Home Актуелно Друштво Добри домаћини драгим гостима
Добри домаћини драгим гостима ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 17 август 2017 19:57

У Бачу три дана боравила деца оболела од  дијабетеса са Косова и Метохије. Ове године у Бачу боравило шест малишана из јужне српске Покрајине

Подржала је у новембру месецу прошле године локална самоуправа иницијативу Удружења за борбу против дијабетеса да општина Бач буде домаћин  деци са Косова и Метохије, која су оболела од  ове болести. Истог  тог месеца у посети општини Бач боравило је троје малишана из јужне српске Покрајине. Обећали су домаћини из локалне самоуправе на растанку са драгим гостима да ће и наредне године угостити малишане са Косова и Метохије оболеле од  дијабетеса и то што су обећали десило се у понедељак, 14. августа. Тог дана председник општине Драган Сташевић и његови сарадници дочекали су шест малишана из јужне српске Покрајине.
Пожелевши им угодан боравак, Сташевић се малишанима и њиховим пратиоцима обратио  речима да су позитивна искуства из прошле године мотивисала локалну самоуправу да и ове године понови лепу причу, овог пута у летњем периоду.


-Померили смо термин нашег дружења како бисмо вам омогућили да видите све оно чиме општина Бач располаже, а што у зимском периоду, због временских услова,  не бисте могли видети. То је право време за посету језеру Провала и  културно-историјским споменицима, као и за реализацију богатог програма који смо приредили у вашу част - истакао је Сташевић, додавши да се нада да ће малишани својим кућама отићи са лепим утисцима.
Да је локална самоуправа била добар домаћин малишанима са Косова и Метохије који су прошле године боравили у Бачу рекла је Сузана Миличић, лекар педијатар, мајка детета оболелог од  дијабетеса.
-Позитивне рекације малишана који су прошле године посетили Бач додатно су нас мотивисали да будемо ваши гости - истакла је Миличић, додавши да се нада да ће у скорије време делегација из Бача посетити  Косово и Метохију.
-Немамо много тога да вам покажемо, али једно обећавам -  бићемо вам добри домаћини, као што сте ви нама - рекла је  Миличић.

 

Последње ажурирано четвртак, 17 август 2017 20:02
 
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.