Home Актуелно Хроника Планирају нова улагања
Планирају нова улагања ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 14 септембар 2017 15:56

У Спортско пословном центру задовољни овогодишњом сезоном купања на базену у Оџацима.У току овогодишње сезоне купања базен посетило око 7 хиљада посетилаца, са купљеним картама, више у односу на сезону 2016. године - Разлог велике посете тропске температуре, популарне цене дневних карти, квалитет воде...

Велики број сунчаних дана и тропске температуре у току летњих месеци обележиле су овогодишњу сезону купања на базену у Оџацима, за коју директор Спортско - пословног центра Мирослав Станковић каже да спада у ред једне од најуспешнијих у дугогодишњој историји овог објекта.
Станковић за „Наше новине“ каже да је број од око 22 хиљаде купача ове године, са купљеним картама око 7 хиљада више у односу на сезону 2016. године, надмашио сва очекивања и да су по затварању овогодишње сезоне купања у Спортско - пословном центру почеле припреме за наредну сезону.


Иако су тропске температуре главни разлог добре посећности објекта, који је ове године Спортско - пословном центру дат на управљање, Станковић каже да заслуге за то припадају и популарним дневним ценама карти од 100 динара и амбијенту око и у самом базену.
-Временски услови допринели су да ова сезона купања буде успешна, међутим, пре него је она почела, много тога је урађено на и око базена, што је утицало да број посетилаца буде на завидном нивоу - каже Станковић и подсећа да је у последње три године локална самоуправа уложила озбиљна средства у адаптацију базена.
-Локална самоуправа је из буџета издвојила вишемилионска средстав за куповину нових филтера, сређивање котларнице и инфраструктуре око самог базена - каже Станковић и додаје да је квалитет воде у базену током целе сезоне био на изузетно високом нивоу.
-Гости из Апатина, Сомбора, Маглића, Куле..., који су базен у Оџацима изабрали као дестинацију на којој ће се освежити и релаксирати у време тропских врућина пуни су речи хвале за квалитет воде која је, по њима, најбољи у окружењу - каже Станковић и додаје да су велики допринос успешној сезони дали активисти Српске напредне странке, у дело спроводећи више добровољних радних акција, и радници који су били задужени за квалитет воде, одржавање и хигијену, спасиоци...
-Радује добра посета и позитивне реакције посетилаца, али и чињеница да у току сезоне није било инцидената. Истине ради, било је мањих пропуста, али потрудићемо се да их за наредну сезону сведемо на намању могућу меру - каже Станковић.
Саговорник „Наших новина“ каже да у Спортско - пословном центру планирају нове инвестиције, које за циљ имају даљу модернизацију олимпијског базена.
-Одржавање базена изускује значајна финансијска улагања која су неопходна и добродошла. Иако је купање главни разлог посете базену, не треба занемарити ни пратеће садржаје и програме. Због тога нам је циљ да наредну сезону дочекамо спремни. Првог септембра кренули смо са чишћењем и конзервирањем пумпи, а у наредном периоду планирамо оне инфраструктурне послове које можемо релизовати без значајнијих финасијских улагања - каже Станковић и додаје да је у току легализација и укњижба базена.
По речима Станковића, по окончању ових активности створиће се услови аплицирања за доделу средстава према вишим нивоима власти.
Изградња дечијег базена, нових спортских садржаја, увођење квалитетног озвучења, набавка већег броја лежаљки и сунцобрана и свега оног што планирамао, а што ће посетиоцима боравак на базену учинити интересантнијим и саджајнијим, изискују значајна финансијска улагања која локална самоуправа тешко може сама обезбедити. Да бисмо ове планове преточили у дело, планирамо да са квалитетном пројектно-техничком документацијом аплицирамо према Републици и Покрајини - рекао је за „Наше новине“ директор Спортско - пословног центра Мирослав Станковић.

Последње ажурирано четвртак, 14 септембар 2017 16:00
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.