Home Актуелно Хроника Овера документа сваког радног дана
Овера документа сваког радног дана ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 16 новембар 2017 11:28

Документа свих врста до краја године овераваће се у Оџацима. Уместо уторком и четвртком, грађани ће документа свих врста оверавати сваког радног дана код јавног бележника, чије ће седиште бити у Оџацима.

Документа свих врста које су грађани општине Оџаци од 29. августа текуће године овреравали уторком и четврком у „новој“ згради општине код помоћника јавних бележника из Сомбора и Апатина, до краја године овераваће се сваког радног дана код нотара Снежане Звонар из Апатина, чије ће седиште бити у Оџацима. Оно што предстоји почетку рада јавног бележника Снежане Звонар у Оџацима је полагање заклетве и избор седишта нотара у Оџацима.
Именовање јавног бележника са сталним седиштем у Оџацима решен је проблем, до којег је дошло због примене члана 29 Закона о овери потписа и рукописа, а због ког су грађани општине Оџаци морали путовати у Сомбор и Апатин.
Подсећамо да због примене поменутог Закона грађани општине Оџаци од 1. марта текуће године документа свих врста, осим промета непокретности, нису могли оверавати на писарници општине. У више наврата начелник Општинске управе Шпиро Шоргић је истицао да је одлазак грађана за оверу најбаналнијих документа у Сомбор и Апатин неодрживо решење. У име локалне самоуправе, Шоргић се у више наврата обраћао на адресу ресорног министарства које је на адресу општине Оџаци послало допис у ком се, између осталог, каже да ће се по хитном поступку расписати оглас за именовање јавног бележника за општину Оџаци.


-Инсистирали смо да се то деси што - пре каже за „Наше новине“ Шоргић и додаје да је именовањем нотара са седиштем у Оџацима решен проблем овере докумената свих врста.
-Рад помоћника јавних бележника који су у Оџаке из Сомбора и Апатина уторком и четвртком долазили у Оџаке био је само први корак у правцу изналажења трајног решења. Крајњи циљ локалне самоуправе био је именовање јавног бележника који ће имати седиште у Оџацима и који ће докумета свих врста грађанима оверавати сваког радног дана, пошто је за оверу два дана у недељи неовољно - истакао је Шоргић, додавши да је именовање нотара за општину Оџаци прави одговор на приче да локална самопуправа није благовремено реаговала на примену Закона овери потписа и рукописа.
-Локална самоуправаје благовремно је реаговала на примену члана 29 Закона о овери потписа и рукописа. Захваљујући благовремној реакцији, ушли смо у круг општина у којима су од стране Ресорног министарства именовани нотари. У протеклом периоду било је разних тумачења која су последица непознавања законских одредби, а било је и оних која су изречена зарад прикупљања политичких поена - рекао је начелник Општинске управе Шпиро Шоргић.

 

Последње ажурирано четвртак, 16 новембар 2017 11:31
 
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.