Home Актуелно Друштво Шира, лепша и безбеднија!
Шира, лепша и безбеднија! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 23 јун 2017 06:02

У току радови на реконструкцији Улице Братства и Јединства у Бачу. Након реконструкције, једна од најфреквентнијих саобраћајница у Бачу биће шира за 75 центиметара - Вредност прве фазе радова које локална самоуправа финансира из буџета општине 13.351.660 динара

У прошлом броју „Наших новина“ објавили смо информацију о почетку радова на реконструкцији дела Улице Братства и Јединства, а у овом да су активности на санацији коловоза и његовом проширењу у пуном јеку. Временске прилике иду на руку неимарима из фирме „Пут Инвест“ и, по свој прилици, рок за завршетак радова од 60 радних дана од дана увођења у посао, биће испоштовани.
Подсећамо да је Улица Братсва и Јединства једна од најфреквентнијих и најгушће насељених у насељеном месту Бач и да је реконструкција у току прва након што је ова саобраћајница изграђена. Реч је о путу у укупној дужини од 1.762метра, а његова реконструкција планирана је у две фазе. У првој коловоз ће се реконструисати и проширити са постојећих 4 метра на 5.5 метара у дужини од око 850 метара који је и најфреквентнији. Вредност радова у првој фази, које локална општина у стопостотном износу финансира из буџета износи 13.351.660 динара без пореза на додату вредност, а да је укупна вредност радова 26.832.115 динара. Након реконструкције и проширења, планирано је постављање вертикалне и хоризонталне саобраћајне сигнализације, а Улица Братства и Јединства је једна од оних у којој ће бити реконструисана јавна расвета.


У петак, 9. јуна, на дан кад су почели радови деоницу Л4 која повезује Бач са Економијом 1, Улица Братства и Јединства, са сарадницима је обишао председник општине Драган Сташевић
Истакавши да је у буџету за 2017. годину локална самоуправа определила 17 милиона динара за адаптацију дела саобраћајнице Улице Братства и Јединства, Сташевић је рекао да очекује да радови предвиђени првом фазом буду завршени у року од 45 до 60 дана.
-Нажалост, од Управе за капитална улагања нисмо добили средства која смо очекивали. Очекујем да се то деси у септембру месецу и да након тога приступимо реконструкцији оног дела који нисмо могли сами исфинансирати - истакао је Сташевић, додавши да је у овом моменту најбитније да су кренули радови на адаптацији пута који је деценијама био препуштен сам себи.
-Неке ставри не могу се завршти ако се не започну - поручио је Сташевић, додавши да је најбитније да ће грађани реконструкцијом Улице Братства и Јединства добити модерну и безбедну саобраћајинцу проширену за 75 центиметара.
Подсетивши да је локална самоуправа као приоритетне задатке у области путне инфраструктуре до 2020. дефинисала, осим Улице Братства и Јединства, адаптацију путних праваца Бођани - Берава и Чарда – Плавна, Сташевић је рекао да постоје реални изгледи да у току ове године локална самоуправа од Министарства привреде добије 53 милиона динара бесповратних средстава за реконструкцију девастиране саобраћајнице Бођани – Берава.

 

Последње ажурирано петак, 23 јун 2017 06:06
 
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.