Home Актуелно Хроника Прелазно решење
Прелазно решење ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 31 август 2017 22:17

Уторком и четвртком помоћници нотара документа оверавају у Оџацима. Овера документа свих врста, осим оних који се односе на промет непокретности, грађани општине Оџаци могу вршити сваког уторка и четвртка у пероду од 9 до 15 часова у згради Општинске управе

У уторак, 29. августа, у згради Општинске управе почела је овера докумената свих врста. Сва документа, осим оних који се односе на промет непокретности, која су грађани општине Оџаци оверавали на писарници општине до првог  марта текуће године, уторком и четвртком у периоду од 9 до 15 часова овераваће помоћници јавних бележника, нотара, уторком из Сомбора, а четвртком из Апатина.
Од начелника Општинске управе Шпире Шоргића сазнајемо да је реч о привременом решењу које ће бити на снази док се не именује нотар који ће имати седиште у Оџацима.
Кад ће се то десити, по речима Шоргића, зависи од ресорног министарства које је на адресу локалне самоуправе послало допис у коме се, између осталог, каже да ће се по хитном поступку расписати оглас за именовање јавног бележника за општину Оџаци.
Истакавши да ће након што се именује нотар са седиштем у Оџацима грађани моћи оверавати и документа која се односе на промет непокретности, Шоргић каже да ће локална самоуправа инсистирати да се јавни бележник за општину Оџаци изабере у најкраћем могућем року.


-Избором  нотара грађани општине Оџаци више неће морати путовати за Сомбор и Апатин како би оверавали документа везана за промет непокретности - истакао је Шоргић, додавши да су два дана у току недеље мало за оверу докумената свих врста.
-Направили смо први корак у правцу решавања проблема који је искрсао, а за који локална самоуправа не сноси кривицу. Крајњи циљ је да општина Оџаци има свог јавног бележника и на томе ћемо истрајати - каже Шоргић и додаје да именовањем нотара општинске писарнице одлазе у историју.
-У локалним самоуправама које имају јавне бележнике, на општинским писарницама се документа свих врста не оверавају. Пошто доста општина у Србији нема нотара, ресорно министарство планира да распише „масовнији“ оглас за њихов избор - истиче Шоргић и додаје да проблем може искрснути уколико јавни бележници немају интерес да раде на територији једне општине.
-Надам се да се то неће десити у случају општине Оџаци, али морам унапред рећи да нико јавне бележнике не може натерати да раде у општинама у којима немају зараду - истакао је начелник Општинске управе Шпиро Шоргић.

Последње ажурирано четвртак, 31 август 2017 22:20
 
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.