Home
Наше новине
Пионирски корак ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 08 септембар 2010 10:05

Потписан први Уговор о пружању услуга за смештај туриста по домаћинствима. -Катлин Шерфезе из Богојева, прва власница легализованог објекта за смештај туриста у оџачкој општини.

Потписивањем Уговора о пружању услуга за смештај по домаћинствима, Катлин Шерфезе из Богојева постала је прва власница категоризованог објекта за смештај туриста у оџачкој општини. Према процени општинске комисије, сходно важећем правилнику, соба са четири лежаја у власништву Катлин Шерфезе сврстана је у трећу категорију и добила је једну звездицу. Овим је ,,пробијен лед’’ и начињен први корак којим се отварају врата да се путем категоризације објеката у приватном власништву реши недостатак смештајних капацитета који у многом омеђује рад Општинске туристичке организације.

 
Штета вишемилионска! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
среда, 08 септембар 2010 10:19

Након једномесечног отпора мештана модификована соја уништена на великом броју парцела у Раткову

Инспектори Републичке фитосанитарне инспекције су 26. августа у раним јутарњим часовима у Раткову по трећи пут покушали да спроведу решење Министарства пољопривреде и униште генетски модификовану соју на педесетак парцела. У претходна два пута то им није пошло за руком, јер им то нису омогућили незадовољни пољопривредни произвођачи на чијим се њивама налазило око 100 јутара ове биљке. Пошто су паори сазнали за ненајављену акцију инспектора, по трећи пут су блокирали тањирачу која је требала да одради овај посао и искултивира преостале њиве на којима се налазила спорна соја. Са инспекторима је стигло и стотинак припадника Министарства унутрашњих послова, који су акцију требали физички да обезбеде, што је јасно говорило да су представници државе чврсто решили да обаве свој посао. То је потврдио и Душан Пајкић, директор Генералног републичког инспектората који је инсистирао на поштовању закона по којем није дозвољена производња и продаја модификоване соје. -У овоме не може бити компромиса и закон се мора поштовати. Свака парцела са генетски модификованом сојом, не само у Раткову, него и у целој Србији, биће уништена - категоричан је био Пајкић.
Прошлог уторка, у четвртом покушају, припадници Генералног инспектората посао су завршили, тако што су сви улазни путеви на парцеле засађене модификованом сојом били блокирани од стране припадника Министарства унутрашњих послова. На тај начин трактори са тањирачама су могли несметамо да обаве планирани посао. Штета која је начињена овога пута, пре свега непромишљеним потезима пољоприредних произвођача је вишемилионска.

Последње ажурирано среда, 08 септембар 2010 10:30
 
(Не)косите амброзију! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 08 септембар 2010 10:12

Повећан број пацијената са симптомима алергије на амброзију. -Полен амброзије се налази у ваздуху најмање 110 дана у години. -Изостала континуирана акција против овог опасног корова. -Заказали и грађани и надлежне службе.

Уназад десетак година дошло је до великог и неконтролисаног ширења амброзије на простору читаве наше земље. У оџачкој општини из године у годину бележи се све већа концентрација полена овог опасног корова у ваздуху кога током године има у великој концентарцији и више од 110 дана. Разлози све веће концентрације полена амброзије у ваздуху су изостанак организованих и континуираних акција на њеном сузбијању. У току августа месеца, кад амброзија цвета и кад је најопаснија, у оџачком Дому здравља био је знатно повећан број пацијената са симптомима алергије који указују на амброзију.

Последње ажурирано среда, 08 септембар 2010 10:18
 
Дероњски дани културе! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Зоран Лукић   
среда, 08 септембар 2010 10:30

Одржана 12. ликовна колонија посвећена светом Рафаилу Момчиловићу

Последњи дани августа и први септембра у Дероњама по 12. пут за редом посвећени су Рафаилу Момчиловићу, монаху, сликару, великомученику и свецу.  И није то само сликарска колонија, то су најблаже речено дероњски дани културе испуњени ватрометом емоција, добрих вибрација, пријатељством и на крају новим сликама које су и овога пута обогатиле већ сада по много чему јединствену галерију у нашој земљи.    И овај пут окупило се петнаестак иконописаца и пејзажиста и земље и иностранства, који су седам дана боравили у надалеко чувеном тамбурашком селу, код својих увек дорбих домаћина, настојећи да оставе вредна уметничка дела.

Последње ажурирано среда, 08 септембар 2010 10:37
 
Лалићани максимално!!! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Анђелко Чичић   
среда, 08 септембар 2010 10:38

У Српској лиги-Север Текстилац ИТЕС одиграо је две утакмице, од којих је једну добио, а другу изгубио. На свом терену Оџачани су победили Солунац из Растине са минималним резултатом 1:0. Први део ове утакмице домаћин је био много бољи, а у другом делу гости су показали да су врло добра и чврста екипа. Створили су гости неколико изгледних прилика, али на голу Текстилца бриљирао је млади Милош Игњатовић и захваљујући њему ,,плави голубови” освојили су три бода. На гостовању у Бачком Јарку наша екипа пружила је нешто слабију партију и поражена је са 1:0. У следећем колу гост Текстилца је екипа Кикинде, а утакмица почиње у 16:30.

 

Последње ажурирано среда, 08 септембар 2010 10:46
 
«ПочетакПретходна191192193194195196197198199200СледећаКрај»

Страна 200 од 216
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.