да ће нове општинске структуре схватити да је развој туризма шанса за привредни опоравак оџачке општине и да ће због тога учинити све како би се унапредио рад Туристичке организације.

Последње ажурирано понедељак, 22 фебруар 2010 08:24
 
За путеве – 270 милиона динара ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Бранислав Костић   
четвртак, 04 фебруар 2010 10:04

Значај саобраћајнице Српски Милетић – Бачки Брестовац  је много шири од локалног јер ће нови пут повезивати две значајне европске друмске саобраћајнице коридоре Седам и Десет
Председник Покрајинске Владе  Бојан Пајтић је крајем јануара, боравећи у општини Оџаци, обећао издашну новчану подршку за обнову и ревитализацију путне мреже у овом делу Западнобачког округа.
Наиме, изградња две веома важне саобраћајице  на потезу Српски Милетић – Бачки Брестовац у дужини од седам и по километара, као обнова пута од Бачког Грачаца до Крушчића од пет километара коштаће укупно 270 милиона динара.
Протокол о изградњи пута Српски Милетић - Бачки Брестовац потписали су председник Владе Војводине  Бојан Пајтић и  председник  Привременог органа  општине Оџаци Верољуб Марковић. Када је реч о ревитализацији пута дугог пет километара од Бачког Грачаца до Крушчића, председнику Владе је  предочен пројект обнове, с тим да је Пајтић обећао да ће се и ова саобраћајница  финансирати уз помоћ новца покрајинског Фонда за капитална улагања.
Приликом сагледавања пројектне документације и потписивања протокола, констатовано је да су ове саобраћајнице од вишеструког значаја, почев од локалног и  регионалног, па и  знатно ширег, јер  ће омогућити повезивање  два значајна европска друмска коридора, Седам и Десет.

 
«ПочетакПретходна191192193194195196197198199200СледећаКрај»

Страна 199 од 201
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.