Home Актуелно Друштво Локална самоуправа наставља да улаже у здравство
Локална самоуправа наставља да улаже у здравство ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 14 септембар 2017 15:43

Возни парк Дома здравља богатији за два нова санитета. Санитетска возила марке ,,Форд“ намењена за хитну медицинску помоћ и превоз пацијената на хемодијализу-Укупна вредност инвестиције 8.2 милиона динара-Управа за капитална улагања за набавку РТГ аналогног уређаја Дому здраваља определила 5.400.000 динара

Посетила је у протекле две недеље председница општине Латинка Васиљковић са сарадницима два пута Дом здравља. Разлог прве посете био је нови модерни „Тошиба“ ултарзвучни апарат, а минуле, 13.септембра, два нова санитететска возила намењена за хитну медицинску помоћ и превоз пацијената на хемодијализу.
Инвестиције за које директор Дома здравља Стева Панић каже да ће задовољити потребе здравствене установе и грађана, реализоване су захваљујући локалној самоуправи која је из буџета за куповину ултразвучног апарата издвојила око 3.800.000 динара, а за набавку нових санитета око 8.2 милиона динара.
Локална самоуправа у Оџацима, кад је реч о улагању у здравство, спада у сам врх општина у Србији. Средства опредељена за набавку нових санитета наставак су улагања у здравствену заштиту - истакао је Панић додавши да је у плану Дома здравља набавка возила за службе патронаже и колективног збрињавања пацијената.


У локалној самоуправи одлучни смо да ниво здравствене заштите у општини Оџаци подигнемо на виши ниво и то конкретним потезима чинимо уназад  четири године. Како би омогућили нормално функционисање, санирање заосталих дуговања, специјализацију лекара и обнову медицинске опреме из буџета за Дом здравља издвајамо значајна средства и са том праксом наставићемо и у наредном периоду - истакла је председница општине Латинка Васиљковић додавши да ће набавка нових санитетских возила пуно значити за кориснике медицинске помоћи који четири дана у недељи путују на хемодијализу у Сомбор.
Свесни чињенице да возила која су коришћена за превоз најугроженијих пацијената нису била задовољавајућа у локалној самоуправи, донели смо одлуку о куповини два нова санитета и  захваљујући томе превоз најугроженијих пацијената биће комфорнији и безбеднији - истакла је Васиљковић додавши да општина Оџаци може да буде добар пример кад је реч о улагању у здравствену заштиту својих грађана.
Потписивањем уговора у Покрајинској влади о додели 5.4 милиона динара, стекли су се услови за набавку новог аналогног рендген апарата, којим ће бити замењен садашњи из 1984 године. То је још један у низу примера наше опредељности да осавременимо Дом здравља - рекла је председница општине Латинка Васиљковић најавивши нова улагања у Дом здравља.
Подсећамо да је ове године из буџета општине за Дом здравља издвојено око 55 милиона динара, од чега је 35 милиона намењено за репрограм дугова и да се на специјализацији о трошку општинског буџета тренутно налази 11 лекара.
Подсећамо и то да ће ускоро са реализацијом кренути пројекат реконструкције зграде гинекологије и педијатрије. Након јавне набавке посао је поверен најповољнијем понуђачу фирми „Озеблин“ која би, по речима директора Дома здравља Стеве Панића, требала крајем септембра да почне са радовима.
То је разлог због ког ћемо у току следеће недеље извршти пресељење одељења за гинекологију у просторије такозване фабричке амбуланте, а одељења педијатрије у простор некадашњег АТД диспанзера - истакао је Панић додавши да је то привремно решење.
- Приче о затварању фабричке амбуланте нису тачне. Принуђени смо због предстојеће реконструкције зграде гинекологије и педијатрије да одељење за гинекологију привремено изместимо на ту локацију. По окончању радова на реконструкцији, фабричка амбуланата ће поново почети да ради - рекао је директор Дома здравља Стева Панић.

Последње ажурирано четвртак, 14 септембар 2017 15:48
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.