Home Актуелно Друштво Промоција општине и младих талената
Промоција општине и младих талената ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 28 септембар 2017 14:24

Општина Оџаци од наредне године учесник манифестације „Србија у ритму Европе“. Манифестација „Србија у ритму Европе“ намењена је деци у основним и средњим школама, а осмишљена је у складу са Европском повељом – Манифестацију подржало 20 градова и општина у Србији и 20 европских амбасадора

Општина Оџаци учествоваће средином наредне године, по први пут у најпопуларнијем такмичењу за младе „Србија у ритму Европе“. Уговор да ће општина Оџаци имати свог представника, односно представнике на завршној манифестацији у Нишу, коју ће уживо прености „Прва“ српска телевизија, потписали су председница општине Оџаци Латинка Васиљковић и Игор Кардаревић, извршни директор “Ритам Европе“. Потписивању уговора о учешћу на манифестацији, која је од многих окарактерисана и као „Мала дечија Евровизија“, предходила је иницијатива амбасадора Финске у Србији, да деца из општине Оџаци предсатвљају једну од најразвијенијих земаља света.
Истакавши да је „Малу дечију Евровизију“ подржало 20 општина и градова у Србији, али и 20 европских амбасадора, Игор Кардаревић, извршни директор „Србија у ритму Европе“, након потисивања уговора о учешћу општине Оџаци на финалном такмичењу у Нишу, рекао је да је манифестација намењена деци у основним и средњим школама, осмишљена у складу са Европском повељом.


- Циљ пројекта јесте подстицање, развијање, препознавање и очување младих талената у Србији, промоција интеркултуларлности, толернције, равноправности полова, поштовање људских права, различитости, културе земаља Европе, права детета - истакао је Кардаревић, додавши да се подршка амбасадора земаља Европе огледа у посетама општинама и градовима учесницима манифестације „Србија у ритму Европе“.
По речима Кардаревића, крајем године у сарадњи са основним и средњим образовним установама, одржаће се избор до 20 представника из општине Оџаци.
- Победник такмичења бира се СМС гласовима и гласањем жирија свих општина и градова -  истакао је Кардаревић, додавши да ће на рачун буџета општине и града победника манифетације бити уплаћено 50 одсто од укупног СМС гласања, а деца ће путовати у земљу Европе коју представљају.
- Иницијатива амбасадора Финске у Србији да деца из општине Оџаци представаљају једну од најразвијенијих земаља света, за нас је велика част. Потисивањем уговора о учешћу на манифестацији „Србија у ритму Европе“ деца из наше општине добила су прилику да покажу свој таленат и не сумњам да ће бити достојан репрезент своје средине. То је уједино и велика прилика за промоцију целе општине - рекла је председница општине Латинка Васиљковић.
Потписивању уговора о учешћу општине Оџаци на манифестацији „Србиа у ритму Европе“, присуствовали су заменица председника Скупштине Александра Ћирић, члан Општинског већа задужена за културу и информисање Марија Благојевић и директорица Туристичке организације Весан Петковић

 

Последње ажурирано четвртак, 28 септембар 2017 14:32
 
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.