Home Актуелно Хроника Крај азбестним цевима
Крај азбестним цевима ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 мај 2017 18:55

Реконструише се водоводна мрежа у Плавни. Министарство привреде суфинансирало израду пројектно - техничке документације за пројекат „Реконструкција водоводне мреже у насељима Вајска, Бођани, Плавна и Бачко Ново Село“ - За изградњу реконструкције водних објеката у јавној својини у Плавној И Бачком Новом Селу локалној самоуправи из Покрајине опредељено 16.641.783,20 динара

Опсежна акција на реконструкцији водоводне мреже у општини започета прошле године у насељеном месту Бач, 11. маја, у дело је почела да се спроводи у Месној заједници Плавна. Почетак радова на реконструкцији водних објеката у јавној својини у Плавни само је део активности које је локална самоуправа у дело спроводила у претходном периоду на реализацији овог капиталног пројекта, који ће ускоро почети да се реализује и у насељеном месту Бачко Ново Село.
Након што је са извршним директором Јавног комуналног предузећа „Тврђава“ Дарком Војновићем обишао почетак радова у Плавни, председник општине Драган Сташевић се осврнуо на значај ове инвестиције, рекавши да се заменом старих азбестних водоводних инсталација стварају услови за коришћење квалитетније воде из месних водовода.


-Прошле године завршена је замена водоводних цеви у Бачу. Ускоро ће се тај исти посао у дело спровести у Плавни и Бачком Новом Селу, а након тога на ред долазе водоводи у Бођанима и Вајској, за шта имамо урађену пројектно - техничку документацију - истакао је Сташевић, додавши да ће реализацијом зацртаних активности на реконструкцији водоводне мреже у свим насељеним местима азбестне цеви, старе више деценија, бити замењене савременим полиетиленским.
Подсећамо да је самом чину реализације активности на реконструкцији водоводне мреже у насељеним местима општине Бач претходила израда пројектно - техничке документације коју је суфинансирало Министарство привреде и додела уговора о 16.641.783,20 динара бесповратних средстава из Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Поменути износ представља 80 одсто средстава неопходних за реконструкцију водоводне мреже у Плавни и Бачком Новом Селу, а преосталих 4.160.445.80 динара опредељено је у буџету општине Бач.

 

Последње ажурирано четвртак, 25 мај 2017 18:58
 
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.