Home Актуелно Друштво Једни постављају, други руше
Једни постављају, други руше ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 21 јул 2017 21:56

Поставља се нова вертикална собраћајна сигнализација у Оџацима. У плану да се постави преко 200 нових саобраћајних знакова - Отклоњени недостаци на семафору на углу Железничке и Сомборске улице

Ових дана у Оџацима је у току опсежна акција постављања нове вертикалне саобраћајне сигнализације. У плану је постављање преко 200 нових саобраћајних знакова на територији целог насељеног места Оџаци. За сада, након спроведене јавне набавке, постављено је њих око 50, а пре неки дан стигао је нови контингент. Радници ЈКП ,,Услуга“ су на терену, а према зацртаној динамици радова, цео посао требало би да се оконча за десетак дана.

За ове намене, по речима помоћника председнице општине Милорада Станишића, у буџету општине опредељено је око 600.000 динара.Истакавши да опредељена средства нису мала, Станишић апелује на грађане да не ломе саобраћајну сигнализацију.
-Недуго након што је постављен, саобраћјни знак за првенство прелаза на углу улица Светозара Марковића и Бачке је сломљен. Набавака једног знака са таблом, без поставке, кошта око 5.000 динара. Средства нису мала, а штете које несавесни појединци причињавају свакодневно, из њима знаних разлога, постале су део наше свакодневнице - каже Станишић и додаје да је ових дана исправљен недостатак на семафору на углу Железничке и Сомборске улице.

-Семафор на углу ових улица није имао условне стрелице и дирекциона светла, па је то разлог због којег је Саобраћајна инспекција забранила полагање возачких испита у Оџацима. Након што су исправљени недостаци и промењен систем функционисања семафора, очекујем да се та забрана скине - каже Станишић.
По речима саговорника „Наших новина“, на седници Општинског већа донета је одлука, сходно изменама програма о одржавању јавних  зелених површина за 2017. годину, да се, уместо ЈКП ,,Услуга“, одржавање и кошење простора Спортско - рекреативног центра ,,Шумице“ повери радницима ангажованим на оџачком базену.
-Уместо тих површина, радници ЈКП ,,Услуга“ биће ангажовани на одржавању и кошењу јавних површина у Блоку „Ц“, око стамбених зграда у насељу „Пејтон“, Улици Змај Јовиној и око стамбених објеката у Улици Милана Тепића - прецизира Станишић и додаје да је локална самоуправа одлучна да Оџаци добију изглед какав заслужује да има административни центар општине.
-Позивам грађане да нас подрже и дају свој допринос. Нажалост, сведоци смо да појединци здушно раде  против оног што је заједнички интерес. Нећу да улазим у њихове мотиве због којих ломе клупе, уништавају саобраћајне знакове, сферна огледала и фонтане, али крајње је време да се овој појави стане у крај - рекао је за „Наше новине“ помоћник председнице општине Милорад Станишић.

Последње ажурирано петак, 21 јул 2017 22:01
 
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.