Home Актуелно Хроника Спортско - пословни центар навршио 10 година
Спортско - пословни центар навршио 10 година ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 14 септембар 2017 16:00

У септембру месецу 2007. године, на данашњи дан, Спортско - пословни центар отворио тадашњи министар просвете Зоран Лончар

Након тринаест година градње Спортско - пословног центра у Оџацима, свечани чин отварања овог објекта десио се пре десет година, у петак, 15. септембра 2007. године. На тај дан, тадашњи министар просвете Зоран Лончар, симболичним пресецањем врпце озваничио је почетак рада вишенаменског спортско - пословног објекта, који је почео да се гради деведесетих година прошлог века. У аналима ове јавне установе остаће забележено да је камен темељац за његову изградњу поставио трагично настрадали председник Покрајинске владе Бошко Перошевић. Остаће забележено и то да је градња Спортско - пословног центра трајала 13 година и да је у његовој историји, од почетка градње до данашњих дана, на челу установе било шест директора - Антанас Здравковић, Ђура Тодоровић, Ања Спасић, Зоран Карановић, Љубомир Белић и Мирослав Станковић.


Упркос чињеници да се од почетка градње Спортско - пословни центар суочавао са критикама, од оних везаних за избор локације, идејног решења изгледа самог објекта, дужину трајања градње, кадровским решењима..., временом је постао један од знакова распознавања централног језгра административног седишта општине. У протеклих десет година било је и унутрашњих превирања у овој јавној установи, чији је оснивач општина, која су се дешавала након смене власти на челу локалне самоуправе, али, упркос свему, Спортско - пословни центар, опстаје на задовољство, пре свега, спортских клубова, рекреативаца, деце школског узраста, који под кровом ове установе имају идеалне услове за тренирање и такмичења.
Иако се мало тога променило у последњих десет година на спољашњем изгледу Спортско - пословног центра, много је новина у односу на почетак рада овог спотско – пословног објекта. Временом, у њему су,  поред спортских такмичења, почеле да се одржавају седнице Скупштине општине, биоскопске представе, културне манифестације, скупови грађана и политичких организација... У односу на почетак функционисања СПЦ, новина је, мада сад већ није новина, и савремена фитнес сала, кафић у склопу установе је у новом руху. Рађено је и на унутрашњој декорацији, кречењу, замени паркета у спортској хали, а од ове године делатност ове установе проширена је на управљање базеном.
И на крају, и критичари и они који су својски подржавали изградњу Спортско - пословног центра, јединствени су у ставу да једна оваква установа треба општини Оџаци. Кад је тако, ред је да јој на јубиларни, десети рођендан, пожелимо успешан и дуговечан рад.

 

Последње ажурирано четвртак, 14 септембар 2017 16:04
 
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.