Home Актуелно Друштво Антонић уместо Сташевића
Антонић уместо Сташевића ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 19 октобар 2017 20:29

На 12. заседању Скупштине општине Бач усвојен предлог решења о престанку функције председника општине. На минулом заседању изабрани председник Скупштине, председник општине, заменик председника општине и чланови Општинског већа.

Недуго након што је одржана 11. седница Скупштине општине, на којој  је Драган Сташевић поднео неопозиву оставку на функцију председника општине, локални парламент у Бачу прошле недеље заседао је по 12. пут у садашњем сазиву. На поменутом заседању одборници локалног парламента усвојили су предлоге решења о престанку функције председника Скупштине, председника општине, заменика председника општине, чланова Општинског већа и престанку мандата одборника у Скупштини општине.
На истој седници одборници су за новог председника Скупштине изабрали доктора Зорана Новаковића. Доскорашњи председник највишег законодавног тела општине Бач Борислав Антонић изабран је за новог председника општине, а Зденко Колар за заменика председника општине. Колар је ту функцију обављао и у претходном периоду.

Дошло је до промена и у Општинском већу, у ком ће, поред старих чланова, по први пут седети Љиљана Новаковић, Жељко Ковачев и Лела Милиновић. Именовање нових чланова Општинског већа образложено је потребом да свако насељено место у општини има свог представника који ће пратити стање у области за коју је задужен, иницирати доношење прописа и мера из тих области од стране Скупштине, председника општине и Општинског већа.

 

Чланови Општинског већа задужили ресоре

На 56. седници Општинског већа, којом је преседавао председник општине Борислав Антонић,  чланови овог тела задужили су следеће ресоре: Љиљана Новаковић - област јавних прихода и расхода општине и организација које се финансирају из буџета општине, Катарина Врабчењак -за стање и даљи развој међунационалних односа и остваривања права националних мањина, Лела Милиновић - друштвене делатности, просвета и здравство, Младен Ћулибрк - туризам и угоститељство, Ивона Видосављевић - саобраћај, одржавање и коришћење локалних путева и улица, Жељко Ковачев - пољопривреда, Сањин Бркић - мала привреда, Иван Кулаш - заштита животне средине, Павле Ехарт - област функционисања месних заједница, Михаил Полиак -социјална заштита и Марко Кеча -спорт.

Последње ажурирано четвртак, 19 октобар 2017 20:35
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.