Home Актуелно Хроника Наставили тамо где су стали
Наставили тамо где су стали ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 05 јул 2017 20:16

Гради се канализациона мрежа у Селенчи. Другом фазом радова предвиђена изградња 1.200 метара канализационе мреже - Радови поверени фирми “Bulevar Company” - Покрајински  Секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, другу фазу инвестиције финансира са 80, а локална самоуправа са 20 одсто средстава

Након прве, проше недеље у Селенчи  почела je да се реализује и друга фаза инвестиције на изградњи канализационе мреже. Вредност радова, које са 80 одсто финансира Покрајински Секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а локална самоуправа у Бачу са 20 одсто, износи 12.790.201.72 динара са порезом на додату вредност. Радови предвиђени другом фазом, у току којих ће у Селенчи бити изграђено нових 1.200 метaра канализационе мреже, након спроведене јавне набавке поврени су најповољнијем понуђачу фирми „Bulevar Company“, која је у обавези да их оконча за 120 радних дана.
Почетку радова, предвиђених другом фазом, присуствовао је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарствао Вук Радојевић, који је том приликом рекао да ресорни секретаријат у контексту равномерног развоја свих локалних заједница у Покрајини, између осталог, значајна средства издваја за реконструкцију водоводне и канализационе мреже.


-Општина Бач једна је од најактивнијих локалних самоуправа у Покрајини кад је реч о пројектима из области пољопривреде и водопривреде. Захваљујући добрим пројектима којим је аплицирала на конкурсима, за општину  Бач у протеклих годину дана опредељено је 120 милиона динара - истакао је Радојевић, додавши да су у Секретаријату значајна средства за општину Бач опредељена за пројекте замене водоводних цеви који ће се реализовати у насељеним местима Бођни и Вајска, уређење каналске мреже на територији целе општине и уређење некатегорисаних путева и отресишта - рекао је Радојевић.
Истакавши да су ефекти прве године рада Покрајинске владе видљиви на сваком делу општине Бач, председник општине Драган Сташевић је рекао да ће локална самоуправа у што скорије време приступити изради нове пројектно-техничке документације неопходне за наставак радова на канализационој мрежи у Селенчи.
-Нећемо се зауставивити на другој фази. Циљ нам је да Селенча и сва остала насељена места добију фекалну акнализациону мрежу - истакао је Сташевић, додавши да радује најава да ће локалној самоуправи у Бачу бити опредељена средства за реализацију инвестиције замене водоводних цеви у Бођанима и Вајској.
-Насељено место Вајска више од једне деценије веома је угрожено кад је реч о водоснабдевању. Уколико успемо да реализујемо инвестицију замене водоводних цеви у овом месту и Бођанима до краја 2017. године, онда можемо са пуним правом рећи да смо у кратком временском року успели урадити оно што су становници ових места чекали више од 40 година - истакао је Сташевић, подсетивши да су дотрајале азбестне цеви већ замењене у Бачу, Бачком Новом Селу, Плавни и Селенчи.
По речима Сташевића, захваљујући мерама Ресорног Секретаријата, локална самоуправа обезбедиће додатних 18 милиона динара за изградњу атарских путева и отресишта.
-У последње три године локална самоуправа финансира изградњу некатегорисаних путева и отресишта. Сваке године успевали смо да изградимо око 5 километара нових атарскох путева и 10 отресишта, а ове, захваљујући додатним средствима из Ресорног Секретаријата, атарски путеви и отресишта градиће се и на оним деоницама које нису предвиђена планом и програмом за ову годину - истакао је Сташевић.
-Радује да су Ресорни покрајински Секретаријат и локална самоуправа препознали значај изградње канализационе мреже у Селенчи. Реализацијом ове инвестиције унапредиће се ниво инфрастриктуре у селу и квалитет живљења сваког грађанина - истакла је новоизабрана председница Савета Месне заједнице овог насељеног места Катарина Врабчењак, додавши да очекује да се добра сарадња са локалном самоуправом и Покрајинском владом настави и у наредном периоду.

 

Последње ажурирано среда, 05 јул 2017 20:21
 
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.