Home Актуелно Хроника Ново, лепше, лице девастираног пута
Ново, лепше, лице девастираног пута ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 06 јул 2017 12:21

У току завршни радови на реконструкцији дела Улице братства и јединства. Реконструкцију пута у дужини од 900 метара финансира локална самоуправа - Ускоро крећу радови на проширењу Предшколске установе ,,Колибри“

Радови на реконструкцији дела пута у Улици братства и јединства, који су започели 9. јуна текуће године, ушли су у завршну фазу. Након што је извршено обострано проширење коловозне траке за 1,5 метар, ових дана приводе се крају и радови на асфалтирању једне од најпрометнијих саобраћајница у општини Бач.
У уторак, 4. јула, у пратњи председника општине Бач Драгана Сташевића и његових сарадника из локалне самоуправе, радове на асфалтирању собраћајнице која Бач повезује са Економијом 1 обишао је потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић.
Истакавши да је пријатно изненађен реализацијом инвестиције која се у целокупном износу реализује средствима из буџета општине, Милићевић је рекао да локална самоуправа у Бачу на делу показује како једна мала општина треба да се развија.
-Локална самоуправа у Бачу, кад је реч о пројектима којим аплицира према вишим органима власти, спада у најагилније у Покрајини. Захваљујући таквој политици, локална самоуправа у могућности је да сопственим средствима реализује инфраструктурне пројекта - истакао је Милићевић, додавши да је Покрајинска Влада у значајној мери допринела да се буџет општине Бач релаксира.


-У протеклих годину дана, из Покрајине за општину Бач опредељена су значајна средства - истакао је Милићевић, подсетивши да ће, захваљујући доброј сарадњи локалне самоуправе и Покрајинске владе, у општини Бач у наредном периоду бити реализовани пројекти на проширењу јасленог узраста у Предшколској установи „Колибри“, изградњи пута и инфраструктуре у редној зони, замена дотрајалих водоводних цеви у насељеним местима Плавна и Бачко Ново Село,  подизању енергетске ефикасности у Основној школи „Алекса Шантић“...
Да су средства из Покрајине, опредељена локалној самоуправи у Бачу на основу пројектно-техничке документације, у значајној мери релаксирала буџет општине, потврдио је и председник општине Драган Сташевић.
Истакавши да реализација реконструкције Улице братства и јединства не би била могућа да није било Покрајинске владе која је суфинансирала или у комплетном износу финансирала неке друге пројекте, Сташевић је рекао да локална самоуправа зна шта су јој приоритети.
-Манир актуелене власти није да, попут наших претходника на челу општине, камионе и опрему дотерује уочи избора. Знамо шта су приоритети и решавамо их један по један. Улица братства и јединства је стратешки важна саобраћајница и нећемо се зауставити док не буде реконструисана у целој својој дужини - истакао је Сташевић, најавивши реализацију нових инфраструктурних пројеката у општини.

 

Последње ажурирано среда, 05 јул 2017 20:25
 
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.