Home Актуелно Хроника Лепо лице Провале
Лепо лице Провале ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 07 јун 2017 22:46

У току завршни радови пред сезону купања на језеру у Вајској. Након што се оконча посао на изради плана детаљне регулације, локална самоуправа приступиће изради пројектно-техничке документације даљег опремања Провале

Ако је судити по ономе што се ових дана може видети на језеру Провала, популарно купалиште у Вајској већ је спремно за предстојећу сезону купања. У протеклом периоду освежени су постојећи мобилијари, ремонтован је сплав на води, пешчана плажа је уређена ,,под конац“, као и травнате површине, а стари тршчани сунцобрани замењени су новим. Уређење Провале за овогодишњу сезону купања наставак је активности које локална самоуправа предузима уназад неколико година, а све у циљу да се овој дестинацији поново врати некадашњи примат једног од најпрестижнијих места за одмор и рекреацију у току летњих месеци. Колики значај у локалној самоуправи посвећују Провали говори и податак да су из буџета за њено уређење претходних година издвојена значајна средства, као и даљњи планови на његовом осавремењивању.
О тим плановима говорио је председник општине Драган Сташевић који је, након обиласка завршних радова на уређењу језера пред нову сезону купања, рекао да ће након што буде урађен план детаљне регулације локална самоуправа приступити изради пројектно – техничке документације даљег уређења језера.


-Очекујемо да Покрајински завод за урбанизам до краја јуна заврши послове на изради плана детаљне регулације. Кад се то деси, бићемо у могућности да приступимо делу посла који се односи на израду пројектно - техничке документације. Намера нам је да овај простор добије ауто - камп, бунгалове, трим стазу, а у плану је и електрификација обале језера - рекао је Сташевић, додавши да је већ данас језеро Провала најозбиљније купалиште у југозападној Бачкој.
Подсетивши да је језеро Провала у туристичкој понуди општине Бач, в.д. директора Туристичке организације Марина Балабан је рекла да је изузетно важно како ће популарно купалиште изгледати у наредном периоду.
Након свега што је урађено на његовом опремању и ревитализацији последњих година, многи Провалу данас називају „бачким морем“. Планова за његово даље уређење је много и кад се реализују, овај простор биће, а у великој мери је и данас, права туристичка дестинација - истакла је Балабан.
Истакавши да је већи део припремних радњи за нову сезону купања на Провали урађен, председник Управног одбора Туристичке организације Горан Дорошки је рекао да ове године очекује рекордну посету грађана општине Бач и суседних места.
-Већ данас за Провалу се може рећи да спада у ред атрактивних дестинација за одмор и рекреацију. У последње две године, након његове ревитализације, поново су га почели походити грађани општине Бач, али и суседних нам општина. Очекујем да ове године број посетилаца буде већи у односу на претходне и да се тај тренд из године у годину повећава - истакао је Дорошки.

 

Последње ажурирано среда, 07 јун 2017 22:49
 
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.