Home Актуелно Друштво Зграда исељена, следи реконструкција
Зграда исељена, следи реконструкција ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 28 септембар 2017 14:08

Одељење гинекологије и педијатрије на новим адресама. До завршетка реконструкције зграде, одељење гинекологије смештено у просторије такозване фабричке амбуланте, а одељење педијатрије у простор некадашњег АТД диспанзера.

Све је спремно за почетак послова на реконструкцији зграде гинекологије и педијатрије у Дому здравља у Оџацима. Последњи у низу послова, који предходе реализацији ове инвестиције, пресељење служби гинекологије и педијатрије на нове, привремене локације, завршен је прошле недеље, а оно што предстоји реализацији инвестиције је увођење неимара из фирме „Озеблин“, најповољнији понуђач на тендеру, у посао.
Судећи по ономе што је за „Наше Новине“ рекао директор Дома здравља Стева Панић, на почетак реализације ове инвестиције коју са око 43 милиона динара финансира Канцеларија за јавна улагања, неће су дуго чекати.
- Све Законом предвиђене радње које предходе реализацији посла на реконструкцији зграде гинекологије и педијатрије су окончане, и након исељења ових служби у простор фабричке амбуланте и зграде некадашњег АТД диспанзера, створили су се услови да неимари из фирме „Озеблин“ буду уведени у посао - каже за „Наше Новине“ Панић и додаје да ће по завршетку послова на реконструкцији зграде одељење гинекологије и педијатрије, поново бити пресељене у тај простор.
- Разлог пресељења одељења гинекологије и педијатрије на нове локације је реконструкција зграде. Кад се реконструкција заврши, ове две службе вратиће се у простор у ком су радиле - истиче Панић и додаје да су злонамерне приче о гашењу фабричке амбуланте.

 


- Предстојећа реконструкција зграде разлог је привременог пресељења одељења гинекологије у просторије фабричке амбуланте. Кад се реконструкција заврши све остаје по старом. Одељење гинекологије враћа се у своје просторије, а фабричка амбуланата ће поново почети да ради - истакао је Панић.
Панић подсећа да је предстојећа реконструкција зграде гинекологије и педијатрије четврта инвестиција која се у последњих месец дана реализује. Три су већ реализоване у Дому здравља у Оџацима.
- Захваљујући локалној самоуправи у месецу септембру, из буџета издвојила око 12 милиона динара, купљен је савремени ултразвучни апарат и два нова санитетска возила намењена за хитну медицинску помоћ и превоз пацијената на хемодијализу. За куповину РТГ аналогног уређаја из Управе за капитална улагања Дому здравља, опредељено је 5.4 милиона динара. Предстојећа реконструкција зграде гинекологије и педијатрије, наставак је улагањa која за крајњи циљ имају побољшавање услова рада - рекао је за „Наше Новине“ директор Дома здравља у Оџацима, Стева Панић.

 

Последње ажурирано четвртак, 28 септембар 2017 14:14
 
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.