Home Актуелно Друштво Шире се Колибри
Шире се Колибри ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 03 новембар 2017 11:44

Управа за капитална улагања и општина Бач суфинансирају доградњу вртића. Вредност послова на доградњи Предшколске установе у Бачу 12.840.000 динара, са урачунатим порезом на додату вредност - Реализација послова, након спроведене јавне набавке, поверена фирми „Слован Прогрес“

Седамдесетих година прошлог века изграђени објекат у ком је смештена Предшколска установа „Колибри“ у Бачу, до краја ове календарске године требало би да добије нови објекат у склопу постојећег, величине 215 м2. Уговор о реализацији ове инвестиције вредне 12.840.000 динара, са урачунатим порезом на додату вредност, коју суфинансирају Управа за капитална улагања АП Војводине и локална самоуправа у Бачу, у понедељак, 30. октобра, потписали су начелник Општинске управе Бач Анђелко Кордић и директор „Слован Прогрес“ Ђуро Боцка. Уговором је прецизирано да фирма из Селенче, најповољнији понуђач на расписаној јавној набавци са  подизвођачима „Електромонтажа“ Руски Крстур и „Рекорд Ердеш“ Нови Сад, догради две просторије намењену за децу јасленог узраста, зборницу за особље и три канцеларије са пратећим санитарним чворовима.


Директор „Слован Прогреса“ Ђуро Боцка оптимиста је кад је реч о роковима у којима фирма из Селенче  треба да заврши радове на доградњи вртића.
-Иако ће динамика радова у многом зависити од временских услова, рок од 60 радних дана за завршетак послова је изводљив - истакао је директор „Слован Прогреса“ Ђуро Боцка, фирме која је била ангажована на извођењу прве фазе реконструкције и адаптације Предшколске установе „Колибри“.
Потписивању уговора у свечаној сали општине Бач присуствовала је и директорица Предшколске установе Ана Бошкић, која је рекла да ће се доградњом поменутих просторија решити горући проблем Предшколске установе „Колибри“ помањкања смештајних капацитета.
-У Предшколској установи „Колибри“ годинама уназад суочавамо се са недостаком смештајних капацитета за децу јасленог узраста. Због недостака смештајних капацита, предшколски полазници наше установе наставу  морају похађати у послеподневним часовима - истакла је Бошкиће, додавши да је због великог броја заинтересованих за упис деце у јаслени узраст доградња ПУ ,,Колибри“ дуго ишчекивана инвестиција у овој дечјој установи чији је оснивач општина Бач.
Подсетила је Бошкић да је доградња Предшколске установе „Колибри“ друга фаза пројекта, који суфинасирају Управа за капитална улагања и локална самоуправа.
-У 2015. години, након више деценија, почело се са улагањима у адаптацију зграде. У тој години стара дрвена столарија замењена је новом, проширена је кухиња, санитарни чворови, простор где бораве родитељи, замењена је водоводна и канализациона инсталација, реконструисана је кровна конструкција, уведен је нови систем грејања на био пелет - рекла је Бошкић, додавши да ће се, након доградње новог објекта, Предшколска установа „Колибри“ са правом моћи сврстати у ред оних дечијих установа у којима су услови за боравак и образовање  деце на највишем могућем нивоу.

 

Антонић: Инфраструктурно опремање општине један од приоритета

Чињеница да је у понедељак, 30. октобра, локална самоуправа у Бачу потписала 4 уговора: о доградњи Предшколске усатанове „Колибри“, изградњи и уређењу атарских путева у општини, енергетској адаптацији уличне расвете у Бачу и наставку радова на реконструкцији Улице братства и јединстава, за председника општине Борислава Антонића само је један од корака ка комплетном инфраструктурном опремању општине Бач.
-Отварње радних места, адаптација постојећих и изградња нових инфраструктурних објеката приоритети су у раду локалне самоуправе. Данас смо потисали 4 уговора из области инфраструктуре, чија је вредност са порезом на додату вредност 58.402.291 динара. Неке од тих пројеката локална самоуправа сама финансира из буџета општине, а неке суфинансира у сарадњи са Управом за капитална улагања. Са том праксом наставићемо и у 2018. години. На прави начин знаћемо да искористимо спремност Покрајинске владе да помогне и суфинансира квалитетне пројекте који долазе из малих локалних заједница -  истакао је Антонић.

Последње ажурирано петак, 03 новембар 2017 12:02
 
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.