Home Актуелно Хроника Вучић подржао иницијативу „Наших новина“?!
Вучић подржао иницијативу „Наших новина“?! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 мај 2017 18:43

Премијер и изабрани председник Србије најавио реконструкцију фасада у општини Оџаци. Фасаде који својим изгледом не доликују административном центру општине представљају реалну опасност за пешаке

Небројено пута у протеклих тринаест година постојања „Наших новина“ писали смо о неопходности реконструкције фасада, тротоара и атмосферских канала. Писали смо и о дрворедима и излозима облепљеним разноврсним огласима и урушеној саобраћајној сигнализацији, а све у намери да анимирамо надлежне да предузму конкретне кораке у правцу решавања ових вишедеценијских проблема. Последњи пут о фасадама које руже Оџаке писали смо у јубиларном 300. броју, не слутећи да ћемо подршку за њихову реконструкцију добити лично од премијера и изабраног председника Србије Александра Вучића.
Наиме, након што је отворио нови погон „Магне“, у ком ће се запослити нових преко 500 радника, Вучић је рекао да су Оџаци данас много животније место, са више енергије. Изрекао је премијер и изабрани председник Србије речи хвале за нову енергију којом одишу Оџаци, али и речи критике на рачун фасада које својим изгледом не доликују административном центру општине. Обећао је премијер финансијску помоћ државе за решавање ове проблематике, а локалним функционерима дао је задатак да у наредна два месеца приступе реконструкцији.


Истини за вољу, рок од два месеца кратак је да би се све ,„зубом времена“ урушене фасаде упристојиле, али не тако кратак да се оно што је деценијама „гурано под тепих“ не покрене са мртве тачке. Оправдање да је главни разлог због којих се не предузимају конкретни кораци на реконструкцији фасада, које, осим суморног изгледа, представљају опасност за пролазнике, комплексност проблема више не „пије воду“. Без обзира колика била та комплексност, она је танак алиби за деценијско нечињење. Премијер и изабрани председник Србије је рекао своје, на надлежним је да са речи крену на дела. На отварању новог погона „Магне“ најављено је ново проширење производних погона и нова запошљавања. За очекивати је, ако не пре, да Александар Вучић председник Србије, тад поново посети Оџаке. Не би било добро да, пролазећи улицама административног центра општине, поново види исте оне суморне и урушене фасаде.
Зато предлажемо надлежним да крену што пре са реконструкцијом фасада. Једне по једне. За почетак, нека крену од оних које су у власништву државе, а онда редом.

 

Последње ажурирано четвртак, 25 мај 2017 18:49
 
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.