Home Актуелно Друштво Сташевић: Оставка морални чин
Сташевић: Оставка морални чин ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 19 октобар 2017 20:35

За „Наше новине“ говоре бивши и садашњи председник општине Бач - Драган Сташевић и Борислав Антонић. Општини Бач неопходна је политичка стабилност.То је уз рад, стручност и велико одрицање један од кључних услова даљег развоја општине

-На чело општине делегиран сам од Српске напредне странке и у тој политичкој организацији остајем и после поднете оставке на функцију председника општине - рекао је за „Наше новине›› Драган Сташевић, доскорашњи председник општине Бач, образложивши разлог неопозиве оставке на ту функцију моралним чином.
-Разлог због ког сам поднео оставку је распуштање Општинског одбора у Бачу. Процена је била да он није функционисао на најбољи начин и ја, као председник, осетио сам се одговорним и прозваним за то. Ни једног момента није ми сугерисано да поднесем оставку на место председника општине. На тој функцији могао сам остати, али проценио сам да је боље да се повучем. Мој став је да би било бесмислено да фигурирам на том месту, а да немам подршку странке - каже Сташевић и поручује да је задовољан оним што је у општини Бач урађено у периоду док је био председник општине.


-По преузимању руковођења општином, коалција чији је стожер Српска напредна странка затекла је девастирану општину оптерећену дуговима. Успели смо да консолидујемо општински буџет, у ком данас на рачуну има преко 135 милиона динара и да реализујемо инвестиције попут куповине аутобуса за бесплатан превоз ученика, замене водоводних цеви у Бачу, Плавни и Бачком Новом Селу, електрификације Економија 1 и 3, уређење језера Провала, прву фазу реконструкције Братства и Јединства улице... Неке од њих, попут замене дотрајалих водоводних цеви у Бођанима и Вајској, увођења ЛЕД расвете у центру Бача, друге фазе радова на проширењу Предшколске установе „Колибри“, завршене фазе радова на реконструкцији пута у Улици братсва и јединства, реализоваће се до краја године. У радној зони ради здрав производни погон у ком је запослено 50 радника. Извесна је и куповина 21 куће за избегла и прогнана лица, а уз све то на време су измиривана социјална давања, стипендије, као и све друге обавезе према директним и индиректним буџетским корисницима - каже Сташевић и додаје да све то не би било могуће без подршке најближих сарадника, коалиционих партнера и виших инстанци власти које су финансирале или суфинансирале поменуте пројекте
Сташевић каже да је предуслов даљег развоја општине политичка стабилност.
-Уз рад, стручност и одрицање, политичка стабилност, која је успостављена по доласку Општинског одбора Српске напредне странке на власт, од изузетног је значаја. Општина Бач је након дужег времена таворења кренула путем развоја. Данас је ситуација много боља него у време кад смо преузели руковођење општином и очекујем да се тај тренд настави и у наредном периоду - рекао је за „Наше новине›› Драган Сташевић.

Антонић: Власт континуитета

 

Залагаћу се за равномеран развој свих насељених места у општини.

-Преузевши руковођење општином Бач, коалиција чији је стожер Српска напредна странка пред себе је поставила циљ да општину извуче из круга неразвијених локалних заједница. Иако то није нимало лак задатак, увидели смо то након што смо сагледали заоставштину наших претходника, све оно што је урађено у претходном периоду, а и оно што планирамо да урадимо, даје ми за право да кажем да смо на добром путу да зацртани циљ спроведемо у дело. Пут развоја је трасиран и дужност мене као председника општине, мојих сарадника и коалиционих партнера је да будемо истрајни и упорни на њему. Оптимизам је већи ако се зна да смо у протеклом периоду имали разумевање виших инстанци власти, које су финансирале или суфинансирале већину пројекта којима смо аплицирали за доделу средстава- рекао је председник општине Бач Борислав Антонић.
По речима Антонића актуелна власт у општини Бач без трзавица функционише и након неопозиве оставке Драгана Сташевића на место председника општине.
-На жалост наших политичких опонената, а на срећу грађана општине Бач, време политичке нестабилности престало је оног момента кад је Српска напредна странка преузела руковођење општином. Оставка Дргана Сташевића је његов лични чин и то треба поштовати. Чланови смо исте политичке организације која је има визију даљег развоја општине и на нама, који смо у систему власти, је да ту визију спроведемо у дело - каже Антонић и додаје да ће му приоритетан задатак као председника општине до краја ове календарске године бити завршетак планираних инвестиција.
-Реализација друге фазе радова на реконструкција Улице братства и јединства,Предшколске установе „Колибри“, водоводне мреже у Бођанима и Вајској су планиране инвестиције које би требало да се окончају до краја године. Паралено са тим,  радићемо на изради пројектно -техничке документације којом ћемо аплицирати за доделу средства код виших органа власти -  каже Антонић и додаје да ће се залагати за равномеран развој свих насељених места у општини.
-У више наврата,  док сам обављао функцију председника Скупштине, обилазио сам месне заједнице како бих се упознао са њиховим реалним потребама. Са том праксом наставићу и као председник општине. То је прави пут да се сагледа ситуација на терену и одреде приоритети у решавању проблема. Ближи се крај године и пред нама је период израде буџета за 2018. годину. Залагаћу се да он буде развојни и социјални - рекао је за „Наше новине“ председник општине Бач Борислав  Антонић.

Последње ажурирано четвртак, 19 октобар 2017 20:45
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.