Home Актуелно Хроника Адаптација дуга три деценије
Адаптација дуга три деценије ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 мај 2017 18:31

Реконструисаће се Улица Братства и Јединства у Бачу. Вредност инвестиције око 17 милиона динара - Предвиђена реконструкција и проширење око 900 метара саобраћајнице - Реалан рок за завршетак радова  до почетка јесени

Једна од најфреквентнијих саобраћајница у Бачу, Улица Братства и Јединства, ускоро ће попримити нови, лепши, а за учеснике у саобраћају безбеднији изглед. Након спроведеног поступка јавне набавке, посао на реконструкцији поменуте саобраћајнице у дужини од око 900 метара, поверен је фирми „Пут- Инвест“ из Новог Сада, која је у обавези да цео посао обави у року од 60 радних дана од момента уласка у посао. Вредност инвестиције која се у потпуности финансира из буџета општине је око 17 милиона динара. Оно што предстоји почетку реализације инвестиције, захваљујући којој ће Улица Братсва и Јединства бити шира, квалитетнија и поузданија за учеснике у саобраћају, након што је прошле недеље потисан уговор између локалне самоуправе и извођача радова, избор је надзорног органа, пријава инспекцијским органима...


Истакавши значај Улице Братства и Јединства за целу општину, председник општине Драган Сташевић је рекао да је првом фазом радова предвиђена реконструкција око 900 најфреквентнијих метара пута.
-Жеља нам је била да улицу реконструишемо у целој дужини од око 1.600 метара, међутим, на конкурсу код Управе за капитална улагања добили смо средства за реализацију неких других инвестиција. Пошто је реч о изузетно значајном пројекту, донели смо одлуку да најфреквентнији део саобраћајнице реконструишемо и проширимо сопственим средствима, а да у наредном периоду изнађемо решење за наставак радова - истакао је Сташевић, додавши да се адаптацији Улице Братства и Јединства приступа након три деценије.
Сташевић је најавио могућност скорашње реализације инвестиције на реконструкцији саобраћајнице Бођани - Берава у дужини од 4,5 километра.
-Постоје реалне шансе да за реализацију ове инвестиције, једне од три из области путне инфраструктуре коју смо предвидели приликом усвајања буџета за 2017. годину, а које су у плану да се адаптирају до 2020. године, добијемо око 53 милиона бесповратних средства на основу конкурса које је расписло Министарство привреде - истакао је Сташевић, додавши да би након што се реализује ова инвестиција, на ред дошла и адаптација пута Чарда – Плавна.
Поручивши да су неимари из „Пут - Инвеста“ спремни да крену са пословима на адаптацији Улице Братства и Једнинства оног момента кад се изабере надзорни орган и радови пријаве инспекцијским органима,  директор фирме „Пут - Инвест“ Иван Плазонић, након потписивања уговора, обећао је квалитетно урађен посао у предвиђеном року.

Последње ажурирано четвртак, 25 мај 2017 18:36
 
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.